Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 696

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 11 mar 2012, 17:10

Pytam odnosnie kontuzji bo o Ando mam podobne zdanie.

DDG pewny mecz choc miał w zasadzie 1 strzał (longa) i 1 dosrodkowanie- jednak było pewnie.Z Welbeckiem to jest tak ze facet jest swietny w stylu gry i robieniu gry ale MUSI sie poprawic pod bramka przeciwnika bo zaczyna to budzic irytacje :roll:

Dodam od siebie z Foster w sytuacji z Welbeckiem tez sie lekko osmieszył

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 mar 2012, 17:16

Jest wspaniale. Odzyskujemy lidera po wielu tygodniach i teraz to City musi liczyć na nasze potknięcie. Wszystko zależy od nas i to jest w tym najlepsze. Już za tydzień na Etihad przyjeżdża Chelsea, ciężko liczyć, że beznadziejnie dysponowani Niebiescy urwą punkty Citizens ale to zawsze Chelsea. My mamy wyjazd na Wilki więc wypadałoby przywieźć kolejne 3 punkty. Potem City jedzie na kolejny trudny teren, do Stoke a do nas przyjeżdża nieobliczalny Fulham, który jednak zdecydowanie lepiej gra u siebie.

Dzisiaj zagraliśmy dobry mecz. Bardzo dobrze znowu Evans z Ferdinandem. De Gea coraz bardziej przypomina Edwina, spokój w grze, pewność siebie, miał do wybronienia ważny strzał w 80 minucie i to zrobił. W środku pola spokój, a na skrzydłach wiatr robili Young z Dannym, po czerwie dla WBA mecz w zasadzie mógł się skończyć. Wcześniej nie widziałem powtórek, faktycznie były podstawy na "11" przy faulu na Youngu. Należy jednak dodać, że WBA też chyba powinno dostać karnego bo kontakt był przy zagraniu Evry. Martwić może tylko indolencja strzelecka bo tak wspomniano dziś powinien być nokaut. Welbeck chyba sam nie wie jak tego nie trafił, poza tym mieliśmy kilka patelni i albo marnowaliśmy na potęgę albo brakowało zdecydowania. Tak nie może być w przyszłości.

Sytuacja z Pogbą co najmniej dziwna. Cholera wie co tam się dzieje, dopóki nie będzie oficjalnego info nie ma sensu gdybać ale tak nagłe włączenie go do kadry meczowej i wpuszczenie na boisko w pierwszej kolejności jest co najmniej zastanawiające. Jedyna rzecz poza skutecznością, która mnie martwi to Berbatov. Szkoda Bułgara, nie wiemy co tam się dzieje ale Ferguson mógł choćby dać pograć te 20 minut za Hernandeza. Niezrozumiałe zupełnie jest dla mnie postępowanie Szkota wobec Berby.

Co ciekawe wczoraj Fergie podobno wybrał się na mecz Lyon - Lille. Dziwne to o tyle, że dziś graliśmy mecz. Media spekulują, że Szkot poleciał oglądać Hazarda. Poza Belgiem przychodzi mi do głowy jeszcze tylko Lacazette. Nie to żeby miało mnie to martwić bo jestem fanem talentu obu tych perełek ale gdzie niby mielibyśmy któregokolwiek z nich upchnąć i kosztem kogo? :? Cóż trzeba poczekać do lata, na razie cieszmy się z lidera i wygranej :)

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 11 mar 2012, 17:21

Spokojne zwycięstwo, ale skuteczność była dzisiaj dramatyczna. To powinno się skończyć różnicą pięciu lub sześciu bramek. Najważniejsze jednak, że wygraliśmy i dzięki porażce City ze Swansea weszliśmy na fotel lidera.

Co do samego meczu. Początek zwiastował problemy, WBA wyglądało solidnie w obronie i wyprowadzało groźne ataki. Z czasem zaczęliśmy przejmować kontrolę i dominowaliśmy, choć nie było huraganowych ataków. Czerwona kartka dla Olsona zakończyła mecz. Jak wspomniałem, szkoda zmarnowanych okazji. Oby bilans bramek nie musiał decydować o ostatecznym układzie tabeli.

Bardzo dobry występ Younga. Widać, że powoli dochodzi do dobrej formy. W końcu świetny mecz Evry - nie można się do niczego przyczepić, a z przodu robił bardzo dużo. Ogólnie, ciężko do kogokolwiek mieć zarzuty, no z wyjątkiem skuteczności napastników. Hernandez powinien zdobyć kilka bramek, Welbeck to samo - chyba pudło sezonu to na pustą bramkę.

