Allianz-Arena - Musisz to zobaczyc!! - Strona 5

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 26 kwie 2005, 22:31

Stadio fuuuuuuuuuuuul wyaps 8) , jesli chodzi o miejsca to moim zdaniem moglo by ich byc nawet więcej niz 66.000 tys. :D a znowu jesli chodzi o stadiony w Polsce to nam świat moze pozazdroscic Stadionu Dziesięciolecia :D :P

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 26 kwie 2005, 22:56

Masakryczny stadion :!: Bedzie to budynek jak z kosmosu. Cena napewno takze kosmiczna. Ciekawe kiedy w Polsce powstana jakies piekne stadiony pilkarskie. Moze nie na miare tego ale jakies bardziej nowoczesne niz sa teraz.

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 27 kwie 2005, 8:46

rebuzz pisze:stadionik jak stadionik naprawde swietny ! ale kama_reda mozesz mi zagwarantowac ze przynajmniej 60% miejsc bedziecie mieli tam zajetych ? bo jakos szczerze w to watpie :lol: ........
z tego co pamietam to zeby stadion sie "zwracal" musi przychodzic na mecze bayernu srednio 40 000 a na mecze lwow 20 000...

jak bedzie, zobaczymy 8)

Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player » 27 kwie 2005, 17:59

qrde, jakby tak sie dało przenieść obecny stadion Bayernu do Polski... :D, bo zburzą go nie? , czy jakas baza treningowa z tego bedzie?

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 27 kwie 2005, 19:29

player pisze:qrde, jakby tak sie dało przenieść obecny stadion Bayernu do Polski... :D, bo zburzą go nie? , czy jakas baza treningowa z tego bedzie?
Przeciez ten stadion jest olimpijki moga byz na nim organizowane zawody lekko atletyczne, koncerty mecze pilkarskie, a przeciez on jest jeszcze w bardzo dobrym stanie. Napewno nie beda go burzyc...

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 27 kwie 2005, 20:22

wazi pisze:
player pisze:qrde, jakby tak sie dało przenieść obecny stadion Bayernu do Polski... :D, bo zburzą go nie? , czy jakas baza treningowa z tego bedzie?
Przeciez ten stadion jest olimpijki moga byz na nim organizowane zawody lekko atletyczne, koncerty mecze pilkarskie, a przeciez on jest jeszcze w bardzo dobrym stanie. Napewno nie beda go burzyc...
Przeciez to jest stadion rowniez TSV :lol: jak go wyburza tto gdzie TSV bedzie gralo ?? Olimpiastadionn dla TSV bedzie chyba a Alianz dla Bayernu i tak mnie sie wydaje przynajmniej :P

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 kwie 2005, 20:26

Dobra, a nawet bardzo dobra jest funkcja, że krzesłka, a raczej ich kolor będzie się zmieniał w zależności od gospodarza meczu : TSV lub Bayern.A normalnie będą bodajże szare :)
Mam pytanko :
Wiem, że lwią część kosztów zapłacił Allianz...ale ile Lwy i Baya wypłacili € ze swoich budżetów ?

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 27 kwie 2005, 20:31

bogi pisze:Dobra, a nawet bardzo dobra jest funkcja, że krzesłka, a raczej ich kolor będzie się zmieniał w zależności od gospodarza meczu : TSV lub Bayern.A normalnie będą bodajże szare :)
Mam pytanko :
Wiem, że lwią część kosztów zapłacił Allianz...ale ile Lwy i Baya wypłacili € ze swoich budżetów ?
No to w takim razie moga go wyburzyc jak obie druzyny beda grac na jednym stadionie :P:P:P

Pewnie zostawia go dla celow lekkoatletycznych,a le jak kolega wczesniej wspomnial to bylo by to bardzo dobre centrum treningowe wiec czemu od razu burzyc ?? :P

POZDRO

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 kwie 2005, 20:37

RoRo pisze:
bogi pisze:Dobra, a nawet bardzo dobra jest funkcja, że krzesłka, a raczej ich kolor będzie się zmieniał w zależności od gospodarza meczu : TSV lub Bayern.A normalnie będą bodajże szare :)
Mam pytanko :
No to w takim razie moga go wyburzyc jak obie druzyny beda grac na jednym stadionie :P:P:P

Pewnie zostawia go dla celow lekkoatletycznych,a le jak kolega wczesniej wspomnial to bylo by to bardzo dobre centrum treningowe wiec czemu od razu burzyc ?? :P

POZDRO

Hehe, tylko dlaczego mnie zacytowałeś ? :P
Stadionu nie mogą zburzyć, bo przecież to jest cały park rekreacyjnyi nie ma jak tego szybko przeprowadzić.Po drugie, przecież ten stadion może i ma 30 lat, dla niemców jest przestarzały, ale przecież nie nieużyteczny.Tak jak napisał Wazi, tam może odbywać się wiele imprez, i może jeszcze długi czas miastu Monachium.Jeszcze niedawno (2003) odbywały się tam Mistrzostwa Świata w LekkiejAtletyce, więc komuś jeszcze na nim zależy :wink:

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 27 kwie 2005, 20:42

W Polsce nic sie nie zmarnuje. Gdyby u nas byla taka sytuacja to ten stadion bylby wykorzystywany do treningow, zawodow, imprez itd. Chociaz wydaje mi sie ze W Niemczech tez bedzie wykorzystywany do jakis celow. Najlepszym wyjsciem byloby chyba wykorzystywanie go do treningow.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 09 maja 2005, 17:41

http://www.m-h-h.com/arena.jpg

Zobaczcie teraz jak wyglada w pelni wykonczony

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 09 maja 2005, 17:46

A kiedy Bayern się na niego wprowadzi???
Stadion jest wypaśny, podobny jest trochę do stadku kosmicznego.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 maja 2005, 18:14

Gomez pisze:http://www.m-h-h.com/arena.jpg

Zobaczcie teraz jak wyglada w pelni wykonczony
Aż oddech na chwile wstrzymałem! Stadion jest przepiękny!!! Zdecydowanie najładniejszy jaki widziałem. Jeszcze muszę zobaczyć jak wygląda przemiana barw dla Bayernu i TSV :) ile on ma miejsc? bo nie pamiętam :roll:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 10 maja 2005, 15:23

Pojemność troche ponad 60000 widzów.

Pierwszy mecz 30 maja, TSV zagra z kimś a dzień później Bayern zagra z reprezentacją Niemiec. Oczywiście nie ma juz biletów na to spotkanie :wink:

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 10 maja 2005, 15:39

Tak blisko, a tak daleko...stadion pycha, mam nadzieje ze w przyszlosci podobne beda powstawac w Polsce. Ciekaw jestem ile kasy wydano na to bydle, bo raczej sporo :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”