Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 697

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 mar 2012, 11:52

W powrót Fletchera nie wierzę. Ando bym sprzedał, jeśli Scholes jednak nie przedłuży kontraktu. To dla mnie MUS jest dwóch środkowych pomocników.
Zostaje nam wtedy Pogba, Tom, Carrick, Giggs z czego ten ostatni to już chyba za rok będzie jego ostatnim sezonem(chociaż od ilu lat już tak się mówi?:P).

Trzeba znaleść kogoś do kreacji i zastępce Carricka. A nawet jakby Anderson został, a Scholes skończy karierę to i tak jest potrzebny ktoś nowy. Połowa tego sezonu to pokazała, wszak od powrotu Scholesa prezentuje się całkiem inaczej, ostatnią naszą wpadką był NUFC, po nim wrócił Rudy i od tego czasu nie przegraliśmy w lidze i tylko jeden remis z Chelsea na SB.

O właśnie wszedłem na Manutd. com żeby zobaczyć właśnie te mecze po powrocie Rudego i widzę źródła z Telgrapha(to chyba nie szmatławiec), ze Fergie chce dać 25 mln za Hazarda. A to, że go obserwował w sobotę to wiadomo. Zacnie, nawet bym powiedział bardzo zacnie 8) Chociaż on jest raczej zawodnikiem na wskroś ofensywnym mogącym też grać na lewym skrzydle. Mógłby ktoś np. Doktor, albo ktoś inny oglądający Lille napisać czy on tam na stałe gra w środku czy na skrzydle? I jak u niego z grą obronna i czy dałby radę w taktyce 4-4-2 grać na środku? Bo nie wierzę, żeby Fergie przeszedł na stałe na 4-3-3

Jeśli by doszło do tego transferu to jak napisałem powyżej sprzedać Andersona, i pozostaje tylko kupić zmiennika Carricka, no i przydałby się też jakiś lewy obrońca, jako bat na Evre. Ale z tym jest krucho na rynku i wątpie w ten transfer, raczej dalej będziemy stawiać na Fabio.

Ta drużyna potrzebuje dwa wzmocnienia do środka pola taki Hazard i np. M'Vila dwaj świetni gracze młodego pokolenia do naszych już utalentowanych chłopaków, do tego doświadczenie w postaci Rooney'a, Carricka, Rio, Vidy, Giggsa, Evry i nic tylko czekać na następny sezon/sezony i jarać się tym seksownym składem :smoke:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 mar 2012, 11:55

Dembele gra za wysoko jak na środek pomocy w Man Utd. Zresztą on niby jest świetnym dryblerem, ale nic wielkiego z tego nie wychodzi. Jeden z wielu zawodników, który często bardziej przeszkadza swoimi indywidualnymi akcjami niż pomoga. A na pewno nie jest to rozgrywającym, którego Man Utd powinien szukać. Modric to ideał, ale jego wyciągnąć raczej nie sposób, skoro Spursi zdołali go zatrzymać przed tym sezonem.
Sneijder prawie na pewno opuści Inter i już nie będzie kosztował 40 mln. Powody są dwa:
-kiepski sezon Wesa (kontuzje, zła gra całego Interu, raczej też brak motywacji)
-Inter musi sprzedać, żeby kupić, a Wes na kolejny sezon prawie napewno nie będzie chciał zostać.

Osobiście stawiam, że Wes będzie za parę miesięcy mieszkał w Manchesterze.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 mar 2012, 11:58

Kamil232 pisze:Mógłby ktoś np. Doktor, albo ktoś inny oglądający Lille napisać czy on tam na stałe gra w środku czy na skrzydle?
Nie oglądam Lille co tydzień, ale moge spokojnie powiedzieć, ze Azar w sumie gra gdzie popadnie. Jest typem zawodnika z zadaniami z free role, gdzie stara się wymieniać pozycjami, dużo dryblować, no i nie szufladkować się na danej pozycji. Na skrzydle jest szybki i niekonwencjonalny. Potrafi zarówno idealnie dośrodkować, jak i zagrać płaską piłkę wzdłuż bramki. W defensywie raczej się nie wysila, więc idealnie czuje sie w ustawieniu z czyściochem za swoimi plecami.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 13 mar 2012, 11:58

Moim zdaniem takze Sniejder to najlepsza opcja dla MU, zawsze nowa liga i nowe wyzwania dodaja checi i apetytu do gry, ktorego w wypalonym Interze moze troche brakowac :) Ewentualnie mozna szukac po lidze francuskiej np. Belhanda wyglada bardzo bardzo dobrze

