FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1523

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lut 2012, 1:22

Kowal pisze doslownie - jesli Real wygra 10 razy z rzedu Lige a Barca 5 innych pucharow(w tym puchar weszlo :lol: ) to bedzie wbiebowziety.Wiec pytam czy liga jest tak malo wazna jesli Kowal pisze takie zbdury? Sam napisales ze się z Kowalem zgadzasz, widze ze kolejny uzytkownik ktory sie ze soba zgadza i nie zgadza.

Newclastle z MU wygralo 3-0 i zremisowalo 1-1 wiec od nas sa lepsi a lige przegrywaja na innych stadionach?

Zarzuciles mi brak umiejetnosci czytania tekstu i jestem przywyczajonym na tym forum na taki argument ktory latwo idzie obalic, Real Fan pokazuje ze w tym sezonie Real statystycznie miazdzy a TY chcesz pokazac ze Reale z innych lat tez tak samo miazdzyly.
Wszystko by zmniejszyc zaslugi Realu w tym sezonie,oni nic nie mogą wygrać bo sa lepsi tylko ze Barca odpuszcza.MU w takim razie odpuscil juz LM w fazie grupowej :roftl3:

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2351

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 lut 2012, 1:36

MGiggs pisze:Kowal pisze doslownie - jesli Real wygra 10 razy z rzedu Lige a Barca 5 innych pucharow(w tym puchar weszlo ) to bedzie wbiebowziety.Wiec pytam czy liga jest tak malo wazna jesli Kowal pisze takie zbdury? Sam napisales ze się z Kowalem zgadzasz, widze ze kolejny uzytkownik ktory sie ze soba zgadza i nie zgadza.
no to mozesz sobie go odbierac doslownie, przypowiesci biblijne tez. juz pisalem:
moody90 pisze:wiadomo, kowal przesadnie rozgarniety nie jest, lubi sie ponapinac, ale akurat w tym tekscie ma sporo racji i sie z nim zgadzam.
naprawde musze wszystko tak lopatologicznie wyjasniac? napisalem, ze zazwyczaj przesadza i ma taki troche frustracki styl wypowiedzi, jak np. z tym wniebowzieciem, ale ma w tym tekscie SPORO racji. mam na mysli glownie fragment o podejsciu to meczu z osasuna i ogolna teze, ze wygranie (obronienie) ligi mistrzow i pucharu hiszpanii calkowicie zrekompensuje przegrana lige
MGiggs pisze:Zarzuciles mi brak umiejetnosci czytania tekstu i jestem przywyczajonym na tym forum na taki argument ktory latwo idzie obalic, Real Fan pokazuje ze w tym sezonie Real statystycznie miazdzy a TY chcesz pokazac ze Reale z innych lat tez tak samo miazdzyly.Wszystko by zmniejszyc zaslugi Realu w tym sezonie,oni nic nie mogą wygrać bo sa lepsi tylko ze Barca odpuszcza.
i znowu musze sie powtarzac. real gra swietny sezon, zgoda, AZ tak swietnego jeszcze nie gral, ale gral zblizone, w poprzednich sezonach tez potrafil zdobyc ponad 90 punktow, albo nawet dluzej walczyc o mistrzostwo, niz mourinho w zeszlym sezonie. ale mimo wszystko to w barcelonie bedzie widac kilkunastopunktowa roznice na koniec sezonu w porownaniu do poprzednich sezonow. in minus oczywiscie

z odpuszczaniem kolejny raz wciskasz mi slowa, ktorych nie powiedzialem. barca do tej pory nie odpuszczala, grala na ile pozwalala im forma/sytuacja kadrowa, na ile ich pep potrafil zmotywowac. w obecnej sytuacji liga jest moim zdaniem przegrana, ale z drugiej strony druzyna ma obowiazek walczyc poki sa matematyczne szanse na mistrzostwo, takze tu trudno mi powiedziec jak bedzie wygladalo podejscie do kolejnych meczow
MGiggs pisze:Newclastle z MU wygralo 3-0 i zremisowalo 1-1 wiec od nas sa lepsi a lige przegrywaja na innych stadionach?
raz do roku to wiesz...co innego, gdyby was tlukli prawie zawsze i wszedzie, niezaleznie od skladu i rozgrywek w ostatnich paru latach. mam nadzieje, ze rozumiesz aluzje? wtedy by wychodzilo na to, ze rzeczywiscie sa od was lepsi, a lige przegrywaja na innych stadionach. no, fajnie sie pisalo, ale na dzis starczy, ide spac

