Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 36

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lut 2012, 15:29

Walcott to pewniak ? Z jakiej niby racji ?

Roo nie musi grać koniecznie na szpicy, jak będzie się cofał, to boczni mogą schodzić do środka, to chyba oczywiste ?

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 10 lut 2012, 15:44

A ja bym sie nie zdziwil gdyby tego Chamberlaina wzieli - jesli nadal bedzie tak gral to wydaje sie lepszy od Walcotta.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lut 2012, 15:47

Nawet jak Ox pojedzie to nie będzie grał w pierwszym składzie. Zresztą jak Harry dostanie robote, to pewnie Lennon pojedzie :lol:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 10 lut 2012, 15:54

fieldy pisze:Nawet jak Ox pojedzie to nie będzie grał w pierwszym składzie. Zresztą jak Harry dostanie robote, to pewnie Lennon pojedzie :lol:
Pewnie nie bedzie gral, ale z drugiej strony Angole lubia wyskoczyc z jakims mlodym talentem, ktory rozwala system na duzych zawodach vide mlody Owen...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 lut 2012, 17:31

Przecież Walcott obecnie to wybór nr 15 powinien być :lol:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 lut 2012, 23:28

http://devilpage.pl/index/news/komentar ... e-na-euro/

Dlatego ja bym to ustawił tak.

Hart, Walker, Rio, Terry, Cole, Carrick, Scholes, Gerrard, Sturidgge, Rooney, Young.

W zależności od formy na prawej obronie mógłby grać Richards, w środku obrony stawiam na doświadczenie, chociaż również w zależności od formy można by w miejsce Ferdinanda dać Smallinga. W środku pola stawiam na dwójkę z United, bo Carrick gra niesamowity sezon i w parze Scholesem mogli by przenieść swoją świetną grę ze środka pola do Anglii. Postawiłem na Gerrarda przed nimi, to dlatego, bo nie wiadomo jak będzie wyglądał Wilshere po powrocie po urazie, co prawda w Arsenalu jest ustawiany niżej, ale wyżej już we wcześniejszej występował. W ataku dałem na lewą Young'a, ale tu również decydowała by forma, wydaje mi się, że jeszcze na ten moment w najwyżej formie Young mógłby dać więcej od Welbecka, ale może się mylę, więc tu mógłby grać Danny.
Bez wątpienia do kady na mistrzostwa zabrałbym takich graczy jak Smalling, Jones, Baines, Cleverley, Parker, Barry, Wilshere, Chamberlain czy wspomniany Welbeck. I po prostu jakby jednak to doświadczenie zawodziło na które postawiłem, to dawaj młodych niech przynajmniej pokazą entuzjazm. Lamparda bym już sobie odpuścił. Wciąż ma duże ego, co widać po jego kręceniu nosem na ławkę w Chelsea, więc mógłby sobie nie poradzić z rolą rezerwowego w kadrze.
Środek pola byłby zbudowany wokół geniuszu Scholes'a i tylko wypada żałować, że jak już jest dziadkiem dopiero co poniektórzy zauważyli jego niesamowite umiejetnosci, a wczesniej rzucano go na skrzydło i na siłe forowano Gerrarda z Lampardem.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 lut 2012, 11:59

Nie sądzę Kamil, żeby na Euro w kadrze Anglików znalazło miejsce dla aż siedmiu CMów. Są 23 tylko bodaj miejsca...I mam poważne wątpliwości czy Terry powinien znaleźć się w kadrze.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 lut 2012, 17:00

Faktycznie w takim razie Barry by został w domu. Jako DM ogarniali by Carrick i Parker, a 4 cm to Clev, Scholes, Jacek i Gerrard.

Co do Terrego to bodaj Bienias pisał, ze dawno już inny zawodnicy z kadry powinni się nim zając i mam podobne zdanie na ten temat. Co to za generał, który rucha żony swoich żołnierzy i jeszcze obraża brata vicegenerała. No, ale cóż jakoś w to nie wierzę, żeby Redknapp miał na tyle jaj, żeby go zostawić w domu.

Edit: w sumie 6 środkowych pomocników to dalej spora liczba, no to kolejny do odstrzału byłby ktoś z trójki Jacek, Gerrard, Cleverley...ostatnie miesiące przed Euro by zadecydowały, czy tam jak kto by się prezentował na zgrupowaniu :wink:

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 14 lut 2012, 17:13

Dlatego ja bym to ustawił tak.