Mecz bez historii, chociaż to właśnie dzisiaj wyprzedziliśmy City w tabeli, więc ten dzień może okazać się bardzo ważny. Mamy sprzyjający terminarz, czego nie można powiedzieć o City. Swansea to dopiero początek - mają jeszcze wyjazdy do Stoke, Norwich czy na Emirates. Obyśmy nie zaliczyli żadnych wpadek i konsekwentnie zdobywali komplet punktów. Nie chciałbym, aby mecz z City decydował o mistrzostwie. Mam nadzieję, że ewentualna porażka nie będzie miała żadnych konsekwencji. A jest to możliwe, bo City gubi formę akurat w momencie kiedy muszą wspiąć się na wyżyny :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 mar 2012, 17:57

Paul Pogba has NOT signed a new deal. Sir Alex on Pogba for MUTV: "The boy is still trying to make his mind up. He knows where he should be. He's shown the potential he's got. He's a first team player, no doubt about that"
Czyli nic nie jest jasne w tej sytuacji. Ferguson chyba po prostu postanowił stoczyć walkę o tego chłopaka a nie oddawać go jak Morrisona, do którego skończyła się cierpliwość.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6264
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 11 mar 2012, 19:36

Cała ta niechęć do Arabskich Błękitów sprawiła, że cieszę się z tego, że Manchester United jest znów liderem. Koniec świata.

Jak dla mnie sytuacja z karnym trochę dziwna, bo gdyby sędziowie gwizdali każdy taki kontakt, to co mecz mielibyśmy 30-40 fauli. Powiem więcej - gdyby w miejscu Younga był Rooney, to zapewne obrońca WBA zostałby powalony.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 12 mar 2012, 15:39

Miałem to wrzucić ale czekam na oficjalne info. Z jednej strony bardzo się cieszę, nigdy nie ukrywałem, że w ostatnich latach z żadnym chłopakiem z Akademii nie wiązałem takich nadziei jak z Pogbą. Z drugiej strony ta cała szopka z kontraktem mocno mnie do niego zniechęciła i tak długo jak Raiola będzie jego agentem tak długo możemy spodziewać się problemów. Ferguson naprawdę musi być zdeterminowany i widzieć wielki talent w młodym Francuzie bo to co robi jest wbrew temu do czego przyzwyczaił nas przez lata. Albo naprawdę widzi w Pogbie takiego cracka i wiąże z tym chłopakiem tak wielkie plany albo się starzeje :D Ciekawy jestem też czym Ferguson zachęcił Francuza do pozostania o ile news Sky się potwierdzi. Wątpię aby zgodził się na pozostanie gdyby miał w przyszłym sezonie grać tyle co teraz, sama kasa by nie wystarczyła.

Pogba, jeśli będzie miał po kolei w głowie może stać się mocnym punktem tej drużyny. Ma wszystkie atrybuty żeby stać się dla United graczem tak istotnym jak Yaya dla City. W przeciwieństwie chociażby do Morrisona i Eikrema wygląda na to, że nie powinno dla niego stanowić żadnego problemu przystosowanie się do naszego stylu gry w pomocy i Ferguson nie powinien mieć bólu głowy przy szukaniu dla niego miejsca w składzie.

Swoją drogą jego pozostanie zapewne oznacza pożegnanie się z Andersonem. Pomimo świetnego początku sezonu nie widać przyszłości dla Brazylijczyka w United.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 12 mar 2012, 15:44

Wiadomo ile tyg. udało mu się wyłudzić ??

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 12 mar 2012, 16:18

Póki co to jeszcze nic pewnego. Sky to niby wiarygodne źródło ale ten news to bardziej wnioski wysnute przez autora niż potwierdzenie przedłużenia kontraktu.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 mar 2012, 16:21

Nie wydaje mnie się, żeby Ferguson odpuścił i nagle przystał na warunki świty Pogby. Coś się wydarzyło w międzyczasie i niebawem pewnie dowiemy się więcej. Mocno liczę na to, że to jednak Francuz poszedł po rozum do głowy.

Ando zaś wydaje się być sympatycznym facetem, ale nawet pomimo tego, że jest jeszcze młody, to chyba więcej szans mu się nie należy. Zamiast niego trzeba sprowadzić zastępce dla Carricka i w zasadzie jesteśmy ustawieni w drugiej linii. Chyba, żeby się dało wyciągnąć jakiegoś geniusza typu Modrić...