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 lut 2012, 11:42

Podoba mi się że aktualna sytuacja poniekąd przyćmiła dywagacje na temat Barcelony jako najlepszej drużyny wszech czasów.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 13 lut 2012, 12:41

Za to widzę pojawił się kolejny idiota, ślepo zapatrzony w zespół z Katalonii. Już chyba nie wystarczy słuchać polskich kibiców Barcy, którzy piszą,że wygrają Puchar naszego Króla. no tak, chyba że Tusk rzeczywiście jest w ich mniemaniu królem. Odpuszczam sobie czytanie tych bredni. W każdym razie mając taki zapas należy postawić kolejny krok, pozbawiając co niektórych złudzeń i eliminując Barcę z LM. Wierzę,że to możliwe mimo wcześniejszych statystyk. Real jest w gazie, popełniane błędy są konsekwencją podejścia, szaleńczego atakowania. W istotniejszych meczach Blancos prawdopodobnie zagrają dużo odpowiedzialniej. Panie Moody, daj pan spokój,jesteś głupi więc i tak masz pod górkę.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 lut 2012, 12:55

pelart, wroc jak bedzisz w stanie odniesc sie do ktoregos fragmentu przeze mnie napisanego, jak bedziesz mial jakies kontrargumenty do konkretnych moich slow. skoro jestesm slepo zapatrzony, to wypunktowanie mnie powinno byc banalne. bo na razie coz, norma, nic na temat i bronienie sie wyzwiskami, poziom piaskownicy

pytanie do modow: okreslenia typu 'idiota' sa tu tolerowane? dobrze wiedziec na przyszlosc :P

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 13 lut 2012, 13:04

Aha, masz rację Krzysiu. w sumie nie przejmuję się banem czy innym cudem, mnie zwyczajnie męczy już czytanie na jakiejkolwiek sportowej stronie, forum, blogu wylewu frustracji gdy to Real jest przed Barcą. Skoro jest to znaczy ,że zasłużył, że prezentuje wielki poziom i regularność. Porażki w bezpośrednich pojedynkach to kwestia czasu bo obydwie drużyny prawdopodobnie są sobie równe. Ty chłopaku frustrujesz się jak zwyczajny ćwierćinteligent, nawet jeżeli nim nie jesteś. Ogarnij sytuację i doceń rywala. Ramos kopie, Pepe kopie. Cóż, mi akurat to nie przeszkadza bo to męska gra, lepsze to niż symulacje czy narzekania na sędziów. Koniec offtopu, pisz co chcesz ale nie dziw się,że zostaniesz wkrótce nową maskotką forum.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 13 lut 2012, 13:37

Pelart pisze: mnie zwyczajnie męczy już czytanie na jakiejkolwiek sportowej stronie, forum, blogu wylewu frustracji gdy to Real jest przed Barcą.
Miałeś sporo powodów do frustracji w ostatnich latach :|
https://p.twimg.com/AlharWeCIAEzfgZ.jpg
Pique miał dzisiaj wypadek w drodze na Camp Nou, nic mu się nie stało na szczęście.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 lut 2012, 13:52

Pelart pisze:Aha, masz rację Krzysiu. w sumie nie przejmuję się banem czy innym cudem, mnie zwyczajnie męczy już czytanie na jakiejkolwiek sportowej stronie, forum, blogu wylewu frustracji gdy to Real jest przed Barcą
nie badz smieszny, przypomnij sobie jak wyglada chocby to forum po kazdym kolejnym sukcesie barcelony. wtedy to dopieo byl wysyp frustratow i glupot wypisywanych przez kibicow innych zespol, ktorzy naprawde w zenujacy sposob probowali mniejszyc klase barcelony
Pelart pisze: Real jest przed Barcą. Skoro jest to znaczy ,że zasłużył, że prezentuje wielki poziom i regularność.
tu sie zgadzam, gdybys dokladnie czytal, to bys zauwazyl, ze pare postow o regularnosci pisalem dokladnie to samo slowo, w slowo. no ale z piana na gebie mogles to przeoczyc
Pelart pisze:Ramos kopie, Pepe kopie. Cóż, mi akurat to nie przeszkadza bo to męska gra, lepsze to niż symulacje czy narzekania na sędziów.
uuuuu no to masz ciezkie zycie, skoro kibicujesz druzynie, ktora oprocz kopania bez pilki ma trenera, ktory zachowuje sie tak http://www.igol.pl/article,29672.html albo a pilkarze tak tak czy tak . i w przeciwienstwie do barcelony, gdzie takich sytuacji mozesz przytoczyc kilka, kilkanascie (zdecydowana wiekszosc z meczow z realem), tak symulek pilkarzy z twojego smutnego klubu moge ci pokazac dziesiatki