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 mar 2012, 12:07

est typem zawodnika z zadaniami z free role, gdzie stara się wymieniać pozycjami, dużo dryblować, no i nie szufladkować się na danej pozycji. Na skrzydle jest szybki i niekonwencjonalny. Potrafi zarówno idealnie dośrodkować, jak i zagrać płaską piłkę wzdłuż bramki. W defensywie raczej się nie wysila, więc idealnie czuje sie w ustawieniu z czyściochem za swoimi plecami.
Głównie mi się rozchodzi oto czy nadał by się do roli rozgrywającego do środka pola czy to bardziej typ skrzydłowego schodzącego do środka i robiącego zamieszanie. Bo z twojego opisu bardziej wynika to drugie. Mając trzech skrzydłowych jak Nani, Valencia i Young nie wydaje mi się, żebyśmy kolejnego sprowadzali za gruby hajs, nawet tak utalentowanego, a zainteresowanie nim wygląda na poważne.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 mar 2012, 12:11

Dembele gra za wysoko jak na środek pomocy w Man Utd.
A mnie się wydaje, że on grywa w Fulham z jednym partnerem w środku, ale muszę się mu uważniej przyjrzeć. Sneijder zaś w 442 nigdy chyba nie grał i osobiście zwolennikiem jego transferu nigdy nie byłem.

Na skrzydłach jesteśmy bardzo dobrze obstawieni, więc mam nadzieję że jednak kasę spożytkujemy lepiej niż wydając ją na Hazarda. Podstawą powinno być znalezienie zmiennika dla Carricka oraz konkurenta dla Evry. Później w razie sprzedaży Ando można by podumać kogo sprowadzić na jego miejsce i osobiście wolałbym, żeby to był zawodnik, który niekoniecznie ma status gwiazdy.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2012, 12:14 przez red85, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 mar 2012, 12:12

Kamil232 pisze:Głównie mi się rozchodzi oto czy nadał by się do roli rozgrywającego do środka pola czy to bardziej typ skrzydłowego schodzącego do środka i robiącego zamieszanie. Bo z twojego opisu bardziej wynika to drugie. Mając trzech skrzydłowych jak Nani, Valencia i Young nie wydaje mi się, żebyśmy kolejnego sprowadzali za gruby hajs, nawet tak utalentowanego, a zainteresowanie nim wygląda na poważne.
Widzisz, chodzi Ci bardziej o kogoś w stylu Modrica? No to raczej nie są to zawodnicy podobni. Hazard to bardziej forward, taki hmmm, zawodnik typowo ofensywny, który może grać i za napastnikiem, bądź na skrzydle. Jeśli miałby aspirować do roli playmakera, to byłoby zapewne ryzykowne.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 mar 2012, 12:14

Kamilu, przesadnie duzo nie widzialem, ale ja takze pstawilbym Hazarda raczej jako schodzacego skrzydlowego niz na ofensywnego srodkowego pomocnika. Na to drugie miejsce idealny jest Eriksen.

Pytanie do Was. Czy to prawda, ze w kregach fanow MU (na waszym klubowym forum) mowilo sie ostatnio o Wolskim?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 mar 2012, 12:15

Emerald pisze:Pytanie do Was. Czy to prawda, ze w kregach fanow MU (na waszym klubowym forum) mowilo sie ostatnio o Wolskim?
Haha, no nie gadaj. Ja już słyszałem, że Roma go chce :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 mar 2012, 12:21

Jakiś zafascynowany talentem Wolskiego Polak, który akurat potrafił angielski napisał parę zdań na forum. Inny Polak wlazł na to forum i pomyślał: Mówią o nas wielkim świecie! Trzepnę artykuł! Już kiedyś widziałem, jak gazeta napisała artykuł na podstawie komentarzy pod kompilacją z Fabiańskim piejąc, że Anglicy są zafascynowani. Dla mnie to jest niepoważne.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 mar 2012, 12:22

Śledzę na bieżąco redcafe.net i nic o Wolskim nie widziałem.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 13 mar 2012, 12:22

bartbuks pisze:Haha, no nie gadaj. Ja już słyszałem, że Roma go chce :P
No jak boni dyni!!

Dla tego wlasnie pytam czy to prawda!

To znaczy tam nie bylo nigdzie napisane, ze MU go chce, tylko, ze angielscy United kibice sie podniecaja...

(L)oczek =>I wszystko jasne :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 mar 2012, 12:31

Wracając do Dembele bo mi wyleciało. On ostatnio w paru meczach był ustwiony jako środkowy pomocnik, ale to kilka ostatnich spotkań bodaj. Wcześniej grał raczej jako skrzydłowy napastnik i gdy jeszcze nie grał w Fulham był postrzegany jako gracz ofensywnej pomocy/ataku

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 mar 2012, 14:33

To wszystko tylko nasze zachcianki ale ja jestem we frakcji, która marzy o Modricu. To zawodnik, który na lata mógłby nam zapewnić spokój w środku i idealnie pasujący do naszego stylu gry. Takie brakujące ogniwo. Mówi się, że jego transfer jest nierealny. Z jednej strony tak, z drugiej nie. Przyszłość Harrego na WHL jest niejasna, nowy trener może się przyczynić zarówno do zatrzymania Chorwata jak i oddania go do innego klubu. Bardzo istotną kwestią jest także to gdzie skończy Tottenham w tabeli. Jeszcze niedawno wydawało się, że top3 mają pewne a w tym momencie wydaje się kwestią czasu kiedy wyprzedzi ich Arsenal i pytanie czy Chelsea wreszcie się obudzi i będzie w stanie wyrzucić Koguty z miejsca premiowanego grą w LM. Wówczas transfer Modrica moim zdaniem będzie możliwy do zrealizowania. Kolejny sezon poza LM, być może zmiana trenera to może być za dużo zarówno dla Chorwata jak i dla Levy'ego. Myślę, że 40 mln mogłoby wtedy załatwić sprawę o ile Modric nie wystrzeli z kosmiczną formą podczas Euro albo nie uprze się jak w lecie, że transfer tylko do Chelsea.