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 12 mar 2012, 16:25

Ten Pogba w FMie był taki słaby, że po 3 sezonach chciał przyjść do mnie do Śląska Wrocław, ale miałem lepszych i wzięła go Legia :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 mar 2012, 16:31

Mocno liczę na to, że to jednak Francuz poszedł po rozum do głowy.
Ja liczę, że nie poszedł po rozum do głowy. Choć zgodzić się muszę, że dla niego najrozsądniejszą decyzją jest pozostanie w Man Utd, a nie transfer do JUVE gdzie paradoksalnie ma mniejsza szanse na częste występy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 mar 2012, 19:32

Dla mnie sprawa była od razu jasna w sobotę o czym pisałem po meczu. Gdyby nie zostało coś dogadane to Fergie by gościa tak od razu nie rzucił na boisku tuż po golu na 2-0 i bezpiecznym wyniku. Przecież na ławce był choćby Tom, który potrzebuje gry, po kontuzji, a wszedł poźniej i to na skrzydło. Jak już pisałem cieszy mnie bardzo, że chłopak zostanie u nas.

Tak jak już wspominałem wobec takiej sytuacji i jeśli Scholes zdecyduje się jeszcze pograć rok nie sądzę byśmy sprowadzali jakiegoś kreatywnego środkowego pomocnika, no chyba, że jak napisał Red jakby do wyciągnięcia był Luka to bym nie pogardził. Pożegnać się należy z Andersonem i chyba już każdy niemal to przyznaje. Wobec tego mielibyśmy w środku Giggsa, Scholesa, Pogbe, Cleverley'a i Carricka. Fergie obserwował Hazarda, ale myślę, że jeśli by go sprowadzono to raczej na lewe skrzydełko np. w miejsce Parka. Chyba, że byśmy myśleli przejść na grę na stałe trójką w środku pola taki środek pomocy Carrick, Pogba, Tom to byłoby coś, lub np. ewentualnie Hazard. Ale nie wydaje mi się, patrząc na przywiązanie Fergiego do gry dwoma napastnikami no i mamy 4 klasowych. Chyba, że z Bułgarem przedłużamy kontrakt, żeby tylko coś jeszcze na nim zarobić w lecie.

Priorytetem wydaje się być w tej chwilii zastępca Carricka i tak sobie pomyślałem wobec tego co dziś powiedział trener Reenes, że może M'Vila za niego? Środek pola Pogba-M'Vila też by fajno wyglądał. Ale chyba nigdzie nie widziałem informacji łączących nas z Yannem.

Cóż trochę wybiegam w przyszłość, gdyż w tej chwili walczymy o majstra, ale nie ukrywam, że pasjonuje mnie myśl o następnych sezonach patrząc na naszych chłopaków jak Tom, Pogba, Welbeck i myśląc o tym jak to będzie wyglądało. Nie dziwię się Fergiemu i jego słowom, że go właśnie myśl o tych chłopakach ich przyszłości i przyszłości tego zespołu napędza go nadal do pracy i ani myśli o emeryturze :)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 mar 2012, 11:22

Nie wiem jak to będzie ze Scholsem...

Tak sobie jednak pomyślałem, że jeśliby się pozbyć Ando, a i przyszłość Fletchera jest przecież pod dużyn znakiem zapytania to moglibyśmy kupić dwóch Cmów. Być może dobrym kandydatem na zmiennika Carricka jest ten ziom z AZ o którym kiedyś była mowa. Do pary chętniej widziałbym kogoś ogranego w lidze (na razie transfer Modrica wkładam między bajki) i widzę dwóch solidnych kandydatów - Davies z Boltonu oraz Dembele z Fulham. Obaj mają całkiem dobre statystyki - ok 87% celnych podań, Dembele 3 odbiory na mecz, 0,8 przechw, Davies odpowiednio 2,4 i 1,4. Obaj ruchliwi, lubiący mieć piłkę przy nodze i nieźle poczynający sobie w odbiorze. Dembele gra bodaj w 442, a Davies w 433...

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 13 mar 2012, 11:27

Potrzebny wam Dembele? Ofensywny pomocnik ktory strzela 1 gola i ma 3 asysty przez caly sezon?

Z tego co pamietam to lepiej radzil sobie w ataku i na skrzydle w AZ

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”