FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1522

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 12 lut 2012, 15:56

To koniec, nie ma w co wierzyć, różnica jest za duża w punktach i za duża w formie. Barcelona gra po prostu słabo i bez pomysłu, te wyniki nie są przypadkowe. Nie ma żadnych przesłanek by myśleć inaczej. Musiałby się stać cud by Barca wygrała ligę.
Konsensus jest taki: na Madryt jest 1.1 na Barcę 8.0, tu nie ma z czym dyskutować, to nie kwestia wiary, tylko oceny sytuacji.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 12 lut 2012, 16:00

Wygranie ligi jest juz praktycznie niemozliwe. Real zbyt rzadko traci punkty, bysmy jeszcze mogli powalczyc.

Nie jestem specjalnie zdziwiony takim obrotem spraw. Zle przepracowany pre-sezon, kontuzje i sukcesy, jakie osiegneli ci pilkarze zrobily swoje.

Nadal mamy jednak spore szanse na LM i CDR. Jesli wygramy te dwa puchary, to sezon, mimo porazki w lidze uznam za udany.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 12 lut 2012, 22:56

Jeszcze w temacie odpuszczania/nie odpuszczania ligi
Guardiola pisze:"Nasza postawa w drugiej połowie meczu z Osasuną jest wyznacznikiem tego, jak powinniśmy bronić trofeum Ligi Mistrzów".
Odpowiedź Pepa na pytanie o szanse obrony La liga

To nie my to sobie wymyslilismy, mister nam wskazuje kierunek, coś w stylu: Żadnych marzeń, panowie :roll:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 13 lut 2012, 0:14

Jarzinho pisze:Jeśli piszesz jakieś brednie o Alexisie i jego transferze to o czym tu dyskutować.
Jeśli piszesz jakieś brednie o Andresie i jego karierze to czym tu dyskutować.(naprawdę Iniesta to nie jest anonimowy grajek z Segunda, żeby się pomylić).
Messi i poziom Villi. Mam ogromny szacunek dla Davida, ale nie róbmy sobie żartów.
Tak samo teorię o zależności Leo od Xaviego i Iniesty. Te teorie mogą wymyślać tylko niedorozwoje. Alves chyba najlepiej współpracuje z Leo, Z Cesciem także bardzo dobrze się Messi rozumie na boisku itd. Wiadomo jak nie gra Xavi i Iniesta, a Leo nie strzela to może oznaczać tylko jedno. Szkoda, że tych teorii nie ma kiedy obaj nie grają a Barcelona i Leo dobrze sobie radzą.
Gdybyś choć trochę posiadał wiedzy o teraźniejszości w Barcelonie to po prostu nie można by było zaliczyć takiej katastrofy. Niewiedza totalna. :suicide:
To zobacz sobie Messiego w reprezentacji... Szału nie ma. Na pewno nie można mu zarzucić, że jest słabym piłjarzem, bo co innego mówią te złote piłki, ale gdyby nie Iniesta i Xavi to wątpie,czy strzelał by tyle goli.

Czekam na stwierdzenie kibiców Barcy, że się nie znam.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 lut 2012, 0:19

To nie koniec Barcelony, to początek!
Tagi: barcelona, real, kowalczyk, blog
(12 lutego 2012 22:48)
Nic się nie kończy – przeciwnie, zaczyna się! Dla przeciwników Barcelony mam bardzo złą wiadomość – pewnie nie wygra w tym sezonie ligi hiszpańskiej, ale pewnie wygra pięć innych trofeów (trzy już ma). I jeśli co roku będzie wygrywała pięć trofeów i jeśli co roku Real będzie miał mistrzostwo – ja, jako kibic Barcelony, będę wniebowzięty. Alleluja!

Liga hiszpańska zapewne się już skończyła, co jest złą wiadomością dla kibiców Barcelony, ale… jeszcze gorszą dla kibiców wszystkich innych drużyn w Europie. Teraz zespołowi Guardioli zostało do rozegrania osiem ważnych meczów. Siedem w Lidze Mistrzów i jedno w finale Pucharu Króla. Osiem spotkań, na które ten zespół musi być gotowy, na pozostałe „Barca” będzie mogła położyć laskę. Co tak naprawdę stało się już w Pampelunie – nie wiem dlaczego, ale Guardiola najwyraźniej świadomie odpuścił ligę albo też – w najlepszym razie – świadomie podjął ryzyko, że ta liga będzie odpuszczona. Na ławce mecz zaczęli Xavi, Iniesta i Fabregas, a w przerwie, przy niekorzystnym wyniku, weszli nie oni, tylko Cuenca i Tello. To świadczy, że trener Barcelony zapowiadał walkę z Realem do końca, ale były to tylko słowa. Fakty temu przeczyły. On tej walki do końca za wszelką cenę nie chciał. Nawet w przerwie nie starał się ratować wyniku.

