FMy - Strona 631

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 19 lut 2012, 14:36

Pozwolenie na pracę to dokument obowiązujący w niektórych państwach Unii Europejskiej, który ma regulować przypływ obcokrajowców (graczy spoza Unii). Kraje, które zdecydowały się na wprowadzenie takiego ograniczenia to: Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia Północna, Irlandia oraz Islandia. Grając zespołami z tych państw może zdarzyć się, że nie będziemy w stanie kupić danego zawodnika właśnie dlatego, że nie otrzyma on pozwolenia na pracę. Z reguły żeby transfer piłkarza przebiegł bezproblemowo, musi spełnić on kilka kryteriów:
Musiał on zagrać w przynajmniej 70% spotkań w pierwszej reprezentacji swojego kraju w czasie ostatnich dwóch lat.
Państwo, z którego gracz pochodzi musi zajmować przynajmniej 70. miejsce w rankingu FIFA.
Można odwołać się w przypadku nie uzyskania pozwolenia na pracę.
Można wypożyczać zawodników do klubów filialnych należących do państwa będącego w Unii Europejskiej (przykładowo kupić zawodnika do MU i wypożyczyć go do filialnego klubu np. w Holandii, aby tam oczekiwał na obywatelstwo państwa należącego do UE)
Warto odnotować, że szanse na uzyskanie pozwolenia na pracę są tym większe, im piłkarz jest lepszy (biorąc pod uwagę CA i PA), starszy czy bardziej ograny w spotkaniach międzynarodowych.
Pomóc w uzyskaniu dokumentu może też wysoki status w drużynie, określany przy ofercie kontraktu.
Zawodnicy sprowadzani na testy, z którymi chwilowo nie podpisujemy długoterminowych umów, nie potrzebują pozwolenia na pracę.
Pozwolenia na pracę nie obowiązuje obywateli Unii oraz obywateli Szwajcarii, Norwegii, Islandii oraz Liechtensteinu, które choć nie należą do Unii, z racji wysokiego poziomu gospodarczego, traktowane są jak one.
Źródło - http://www.cmrev.com/sufler/faq.html

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 19 lut 2012, 16:45

emdżej pisze:Jednak nie jest źle z budżetem transferowym mimo budowy nowego stadionu. Do City powrócił niestety mój najlepszy piłkarz, czyli Adebayor. Niby miałem w umowie wypożyczenia opcję wykupu za 11,5 mln euro, ale co z tego skoro sam zawodnik zażyczył sobie (uwaga!) ćwierć miliona euro tygodniówki. W jego miejsce kupiłem więc Danny'ego Welbecka i szukam jeszcze jednego, młodego napastnika. Pozbyłem się bowiem także kuli u nogi zwanej Pawljuczenką sprzedając go do Schalke. Defoe ostatnio zaczął coś strzelać, ale może znowu się na długo zablokować. W każdym razie oprę atak na Welbecku i Sow. Do Man Utd sprzedałem Gomesa, a na bramkę sprowadziłem Steve'a Mandandę z Marsylii. Sprzedałem też Pienaara do Juventusa, bo w pomocy mam tłok. Sandro negocjuje kontrakt z Besiktasem i oby się dogadał to znów coś wpadnie do budżetu. Natomiast trzeci transfer do klubu to Fabricio Coloccini, który da mi większe pole manewru w defensywie. King zawodzi, Dawsona sprzedałem go grał jak drewno, a Gallas ciągle się łamie i na dobrą sprawę mogę liczyć tylko na Bassonga i Kaboula. Ewentualnie przesunąć do środka Boilesena.

