Dzieciaki z Klasą, ale bez rozumu - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 08 maja 2005, 22:17

patryk89 pisze: Ale to pytanie sie wyświetla chyba też gdzieś na ekranie i oni szybciej sobie niektorzy przeczytają
Nie no ja sobie zdaję sprawe, że tam gdzieś to pytanie na monitorku się pojawia, ale nie chce mi się wierzyć, że tak szybko jest w stanie to przeczytać i jeszcze pomysleć no bo chyba nie strzela na chybił-trafił.... :shock:

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 08 maja 2005, 22:20

W ogole te dzieciaki mają być niby takimi geniuszami...
Fajnie jak jest pytanie Jak miał na imie Jan Kowalski i wszystkie dobrze odpowiedzą Martyna się tak podnieca i porównuje ich do filozofów.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 09 maja 2005, 16:03

Heh, Zmotoryzowana Martynka... dobre... :) Ale co do tych pytań to czasem ja również mam takie szybkie przebłyski, że czytam i znam odpowiedź. Chociaż nie oglądam tego programu zbyt często, bo dla mnie niektórzy to totalna żenada. Jeden mówi, iż jest fanem Harry'ego Pottera i komputerów, a jedna dziewczyna (tutaj pozwolę sobie zacytować) mówi, że ,,lubię przedmioty humanistyczne, jak biologia i język polski." :shock: Czy ze mną jest coś nie tak? Ja rozumiem, że mnie nikt nie lubi bo się czepiam szczegółów i mam niemiły nawyk bycia francą, ale za takie coś się karać powinno. Oni pranie mózgu tam przechodzą, czy co? :lol:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 maja 2005, 16:23

Heh szkoda , ze za moich czasow nie bylo tego programu bo bym sobie przynajmniej laptopa wygral :P
Ale tak na serio to mysle , ze ja w ich wieku znalbym odpowiedz na tyle pytan co oni , a przeciez to dzieciaki z klasa :lol:

Martyna : kto jest twoim idolem ?
dziecko : ...... ( i tu zaczyna sie wymienianie jakis niestworzonych ludzi :lol: )
Martyna : a dlaczego wlasnie on ?
dziecko : bo odkryl Ameryke lub byl wielkim pisarzem

A w finale gdy to ogladam to zawsze licze , ze ktos jako swoja kategorie wybierze PN. Wczoraj ktos wziol , ale byly tylko 2 pytania :evil:
Program ktory oglada sie wowczas gdy w TV nie ma nic ciekawszego

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 09 maja 2005, 16:43

Wczoraj o sporcie to drugie było tak sformułowane dziwnie że masakra. Pierwsze to proste, drugie też tylko tak dziko napisane...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 maja 2005, 16:50

herdek pisze:Wczoraj o sporcie to drugie było tak sformułowane dziwnie że masakra. Pierwsze to proste, drugie też tylko tak dziko napisane...
Zapewne chodzi Ci o to z Eto. To bylo mniej wiecej tak : rywalom jakiego zespolu bramki strzela Samuel Eto. Troche trzeba bylo pomyslec

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 maja 2005, 17:00

Te dzieci mnie rozbrajają.
Przedstawiają się, według scenariusza jaki ułożyła im mamusia [zacinają się jak głupie], za autorytety podają odkrywców i filozofów itd. Niby takie geniusze [och,ach], a tu na połowę pytań w pierwszej rundzie odpowiedzi nie znają.
Fakt, niektórzy błyszczą i wiedzą o wiele więcej ode mnie z plityki, czy historii - takich podziwiać można, ale bez przesady :|
Ja bym je dziećmi pozbawionymi dzieciństwa nazwała :roll:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 09 maja 2005, 17:49

To są raczej kujony z klasą. Widać, że to są dzieci, u których w wieku trzech lat zaczęto uczyć matematyki. Wolą tego nie oglądać, te dzieci ze średnimi 6.0.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 09 maja 2005, 17:53

Skoro tak, to ja też dzieciństwa pozbawiona byłam... Od 5 roku życia uczyłam się historii i Fakty na TVN-ie oglądałam, ale nie z woli rodziców, tylko własnej. ;) Nie przesadzaj - jak ich to interesuje, to zostawmy to. Tylko chodzi ogólnie o to, iż większość 'dzieciaków z (lub bez ;) ) klasą' przychodzą do programu po to, by zaistnieć i popodniecać się tym, iż znają odpowiedź na pytanie, do którego się przygotowywują przez miesiące. Czasem to sobie włącze i co mam na twarzy? :shock: ! Bo jeżeli dziewczyna weźmie sobie za specjalizację 'Ortografia' czy co tam to jest, i nie wie, że drugą literą POLSKIEGO alfabetu jest 'ą', to jednak coś z nią nie tak. ;) Nawet ja to wiem, choć mam ocenę celującą na koniec roku... ;) A poza tym gadanie, że mają takie wysokie średnie (równe 4.9) to idiotyzm. Ja mam wyższą, i się nie chwalę. :mrgreen:

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 09 maja 2005, 18:58

heh mnie we wczorajsym odcinku rozwalilo to jak jest w polfinale lamacz kodow no i tam mowi ze 1 los superktos 2 bob budownicz i tam mowi 6 czyli ostatnia jakas tam a ona jest jest hehe jakby miala sie z czego cieszyc miala chyba 2 punkytty po 2 kolejkach

szewa7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szewa7 » 09 maja 2005, 19:05

Wszyscy myślą że jak będą w "Dzieciakach z klasą" to są świetni a to jest bzdura.
Ostatni odcinek nam to pokazał. Jeden mądry sie znalaz co taktykę w finale skombinował.
A reszta to byli frędzle i dzieci bez rozumu :twisted:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 maja 2005, 19:25

mathiasek12 pisze:heh mnie we wczorajsym odcinku rozwalilo to jak jest w polfinale lamacz kodow no i tam mowi ze 1 los superktos 2 bob budownicz i tam mowi 6 czyli ostatnia jakas tam a ona jest jest hehe jakby miala sie z czego cieszyc miala chyba 2 punkytty po 2 kolejkach
O czym Ty do nas rozmiawiasz?? :roll: w ogóle nie skumałem o co Ci chodzi :lol:

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 09 maja 2005, 19:29

Po waszych wypowiedziach stwierdziłem ze to moze byc ciekawy i smieszny teleturniej musze sobie go kiedys pogladac no i oczywiscie moze sie czegos nowego naucze. :lol:

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 09 maja 2005, 19:35

albo dobry byl koles martyna mowi podobno masz rozne pomysly to co robisz jak nie ma rodzicow a on zabawy na lozku cala publizcnosc w smiech a martyna na to jak wroce do domu to tez sprouje tej zabawy

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 maja 2005, 21:58

Tak, kurduple wogle czasmi nie myślą, jak źle odpowiedzą to już łezka w oku kręci.
Kiedyś w jednym odcinku było pytanie:
- Jak nazywa się najwyższy szczyt Ameryki Płd?
- Anakonda?

I inne z geografii:
- Jak nazywają się najwyższe góry Europy?
- Antarktyda?

Dalej geografia:
- Z kim graniczy Polska od północy (czy coś takiego)
- (Dziecko było takie zarozumiałe) Z Rosją o dokładniej z obiektem Kaliningradzkim.

Mnie najbardziej śmieszą takie literówki dzieciaków, jest ich jeszcze dużo. Postaram się ich poszukać na stronakch.

PS. Mathiasek12 - używaj znaków interpunkcyjnych takich jak te ,.:-()/?!
bo jeszcze pomyślę, że jesteś "Dzieciakiem z Klasą"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”