Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 35

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 lut 2012, 13:03

właśnie zaczyna się konferencja FA

http://falive.tv/

W meczu z Holandią Anglików poprowadzi Pearce.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 lut 2012, 14:15

Bernstein się bardzo podejrzanie uśmiechał jak go zapytali czy rozważają możliwość zatrudnienia trenera, który do końca sezonu dzieliłby pracę pomiędzy kadrę i klub :P

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6255
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lut 2012, 11:51

Oglądał ktoś ostatnie mistrzostwa młodzieżówek pod wodzą Percea? Długa piłka na Carrolla i hej!

Obawiam się, że na Euro też może być podobnie...

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 10 lut 2012, 11:55

sickstick pisze:Oglądał ktoś ostatnie mistrzostwa młodzieżówek pod wodzą Percea? Długa piłka na Carrolla i hej!

Obawiam się, że na Euro też może być podobnie...
Coz... jesli na Euro bedzie podobnie, to przynajmniej nie bedziemy tego dlugo ogladac :)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 lut 2012, 12:04

Gdzieś Ty widział tego Carolla na Euro ? Ja natomiast oglądałem ich występy grali to samo co pierwsza drużyna pod kierownictwem Capello. Dno i jeszcze raz dno. Tyle tylko, że stylu reprezentacji nie da się zmienić w kilka miesięcy. Fajnie by jednak było gdyby przyszedł do kadry człowiek, który nie boi się delegować do gry zawodników lubiących grę piłkę czyli np.

Hart - Walker, Smalling, Ferdinand, Cole - Carrick - Wilshere, Cleverley - Welbeck(AOC), Sturridge - Rooney 8)

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 10 lut 2012, 13:35

red85 pisze:Gdzieś Ty widział tego Carolla na Euro ? Ja natomiast oglądałem ich występy grali to samo co pierwsza drużyna pod kierownictwem Capello. Dno i jeszcze raz dno. Tyle tylko, że stylu reprezentacji nie da się zmienić w kilka miesięcy. Fajnie by jednak było gdyby przyszedł do kadry człowiek, który nie boi się delegować do gry zawodników lubiących grę piłkę czyli np.

Hart - Walker, Smalling, Ferdinand, Cole - Carrick - Wilshere, Cleverley - Welbeck(AOC), Sturridge - Rooney 8)
Podoba mi się ten skład :)
Może zmieniłbym jedynie środek obrony na Terry - Cahill, ale ogólnie to na prawdę spoko :D

Zobaczymy czy może Ukranina nie wyeliminuje Anglików już w grupie? :|

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 lut 2012, 13:41

ja bym Anglików ustawił tak:

Hart-Richards, Terry (lub Rio jeśli go nie odwieszą), Dowson, Cole- Parker- Wilshere (lub Gerrard z racji kontuzji Jacka), Lampard- Sturridge, Rooney, Young.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 lut 2012, 13:48

Jak dla mnie fajny skład, ale na Mistrzostwa Świata 2014 jeżeli graliby od teraz razem. Na przyszłe Euro jak dla mnie mało doświadczenia w nim. Większość to młodzi gracze i to by mogło zgubić Anglików w czerwcu. Ale trzeba przyznać, że przyszłość przy dobrym trenerze maluje się w jasnych kolorach.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2012, 13:50 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 lut 2012, 13:49

Nie no, proszę Was. Smalling w tym sezonie, potencjałem etc. bije na głowę zawodników typu Dawson czy Cahill. A Richards oczywiście jak najbardziej mógłby grać za Walkera.

Oczywiście można mieć różne koncepcje, ale moja zakłada zmianę mentalności Anglików. Nie ma holywoodzkich piłek, jest gra piłką i myślę, że ta 11stka byłaby zdolna, żeby tak grać z dobrym skutkiem.

Dajmy już spokój z Lampsem i Gerrardem. Mieli tyle szans kiedy byli u szytu swoich możliwości i zawsze kończyło się mizernie.

