Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 990

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
4cesc44
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 4cesc44 » 22 mar 2012, 17:41

Może i nie sprawiedliwa wygrana Arsenalu, ale cieszy. Tak jak napisał wcześniej fieldy, nas też nie raz już skrzywdzono i na pewno to nie jest ostatni taki błąd w piłce, więc trzeba się z tym pogodzić, choć wiem, że trudno..

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 22 mar 2012, 17:49

Ja też nie zamierzam prowadzić żadnej kampanii mówiącej o przekrętach sędziów i krzywdzonym Evertonie. Fakt, że Everton też nie raz i nie dwa został zrobiony w butelkę i swego czasu jakiś serwis prowadził "prawdziwą tabelę Premier League" i Everton z tego co pamiętam zawsze był wyżej niż w tej oficjalnej tabeli Premier League, a nawet chyba powinniśmy grać już w Lidze Mistrzów. No, ale nie pamiętam już dokładnie. Znalazłem tylko coś takiego: http://www.debatabledecisions.com/tables . Według tej tabeli najbardziej pokrzywdzoną drużyną w Premier League jest Arsenal. Everton oczywiście tez w czołówce. :)

Co do samego błędu arbitra to oczywiście dużo bardziej bolała mnie np. czerwona kartka z Liverpoolem dla Rodwella. Bo a) Suarez dał żenujący pokaz aktorstwa i gra w dziesięciu w zasadzie uniemożliwiła zespołowi wyrównaną grę. W meczu z Arsenalem za to drużyna miała cały mecz i równe szanse na doprowadzenie na wyrównanie. Niestety się nie udało, choć próbowaliśmy mocno, lecz nieco nieudolnie. Szkoda tylko, że sędziowie nie mają w zwyczaju przepraszać. Bo po czerwie dla Rodwella to FA przynajmniej szybko anulowała kartkę, co było przyznaniem się do błędu i jakąś rehabilitacją.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 mar 2012, 21:53

Benik Afobe i Chuks Aneke zostali wypożyczeni do końca sezonu, Aneke do Preston w 3. lidze a Afobe do Reading w Championship. Reading walczy o awans i jest bardzo blisko, więc na ostatnie 8 meczów sezonu będzie grał tam. Afobe nie grał w piłkę od prawie roku, w ciągu 10 miesięcy zagrał tylko raz 90 minut z powodu kontuzji. Niedawno wrócił, więc Reading zobowiązało się nie używać go za mocno tylko powoli go wprowadzać, chociaż jest mało czasu. Wydaje mi się, że z tą dwójką wiąże się duże nadzieje, więc jeśli Reading uzyska awans to miło by było, gdyby Afobe cały sezon spędził w Premier League. Jeśli Anglik pokaże się z dobrej strony, można go na sezon 2013-14 wprowadzać do pierwszego składu, bo dawno wychowanka angielskiego na pozycji napastnika nie mieliśmy. :wink:

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 22 mar 2012, 22:51

Chyba nikt o zdrowych zmysłach i oczach nie będzie negował wczorajszego skrzywdzenia Evertonu. Liniowi dali dupska po całości, nie tylko przy bramce (choć to najbardziej jaskrawy przypadek), ale również w kilku innych sytuacjach. Trochę głupio w ten sposób wygrywać z Evertonem. Z kim jak z kim, ale The Tofees mi żal. Kroimy im Artetę przed sezonem, a potem jeszcze sędziowie jumają im punkty w meczu z nami. Niby nie wiadomo jakby się to dalej potoczyło, ale niesmak pozostaje - zwłaszcza po stronie gospodarzy ;)
Evertonowi, jak wcześniej pisałem, brakuje klasowego napastnika. Wczoraj nasza obrona wyglądała bardzo fajnie, właśnie w dużej mierze przez anemię w ataku The Tofees. Jelavic jest fajny do poobijania się od obrońców Stoke czy Norwich, ale snajperem to on raczej nie jest.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 mar 2012, 10:10

joedoe pisze:Kroimy im Artetę przed sezonem,
W dodatku oni pełni nadziei sprowadzają sobie z powrotem Pienara, a tu się okazuje że w kurniku oskubali go z piórekj i jest nico słabszy niż się spodzewano.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 23 mar 2012, 10:28

sickstick pisze: w kurniku oskubali go z piórekj
To miało być śmieszne :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 mar 2012, 21:06

http://www.canalplus.pl/sport/oferta-sportowa

głosować, bo przegrywamy !!

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 mar 2012, 2:28

Przed Aston Villą mam mieszane uczucia. W tym sezonie graliśmy z nimi dwa razy i wygraliśmy dwa razy, ale nie było łatwo pod żadnym pozorem. Magiczny comeback w FA Cup, ale przecież gdybyśmy zagrali dobrze to tego pościgu by nie było.. no ale ciężko powiedzieć. U siebie mamy ostatnio dobrą formę, wszyscy są zdrowi (oprócz wiadomo - Coquelina, Wilshere'a, Mertesackera). Mam nadzieję, że zobaczymy taki skład:

Szczęsny - Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs - Song, Arteta, Rosicky - Chamberlain, Van Persie, Walcott

Oby zagrał Rosicky w środku pola i Chamberlain lub nawet od biedy Gervinho na skrzydle. Ale nie chce Ramseya, niech on wchodzi z ławki bo jako zmiennik radzi sobie dobrze, a na skrzydle niech gra prawdziw(sz)y skrzydłowy. Wtedy myślę, że będzie dobrze. Wyniki ostatnio mogą (powinny) cieszyć, bo przecież 6 wygranych z rzędu w lidze, ale chyba tylko z Blackburn zagraliśmy dobrze cały mecz. Z Evertonem znowu 15 minut świetnej gry a potem nerwówka i klops. Aston Villa będzie wypoczęta, nie grali meczu z Boltonem, my graliśmy 3 dni temu więc obawiam się, że może być nie wesoło. Z drugiej strony jednak głupio byłoby stracić punkty u siebie bo takich ciężkich wyjazach.