Hart, Walker, Rio, Terry, Cole, Carrick, Scholes, Gerrard, Sturidgge, Rooney, Young.
Nie bardzo czaję co to w ogóle jest. 4-3-3 ? Tylko co to za pomoc, a może 4-4-2 z jednym skrzydłowym? :lol:
Panowie ja rozumiem, że widzielibyście tam pewnie 3/4 United w składzie, zapewne będzie waszych graczy najwięcej, ale litości...
Z tym Scholesem też bym się powstrzymał. Chłop dopiero wrócił z przedwczesnej emerytury, zagrał kilka spotkań i na Euro ma grą kierować?!

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 lut 2012, 17:31

joedoe pisze: Z tym Scholesem też bym się powstrzymał. Chłop dopiero wrócił z przedwczesnej emerytury, zagrał kilka spotkań i na Euro ma grą kierować?!
Zgadzam się, ale mam też inną wątpliwość:
Wszyscy wstawiacie Rooneya do składu, co jest oczywistą oczywistością, ale...niekoniecznie w kontekście Euro, bo on ma 3 mecze bana ?
Czy nie jestem na bierząco ?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 14 lut 2012, 18:12

FA wybłagało (swoją drogą straszna hipokryzja z ich strony) UEFA i Rooney ma tylko dwa mecze zawieszenia na Euro.

Atol
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Atol » 14 lut 2012, 20:16

Na pewno dwa a nie trzy ?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 14 lut 2012, 20:27

Na pewno.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 lut 2012, 20:54

Nie bardzo czaję co to w ogóle jest. 4-3-3 ? Tylko co to za pomoc, a może 4-4-2 z jednym skrzydłowym? :lol:
4-3-3, co z tą pomocą jest nie tak.

---------Carrick----------Scholes-------
Sturidgge-------Gerrard-----------Young
------------------Rooney
Panowie ja rozumiem, że widzielibyście tam pewnie 3/4 United w składzie, zapewne będzie waszych graczy najwięcej, ale litości...
O jaką litość Ci chodzi i o co się rzucasz? Którego z zawodników United dałem na wyrost?
Z tym Scholesem też bym się powstrzymał. Chłop dopiero wrócił z przedwczesnej emerytury, zagrał kilka spotkań i na Euro ma grą kierować?!
Tak bo w tych spotkaniach prezentuje poziom niedostępny dla 97% Angielskich środkowych pomocników. Na kim mam znowu opierać grę na Gerrardzie, albo Lampardzie? Gościach którzy przegrali wszystkie turnieje po kolei z rzędu? Albo na Barrym który się całkowicie skompromitował w RPA, gdzie Niemcy robili z niego dziwkę? Dajmy sobie już z tymi panami spokój. Na Scholesa w reprezntacji tak naprawdę nigdy nie postawiono, nigdy nie zrobiono z niego centralnej postaci, kluczowego zawodnika. Trochę jak z Xavim kiedyś gdzie go rzucano na DM, byle tylko upchnać, ale bano się na niego postawić. Chociaż teraz na koniec kariery warto spórbować tej opcji, bo inne nie wypaliły i może w końcu dało by się patrzeć na grę Anglików i na jakieś fajną grę w środku pola, a nie na hollywodzkie podania i serie wrzutek.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 lut 2012, 21:06

grzegorzfcb pisze:
joedoe pisze: Z tym Scholesem też bym się powstrzymał. Chłop dopiero wrócił z przedwczesnej emerytury, zagrał kilka spotkań i na Euro ma grą kierować?!
Zgadzam się, ale mam też inną wątpliwość:
Wszyscy wstawiacie Rooneya do składu, co jest oczywistą oczywistością, ale...niekoniecznie w kontekście Euro, bo on ma 3 mecze bana ?
Czy nie jestem na bierząco ?
a ja bym na Rudego postawil. Bardzo dobry zawodnik pomimo powrotu z emerytury. Moze nie prezentuje takiego wysokiego poziomu jak kiedys ale na srednia reprezentacje Anglii to wystarczy. Przede wszystkim nie widze lepszej alternatywy wiec czemu nie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”