Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 184

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 22 lut 2012, 2:01

Grajac z Barca we wrzesniu chlopaki zmarnowali mi urodziny przegrywajac 0:5 :( Ale to bylo prawie pol roku temu, pod wodza Manzano i na CN...Jeszcze ze dwa tygodnie temu zacieralabym rece liczac na jakis dobry wynik typu remis :wink: , ale te kontuzje...Tez nie jestem optymistka. Ale zaczekajmy, zobaczymy, jak zagramy w czwartek LE, jesli dobrze i padnie te kilka bramek na nasza korzysc :pray: to i nastawienie na Barce bedzie inne, a przynajmniej tak mi sie wydaje.

Wracajac na moment do meczu z Gijon, to sadzilam, ze Cholo cos powie dosadnie nt.naszej gry a tu cos takiego:

http://atleticopoland.com/news/Diego-Si ... Gijon-2390

Troche w stylu Manzano, tyle, ze nie powiedzial, ze nastepny mecz juz na pewno zagramy o trzy punkty :lol: ( i mam nadzieje, ze tak wlasnie bedzie :wink: ) Ale moze tak powiedzial na konferencji, a chlopaki dostali niezly ochrzan. A na powaznie, to w obronie gramy ok, atak musi sie troche ogarnac, niech Falcao z Adrianem zostaja dluzej na treningach czy cos :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 22 lut 2012, 2:04

Obyście tylko nie dali dupska tak jak moja valencia i bedzie git. Nie martwcie się na zapas, porażka z Barcą to nie wstyd. Jedynie czego możecie się bać to ośmieszenia. Ale powiem Wam z doświadczenia, że da się z tym żyć ;) Amunt :P

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 22 lut 2012, 2:11

Waszego ostatniego meczu z Barca nie widzialam, tylko wynik znam, ale w sumie mozecie Nam cos poradzic co do taktyki na niedziele :wink:

W sumie nie sama ewentualna przegrana sie martwie, raczej tym, ze po tamtym meczu zespol sie zdekoncentrowal i zaczal grac beznadziejnie mecz za meczem. Nie wiem, co zrobi Cholo, ale musi ich jakos nastawic, zeby nie wyszli przerazeni jak wtedy, pewnie nikt sie cudow nie spodziewa, chodzi o to, zeby po prostu chociaz troche powalczyc...choc ostatni mecz ze znajdujacym sie na 19 miejscu w lidze Gijon mogl nieco podlamac :?

EdT; Na Lzio jednak beda dostepni Tiago i Arda. A propos Turana, to chodza sluchy ostatnio o jego nocnym imprezowaniu, ladnie leczyl swoj uraz :lol:

Nie moge sie doczekac meczu. Byle do 21.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 23 lut 2012, 21:35

No to mnie Cholo zaskoczyl ze skladem: Courtois- Perea- Godin- Miranda- Dominguez- Gabi- Assuncao- Koke- Juanfran- Salvio- Adrian. Nie ma Falcao, 4 srodkowych obroncow :lol: , debiut Assuncao...Widac naprawde oszczedzamy sklad na Barce.
Wyglada na to, ze Salvio w ataku i gra calkiem dobrze jak narazie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 lut 2012, 21:50

Sklad rzeczywiscie przedziwny. Ciekawe czy po przerwie wejda Arda i Falcao czy jednak dzisiaj pelnia role statystow.

Salvio w ataku,czyli jednak Cholo czyta moja forumowa tworczosc :wink:

Szkoda,ze szansy nie dostal Asenjo,ktory niedlugo pewnie zacznie glosniej narzekac na swoja pozycje w klubie... I w sumie nie bede mu sie za bardzo dziwil,bo jezeli w takich meczach nie dostaje szansy,to kiedy ?

Mecz sredni jak do tej pory. Atleti przewaza. Najlepsi na boisku Salvio i Juanfran (dziwne,nie ? :mrgreen: ).

Braga wygrywa 1-0 :shock:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 23 lut 2012, 22:02

Ano wlasnie, juz sie zaczelam nastawiac na Besiktas a tu mozemy grac z Braga.

Nie podoba mi sie za bardzo tem mecz, niby przewazamy, ale jakos tak bez przekonania...ale trudno sie dziwic z takim dziwnym skladem. Najbardziej mnie dziwi obrona, no ale juz pisalam o tym, ze aktualnie mamy jednego lewego obronce.
I szkoda mi Alvaro, zeby mial byc zapchajdziura za Filipe :?

Co do Asenjo, to mam serce rozdarte, szkoda Hiszpana no i co bedzie, jak Courtois bedzie musial odejsc (wiec najlepiej niech zostanie :D ) Poza tym uwazam, ze zarzad zle zrobil, wydaje mi sie, ze Cholo z gory widzial, ze postawi na mlodego Belga, wiec to Asenjo powinien isc na wypozyczenie a Joel byc rezerwowym bramkarzem.

Jesli Cholo wyciaga wnioski, to patrzac na gre Salvio dzisiaj mozna pomyslec o wystawianiu go w roli takiego troche cofnietego napastnika a nie skrzydlowego; skrzydlowych nam brakuje, to fakt, wiec jednego by mozna dokupic.

Moze druga polowa bedzie ciekawsza.

