Trenerska ruletka - Strona 24

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zastąpi Sousę w reprezentacji?

Probierz
0
Brak głosów
Michniewicz
3
60%
Loew
0
Brak głosów
Inny polski trener
1
20%
Inny zagraniczny trener
1
20%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Trenerska ruletka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2012, 16:58

Lech jeszcze w tym sezonie mógł coś ugrać- Puchar Polski. Szanse na puchary w przyszłym sezonie więc jeszcze są, nawet przy poprawie gry można by było powalczyć o podium. Probierz podobno nie chciał zagwarantować pucharów, no nie dziwię się mu. Rumak ma szansę zaistnieć i życzę mu żeby się to udało.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6672

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 lut 2012, 17:09

bartbuks pisze:Jeśli ten eksperyment się uda, to Lech ma trochę oszczędności i dobre perspektywy na następny sezon, jeśli nie, to młodziak pogalopuje do sztabu/ME/czy gdziekolwiek, a Lech zacznie po sezonie szukać nowego szkoleniowca. Proste.
Ale wtedy może już nie być Probierza, a z polskich trenerów jeno ludzie pokroju Urbana czy Kafarskiego. Chyba, że szykują kogoś z zagranicy. Nie chce mi się też wierzyć, żeby Legia po tak dobrych występach lekką ręką zwolniła Skorżę, bądź co bądź jednego z lepszych fachowców w kraju.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 27 lut 2012, 17:10

decyzja jak najbardziej zaskakująca, ale racjonalna. Co prawda lepszym wyjściem na ten moment na pewno byłoby zatrudnienie jakiegoś renomowanego trenera, jednak władze Lecha postanowiły spróbować. Skoro w Koronie się to sprawdziło, dobra drogą podąża także Świerczewski, to może i nowemu trenerowi Kolejorza też się uda.
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie w planem, uda im się wywalczyć miejsce premiujące grę w Lidze Europy to będzie to naprawdę wyśmienita decyzja, jednak jeśli się nie uda, to coz, następnym razem prawdopodobnie nie zaryzykuja.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 lut 2012, 17:15

Boromir pisze:Ale wtedy może już nie być Probierza
No risk, no fun!
Boromir pisze:Nie chce mi się też wierzyć, żeby Legia po tak dobrych występach lekką ręką zwolniła Skorżę, bądź co bądź jednego z lepszych fachowców w kraju.
Tutaj bardziej chodzi o to, czy Skorża sam nie odejdzie. On ma troszkę inną wizję niż zarząd, tzn nie zgadza się na notoryczną sprzedaż. On zdaje sobie sprawę z tego, że za jakiś czas może stracić Gola (jeśli jakimś cudem Smuda dostrzeże, że chłopak jest bije Polanskiego formą i zaangażowaniem), że Rado prawdopodobnie też nie będzie czekać wieczność na transfer, może nawet Kuciak ucieknie, nie mówiąc już o Wolskim, czy Żyro, którzy nagle mogą odnaleźć przyszłość na Zachodzie. W Legii nie ma, że ktoś nie jest na sprzedaż. W Legii są progi, które trzeba po prostu pokonać, a potem piłkarz jest Twój. To właśnie wkurza Skorżę i Jóźwiaka. I po sezonie może okazać się, że to właśnie Ci dwaj odejdą...

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 27 lut 2012, 17:16

Spotkalem sie z dosc pozytywnymi reakcjami ludzi z Wielkopolski na temat Rumaka. Ponoc bardzo utalentowany trener, wygrywal jakies puchary z mlodziezowymi druzynami u17 i u19 Lecha. Prowadzil z sukcesami zespol mlodej ekstraklasy oraz coc iekawego wygral nawet nagrode za najlepszego trenera wielkopolski. Sam jestem bardzo ciekawy co pokaze, zycze mu jak najlepiej.