Sneijder co prawda zalicza słabiutki sezon w Interze i nie zanosi się aby dłużej został w Mediolanie, jego cena powinna pójść znacząco w dół ale nie zapominajmy, że przed nami Euro i głupotą byłoby go sprzedawać przed mistrzostwami gdzie może zostać potencjalną gwiazdą a co się z tym wiąże jego cena może znowu znacząco podskoczyć. Z Wesem jest też ten problem, że oprócz aklimatyzacji w nowej lidze, jego podatności na kontuzje doszłoby jeszcze przystosowanie do stylu gry Utd.

Wiele faktycznie zależy od decyzji Scholesa (i Pogby - wciąż nie ma oficjalnego potwierdzenia) ale wątpię aby Ferguson kupił dwóch środkowych pomocników w jednym oknie. Nie wyobrażam tego sobie. Rudy obstawiam, że zostanie na następny rok. Skoro Giggs przedłużył kontrakt a Paul sam przyszedł do Fergiego bo brakowało mu gry to wątpię aby pół roku sprawiło, że znowu powiesi buty na kołku, podejrzewam, że obaj jeszcze w przyszłym sezonie pokopią. Od kilku lat domagano się aby Szkot zainwestował w następcę Scholesa i nie doczekaliśmy się. IMO prędzej Ferguson zrobi z Jonesa DMFa niż zainwestuje w dwóch środkowych pomocników. Jak już to obstawiam, że trafi do tej formacji jeden zawodnik i ciężko mi przewidzieć czy to będzie gość typowo od czarnej roboty w stylu Tiote albo wspomnianego M'villi czy też ktoś bardziej kreatywny jak wspomniany Modric. albo Sneijder. A są jeszcze przecież tacy gracze jak Javi Martinez czy np. Kwadwo Asamoah z Udinese, o którym dziś donoszą media i którego pewnie by chciało większość włoskich potentatów. Tych nazwisk będzie pojawiało się coraz więcej i plotek będzie całe mnóstwo. Liczę jednak, że nawet biorąc pod uwagę to, że ten sezon był przeznaczony na zgrywanie składu to Fergusona zabolało to co wydarzyło się w LM i odpowiednio zareaguje na rynku transferowym bo City i Chelsea niezależnie od końcowych rozstrzygnięć w lidze oszczędzać na pewno nie będą i z każdym rokiem będzie trudniej o wygranie PL.

Co do Hazarda. Jeśli Kamil myślisz o ustawieniu środka np. Carrick - Hazard to zapomnij. Eden to zawodnik o innej charakterystyce, zbliżonej bardziej do Younga, którego można albo ustawić na skrzydle albo podwiesić za napastnikiem. Nie wyobrażam sobie aby można go było przekwalifikować tak, żeby spełniał zadania powierzone środkowym pomocnikom w United. Grając na skrzydle potrafi świetnie pracować w defensywie ale to atak jest jego domeną i tam pokazuje swój naprawdę wielki talent. Jak dla mnie świetny zawodnik do 4-3-3 na lewą stronę, w 4-4-2 na boku też spokojnie powinien dać radę, ewentualnie myślę, że mógłby też fajnie wyglądać w 3-osobowym środku pola jako ofensywny pomocnik. Akurat zakładając, że przychodziłby jako skrzydłowy to na jego pozycję mamy 3 naprawdę świetnych graczy ale jestem tak wielkim zwolennikiem talentu Belga, że bez względu na okoliczności przywitałbym go z otwartymi ramionami. Dziwnym jest zainteresowanie z naszej strony jego osobą bo ma to taki sens jakby pojawiło się z naszej strony zainteresowanie Higuainem kiedy w ataku mamy Roo, Dannego, Hernandeza i Berbę ale ja w przypadku Edena byłbym ostatni do narzekań. Gracz IMO stworzony do gry w Anglii i jeśli zostanie dobrze poprowadzony to stać go na to żeby stać się największą gwiazdą PL.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 13 mar 2012, 16:35

Odnośnie Hazarda. Belg to jest typ zawodnika który śmierdzi "tym czymś" na odległość. Takim grajkom nie trzeba szukać miejsca na boisku, on sam sobie je znajdzie i wywalczy. Geniusz po prostu geniusz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”