Edt: Godin :shock: :brawo:

Zrobilismy swoje, choc gdyby nie Godin to byloby troche glupio zremisowac u siebie po tym, jak wygralismy na wyjezdzie.
Mecz na pewno nie byl wybitny, Lazio mialo swoje nieliczne okazje, ktore udaremnil Courtois. Zmiany po naszej stronie niewiele daly, choc ciesze sie, ze Silvio wszedl bo mam nadzieje czasem go ogladac w grze. Assu ukoronowal swoj debiut u Cholo tradycyjnie zalapujac zoltko a Turan widac jeszcze nie wrocil do formy po urazie i po balowaniu :lol:
Jest awans i gramy jednak z Besiktasem, a wiec Simao choc na chwile wroci na VC :wink:

To teraz przed nami oczekiwanie na Dzien Sadu, ktory nadejdzie niebawem, bo w niedziele
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 23:04 przez mzatlanta, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 lut 2012, 23:00

Po brame Godina spotkanie niesamowicie siadlo. Dobrze,ze nic powaznego nie stalo sie z Salvio,ktory kolo 70 minuty zwijal sie z bolu i juz myslalem,ze wypadnie kolejny zawodnik na Barce...

Nastepna ofiara Besiktas,ktory podobno niesamowicie meczyl sie z Braga u siebie.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 25 lut 2012, 1:26

http://www.atleticopoland.com/news/Wyst ... tania-2415

Cholera, no. Jak Arda nie byl do konca zdrowy to po cholere go Cholo wpuszczal na boisko z Lazio?
Diego kontuzja, Turan kontuzja, a w newsie o treningu bylo info, ze Adrian ma lekko ponaciagane miesnie...jakas plaga :angry2: Dobrze, ze Salvio jednak zdrowy. Ale Adriana musza wyszykowac na Barce, nie przyjmuje innej opcji do wiadomosci!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 lut 2012, 2:10

Z Barcą macie co najmniej zremisować i już. Nieważne kim i nieważne jak.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 25 lut 2012, 2:12

To chyba pierwszy taki wypadek, gdzie kibic Realu zyczy sukcesu kibicowi Atletico, trzeba to gdzies zapisac :lol:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 26 lut 2012, 3:24

Wrzuce kadre: Courtois, Asenjo, Godin, Luis Filipe, Silvio, Perea, Miranda, Dominguez, Mario, Tiago, Gabi, Koke, Salvio, Turan, Assuncao, Fran Merida i Juanfran, Adrian, Falcao i Pizzi.

Ciekawostka moze byc obecnosc Frana Meridy w kadrze (choc obecnosc najpewniej czysto nominalna) i Ardy Turana, ktory jakoby nie doleczyl kontuzji, ale jednak zostal powolany; pytanie, czy bedzie w stanie grac, czy jest szykowany tylko w razie czego na zmiane. Co wlasciwie mozna napisac czekajacym nas meczu :lol: ?

Cholo mowil, ze ma pomysl na gre (ciekawe, co to za pomysl :P ) Zastanawiam sie, czy szykuje jakas niespodzianke kadrowa, inne ustawienie, gra wieksza liczba pomocnikow, piatka w obronie, nie wiem ( o ile sie nie myle, to piatke w obronie i jednego napastnika probowal z Barca QSF, niestety z negatywnym skutkiem ) Czy jednak zostajemy przy stalej paczce Courtois- Juanfran- Miranda- Godin- Filipe-Gabi- Tiago- Koke- Adrian- Turan- Falcao ? Oczywiscie, na rozegraniu bylby Diego, gdyby nie kontuzja. Mozliwe, ze na prawa strone obrony trafi Silvio (bo chyba nie Perea ?!), a Juanfran stanie na miejscu Turana.
W kazdym razie, bardzo jestem ciekawa, jaka 11stka wyjda Rojiblancos. No i oczywiscie strasznie sie boje tego meczu :boje się:

A propos Koke, to powiedzial, ze Simeone tchnal w Atletico nowego ducha, i ze on sam bedzie walczyc dla Cholo az do smierci :D Mocne stwierdzenie, ale wiara, ze moga przynajmniej wejsc na boisko z nastawieniem, ze beda gryzc murawe, to jedyne, co chlopakom pozostaje, nie chce zobaczyc Atleti przestraszonego, jak to sie dzialo we wrzesniu...Bedzie, co ma byc, ale nie mamy nic do stracenia. Aupa Atleti.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 lut 2012, 20:49

Kod: Zaznacz cały

FC Barcelona: Valdés; Alves, Puyol, Mascherano, Abidal; Xavi, Busquets, Iniesta, Alexis, Messi, Cesc 

Ławka rezerwowych: Pinto, Pique, Adriano, Thiago, Keita, Cuenca, Pedro 

Atletico: Courtois, Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luis, Tiago, Gabi, Koke, Arda Turan, Adrián, Falcao
Wrzucę z temacie gospodarza, tu się dyskusja odbyc powinna, chcoeiż fanów Barcy na forum więcej :P

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 26 lut 2012, 21:13

Czyli po naszej stronie sklad do przewidzenia, najsilniejsza paczka Cholo, tyle, ze Koke zatapi Diego.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 26 lut 2012, 21:18

Mam nadzieję, że Atletico rozegra przyzwoite zawody :) Stać ich na remis w tym meczu, ale nie mogą tracić seryjnie bramek jak Valencia na przykład. Mam nadzieję, że zagrają w brew statystyką, które za kolorowe nie są.
294 -
Barcelona are the
team to have scored
the most goals against
Atlético in Primera
(294), 25 more than
Real Madrid (269).
Duel.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 lut 2012, 21:26

Miranda i Godin grają lepiej niż Dominguez? Nie oglądałem ostatnio Atletico tak często i jestem zaskoczony. :)

Szkoda, że Pique nie gra.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”