Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 133

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6231
Kibicuję: 4rsenal

Re: Anglia - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 11 mar 2012, 22:38

A dla Moyesa szansa, żeby przesunąć się z poziomu B na poziom A bądź spaść na poziom C.

Nie rozumiem tej podjarki Harrym. Owszem, wykonuje w Kurniku fenomenalną robotą i wręcz chciałbym, by go stamtąd wyciągnięto (patrzenie z perspektywy kibica Arsenalu), ale o ile pamiętam nigdy za genialnego managera nie uchodził. Jak dla mnie Moyes, Big Sam czy choćby Tony Pulis to kandydaci równi Harremu, w dodatku za wyciągnięcie go z Tottsów zapłacić będzie trzeba ogromną klauzulę.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 mar 2012, 22:50

Porównanie Moyes'a z Harrym w porządku. Ale Pullis czy Allardyce? Bez żartów. Ich zespoły grają siermieżną długą piłkę i są oparte na fizyczności. Pullisa cenię za to, że znalazł sobie właśnie taki styl, konsekwentnie go realizował sprowadzając pod to graczy, którzy pasuje do tego jak ulał. Ale wyżej tego już nie podskoczy środek tabeli to jest maksimum do tego, co zresztą kiedyś też właśnie osiągał Allarydce ze swoim Boltonem.
Big Sam miał okazje się sprawdzić w czymś większym jak np. w Newcastle i długo tam nie popracował gdy próbował grać inaczej niż to w czym jest dobry. Z Pullisem mogło by być podobnie. Tottki Harrego, prezentują całkiem inną piłką, ładną dla oka z krótkimi podaniami z dominacją rywala poprzez wartości piłkarskie, a nie fizyczne, więc porównanie go z takim Big Samym jest nie na miejscu. Moyes mając lepszych graczy do dyspozycji np. właśnie coś takiego jak ma Tottenham mógłby temu podołać i dobrze pociągnąc wózek po Harrym, Allardyce i Pullis to nie ten rozmiar kapelusza.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 15 mar 2012, 12:32

Jakoś nie wróżę mu wielkiej kariery w Championship,choć od przyszłego sezonu to może być nawet Premier League.

dominik1
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dominik1 » 21 mar 2012, 14:36

Ciekawe ,w sumie fajnie by było :D

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 21 mar 2012, 14:41

Ziomale... cos ostatnio czytalem czy slyszalem, ze niby RVP jest juz dogadany z City... czy jest w tym choc ziarnko prawdy?

Jesli tak to chyba sie zalamie... Chelsea tez brala zawodnikow na kase, ale nigdy nie sprowadzili kogos kogo bym darzyl jakas szczegolna sympatia natomiast City zgarnelo juz Yaye i Aguero! Trzeci zawodnik z listy cenionych to bedzie juz za duzo!

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 21 mar 2012, 15:17

Pozostaje Ci tylko jedno: zostac kibicem City :wink:

No i nie wiem za bardzo po co im RvP szczerze mowiac, przy takim napadzie jaki maja.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 mar 2012, 15:19

A tymczasem jeden z liderow i najlepszych pilkarzy rewelacyjnego AZ Alkmaar Australijczyk Brett Holman po sezonie na zasadzie wolnego transferu przeniesie sie do Aston Villi :(

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 21 mar 2012, 15:42

cru pisze:Pozostaje Ci tylko jedno: zostac kibicem City :wink:
No coz... Barca raczej nie obroni mistrzostwa, w LM tez moze byc roznie... moze najwyzszy czas pokochac mieszczuchow :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 mar 2012, 17:20

Emerald pisze:czy jest w tym choc ziarnko prawdy?
nie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 mar 2012, 17:29

Dziwne bo czytałem o tym że Dzeko może odejsc gdyz City preferuje gre 1 napastnikiem no i jeszcze Tevez wrócił a na szpicy zawsze może grac Mario.RVP jest im niepotrzebny, raczej jakis dobry środkowy obroncą, najlepiej 2 bo Savić to bomba.Przejscie na 2 napastników poza wyjątkami jest niemozliwe jesli chca grac z Silva a ten musi miec 2 DM za sobą.City potrzebuje 2 obronców z czego 1 na światowym poziomie do gry z Kompanym.Na innych pozycjach maja idealny skład..no i pamietajmy że Adebayor jest graczem City :wink:

Wczoraj zobaczyłem Kyrgiakosa w Sunderlandzie :whistle: ...facet to tykajaca bomba, w powietrzu genialny ale co on odwala za komedie w obronie....licze że jakis mecz zagra z bramble na srodku obrony-wtedy będzie chyba rzecz epokowa w prem.

Ciekawe jak oszołoma przyjma fani City i czy poprosili o zwrot koszulki ze smieciarki :rotfl4:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 21 mar 2012, 17:35

No ja tez za cholere nie wiem po co City RVP... mowie tylko co zaslyszalem.
Magnum pisze: Emerald napisał(a):czy jest w tym choc ziarnko prawdy?

nie.
Bardzo mnie cieszy ta odpowiedz :)
MGiggs pisze:no i jeszcze Tevez wrócił
Tevez wrocil tylko do konca sezonu (o ile cokolwiek zagra)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 21 mar 2012, 17:38

Zobacz tylko że Dzeko nie gra tyle ile by chciał a gdzie tutaj jeszcze RVP? Kun na ławke? Dzeko jako 3?

Tevez pewnie znalazł jakąś restauracje w Manchesterze

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 21 mar 2012, 17:50

MGiggs pisze:Zobacz tylko że Dzeko nie gra tyle ile by chciał a gdzie tutaj jeszcze RVP? Kun na ławke? Dzeko jako 3?
MGiggsie - no OK. Ja tez uwazam, ze nie beda mieli gdzie upchac RVP, ale z drugiej strony nie spodziewam sie po nich logicznego wydawania pieniedzy... wystarczy zobaczyc jak napakowali pomoc a wlasciwie jak ja rozepchali...

Tevez out (ewentualnie Dzeko out) i juz... rotacja RVP, Kun, zeby szejki mialy Fun :) (taki maly rym:) )... tak jak teraz jest rotacja Silva - Nasri...

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 21 mar 2012, 17:57

RVP w City?To tylko spekulacje i oby na nich się skończyło.W ataku MC problemów raczej nie ma a po sezonie wróci z wypożyczenia z Feyenoordu Guidetti,który prezentuje się bardzo dobrze w Holandii.Mam nadzieję,że dostanie szansę,bo chłopak ewidentnie ma papiery na klasowego snajpera.Co do Teveza to raczej pożegnamy go w lecie,przynajmniej ja na to liczę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”