Puchar Polski 2011/12 - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Re: Puchar Polski 2011/12

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 20 mar 2012, 15:44

Liczę, że jutro Zdzieszowice nie oddadzą meczu tylko postawią się Chorzowiannom.
Oczywiste jest, że nie odrobią straty ale ugrać 0-0 z Chorzowem byłoby ciekawe.
W pierwszym meczu do remisu grali jak równy z równym, potem ich Chorzów napoczął i był pogrom.
Teraz powinni zachować spokój i powinno być dobrze. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 20 mar 2012, 17:43

Właściwie jakie to ma znaczenie skoro i tak odpadną? Nie pamiętam z kim grali w poprzednich rundach, ale myślę, że tamte zwycięstwa są cenniejsze niż ewentualne 0-0 z Chorzowem :roll: .

Awatar użytkownika
4cesc44
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 4cesc44 » 20 mar 2012, 19:04

Wisła ładnie na razie, postawiłem na nich, więc oby tak się utrzymało :)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 21 mar 2012, 13:32

Odrobienie strat przez "Zdzichy" jest właściwie niemożliwe. Nie wiem czy w takiej sytuacji powinni grać na całego w Chorzowie (choć nigdy nie pochwalam gry na pół gwizdka), bo w końcu ruszyła już liga, a Zdzieszowice tak naprawdę liczą się w walce o awans. Przy tym ścisku w tabeli tracą bowiem do premiowanego miejsca ledwie pięć punktów. Pewnie sobotni mecz w Żaganiu jest dla nich ważniejszy.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 21 mar 2012, 17:12

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/puchar ... omosc.html

Ktoś się spodziewał czegoś innego?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 mar 2012, 9:31

Arka Gdynia - Legia Warszawa
Ruch Chorzów - Wisła Kraków

Czyli finał Legia - Wisła. Na Narodowym. Albo w Bydgoszczy hehehehe. Kto losował drużyny na ten mecz się pytam, kto? :roftl3:

A tak na serio to finał Legia - Ruch :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 mar 2012, 12:11

Final w Kielcach albo w Gdansku. Na Narodowym psy w dalczym ciagu nie maja kontaktu :boruta:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 mar 2012, 12:22

Bienias pisze:Final w Kielcach albo w Gdansku
W Kielcach? To świętokrzyska policja zmobilizuje takie siły, żeby zamknąć z 10tys kibiców? Przecież oni będą musieli suki z całej płd Polski sciągnąć, a komisariaty od Lublina po Wrocław zapełnią się do cna. :lol:
Bienias pisze:Na Narodowym psy w dalczym ciagu nie maja kontaktu
O dziwo podczas meczu z Portugalią mieli fantastyczny zasięg na każdej kondygnacji... :shock:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 26 mar 2012, 15:53

W kielcach? Korona we współpracy z policją od 3-4 lat robią wszystko żeby Wisły nie wpuścić na stadion. Od czasu rzucania petard nabitych gwoździami i sprawy "Małpy" nie jest tam przyjaźnie i mysle że na pewno nie chcieliby tam takiej imprezy.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 26 mar 2012, 16:29

bartbuks pisze:
Bienias pisze:Na Narodowym psy w dalczym ciagu nie maja kontaktu
O dziwo podczas meczu z Portugalią mieli fantastyczny zasięg na każdej kondygnacji... :shock:
I na Euro też będą mieć - w końcu stadiony są budowane na mistrzostwa Europy, a nie jakieś superpuchary :roll: Tak mi się przypomniał ten artykuł: http://www.weszlo.com/news/9464-Adam_Sz ... _turniejem .

adam_k
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adam_k » 26 mar 2012, 18:57

Ciekawy wywiad z Prezesem Gryfa Wejherowo. Informuje m.in. o tym, że piłkarz, który strzelił gola Legii, na codzień uczy w szkole WF-u... Prezes mówi też o wysyłanym przez klub proteście do PZPN-u i o atmosferze na stadionie Legii...

http://www.czasfutbolu.pl/prezes-gryfa- ... oku-kreci/

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 04 kwie 2012, 23:25

Oglądał ktoś Arkę z Legią? Jest ktoś może w posiadaniu skrótu tegoż meczu? Jestem zwłaszcza ciekaw sytuacji z czerwoną kartką dla Mazurkiewicza, bo z perspektywy trybun wyglądało to tak, jakby sędzia okradł Arkę, a w necie widzę, że komentarze są różne.

Generalnie Arka pokazała się z bardzo dobrej strony, parę fajnych akcji, ładny gol, naprawdę nieźle jak na drużynę z I ligi grającą z liderem ekstraklasy. Szkoda tej czerwonej i karnego, bo można było dziś ugrać dobry wynik, a tak sprawa awansu do finału jest raczej rozstrzygnięta. Spodziewałem się zobaczyć dziś jakiś przebłysk geniuszu Wolskiego, ale przez 45 minut nic ciekawego nie pokazał. Z dawnych gwiazd słabiutki Nacho Novo, natomiast dobrą zmianę dał Ljuboja. Żewłakow pokazowo trzymał obronę, nie wiem jak przy takim deficycie środkowych obrońców Smuda może go nie powoływać.

W każdym razie teraz trzeba się skupić na awansie, z taką grą szanse na pewno są. Nie wiem co za debil wymyślił, że Piast gra teraz praktycznie tylko u siebie, no ale trzeba się skoncentrować na własnych wynikach, żeby nie powtarzały się wpadki jak ostatnio z Olimpią Grudziądz. Fajnie jakby mecz ostatniej kolejki Arka-Pogoń miał zadecydować o awansie do ekstraklasy, na pewno byłyby emocje.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 kwie 2012, 23:31

Sędzia nie okradł Arki, Blanco może i dodał sporo od siebie, ale był faulowany wychodząc na czystą pozycję, bo z pewnością zdołałby dojść do piłki. Dla mnie słuszny karny i czerwo.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 04 kwie 2012, 23:49

To szkoda, zawsze lepiej zwalić porażkę na kogoś :lol: . W ogóle to przy wolnym, po którym Ljuboja strzelił bramkę, Wawrzyniak faulował zanim sam został sfaulowany - machał łapami jak debil. Nie to żebym się znów czepiał sędziego (choć liniowy powinien to widzieć), ale tego gościa w reprezentacji wolałbym nie oglądać - po paru jego zagraniach aż się przypominał kiks z końcówki z Niemcami.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 05 kwie 2012, 1:10

Wolnego nie widziałem, zresztą drugą połowę już tylko po łebkach widziałem bo przełączyłem się na cud w Krakowie, gdzie Cracovia zdobyła punkty na swoim stadionie :lol:

Ale tak jak pisałem w temacie Ekstraklasy, Arka zagrała dobry mecz w pierwszej połowie i wyglądali zdecydowanie lepiej od Cracovii. Przynajmniej kilka podań potrafili wymienić...

I jeszcze taka rozkmina mnie naszła. Legia i Lech mają zakazy wyjazdowe na PP. Czy Legioniści będą mogli obejrzeć finał na stadionie? Czy będą tylko fani Ruchu/ Wisły? Co by było gdyby w finale grała z Lechem? Puste trybuny? :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”