FMy - Strona 630

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 16 lut 2012, 20:41

Będziesz miał pociechę z tego Bośniaka. Świetnie się zapowiada.
Sergek pisze: Służę pomocą jeżeli ktoś chce zobaczyć jak wygląda dany zawodnik/klub te kilka lat później. :wink:
Jak możesz, zarzuć profile Sekou Oliseh'a i Muhameda Besic'a.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 lut 2012, 20:53

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 16 lut 2012, 21:14

Kilka stron wcześniej opisywałem trudy mojego pierwszego sezonu w Deportivo + początek kolejnego.
Nadszedł dzień gdy sezon się zakończył. Już na początku muszę powiedzieć że jestem zadowolony (by nie powiedzieć zachwycony) postawą zespołu. Choć były też i momenty trudne.
Początek sezonu był udany przez cały czas trzymałem się w czołówce a to dzięki bardzo dobrej dyspozycji mojego golkipera Aranzubi. Do zimowego okienka transferowego wszystko szło po mojej myśli.
Aż nastał dzień 21 stycznia gdy w prasie pojawiła się zaskakująca informacja. Że przejęciem klubu interesuje się miliarder.
Obrazek
Na konferencjach prasowych dostawałem pytania o nowego inwestora, a z ich nasileniem moi piłkarze dostali zadyszki. Co gorsza 3tygodniowej kontuzji doznał mój bramkarz. A że jestem zwolennikiem jednego ale porządnego golkipera w drużynie, nie pozostało mi nic innego jak wykorzystanie jakiegoś młokosa z juniorów i przetrwania tego okresu.
Dnia 6 lutego pojawiły się pierwsze zachęcające obietnice potencjalnego inwestora.
Obrazek
Na przejęcie przez niego klubu długo czekać nie musiałem bo już 16 lutego ukazała się informacja:
Obrazek
Po tym komunikacie moja drużyna odzyskała utracone morale i sukcesywnie poprawiała wyniki z meczu na mecz.
Ostatecznie sezon zakończony na 6 miejscu, premiującym do gry w lidze europejskiej. Miejsce to zawdzięczam zwycięstwie w ostatniej kolejce, gdzie podejmowałem pogodzone ze spadkiem Rayo Vallecano, a wyprzedzający mnie o punkt Sociedad pojechał do Andaluzji na mecz z Sevillą (który zremisowali).
Obrazek

A to kilka bonusów od nowego prezesa, i jego zdolności biznesowych.
Obrazek
Oczywiście wszystkie kredyty zostały spłacone:
Obrazek
Za otrzymane pieniądze sprowadziłem kilka ciekawych nazwisk, choć niektórych zakontraktowałem wcześniej niż dowiedziałem się o inwestorze, jak np Andre z Dynama (którego transfer dopiołem pod koniec października, ale z braku miejsca dla obcokrajowca jako termin wyznaczyłem po sezonie).
Obrazek
Przy czym musze się przyznać że Ospinie musiałem nadać drugie obywatelstwo francuskie, gdyż przychodzą do mnie brakowało mu aż 9 dni do jego uzyskania. Co oczywiście było moim niedopatrzeniem.
Z kasą przyszły nie małe oczekiwania :oops:
Obrazek

:!: BONUS :!:
A tu największa niespodzianka, mojego udziału w tym brak, ale nie wiem czy komuś się wcześniej zdarzyło by beniaminek wygrał ligę :P i to nie byle jaką a Serie A Obrazek

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 17 lut 2012, 13:09

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 lut 2012, 13:55

Ja po dwóch sezonach w Athleticu poddałem się ;/ Nie ma jak Barcy przejść ! Pierwszy sezon Messi sobie strzela 62 bramki w samej lidze ! Realizm wita :roll: Drugi sezon Barca meczu w lidze nie przegrała więc takim Athleticiem cały czas utrzymuję 2 pozycję, ale skład nie jest tak super żeby mi się porażka w lidze nie przytrafiła. Real to jeszcze potrafiłem odsadzić na 10pkt'ów, ale Barcelona za dobrze idzie na tej grze. Odszedłem więc po 2 sezonie i załapałem joba w Parmie :) która ukończyła sezon na 14 pozycji w tabeli. Jest Giovinvo i Paloschi którego mój poprzednik sprowadził do Parmy za 1,3mln :roll: Musiałem również ułożyć nową taktykę pod Parme bo moje ulubione 4-4-2 nie pasuje do zespołu a kasy na transfery zbytnio nie ma, żeby poszaleć więc skleciłem 4-1-2-1-2 i po słabym początku, kilku próbach i testach jestem w lidze na 5 miejscu pokonałem Lazio w CI 2-0 na wyjeździe i tak samo wyjazdowo pojechałem Juventus 6-1 (hattrick Paloschi'ego). Myślę, że jak utrzymam dobrą formę dopcham się do miejsca pucharowego :) W grze ogólnie niezłe cyrki bo Roma spadła do drugiej ligi :P AVB tak dobrze prowadził Chelsea, że zaszli do 16 miejsca w tabeli kiedy mu podziękowali i dzięki temu Cech nie przedłużył kontraktu i rozstał się z klubem chciałem go w letnim okienku pozyskać, ale krzyczał sobie 70k co było o 2 raz za dużo jak na moje możliwości finansowe, ale już we wrześniu po jego nie udanych rozmowach kontraktowych z Barceloną zgodził się dołączyć do mojego zespołu za wynagrodzenie sięgające 35k :D więc można powiedzieć, że Parma w końcu ma zastępstwo za Buffona :D Postaram się odbudować renomę Parmy w Europie i we Włoszech :jupi:

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 18 lut 2012, 15:01

polecacie jakies dobre treningi ? mam z tym problem bo spadaj niektore umiejetnosci nawet mlodym graczom a mam je stad http://www.cmrev.com/sufler/komentarze/ ... ml#p334459 dla seniorow.Co prawda w moim TSV 1860 Monachium mam dosc malo trenerow i srednio 3 gwiazdki ocena panowania nad pilka itp. poziomu treningu,ale moze macie cos lepszego?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 lut 2012, 15:32

poszukaj Dunc's Trainig

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 lut 2012, 23:16

Po zakończeniu Hoffenheim zacząłem grać Udinese. Zaczyna się ciekawie, zarobił trochę na graczach więc i kupiłem Sigurdssona z Hoffe, Wilfreda z Vitesse(polecam, mała klauzula odejścia) i oczywiście Karę. Awansowałem do LM(z Lyonem grałem) i teraz zaczynam ligę.

Co ciekawe Juve przejął nowy prezydent - Pavel Nedved.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 lut 2012, 10:04

Jednak nie jest źle z budżetem transferowym mimo budowy nowego stadionu. Do City powrócił niestety mój najlepszy piłkarz, czyli Adebayor. Niby miałem w umowie wypożyczenia opcję wykupu za 11,5 mln euro, ale co z tego skoro sam zawodnik zażyczył sobie (uwaga!) ćwierć miliona euro tygodniówki. W jego miejsce kupiłem więc Danny'ego Welbecka i szukam jeszcze jednego, młodego napastnika. Pozbyłem się bowiem także kuli u nogi zwanej Pawljuczenką sprzedając go do Schalke. Defoe ostatnio zaczął coś strzelać, ale może znowu się na długo zablokować. W każdym razie oprę atak na Welbecku i Sow. Do Man Utd sprzedałem Gomesa, a na bramkę sprowadziłem Steve'a Mandandę z Marsylii. Sprzedałem też Pienaara do Juventusa, bo w pomocy mam tłok. Sandro negocjuje kontrakt z Besiktasem i oby się dogadał to znów coś wpadnie do budżetu. Natomiast trzeci transfer do klubu to Fabricio Coloccini, który da mi większe pole manewru w defensywie. King zawodzi, Dawsona sprzedałem go grał jak drewno, a Gallas ciągle się łamie i na dobrą sprawę mogę liczyć tylko na Bassonga i Kaboula. Ewentualnie przesunąć do środka Boilesena.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 lut 2012, 10:46

emdżej pisze:szukam jeszcze jednego, młodego napastnika.
Mam jednego kandydata, może nie takiego młodego, ale też nie emeryta, który wygryzie Ci z ławki Defoe - Darwin Quintero. Polecił mi go Sergek do Evertonu, którym już nie gram, gdyby nie to, że mi się gra nie zapisała, grałby jeszcze długo, w debiucie sieknął bramkę, a wszedł z ławki na końcówkę. Szybki i skuteczny jest ten ziom.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 lut 2012, 11:10

Qunitero kupiło Glasgow Rangers i tanio nie odda. Wypożyczyłem sobie Jese z Realu - miałem go w Ajaksie i strzelał bramkę za bramkę. W ogóle to byłem już dogadany w sprawie transferu Luuka de Jonga, ale złamał nadgarstek i nie przeszedł testów medycznych.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 lut 2012, 11:29

Jese to porządny grajek! Gdy odszedłem z Chelsea po 8 sezonach i objąłem Atletico on już tam był i stał się głównym aktorem mojego zespołu, który zdobył La Liga. Teraz prowadzę Parme (3 sezon w grze) i wyciągnąłem go za darmo z Realu partneruję Paloschi'emu, który strzela jak na zawołanie :D

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 lut 2012, 11:33

Pewnie, że porządny. W Ajaksie miałem go przez pół roku, a w tym czasie zdążył wskoczyć do pierwszej piątki strzelców w lidze.
P.S. Chyba muszę poćwiczyć karne :lol:
Obrazek

P.S.2 Transfery Arsenalu: Gabriel Torje, Andre Ayew, Toby Alderweireld i...Grzegorz Sandomierski.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 lut 2012, 14:20

Ktoś mi wyjaśni na czym właściwie polegają te pozwolenia na pracę w Anglii? To ma coś związanego z występami w kadrze, tak? Nie dostał pozwolenia ani Emmanuel Mayuka ani Erick Torres. Na szczęście Luuk de Jong na tyle się wykurował, że przeszedł testy medyczne.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 lut 2012, 14:27

Chyba muszą mieć 10 występów w reprezentacji, ale nie jestem pewien w 100%.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”