@mete - pewnie masz rację. Mnie natomiast, jako miłośnika brytyjskiego futbolu, męczy oglądanie tej reprezy od wielu lat i chciałbym w końcu zobaczyć coś nowego :)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 lut 2012, 13:52

mete pisze:
Jak dla mnie fajny skład, ale na Mistrzostwa Świata 2014 jeżeli graliby od teraz razem. Na przyszłe Euro jak dla mnie mało doświadczenia w nim. Większość to młodzi gracze i to by mogło zgubić Anglików w czerwcu.
O tym samym pomyślałem, MŚ w Brazylii, albo Euro 2016 :P
Kibic Manchesteru tą 11 wstawił, ale ja tu silny wpływ Wengera widzę, tylko AOC brakuje :lol: :wink:

edit: Czy Wilshere nie jest czasem out do końca sezonu ?
Ostatnio zmieniony 10 lut 2012, 13:55 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 lut 2012, 13:53

Co do składu to jeszcze wiele zależy od tego kto będzie nowym trenerem. Twój mógłby być idealny dla kogoś kto będzie opcją długoterminową (Harry?) i nie będzie rozliczany za występ na Euro. Natomiast jeżeli przyjdzie jakiś trener, który będzie nastawiony na wynik to pewnie postawi na doświadczenie.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 lut 2012, 14:01

grzegorzfcb pisze:
mete pisze:
Jak dla mnie fajny skład, ale na Mistrzostwa Świata 2014 jeżeli graliby od teraz razem. Na przyszłe Euro jak dla mnie mało doświadczenia w nim. Większość to młodzi gracze i to by mogło zgubić Anglików w czerwcu.
O tym samym pomyślałem, MŚ w Brazylii, albo Euro 2016 :P
Kibic Manchesteru tą 11 wstawił, ale ja tu silny wpływ Wengera widzę, tylko AOC brakuje :lol: :wink:

edit: Czy Wilshere nie jest czasem out do końca sezonu ?
Oj tam ;) Jak dla mnie Anglicy mają dwa wyjścia :
1) postawić na tych co zawsze i po wielkich bólach wyjść z grupy by następnie po dobrym występie odpaść
2) zaryzykować, postawić na młodych wspartych kilkoma doświadczonymi zawodnikami i... cieszyć oko takimi bramkami ;)

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 10 lut 2012, 14:06

red85 pisze:Nie no, proszę Was. Smalling w tym sezonie, potencjałem etc. bije na głowę zawodników typu Dawson czy Cahill. A Richards oczywiście jak najbardziej mógłby grać za Walkera.

Oczywiście można mieć różne koncepcje, ale moja zakłada zmianę mentalności Anglików. Nie ma holywoodzkich piłek, jest gra piłką i myślę, że ta 11stka byłaby zdolna, żeby tak grać z dobrym skutkiem.

Dajmy już spokój z Lampsem i Gerrardem. Mieli tyle szans kiedy byli u szytu swoich możliwości i zawsze kończyło się mizernie.

@mete - pewnie masz rację. Mnie natomiast, jako miłośnika brytyjskiego futbolu, męczy oglądanie tej reprezy od wielu lat i chciałbym w końcu zobaczyć coś nowego :)
Nie oglądam wielu meczów Manchesteru więc się nie wypowiem co do gry Smallinga, natomiast jeśli Terry pojedzie, to zdecydowanie wolałbym jego niż Rio.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lut 2012, 14:25

Richards lepszy od Walkera na słabszych rywali, gdzie Anglia grałaby bardziej ofensywnie, bo Richards jest lepszy w ataku, ale słabszy w defensywie od Walkera imo. Nie mam jednak watpliwości, że to któryś z nich powinien grać zamiast np Johnsona.
W bramce nie ma tematu w ogóle, Hart i dlugo nic. W obronie Cole na lewej, chyba, ze bedzie lamił, to Baines. Walker, lub Richards na prawej, w środku Terry (bo Rio pewny nie jest ze swoim zdrowiem, wiec lepiej postawić na kogoś kto sie nie połamie po pierwszym meczu), obok niego .. sam nie wiem. Dawson długo się leczył, on dobrze wygląda przy Kingu, ale przy Kaboulu juz niekoniecznie, wiec jego bym nie dawał. Smalling wydaje sie być dobrą opcją.
W pomocy koniecznie Jacek o ile będzie zdrowy. Do tego któryś z dwójki Carrick - Parker (choć bardziej Parker mi się widzi) przed nimi Gerrard o ile będzie zdrowy, jak nie - Cleverley (o ile będzie zdrowy :lol: )
w ataku Sturridge, Rooney i Welbeck.

Reasumując

---------------- Hart ------------------
-- Walker - Smalling - Terry - Cole --
---------- Wilshere - Parker -----------
---------------- Gerrard -----------------
Sturridge ----- Rooney ------- Welbeck

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6255
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lut 2012, 15:11

Walcott i zdrowy Young to jednak pewniacy, podobnie jak duet Terry - Ferdinand (Cahil).

Wątpie w Wilshire na Euro.

Rooney na szpicy to także marnowanie potencjału tego gracza, powinien grać za napastnikiem (Bentem konkretnie).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”