Jeszcze jedna sprawa - bardzo ważne jest to, by Koscielny nie dostał kartki w tym meczu. Jeśli ją otrzyma, męczymy się z Djourou na stoperze z QPR oraz City. :| Van Persie siedzi na 8, więc też mógłby nie szarżować. :P

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 mar 2012, 9:08

Na Emirates ze słabszą z roku na rok Villą trzeba wygrać. Mamy dobry bilans (W16, D8, L2). Dodatkowo zdaje się ze Villa zagra bez Benta i N'zogbii.

Odnośnie Arsenalu Magnum napisał wszystko, choć nie zdziwiłbym się, gdybyśmy zobaczyli Santosa na LO.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 mar 2012, 15:20

13 Szczesny
03 Sagna
05 Vermaelen
06 Koscielny
20 Djourou
07 Rosicky
08 Arteta
14 Walcott
17 Song
10 Van Persie
27 Gervinho

Ref: Dowd - taka jest zła informacja :boruta:

0:0 w spotkaniu Chelsea z Tottenhamem to wydaje się być dobra wiadomość. Zawsze to 1 punkcik, który gdzieś się ulotnił pomiędzy naszymi rywalami. W przypadku zwycięstwa będziemy 3 pkt przed Spurs i 8 przed Chelsea.

W ostatniej chwili Dj zmienił w składzie Koscielnego.

Edit : Takze 3:0 jutro napisze więcej ;)

Awatar użytkownika
Sensitive
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sensitive » 24 mar 2012, 23:40

Bramka Artety znakomicie odzwierciedla całą dzisiejszą grę :D ... Skutecznie, bez nakładów sił, i prosto :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 mar 2012, 13:55

Koscielny miał zapalenie ścięgna kolanowego, gdy obudził się dziś rano. Nie wiem w jakiej pozycji spał, ale nie mógł właściwie chodzić. Próbował ćwiczyć na rozgrzewce, ale nie był w stanie grać. O tym wszystkim zdecydowaliśmy rano. Przyszedł do mnie i powiedział, że nie czuje aby był w pełni sił do gry. Po tym zawołaliśmy kogoś żeby spróbował mu pomóc się rozgrzać, ale zaraz po pierwszym biegu nie mógł się w ogóle ruszyć. Ocenimy w najbliższym czasie jak bardzo z nim źle.
:badziewie:

Bardzo nieprzyjemny terminarz nas czeka. Najpierw gramy z QPR, a więc z zespołem broniącym się przed spadkiem. Wiadomo że z takimi rywalami gra się ciężko, ale jednak zwycięstwo będzie tu obowiązkowe.

Potem Man City na Emirates. Tego spotkania paradoksalnie boję się najmniej, bo City są słabi na wyjazdach. Zapewne schowają się z tyłu i jeśli obrona nie zawali, to przynajmniej remis powinien wpaść.

Potem mecze z Wolves i Wigan, a więc sytuacja taka jak w przypadku QPR. Liczę jednak na to Wolves będą już w tym czasie 'za bardzo' na dnie tabeli, zaś z Wigan gramy u siebie więc nic złego się nie powinno stać.

21.04 gramy z Chelsea i będzie to dla nas prawie jak mecz finałowy w tym sezonie - na pewno mecz o 6 pkt. Chelsea do tego czasu zagra z Villą, Wigan i Fulham i zapewne wygrają. Choć po cichu liczę że coś stracą. Wyniku tego meczu nie chce prognozować, ale pewne jest że zwycięstwo zakończyłoby dyskusję o TOP4.

Potem ciężki wyjazd ze Stoke, w którym remis mnie nie zdziwi i na miły koniec nie walczące o nic Norwich i WBA, które przy zachowaniu naszej formy powinniśmy rozjechać jak wczoraj Villę.

Reasumując: jest bardzo dobrze. Możemy sobie pozwolić na 2 porażki i 1 remis (no City, Chelsea - Stoke) i nawet przy zwycięstwach Chelsea w każdym meczu ich wyprzedzimy, bo mamy lepszy bilans.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 mar 2012, 18:58

Nikt nie pisał w sumie a ja mecz oglądałem 12 godzin po meczu więc czas wreszcie coś napisać.

Dobry mecz. Tego się nie spodziewałem, widziałem na Twitterze skład ale nie wiedziałem, że Djourou zagrał zamiast Koscielnego. Ale ogólnie ostatecznie wyszło na to, że tragedii nie było. Oby Koscielny jednak na City był gotowy bo to cholera bardzo bardzo dziwna kontuzja. :| Ale wyszło dobrze. Rzeczywiście, mały nakład sił. Ciekawa sprawa - pierwszy raz w meczu Premier League od 1997 dwaj różni Anglicy strzelili dla nas bramkę :) Przyjemnie takie coś slyszeć i widzieć, że idziemy w kierunku Anglików.

Można powiedzieć, że cieszy powrót Santosa, chociaż wszedł i prawie bramkę zawalił :lol: Wolę jednak, zeby grał Gibbs póki co. Gra dobrze, niech gra. Liczę na niego, zawsze go lubiłem i znowu rozegrał dobre zawody a nawet bramkę strzelił.

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 25 mar 2012, 21:12

Oglądam właśnie PSG - Bordeaux i...na trybunach siedzi Chamakh. Mógłby sobie jakiś transfer tam zaklepać :roll:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 mar 2012, 15:45

Macie jakieś wieści o kontuzji Koscielnego? Dobrze byłoby gdybyśmy go nie stracili w tym momencie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”