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 27 lut 2012, 21:33

cloner pisze:
Shlubb pisze:Może w Lechu chcą mieć swojego "Poznańskiego Guardiolę" ?
Taa, tylko że Guardiola był niezłym piłkarzem :P
Taa, tylko, że niezłego piłkarza z FCB właśnie przerobilismy. :D

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 mar 2012, 15:44

Probierz trenerem Wisły!

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 01 mar 2012, 15:46

bartbuks pisze:Probierz trenerem Wisły!
:rotfl4: :shock: szok!

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 01 mar 2012, 15:48

:shock:

No tego to się nie spodziewałem. A dopiero co mówiono, że zostawiają Kazia, bo muszą wypłacać pensje dla Maaskanta i że ich nie stać na pensje dla dwóch trenerów na raz a tu taka informacja. Czyżby Małecki wrócił :P ?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 mar 2012, 15:50

Jajca. To potwierdzone info ? Na oficjalnej jeszcze chyba nic nie ma.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 mar 2012, 15:52

Arwin pisze:Czyżby Małecki wrócił ?
Podobno dlatego Mały nie odszedł do ŁKS, bo wie, że Probierz wyciągnie go i będzie trzymać krótko. Jak widać Cupiał znalazł idealne wyjście z patowej sytuacji. Ciekawe kto teraz pożegna się z Wisłą.
Jajca. To potwierdzone info ? Na oficjalnej jeszcze chyba nic nie ma.
Za półtorej godziny ma być oficjalne potwierdzenie. Ja wiem to z pewnego dobrego źródła, a do tego Weszło! już potwierdziło temat, czyli 99.99%.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8732
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 mar 2012, 15:54

Też potwierdzam, prosto z krakowskiego źródła :lol:
O 16.30 ma byc konferencja, więc niebawem.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 mar 2012, 16:10

Takiego obrotu spraw się nie spodziewałem. Wszyscy tylko czekali aż Probierz obejmie Lecha, a on tymczasem zatrudniony został w Krakowie. Szkoda, bo Probierza bardzo lubię. Ciekawe jak poradzi sobie w klubie z takimi ambicjami, bo to na pewno swego rodzaju nowość dla niego.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 01 mar 2012, 16:21

No proszę :o
Tak cichaczem Moskala zwolnili, czy tez przesunięto go na inny odcinek tudzież tam gdzie był od czasu zakończenia trenerskiej kariery :lol:

W sumie, to Moskala zwolnił Lech Poznań tj Rutkowski nie angażując Probierza, Cupił po prostu skorzystał z okazji, a okazja to nie byle jaka :P

Tylko ciekawe co ze Smudą, bo mówiło sie, że po euro obejmnie Wisłę ?
Może do Lecha wróci ?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 mar 2012, 17:43

Probierz na pewno ma umiejętności większe od Moskala, ale boję się, że uderzy mu sodówa do głowy jak to bywało wcześniej w Polonii czy Jagiellonii. Nie mam zaufania do tego trenera, zawsze mialem co do niego ambiwalentne uczucia, boję się, że czekają nas działania pokazowe, sztuczne odsunięcia od zespołu, buńczuczne zapowiedzi i udawanie nieomylności. Oby to się nie ziściło. Szkoda mi Moskala, nie wiem czy po dłuższym epizodzie w roli pierwszego trenera i awansie do 1/16 LE będzie chciał wrócić do roli asystenta. Tym bardziej mi szkoda, bo zawiedli go piłkarz, ludzie, na których postawił. To jego odpowiedzialność, ale nie mogę zapomnieć, że ruszył Wisłę w pozytywnym kierunku w dwa miesiące, co nie udało się dwom poprzednim trenerom. Niestety w odróżnieniu od poprzednika nie bronił go tytuł mistrza Polski i zostaje tylko uczucie, ze nie dano czegoś mu skończyć. Z jednej strony Wisła nie jest miejscem do nauki, z drugiej sytuacja podobna do Petrescu, kiedy potrzebny był kozioł.

Jeden pozytyw - widmo Dyzmy zostało chociaż trochę oddalone. Zostało pytanie czy stracimy Valckxa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”