Daj sobie spokoj z Adebayorem, wiem on zawsze pozostawia niesmak bo jest bardzo dobry, ale jego pensja poraza. Nawet sie o niego nie ubiegaj juz, nic z niego nie bedzie w CIty i tam zgnije niestety. Kup sobie Doumbie albo Damiao i masz napadziora na lata, Cavani tez swietny pomysl, albo tak jak ja kup 3. Teraz mialem chetke na Neymara, tylko nie mam go gdzie ustawic wiec zrezygnowalem a cena za niego to 55 mln wiec nie bylo po co ryzykowac. Gallasa sprzedaj poki mozesz bo jemu atrybuty spadaja ostro, Kinga zostaw bo dobry kapitan i dobrym trenerem bedzie potem prawdopodobnie. Kup na srodek Otamendiego albo Chygrynskiego. Sandro nie sprzedawaj bo koles jest swietny i bedzie warty kupe hajsu pozniej. Bardzo dobry jest w srodku pola, przerob go na typowego srodkowego pomocnika, ustaw go jako dlugodystansowca i naprawde sie nie zawiedziesz. Jest duzo lepszy nawet od przereklamowanego Hamsika.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 19 lut 2012, 17:00

Jakiś emryt bez klubu ,coś jak Pires ,który nie chce do mnie przejść do zaplecza Bundesligi? polecacie kogos? maks pensja 6-8 tys.

Yanki
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yanki » 19 lut 2012, 21:55

Gram Chelsea, planuję wygrać z nimi Lm, a znajaąc moje mierne umiejętności w tejg rze pewnie spadnę z ligi :D

Jakiś dobry prawy obrońca?

Kajo, ty grałeś cFC - jak ich ustawiałeś? Ja planuję zagrać 4-5-1 z 3 środkowymi i 2 skrzydłowymi.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 20 lut 2012, 1:21

Ta gra jest szalona :badziewie: Gram z Juve na początku października, a tam sypie śnieg :roftl3:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 lut 2012, 9:17

THEMANIEK pisze: Daj sobie spokoj z Adebayorem, wiem on zawsze pozostawia niesmak bo jest bardzo dobry, ale jego pensja poraza. Nawet sie o niego nie ubiegaj juz
Nie miałem zamiaru, choć City mi go wręcz wpychało. Co ciekawe jak znów chciałem go wypożyczyć to chcieli, żebym płacił 100% jego pensji (jakbym miał płacić całość to bym go wykupił), ale później wypożyczyli go do Sevilli. Jakoś wątpię, że Hiszpanie zapłacą mu pełna tygodniówkę.

Sądząc po wymaganiach do pozwolenia o pracę to na Mayukę i Torresa nie miałem nawet co liczyć.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 20 lut 2012, 10:40

A ja wlasnie zaczynam Ajaxem w FM '10.

Niezla tam jest masakra na poczatku... sztab szkoleniowy z dupy (min. 3 asystentow, z ktorych jeden sie do niczego nie nadaje), sklad jakis taki ni w gruszke ni w pietruszke, poluja mi na najwazniejszych zawodnikow, no i do tego co kogos chce sprowadzic to mi go podpieprza Ral, Liverpool albo inne cudo... na dodatek jak patrze na tych zawodnikow juz w nowym klubie to maja nizsze pensje niz im oferowalem (np. jeden ziomek wybral oferte Realu, ktory dal mu 2 tys tygodniowo, a ja dawalem 9 :/)

No i nie wspomnialem ze napastnikow mam tak nieskutecznych, ze zeby bola!

Bedzie ciekawie :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 lut 2012, 13:57

Emerald pisze:poluja mi na najwazniejszych zawodnikow
Wkurzające prawda? Grając w Ajaksie w fm08 obrażali się na mnie Sneijder, Huntelaar i Aguero za to, że odrzucałem oferty za nich. W końcu musiałem ich sprzedać, bo słabiej grali. Za późno się zorientowałem, że lepiej negocjować ceny do nierealnych rozmiarów. Kupiec się rozmyśla, a zawodnik nie ma pretensji o odrzucenie oferty.

P.S. W reprezentacji Polski zadebiutował...Inaki Astiz.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 20 lut 2012, 21:51

sbQ pisze:Znacie jakiegoś dobrego GK? Taki nie za stary, żeby nie strzelał fochów jak siądzie na ławkę i przede wszystkim, aby się rozwijał.
Zależy do jakiego klubu. Polecam Ter Stegena, Adlera, Rui Patricio, Szczęsny.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 20 lut 2012, 21:54

Ospina z Nicei.