Nie wiem, dlaczego Guardiola zdecydował się na coś takiego, może widzi z bliska, że zespół jest przemęczony i że w walce z Realem o mistrzostwo można się wykrwawić i w efekcie nie wygrać Ligi Mistrzów. Coś za coś? Może. Rok temu Barcelona była w stanie wygrywać i w lidze, i w Lidze Mistrzów, ale pewnie w tym sezonie nastąpiło jakieś przesilenie. Dlatego najlepsi piłkarze trzymani są na LM, z wyjątkiem Messiego, który nie daje się posadzić na ławkę (co jest chore, on potrzebuje odpoczynku, wygląda ostatnio – niestety – trochę jak „ścierka”). Mam nadzieję, że teraz – przy 10 punktach – ktoś Argentyńczyka w końcu namówi do odsapnięcia…

Ale powodów do lamentu nie ma. Barcelona nie jest na etapie rozkładu, raczej rozkwitu. Przed nami najlepsze lata tego klubu – klubu, który jako jedyny w Europie ciągle stoi przed szansą zdobycia pięciu trofeów w tym sezonie i który ma młodą, przyszłością drużynę i kapitalne zaplecze.

Ja nie płaczę. Ja się cieszę. Realowi gratuluję mistrzostwa, a na Barcelonę czekam w finale Ligi Mistrzów.
http://www.weszlo.com/blog/2

Wszystko już wiecie? mistrzostwo nie ważne, cieszcie się jako fani Barcy że go nie macie. Ważne ze wygracie 2 inne trofea(już puchar Króla jest waznym trofeum, a nie pucharem Weszło :lol: ). Macie przestać lamentować macie się cieszyć. Ja nie płaczę ja się cieszę- MISTRZ! :roftl3:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8580
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lut 2012, 0:20

Arwin, herezje głosisz, na stos!

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 13 lut 2012, 0:22

A jeszcze wczoraj gadałem Sergekowi, że Kowalczyk prędzej czy później będzie pierdolił coś o odpuszczaniu :lol:

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2343

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 lut 2012, 0:23

juz nie pieprz kamil232, wciskasz mu w usta slowa, ktorych nie powiedzial. wiadomo, kowal przesadnie rozgarniety nie jest, lubi sie ponapinac, ale akurat w tym tekscie ma sporo racji i sie z nim zgadzam. poza stwierdzeniem, ze ta druzyna jest dopiero w fazie rozkwitu, bo taki fakt po wygraniu 13 pucharow w ciagu ostatnich 4 lat bylby kuriozalny :lol:

arwin, pomysl logicznie. jakim cudem messi ma grac na tym samym poziomie w reprezentacji, skoro gra z duzo slabszymi pilkarzami i mniej zgranej druzynie? juz pomijam to, ze messi gra w reprezentacji bardzo dobrze (a slabo jedynie w porownaniu do kosmosu, ktory gra w klubie) i chyba nie ogladasz go zbyt czesto. mozna mowic, ze np. zidane jest lepszy, bo gral na rownym poziomie w klubie i w reprezentacji - zgoda, tyle ze byl to wlasnie poziom blizszy messiemu z reprezentacji, a do regularnosci, wplywu na gre zespolu, statystyk, sukcesow i wszystkiego co dotyczy messiego z barcelony, taki zidane, czy polowa innych, uznawanych za wielkich, pilkarzy sie nie zblizyla. z calym szacunkiem dla nich

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lut 2012, 0:39

Kowal niestety mnie już niczym nie zaskoczy a jego wpis jest potwierdzeniem jego zaslepienia ktore widać na każdym kroku.Wchodze na najwieksza stronke o Barcelonie a tam gadka o sędziach i karnych. Czy nikt nie potrafi przyznac że Real w sezonie ligowym jest ekipa lepsza?Tak, poprostu lepsza.

