AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1322

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 lut 2012, 12:27

Chiellini po incydencie z Maldinim czy szopce środowej pokazał, że wyższe wykształcenie nie oznacza wyższej kultury.
Tak, róbmy z Chielliniego prostaka bez kultury. Przecież powiedział, o tym, że Zlatan znów niepotrzebnie machał łapami. Zlatan to jakiś Don, że o jego występkach nie wolno mówić?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 lut 2012, 12:29

Tak, róbmy z Chielliniego prostaka bez kultury, przecież powiedział, o tym, że Zlatan znów niepotrzebnie machał łapami. Zlatan to jakiś Don, że o jego występkach nie wolno mówić?
Oczywiście, że można, ale nie należy robić z każdego jego zachowania próby morderstwa. Chiellini nie potrzebnie nagłośnił sprawę zwłaszcza, że Storari jasno na jej temat się wypowiedział.

Jeszcze chwila i Ibrę za samo krzywe spojrzenie będą karać.

włoski w formie.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 10 lut 2012, 12:35

Cała ta sprawa jest po prostu śmieszna. Sam Storari nie miał żadnych pretensji a Chiellini zrobił z tego kolejna dużą "aferę" z udziałem Zlatana. Facet to inteligentny człowiek i dobry gracz, nie rozumiem takiego zachowania.

Domniemany slap Ibry (wersja jednopalcowa):
Obrazek

Jest o co robić tyle szumu.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 10 lut 2012, 12:39

mete pisze:Jeszcze chwila i Ibrę za samo krzywe spojrzenie będą karać.
Po pierwsze jeszcze go nie ukarali, po drugie Chiellini "naglosnil" sprawe, chyba zanim storari powiedzial, ze nie ma o czym gadac, no a skoro sie bawimy w teorie spiskowe, to moze Storari poprosil Kielona, zeby ten zadzialal, bo jemu glupio - nie chce niszczyc swojego wizerunku twardziela :)

O czym gadka? Ibra pajacuje, a Milanisci sie Chielliniego uczepili... (no juz odniesiania do kultury to jakas paranoja - na jakiej podstawie? Albo stwierdzenie, ze Zlatan zachowal sie nie lepiej... nie lepiej to sie moze zachowac ofiara, a ofiara Ibrahimovic tu nie jest) juz nie mowiac o tym, ze najgorzej na tych wszystkich Ibraszkach wychodzi wlasnie Milan, ktory i bez nich nie bardzo ma kim grac...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 lut 2012, 12:41

Pamiętajcie, o tym, że Giorgione po prostu powiedział o sprawie na gorąco zaraz po meczu. Może ktoś z dziennikarzy się go zapytał czy coś się tam działo, a Giorgione, z którego emocje jeszcze nie zeszły wypowiedział się bardziej zdecydowanie.
Zachowujecie się, jakby Chiellini, siedział cały wieczór myśląc jak udupić Zlatana, aż w końcu złapał za kartkę i zaczął skrobać "uprzejmie donoszę, że"
Jeszcze chwila i Ibrę za samo krzywe spojrzenie będą karać.
Jak Krasicia można było faulować przez pół roku, bo każdy sędzia traktował go jako podłego symulatora to problemu nie mieliście.

Inna sprawa, że Zlatanowi trochę pokory by nie zaszkodziło. Facet co chwilę wydziera się na wszystkich. Nie jest to dla mnie ideał lidera.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 lut 2012, 12:44

(L)oczkerson
Myli Ci się murawa boiska z salonem, to nie dziwię się, że Cię zaskakuje krytyka zachowania Chielliniego.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 lut 2012, 12:49

Wasza sprawa. Oceniajcie sobie Zlatana jak chcecie. Ja tam takich "typków" na boiskach nigdy nie tolerowałem. No, ale rozumiem, że nie każdy ma tyle klasy co Del Piero, który potrafił z politowaniem spojrzeć się w oczy kolesiowi, który dwie sekundy wcześniej splunął mu w twarz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 lut 2012, 12:52

No i znów popisujesz się brakiem umiejętności czytania ze zrozumieniem. Kiedy zaczniesz czytać posty, do których się odnosisz, zamiast odpowiadać na wymyślone wypowiedzi?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 lut 2012, 13:05

Jakbyś umiał pisać mniej ogólnikowo, to może by Ci lepiej dyskutowanie wychodziło :>

Zresztą mój post jest formą podsumowania. Nie mam zamiaru rozwodzić się na tak błahy temat. W szczególności, że w swoim ostatnim poście pokazałeś dość dokładnie, że nie masz nic ciekawego do powiedzenia.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 lut 2012, 13:12

Jakbyś umiał pisać mniej ogólnikowo, to może by Ci lepiej dyskutowanie wychodziło :>
No już się tak nie tłumacz.
Szweda oczywiście nic nie tłumaczy, nie zachował się lepiej od Chielliniego. Jednak w przeciwieństwie do Włocha względem Ibry nie mam już żadnych złudzeń.
To jest zbyt ogólnikowe dla Ciebie? Źle to o Tobie świadczy.

Przynajmniej odnoszę się do meritum sprawy, a nie po napisaniu kilkudziesięciu postów przez innych użytkowników wymyślam sobie ich stanowisko i komentuję je nie bacząc na to, czy oni naprawdę napisali to, co im zarzucam.
Smutne to trochę.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 10 lut 2012, 13:22

Ibra, to Ibra widać, że buzuje w nim Bałkańska krew. Fakt, w meczu z Neapoli przesadził, ale Panowie nie róbmy szopki, w piłkę grają faceci a nie panienki które płaczą bo ich się dotknęło palcem..

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 lut 2012, 13:29

To jest zbyt ogólnikowe dla Ciebie?
To jest dla mnie ogólnikowe:
Myli Ci się murawa boiska z salonem, to nie dziwię się, że Cię zaskakuje krytyka zachowania Chielliniego.
A pisząc "oceniajcie sobie Zlatana jak chcecie" pisałem w kontekście Riddicka, Kaki_ACM, czy Gilardino, którym postawa Zlatana problemu nie sprawia najmniejszego. Tak jak pisałem to było z mojej strony podsumowanie tematu. Nie mam zamiaru narzucać innym swojego zdania. Napisałem co myślę o zdarzeniu i już.

Tak na wszelki wypadek (jakbyś znów wpadł na pomysł mi nawrzucać) z góry piszę, że naprawdę nie ciągnę tematu dalej.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 10 lut 2012, 13:36

Zlatan Ibrahimović (na zdjęciu z prawej) nie poniesie żadnych konsekwencji za swoje zachowanie po środowym meczu Milanu z Juventusem. Sprawa nie trafi do Wydziału Dyscypliny ze względu na kiepską jakość nagrania incydentu, przez co materiał ten nie może być traktowany jako dowód. Szwed będzie mógł wystąpić w rewanżu.
Skończcie płakać jest decyzja i już. Jeśli ma zagrać jak w ostatnich naszych meczach, to noł problemo.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 10 lut 2012, 13:40

Wilmore pisze:
Injury update: Strasser (4-5 weeks). Yepes (3 weeks).
Injury update: Aquilani (2-3 weeks). Boateng (3-7 days). Flamini (3-4 weeks). Merkel (6-7 weeks). Nesta (2-4 days). Pato (3-10 days).
Yepes miał wrócić na początek marca, Aquilani pod koniec stycznia, Boateng z Pato na początek lutego. Forza Milanello.
Przynajmniej ta ostatnia dwójka ma być sekretną bronią na Arsenal. Na pewno będą niezwykle groźni po miesiącu bez gry i dwóch pełnych sesjach treningowych.
Naprawdę w tym sezonie ten pech jest straszny, kulminacja ubytków w dwóch najtrudniejszych momentach sezonu. Pato i Boateng jeśli wybiegną nawet z Arsenalem to ciężko liczyć żeby coś zdziałali, mnie martwi powrót Aquilaniego, co by o nim nie mówić to fakty są takie, że w ofensywie zawodnikami którzy najwięcej asystują, strzelają to Cassano, Aquilani, Boateng, Ibra i Nocerino, pasowałoby mieć ze 3 na mecz z Juve.

Jutro mecz z Udinese (rekord na własnym stadionie 10-1-0), kolejkę później kolejny wyjazd na Cessenę i po tym... do końca sezonu mielibyśmy już tylko 5 wyjazdów. Gdyby jakimś cudem udało się utrzymać przy Juve po tych meczach, to walka o scudetto byłaby całkiem realna. Ale czy to jest możliwe przy domowej dyspozycji Udinese i brakach Milanu? Miejmy nadzieje, że fartem co wpadnie i jakoś uda się dowieźć wynik do końca.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 lut 2012, 14:02

Aquilani dziś wrócił do lekkich treningów, trenował razem z Boatengiem, natomiast Pato, Nesta i Flamini trenowali już dziś na pełnych obrotach.
Pech jest niesamowity - odzyskamy dużą grupę ważnych graczy natychmiast po końcu maratonu ciężkich meczów. Natomiast jeszcze na Arsenal wyjdziemy składem wyczerpanym grą co trzy dni i osłabionym kilkunastoma brakami kadrowymi.
Jeśli chwali się za cokolwiek Juventus, który przy jednym urazie walczy o tytuł, to co powiedzieć o Milanie z 13 niedostępnymi piłkarzami? Jak pisałem wcześniej - Juventus lepszy nie będzie, w końcu zaczną się kontuzje i skończy się szczęście, natomiast Milan może iść tylko w górę, więc obecna strata 4 punktów nie wydaje się być nie do przeskoczenia. Nie mówimy w końcu o Juventusie Capello czy Lippiego. Nawet remis w bezpośrednim meczu nas jeszcze nie skreśli. Byleby nie powiększyć tej straty w Udine do 7 punktów. To nadal jest do przejścia, ale gra z nożem na gardle może się źle skończyć.

Nie zdziwię się, jeśli jutro bez Ibry będziemy wyglądać ciekawiej w ofensywie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”