Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Morrow » 12 mar 2012, 15:39

Miałem to wrzucić ale czekam na oficjalne info. Z jednej strony bardzo się cieszę, nigdy nie ukrywałem, że w ostatnich latach z żadnym chłopakiem z Akademii nie wiązałem takich nadziei jak z Pogbą. Z drugiej strony ta cała szopka z kontraktem mocno mnie do niego zniechęciła i tak długo jak Raiola będzie jego agentem tak długo możemy spodziewać się problemów. Ferguson naprawdę musi być zdeterminowany i widzieć wielki talent w młodym Francuzie bo to co robi jest wbrew temu do czego przyzwyczaił nas przez lata. Albo naprawdę widzi w Pogbie takiego cracka i wiąże z tym chłopakiem tak wielkie plany albo się starzeje :D Ciekawy jestem też czym Ferguson zachęcił Francuza do pozostania o ile news Sky się potwierdzi. Wątpię aby zgodził się na pozostanie gdyby miał w przyszłym sezonie grać tyle co teraz, sama kasa by nie wystarczyła.

Pogba, jeśli będzie miał po kolei w głowie może stać się mocnym punktem tej drużyny. Ma wszystkie atrybuty żeby stać się dla United graczem tak istotnym jak Yaya dla City. W przeciwieństwie chociażby do Morrisona i Eikrema wygląda na to, że nie powinno dla niego stanowić żadnego problemu przystosowanie się do naszego stylu gry w pomocy i Ferguson nie powinien mieć bólu głowy przy szukaniu dla niego miejsca w składzie.

Swoją drogą jego pozostanie zapewne oznacza pożegnanie się z Andersonem. Pomimo świetnego początku sezonu nie widać przyszłości dla Brazylijczyka w United.

Wróć do „Anglia”