Rok temu PK został nazwany pucharem weszlo a teraz liga Hiszpanska wydaje sie malo znacząca.Wytlumaczenie jest: sędziowie karne i odpuszczenie ligi, zamiast przyznać ze Real jest w sezonie lepszy, widac ze Kowal i wiekszosc fanow Barcy nie potrafi przyznac wyzszosci rywalowi , nie potrafia przyznac geniuszu Jose ktory odskakuje 10 punktow w tabeli.Zenada

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 lut 2012, 0:45

nastepny, co nie potrafi czytac. oczywiscie, ze real zasluguje na mistrzostwo. sedziowania nie chce mi sie nawet komentowac. w pojedynczych meczach z barcelona zbieraja baty, ale sa regularniejsi, a wlasnie regularnoscia sie ligi wygrywa. tylko, czy ja wiem, czy to taki geniusz mourinho? z wczesniejszymi trenerami real wykrecal podobne wyniki, a przeciwko barcelonie gral nawet lepiej. bardziej to kwestia spuszczenia z tonu, przejedzenia sie sukcesami barcelony, co po paru tak obfitych latach bylo mimo wszystko nieuniknione, co pokazuje zreszta historia i cykle wielkich druzyn sprzed lat. to, kto trenerem realu ma mniejsze znaczenie moim zdaniem

liga jest malo znaczaca? napisal cos takiego? liga bedzie miala mniejsze znaczenie i nikt nie bedzie sie nia przejmowal, jesli uda sie obronic lige mistrzow. ja tak zrozumialem wpis kowala i sie z tym zgadzam, a ty?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lut 2012, 0:51

moody90 pisze:z wczesniejszymi trenerami real wykrecal podobne wyniki
Ciekawa teoria. Ilu trenerów wstecz mam się cofnąć?

Dotychczas wydawało mi się, że Real gra jak na razie najlepszy sezon ligowy w swojej historii...

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 lut 2012, 1:01

chocby do sezonu 09/10, kiedy real pellegriniego zdobyl 96 punktow, wiecej, niz mourinho w zeszlym sezonie i walczyl w bezposrednich meczach z barcelona jak rowny z rownym, a nie dostawal piataka. nie mowie, ze ten sezon w wykonaniu realu nie jest swietny, tylko zwracam uwage, ze to nie w madryt mourinho zanotowal jakis niesamowity skok jakosciowy, tylko barcelona sie opuscila i nie zblizy sie do swoich wynikow punktow z poprzednich trzech lat. mam nadzieje, ze powoli lapiesz o co mi chodzi.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lut 2012, 1:03

Wiedzialem ze przes usta/klawiaturke nie przejdzie slowoa-lepszy.Real jest lepszy w tym sezonie od Barcelony,ma kosmiczne wyniki w lidze i w lm.

co do kowala

I jeśli co roku będzie wygrywała pięć trofeów i jeśli co roku Real będzie miał mistrzostwo – ja, jako kibic Barcelony, będę wniebowzięty. Alleluja!

Jesli Real 10 sezonow z rzedu wygra to Kowal bedzie wniebowziety? moody przestan hejtowac bo robi sie to delikatnie mowiac komiczne.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 lut 2012, 1:08

ja hejtuje? :lol: komiczny to jest poziom wypowiedzi i argumentacji niektorych na tym forum, mimo wszystko spodobalo mi sie tutaj :lol:

no to zdanie z wniebowzieciem to oczywista przesada, ale ogolnie chyba zgadzasz sie, ze obronienie ligi mistrzow jako pierwszy zespol w historii>liga

niech ci bedzie: real jest lepszy. masz racje, ze trudno mi to przechodzi przez klawiature, skoro raz za razem z barcelona przegrywaja, a lige wygrywaja na innych stadionach, czyli tak jak napisalem wlasnie regularnoscia, no ale masz, skoro tak ci zalezy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lut 2012, 1:15

Real Pellegriniego przegrał w Lyonem i Alcorconem. Real Mourinho doszedł do półfinału CL i wygrał CdR. Teraz Real Mourinho jest pierwszy w lidze z absolutnym rekordem w ilości punktów i goli na tym etapie sezonu. Lubię Pelle, ale [k****] bez przesady.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”