Jak na razie Udinese gra mi się świetnie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 lut 2012, 21:55

Sprawdz Jacka Butlanda,Plamena Ilieva albo Roberta Zielera - w realu sa swietni,to w FMie pewnie tez :P

Yanki
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yanki » 20 lut 2012, 22:12

Ciprian Tatarusanu, nie wiem czy pisownia nazwiska dobra.

Debiut w ekstraklasie znakomity - 4:0 z Blackburn (: Torres, Terry, samobójczy gol Robinsona a także trafienie w debiucie Sidneya sama. Z optymizmem patrzę na najbliższe spotkanie z Wilkami.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 20 lut 2012, 23:02

Mirek15 pisze:Jak na razie Udinese gra mi się świetnie.
Za szybko powiedziane :?

Zarząd zaje*ał mi 30 mln zł, 13 zawodników dostępnych i do tego nie mogę dać edycji budżetu :badziewie:

Awatar użytkownika
Sensitive
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sensitive » 21 lut 2012, 0:20

Ja gram obecnie 3 sezon włoskim Lecce. Niestety w 1 sezonie spadek do Serie B. Na zapleczu pierwszej ligi zarząd nie oczekiwał od razu awansu ode mnie. Pomyślałem co jest grane? Zero ambicji klubu? W sumie takimi zawodnikami co dysponowałem sam chyba nie myślałem o awansie. Tak też się stało (7 miejsce). W trakcie sezonu przejął mnie nowy właściciel (były prezes Padovy, który sprzedał klub jakimś miliarderom z Irlandii Płn.) Z początku myślałem fajnie, może coś zrzuci na letnie transfery. Jednak co miesiąc od pory przejęcie klubu przez nowego prezesa, klub odnosił co raz to większe straty. Na końcu sezonu, klub wisiał praktycznie na bankructwie. W okienku transferowym musiałem pozbyć się praktycznie wszystkich piłkarzy, którzy zarabiali nie małe pieniądze (Giacomazzi, Piatti, Brivio itd.) W wakacje jedynie szukałem zawodników wolnych na rynku. W sierpniu nie wierzyłem, że cokolwiek ugram w lidze. Pomyślałem, że miejsce w pierwszej 10 będzie moim sukcesem. Jednak piłkarze od początku sezonu robili mi co różne niespodzianki.Obecnie wszedłem w kolejny nowy rok. Na początku stycznia zajmuję 3 miejsce, z którego bardzo się cieszę :D . No i wreszcie zaczął się chyba spłacać mój pierwszy transfer: Matias Veciono (Urugwaj). Chłopak po prostu wymiatał w rundzie jesiennej. Jednak jeżeli dalej klub będzie miał straty, przy odpowiedniej ofercie będę chyba zmuszony go sprzedać :| ... Jednak do końca sezonu jeszcze kawał drogi i wszystko może się zdarzyć. Nie pokoi mnie Padova, która wręcz przerasta jak PSG w Ligue 1 inne kluby w kwestii finansów. W tamtym sezonie była bardzo blisko awansu, jednak uznała wyższość w barażach Pescarze. Im bliżej końca tym bardziej liczę na awans. Awans do Serie A napewno poprawił by finanse klubu. Jednak, czy mam skład na pierwszą ligę ? Trochę w to jeszcze wątpię ....

Awatar użytkownika
czorny1990
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czorny1990 » 21 lut 2012, 9:01

Tak, będziesz miał autentyczne kadry.

Gram Sampdorią od bardzo dawna, choć ostatnio odpuściłem granie ale kiedyś wrócę do tego sezon 2019 i za rok zostanie oddany do użytku nam nowy stadion Polombo Arena na cześć naszego byłego kapitana. Zdobyłem dwa mistrzostwa w ostatnich sezonach. W pucharach raz Ligę Europejską i Superpuchar. W Lidze Mistrzów słabo ..

Gwiazdy ..? Mam ich pełno, dużo wychowanków i Włochów - ale to przyszłość.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”