US Citta di Palermo - Strona 12

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Re: US Citta di Palermo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 lut 2012, 10:02

Ponoć lada moment do Palermo ma zawitać arabski inwestor. Będzie to pierwszy przedstawiciel arabski w Serie A. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, ale lada moment Palermo może stać się główną siłą w kraju jeżeli dobrze to wykorzystają. Ponoć pierwsze inwestycje to ma być stadion i oczywiście gracze.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lut 2012, 10:44

Zamparini sprzedaje swoją zabawkę (w zasadzie to już przed tym sezonem zaczął), czy może zyskał współwłaściciela, który po prostu w zamian za udziały wpompuje trochę kasy?

W zasadzie to na miejscu Arabów jeśli bym miał kupić klub w Serie A to Palermo by było moim pierwszym pomysłem. Są perspektywy na nowy stadion, jest właściciel z którym można się dogadać (pozbył się świetnych graczy, zapowiedział, że sprzeda klub). Może kadra jest [ch**], ale przy arabskich rewolucjach ofiary w ludziach to pierwszy etap.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lut 2012, 11:10

I jest taka specyfika lokalna, że protest na Legii wydaje się być małym piwem przy tym, co tam mogą Sycylijczycy zgotować. Ciekaw jestem, jakie pomysły na współpracę z kibicami mają Arabowie, jeśli faktycznie wejdą do klubu. Nawet Neapol wydaje się bezpieczniejszą i spokojniejszą opcją.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lut 2012, 11:28

Pewnie, że mogą, ale Legia nie była kupowana od właściciela, który kupił drużynę 10 lat wcześniej. W dodatku trzeba pamiętać co się działo z herbem w Legii i jaki to miało wpływ na stosunki kibice-ITI. W Palermo takich problemów nie będzie. Zamaprini zrobił swego czasu wielką robotę, ale też i ją bardzo skutecznie rozwalił. Teraz gdy już nie ma Sabatiniego, gdy sprzedano Cavaniego, Pastore, czy choćby Sirigu i Nocerino, czy kibice tak bardzo będą przeciwko nowemu właścicielowi? Moim zdaniem oni mają na tyle dużo pretensji do Zamapriniego (brak inwestycji z transferu Pastore, pozbycie się większości liderów), że nie będą za nim murem stali. A jak nowy właściciel sypnie kasę, czego ITI w Legii nie robi to szybko zapomną o uprzedzeniach. Oczywiście jeśli te araby w ogóle zawitają na Renzo Barbera

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lut 2012, 11:51

Nie zrozumiałeś.
Tu nie chodzi o stanie murem za Zamparinim, ale przeciwko Arabom. Sycylijczycy to specyficzny naród, nie zaskoczy mnie żadne działanie ze strony kibiców, jednak niezależnie od tego co zrobią, to na pewno nie podporządkują się właścicielowi tylko ze względu na pieniądze. Saudyjczycy będą musieli się z nimi dogadać, albo będą mieć duże problemy.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 05 lut 2012, 13:59

Dla mnie akurat pierwszym celem byłoby Napoli, z uwagi na historię.
Nikt by nie powiedział, że chcą ją sobie kupić, a sami mogliby powiedzieć że chcą by Napoli "wróciło na należne im miejsce" i od razu zyskaliby sympatię mediów.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 05 lut 2012, 14:09

czarny_samael pisze:Dla mnie akurat pierwszym celem byłoby Napoli, z uwagi na historię.
Nikt by nie powiedział, że chcą ją sobie kupić, a sami mogliby powiedzieć że chcą by Napoli "wróciło na należne im miejsce" i od razu zyskaliby sympatię mediów.
A jakie jest to nalezne im miejsce? Bo z cala pewnoscia nie na szczycie Serie A.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 05 lut 2012, 14:14

czarny_samael napisał(a):Dla mnie akurat pierwszym celem byłoby Napoli, z uwagi na historię.

A jakie jest to nalezne im miejsce? Bo z cala pewnoscia nie na szczycie Serie A.
Podbijam. Niby gdzie miałoby wrócić Napoli :?: Są przecież w czołówce a nigdy nie byli i nie będą największym klubem we Włoszech bo jest kilka zespołów mających dużo większą wartość historyczną w Calcio.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 mar 2012, 18:21

Ogladam sobie powtorke Palermo-Roma i stwierdzam,ze Munoz to najbardziej nieudaczny stoper w Serie A. Bonucci czy Kjaer to przy nim klasa swiatowa :angry2:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 mar 2012, 18:24

Dr.Football1 pisze:Bonucci
Zaraz zaraz. Bonucci w tej kolejce nie startował w tym wyścigu, bo wisiał za czerwoną kartkę.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 mar 2012, 18:25

Chodzi mi bardziej o caloksztalt :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 mar 2012, 18:38

Dr.Football1 pisze:Chodzi mi bardziej o caloksztalt
Wiem, wiem, bo jak go widzę w pierwszym składzie Juve to zastanawiam się, czy Conte nie jest kryptogejem i nie cejta się z Bonuccim po kątach...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 mar 2012, 19:04

bartbuks pisze:Conte nie jest kryptogejem i nie cejta się z Bonuccim po kątach...
Zapytaj Komucha, on ostanio mocno w tym temacie siedzi.

Co do wypowiedzi to się zgodzę, Munoz to totalne nieporozumienie, ale jego koledzy starają się do niego równać bo Manotvani czy też Pisano to zajebiście wysoki poziom to nie jest, jedynie Balzaretti moim zdaniem jest w miarę ok.Dodając do tego mało skutecznego Donatiego to powstaje taki marny obraz defensywy Sycylijczyków.

A jeszcze w meczu z Romą - Ilicic [*] tak jawnego opierdalania na boisku to ja dawno nie widziałem.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 mar 2012, 21:02

Ilicic już nic nie gra. Nie wiem czy dlatego, że chce tak bardzo odejść, czy brak Pastore tak na niego działa, ale fakt pozostaje faktem, że to inny gracz niz z zeszłego sezonu.

Jeśli chodzi o obrońców to prócz Balzarettiego też niezły jest Matias Silvestre, tyle, że ostatnio doznał kontuzji. Reszta defensywnych graczy to nieporozumienie.

A i Bonucci mimo całej swojej beznadziei w ostatnich meczach prezentował w tym sezonie zwykle wyższy poziom od Kjaera.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 15 mar 2012, 18:11

Ciekawi mnie czy Arabowie wejdą do Palermo. Coś o ciapatych na oficjalnej stronie http://www.palermocalcio.it/it/1112/med ... hp?id=2326 . Tutaj też coś po polsku z dzsiaj http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/liga ... lermo.html

Zastanawiają mnie takie sprawy jak:
1. Zamparini nie chce opłacać dużych kontraktów. - to chce zbudować duży klub czy nie?
2. Zamparini dalej chce kontynuować swoją strategię - kupić, wypromować, sprzedać drogo. (to chce zbudować duży klub czy nie?)
3. Stadion - wstrzymuje już tylko biurokracja. Jak przypomnę sobie jakie Lazio miało problemy z wybudowaniem stadionu przez biurokracje, to zastanawiam się, czy w ogóle kiedyś budowa dojdzie do skutku. Wie ktoś jak wygląda sprawa stadionu Romy? Czas leci i leci... .
4. Szanse na to, że cały projektu ruszy jeszcze przed końcem obecnego roku, ocenił na 50 procent - już na sam widok słowa projekt mnie mdli. Jak znam słomiany zapał włochów, to nigdy do wejścia dużego kapitału może nie dojść.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”