Barcelona - AC Milan - Strona 12

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

A cieszyć się po meczu będą kibice

Milanu
21
57%
Barcelony
16
43%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Re: Barcelona - AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 mar 2012, 0:09

1. Dobrze przetłumaczonej.
2. Nie po finale CdR, a kilka razy.
3. Nie tylko przez rm.pl, ale o ile pamiętam również przez BO.
4. Wcale nie ironizuję.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 mar 2012, 9:21

moze wychyle sie przed szereg cules ale na papierze to faworytem jest Barcelona. Jakby oceniac realnie szanse na awans to 60-40 na korzysc katalonczykow. Oczywiscie najwiekszy wplyw na wynik bedzie miec dyspozycja dnia - dla Mirka dyspozycja dnia sedziego :boruta:
Jak najbardziej podtrzymuje swoje stanowisko ze Milan jest spokojnie do ogrania nawet na SS tym bardziej jak nie gra Silva. Mamy zwyzke formy i nie powinnismy wracac bez strzelonych bramek. Bramkowy remis mnie zadowoli jednakze usatysfakcjonuje mnie tylko zwyciestwo a najlepiej takie pieczetujace awans jak w Leverkusen :D
Ze strony Barcelony moze martwic gra defensywna. Troszke obrona sie posypala ale przy maksymalnym skupieniu moze nie bedzie tak zle. W Milanie jest glownie Ibra ktory decyduje o ofensywnej sile ognia. Obrona Barcy zna go dobrze i tutaj widze klucz do dobrej postawy defensywy.
Mam tez nadzieje ze nie wyjdziemy ustawieniem z 3 obroncami. Licze na Puyola-Pique-Masche-Alvesa. Reszta standardowo.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 27 mar 2012, 10:42

Bienias pisze:moze wychyle sie przed szereg cules ale na papierze to faworytem jest Barcelona. Jakby oceniac realnie szanse na awans to 60-40 na korzysc katalonczykow.
No ja wiem? Nie chce, zeby mnie posadzono o brak szacunku dla rywala, zwlaszcza kiedy jest nim Milan... wiec powiem tak.

Gdyby graly dryzyny X i Y i X mialaby sklad Barcy i prowadzilby ja Guardiola a Y miala sklad Milanu i Allegirgo na lawce to powiedzialbym ze X jest zdecydowanym faworytem... jednak jako ze sa to MIlan i Barcelona a Milan po pierwsze nie lezy Barcelonie od zawsze a po drugie lubi robic mi na zlosc to...

Ale porownanie czysto pilkarskich umiejetnosci zawodnikow wypada zdecydowanie na korzysc Barcy... (moim zdaniem w Milanie gra dwuch zawodnikow, ktorzy mogliby z powodzeniem walczyc o miejsce w jedenastce Barcy - Ibra i Thiago Silva, natomiast o miejsce w jedenastce Milanu mogloby walczyc ponad 11 zawodnikow Barcy)

W kazdym razie ja juz zaczynam czuc emocje! :)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 mar 2012, 11:03

Mam tez nadzieje ze nie wyjdziemy ustawieniem z 3 obroncami. Licze na Puyola-Pique-Masche-Alvesa. Reszta standardowo.
A atak jak :?: Messi, Pedro, Sanchez :?: Czy Fabregas zostanie przesunięty do ataku. To dość istotne bo chociaż jeden szybki zawodnik w takim przypadku by odpadł co dla Milanu jest oczywiście na ręke :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 mar 2012, 11:20

Możesz mi wierzyć, że wolałbyś, aby zagrał Pedro, a nawet dwóch Pedrów.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 27 mar 2012, 11:21

gilardino11 pisze:A atak jak :?: Messi, Pedro, Sanchez :?: Czy Fabregas zostanie przesunięty do ataku. To dość istotne bo chociaż jeden szybki zawodnik w takim przypadku by odpadł co dla Milanu jest oczywiście na ręke :wink:
Ciezko powiedziec bo po pierwsze grali niedawno a po drugie nie ma pewniakow na skrzydlach.
Bedzie Messi i najprawdopodobniej Alexis a kto trzeci nie mam pojecia.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 mar 2012, 12:52

Ja podejrzewam Busi, Xavi, Iniesta oraz Cesc,Messi, Alexis(Pedro).

