Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 12 lut 2012, 15:56
pasza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 12 lut 2012, 16:00
mistyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 12 lut 2012, 22:56
Odpowiedź Pepa na pytanie o szanse obrony La ligaGuardiola pisze:"Nasza postawa w drugiej połowie meczu z Osasuną jest wyznacznikiem tego, jak powinniśmy bronić trofeum Ligi Mistrzów".
grzegorzfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 13 lut 2012, 0:14
To zobacz sobie Messiego w reprezentacji... Szału nie ma. Na pewno nie można mu zarzucić, że jest słabym piłjarzem, bo co innego mówią te złote piłki, ale gdyby nie Iniesta i Xavi to wątpie,czy strzelał by tyle goli.Jarzinho pisze:Jeśli piszesz jakieś brednie o Alexisie i jego transferze to o czym tu dyskutować.
Jeśli piszesz jakieś brednie o Andresie i jego karierze to czym tu dyskutować.(naprawdę Iniesta to nie jest anonimowy grajek z Segunda, żeby się pomylić).
Messi i poziom Villi. Mam ogromny szacunek dla Davida, ale nie róbmy sobie żartów.
Tak samo teorię o zależności Leo od Xaviego i Iniesty. Te teorie mogą wymyślać tylko niedorozwoje. Alves chyba najlepiej współpracuje z Leo, Z Cesciem także bardzo dobrze się Messi rozumie na boisku itd. Wiadomo jak nie gra Xavi i Iniesta, a Leo nie strzela to może oznaczać tylko jedno. Szkoda, że tych teorii nie ma kiedy obaj nie grają a Barcelona i Leo dobrze sobie radzą.
Gdybyś choć trochę posiadał wiedzy o teraźniejszości w Barcelonie to po prostu nie można by było zaliczyć takiej katastrofy. Niewiedza totalna.
Arwin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 lut 2012, 0:19
http://www.weszlo.com/blog/2To nie koniec Barcelony, to początek!
Tagi: barcelona, real, kowalczyk, blog
(12 lutego 2012 22:48)
Nic się nie kończy – przeciwnie, zaczyna się! Dla przeciwników Barcelony mam bardzo złą wiadomość – pewnie nie wygra w tym sezonie ligi hiszpańskiej, ale pewnie wygra pięć innych trofeów (trzy już ma). I jeśli co roku będzie wygrywała pięć trofeów i jeśli co roku Real będzie miał mistrzostwo – ja, jako kibic Barcelony, będę wniebowzięty. Alleluja!
Liga hiszpańska zapewne się już skończyła, co jest złą wiadomością dla kibiców Barcelony, ale… jeszcze gorszą dla kibiców wszystkich innych drużyn w Europie. Teraz zespołowi Guardioli zostało do rozegrania osiem ważnych meczów. Siedem w Lidze Mistrzów i jedno w finale Pucharu Króla. Osiem spotkań, na które ten zespół musi być gotowy, na pozostałe „Barca” będzie mogła położyć laskę. Co tak naprawdę stało się już w Pampelunie – nie wiem dlaczego, ale Guardiola najwyraźniej świadomie odpuścił ligę albo też – w najlepszym razie – świadomie podjął ryzyko, że ta liga będzie odpuszczona. Na ławce mecz zaczęli Xavi, Iniesta i Fabregas, a w przerwie, przy niekorzystnym wyniku, weszli nie oni, tylko Cuenca i Tello. To świadczy, że trener Barcelony zapowiadał walkę z Realem do końca, ale były to tylko słowa. Fakty temu przeczyły. On tej walki do końca za wszelką cenę nie chciał. Nawet w przerwie nie starał się ratować wyniku.
Nie wiem, dlaczego Guardiola zdecydował się na coś takiego, może widzi z bliska, że zespół jest przemęczony i że w walce z Realem o mistrzostwo można się wykrwawić i w efekcie nie wygrać Ligi Mistrzów. Coś za coś? Może. Rok temu Barcelona była w stanie wygrywać i w lidze, i w Lidze Mistrzów, ale pewnie w tym sezonie nastąpiło jakieś przesilenie. Dlatego najlepsi piłkarze trzymani są na LM, z wyjątkiem Messiego, który nie daje się posadzić na ławkę (co jest chore, on potrzebuje odpoczynku, wygląda ostatnio – niestety – trochę jak „ścierka”). Mam nadzieję, że teraz – przy 10 punktach – ktoś Argentyńczyka w końcu namówi do odsapnięcia…
Ale powodów do lamentu nie ma. Barcelona nie jest na etapie rozkładu, raczej rozkwitu. Przed nami najlepsze lata tego klubu – klubu, który jako jedyny w Europie ciągle stoi przed szansą zdobycia pięciu trofeów w tym sezonie i który ma młodą, przyszłością drużynę i kapitalne zaplecze.
Ja nie płaczę. Ja się cieszę. Realowi gratuluję mistrzostwa, a na Barcelonę czekam w finale Ligi Mistrzów.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lut 2012, 0:20
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 13 lut 2012, 0:22
Pawel875
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 lut 2012, 0:23
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lut 2012, 0:39
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 lut 2012, 0:45
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lut 2012, 0:51
Ciekawa teoria. Ilu trenerów wstecz mam się cofnąć?moody90 pisze:z wczesniejszymi trenerami real wykrecal podobne wyniki
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 lut 2012, 1:01
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lut 2012, 1:03
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 lut 2012, 1:08
moody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lut 2012, 1:15
Kluchman
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin