Puchar Narodów Afryki (zbiorczy) - Strona 42

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Puchar Narodów Afryki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 12 lut 2012, 23:11

Oj ta zerwana trawa może przeszkodzić w ważnym momencie.

EDYCJA

Drukarnia w finale - Zambia juz powinna wznosić puchar.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6252
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 12 lut 2012, 23:28

Piękny moment.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 12 lut 2012, 23:29

Co się odwlecze to nie uciecze, anulowane pudło Bamby nic nie dało. Brawo Zambia! Prawde mówiąc sam nie wiem, za kim byłem w tym finale. Z jednej strony chciałem ze względu na tragiczną śmierć zambijskich piłkarzy właśnie ich, a z drugiej chciałem, żeby Drogba zdobył coś z kadrą...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 lut 2012, 23:29

Zajebisty konkurs jedenastek :beer: Brawo Zambia !

Ja piernicze,wlasnie spojrzalem na sklad Zambii i kojarze tylko jednego zawodnika - Katongo :shock: Reszta to jakies totalne nounejmy w porownaniu z gwiazdorami WKS-u ...

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 12 lut 2012, 23:31

janop pisze:
Pawel875 pisze:Co się odwlecze to nie uciecze, anulowane pudło Bamby nic nie dało. Brawo Zambia! Prawde mówiąc sam nie wiem, za kim byłem w tym finale. Z jednej strony chciałem ze względu na tragiczną śmierć zambijskich piłkarzy właśnie ich, a z drugiej chciałem, żeby Drogba zdobył coś z kadrą...

Przecież zdobył srebrny medal ;)
Srebro to zawsze niesmak, tym bardziej, że zwycięstwo było tak blisko...

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 12 lut 2012, 23:33

Brawo Zambia ! Trener zostanie pewnie prezydentem albo premierem w nagrode :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 12 lut 2012, 23:36

Dr.Football1 pisze:Ja piernicze,wlasnie spojrzalem na sklad Zambii i kojarze tylko jednego zawodnika - Katongo Reszta to jakies totalne nounejmy w porownaniu z gwiazdorami WKS-u ...
Mayuki nie znasz ? Taki spec, a najlepszego snajpera ligi szwajcarskiej nie kojarzy, nieładnie :P

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 12 lut 2012, 23:36

Bardzo inspirująca historia - Zambijczycy na pewno będą to wspominac przez lata i z pewnością sukces przypiszą duchom zmarłych w katastrofie.

Szkoda WKS-u, że ataka ekipa z tyloma gwiazdami nie jest w stanie nawet wygrać PNA, przez tyle (a kadrę to mają na ćwerćfinał MŚ co najmniej). Zambia - no cóż, zobaczymy czy to jednorazow wyskok czy ktoś się zareklamuje w Europie - dla mnie to wciąż anonimowa ekipa i wielka sensacja tych i tak niesamowitych mistrzostw.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 lut 2012, 23:37

Drogba mógł dać złoto w regulaminowym czasie gry, dał ciała. Gdy już wiedziałem, że dojdzie do serii jedenastek, byłem dziwnie pewny że ten karny Didiera może się zemścić na drużynie i stało się. Brawo Zambia :brawo: :brawo: :brawo: Ciekawe ilu graczy tej reprezentacji dostanie w niedługim czasie angaż w Europie?

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 12 lut 2012, 23:46

Chipolopolo! Bardzo ładny mecz i przede wszystkim dramaturgia. Warto było spędzić tyle czasu przed telewizorem. Szkoda tylko, że w regulaminowym czasie gry nie było bramek.
Tak w ogóle to wykonujący jedenastki mieli stalowe nerwy.

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 12 lut 2012, 23:56

Co za mecz! Żywy dowód, że bezbramkowe spotkanie może być bardzo ciekawe. Obydwie ekipy bardzo skoncentrowane, wystrzegły się większych błędów, jednocześnie tworząc wiele sytuacji. Do tego mecz czysty, w duchu fair play. Karne: prawdziwy horror z absurdalną decyzją liniowego... Zambijczycy pokazali wielki charakter w tym turnieju, a paru graczy z tej ekipy ma papiery na dobrą europejską karierę. Mayuka to talent czystej wody i już niedługo może być o nim głośno. Zambia pisze dziś historię.

Zenon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zenon » 12 lut 2012, 23:57

W czasie meczu zdziwił mnie szacunek żywiony przez graczy obu reprezentacji względem siebie. Czegoś takiego prawie już nie widuje się w Europie. PNA wraz ze swoją specyficzną atmosferą pokazał, że wśród międzynarodowych rozgrywek reprezentacyjnych oferuje dla widza najwięcej. W chwili gdy MŚ, ME, a nawet CA, stały się ubogimi krewnymi klubowych rozgrywek na starym kontynencie, które ciężko człowiekowi już z uwagi na tę ubogość czasami oglądać, afrykańskie mistrzostwa swoim folklorem i podejściem do piłki były w stanie przyciągnąć mnie do telewizora i spowodować, że regularnie śledziłem transmisje z turnieju na eurosporcie. Mam nadzieję, że PNA się nie zmieni i nie będzie się europeizował. Tego typu futbolowi dziękujemy, dość jest go co tydzień, a czasami nawet co 3 dni, na wszelkich kanałach. Afryka to odmienność, inne podejście, inna mentalność graczy i oby tak pozostało. Miło jest czasami obejrzeć coś innego.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 13 lut 2012, 0:47

Zgadzam się. Taki finał to jest coś. Te śpiewy, modły, emocje, radość... nerwy ze stali. Jest czternasty mistrz Afryki! W Zambii musi panować niesamowita euforia, szczególnie taki puchar zdobyty na ziemii gdzie zginęła ich drużyna. Dziś widać było prawdziwy zespół i aż żal, że my wolimy farbować zawodników niż zdobywać punkty charakterem!! Duma musi rozpierać ich rodaków. Brawo, sam jestem z was dumny. Jakże to inny triumfator od Grecji 2004. :wink:

maruti
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maruti » 13 lut 2012, 1:00

Po wygranym półfinale z Ghaną w Zambii prostytutki oddawały się za darmo (http://world.myjoyonline.com/pages/afri ... /81303.php), a do pracy następnego dnia nie pojawiło się ponoć 1/3 pracowników...

Ciekawe co będzie jutro? Myślę, że prewencyjnie rząd powinien ogłosić święto narodowe :)

Zespół miał tylko dwóch piłkarzy grających na co dzień w Europie: Mayuka oraz Lungu (II liga rosyjska). Poza tym dwóch piłkarzy gra w Chinach (Chris Katongo i Chamanga). Reszta w Afryce... Podejrzewam, że łącznie nie zarabiają w ciągu roku tyle ile np. Drogba w miesiącu.

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 13 lut 2012, 1:49

Co ty gadasz? całe to forum nie zarobi w dekadę więcej niż Drogba w miesiącu. :lol: :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”