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 27 mar 2012, 13:14

Bienias pisze:Alexis(Pedro).
Nie no chyba Pep nie będzie strzelał samobója, z tej pary musi grać Sanchez. Na podmęczonego rywala wpuszczamy jeszcze Tello i manitka. Żart :D Będzie ciężko, tak samo jak Pep bardzo nie chciałem Milanu, bo przypomina mi się sytuacja z Interem, najpierw w grupie, a potem w fazie pucharowej. Wiemy jak się skończyło. Chłopaki rzeczywiście teraz trochę lepiej ogarniają wyjazdy, a przede wszystkim Messi jest w gazie i to nam daje ogromnie dużo w ofensywie, do tego Alexis ostatnio b. dobra pierwsza połowa z Mallorką i Pedro też dawał radę jako tako ( w sensie że trochę lepiej niż jeszcze do niedawna ). Trzeba zagrać starym dobrym sposobem polskich ligowców, uważnie w obronie i skutecznie w ataku :lol: Będzie dobrze

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 27 mar 2012, 14:05

Wyjdziemy zapewne tak:
Valdes- Alves, Pique, Mascherano,Puyol-Busquets, Xavi, Iniesta-Cesc, Messi,Sanchez

to na dziś najmocniejsze zestawienie i nie sądzę, żeby Pep coś kombinował.
Bramki musimy strzelać, a Pedro mimo, że ostatnio gra lepiej (z Mallorką tęz było przyzwoicie), to jako goleadorowi bliżej mu do Sikorskiego czy Ubiparipa niz do "starego" Pedro :lol: :wink:

Mirek12
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mirek12 » 27 mar 2012, 17:24

Zestawienie może najmocniejsze, ale i tak Barcelona wygra. Dla mnie większą ciekawostką i niespodzianką może być Apoel.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 27 mar 2012, 17:58

Mirek12 pisze:Dla mnie większą ciekawostką i niespodzianką może być Apoel.
Z racji tego, że pewnie przegrają 0-3 czy 0-5 może :?:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 mar 2012, 18:12

Rezus pisze:Z racji tego, że pewnie przegrają 0-3 czy 0-5 może :?:
Ja tam życzę im jak najniższej porażki,zasłużyli sobie.Awansu już niespecjalnie,bo mimo wszystko APOEL w 1/2 LM to wielki minus dla atrakcyjności tych rozgrywek.
Co do potyczki Milan-Barca jest jeden bardzo ważny powód by to Milan awansował:mój zakład z Arwinem :D a to pierwsza okazja by w finale LM nie doszło do grand derby.Liczę na 2:1 dla Zlatana i spółki...

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 27 mar 2012, 22:12

Milan (4-3-1-2): Abbiati; Bonera, Nesta, Mexes, Antonini; Nocerino, Ambrosini, Seedorf; Boateng; Ibrahimovic, Robinho.

Barcellona (4-3-3): Victor Valdes; Dani Alves, Piqué, Mascherano, Puyol; Xavi, Busquets, Fabregas; Alexis Sanchez, Messi, Iniesta.

Prawdopodobne 11 na jutrzejszy mecz. Nie wiem jak wam ale obecność Seedorfa mi się nie podoba.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 27 mar 2012, 22:14

Dla mnie bardziej Aquilani byłby realny, Seedorf nieporozumienie.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 27 mar 2012, 22:19

Rezus pisze:Dla mnie bardziej Aquilani byłby realny, Seedorf nieporozumienie.
Dla Mnie to w ogóle Seedorf w takim meczu to nieporozumienie. Mimo iż motywuje się w takich meczach to wole Aque. Po drugie zamiast Antoniniego wolałbym Emanuelsona na tej pozycji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”