ja juz tak jak pisalem, nie pochwalam ani jednego, ani drugiego, aczkolwiek i mniej szkodliwe i bardziej pospolite (w kazdym klubie) jest symulowanie, niz chamskie frustrackie zagrania, ktore nie maja nic wspolnego z meska gra, a jedynie z bezradnoscia. i tego typu zadania potepiam najbardziej, na szczescie trudzi sie nimi znacznie mniejszy odsetek pilkarzy, niz symulowaniem. jesli ci sie to podoba, to wiele o tobie mowi
Pelart pisze:Koniec offtopu, pisz co chcesz ale nie dziw się,że zostaniesz wkrótce nową maskotką forum.
hehe jakze mi przyrko. w oczach niektorych uzytkownikow to bylby nawet zaszczyt :lol:

komuch
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: komuch » 13 lut 2012, 15:44

Najbardziej żałosne jest to, że przez słabą dyspozycje Barcelony i "przegranie" ligi teraz cala Barcelona i barcelonismo chcą sobie powetować stratę ligi graniem finału CDR na SB. Doprawdy mes que un club :lol:
Freixa powiedział: „Nie wiem jakie mogą być okoliczności by nie dać zgody na zorganizowanie spotkania właśnie tam"
:lol:

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 lut 2012, 15:51

haha koles sie zarejestrowal specjalnie, zeby takie kocopoly pisac :lol: to nie jest wina barcelony, ani athletic, nawet nie wina realu, ze jest problem ze stadionem, tylko federacji, ktora powinna ustalic miejsce rozgrywania finalu przed rozpoczeciem rozgrywek. drogi komuchu, z tego co mi wiadomo, to na santiago bernabeu bardziej nalega athletic, niz barcelona, bo jaki inny stadion pozostaje? z duzych stadionow jest jeszcze mestalla, na ktorym bylby to czwarty final w ciagu ostatnich czterech lat i camp nou. sam widzisz, ze wybor niewielki i santiago bernabeu byloby najrozsadniejszym wyborem, fakt ze jest to stadion odwiecznego wroga nie ma nic do rzeczy. jak w koncu bedzie trzeba grac na camp nou, to kibice twojego pokroju pewnie wyskocza, ze barcelona nawet wybor stadionu sobie ustawia i zamiast na neutralnym terenie bedzie grala u siebie...

komuch
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: komuch » 13 lut 2012, 16:01

Tak to prawda, że RFEF po raz kolejny nie radzi sobie z niczym. Tylko, że w tym przypadku Barcelona mogła i powinna optować za graniem u siebie albo nawet i w Sevilli, tam też są pokaźne stadiony, a to w końcu podobno jedyny powód :lol: chęci grania na SB.

Stadion Olimpijski w Sevilli to prawie 70 tys za mało?
Toni Freixa, sekretarz i rzecznik prasowy Blaugrany, stwierdził, że "oba kluby chcą rozegrać mecz na neutralnym gruncie przy jak największej widowni. Real Madryt powinien być dumny, że takie drużyny chcą rozegrać finał na jego obiekcie"

Jeszcze sobie jaja robicie na konferencjach :lol:

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 lut 2012, 16:10

dosc dziwne jest optowanie za graniem teoretycznie neutralnego meczu na swoim stadionie, ale skoro tak uwazasz...mi to nie bedzie przeszkadzalo.

a sevilli ponoc federacja w ogole nie bierze pod uwage z powodu zbyt duzej odleglosci od valencii i barcelony, ale kto ich tam wie

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 lut 2012, 16:12

moody90 pisze:a sevilli ponoc federacja w ogole nie bierze pod uwage z powodu zbyt duzej odleglosci od valencii i barcelony, ale kto ich tam wie
A co za roznica jaka odleglosc od Valencii?

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 13 lut 2012, 16:15

od baskonii oczywiscie, pomylilo mi sie

komuch
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: komuch » 13 lut 2012, 16:18

W dobie samolotów i szybkich pociągów jakoś nie chce mi się w to wierzyć, mając szczególnie na uwadze fakt, że spotkanie zostanie rozegrane już po sezonie, kilka dni po ostatniej ligowej kolejce :naughty:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”