Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 992

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 mar 2012, 23:05

Nie bluźnij. Przecież jesteśmy one-man team, Van Persie FC.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 mar 2012, 23:10

Magnum pisze:Nie bluźnij. Przecież jesteśmy one-man team, Van Persie FC.
A znasz ten kawał jak Arsenal miał grać w kwalifikacjach do LM z Wisłą? :mrgreen:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 mar 2012, 14:29

Wenger dostał grzywnę 40 tys. euro i 3 mecze bana od UEFA. Jeśli od razu zagramy w fazie grupowej LM, to przez połowę fazy grupowej bez Wengera na ławce.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 30 mar 2012, 14:33

Wenger jakiegoś hattricka z tymi banami wyłapał prawda ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 mar 2012, 14:52

ja juz nie licze ile tych banów dostał, za głupie krytykowanie sedziego. za rasizm mniejsze kary UEFA daje.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 mar 2012, 15:52

akurat po meczu z Milanem nie było o co krytykować sędziego i kara mu się należała.

Tymczasem Koscielny jest zdrowy. Ciekawostką jest że znów na chorobowym będzie Diaby.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 31 mar 2012, 13:52

Tak więc już dziś o godzinie 16 czasu polskiego postaramy się postawić kolejny krok w drodze na podium Premier League. Rywalem QPR, które ostatniego dnia ubiegłego roku ograliśmy na Emirates 1:0, grając 4 środkowymi obrońcami w podstawowym składzie. Jedyną bramkę zdobył... nie zgadniecie kto :smoke:

Nasza sytuacja kadrowa wygląda naprawdę dobrze. Powinniśmy zagrać tak: Czezni - Sagna, Kos (Dju), Verma, Gibbs - Arteta, Song, Rosa - Ox (Gerv), RvP, Walcott. Zatem nie licząc Welshire najsilniejszym składem.

W drużynie QPR nie zagra pauzujący Cisse - to dobrze, bo ten ukłuć potrafi. Kontuzjowani są Helguson, Traore oraz Kieron Dyer (gdyby on i Diaby byli zdrowi, to byłaby to ciekawostka kolejki). Poza tym to jednak zespół mocny kadrowo; nazwiska typu Wright-Phillips, Zamora (który w tym sezonie już z nami ukuł), Taraabt czy Taiwo mogą budzić respekt. No i oczywiście Barton, który jest naszą zmorą. Mimo to QPR gra fatalnie. Ostatnio dostali 3:1 od Sunderlandu, a jedną z bramek strzelił Bendtnerinho.

Zapowiada się trudny mecz - jak zawsze z zespołami walczącymi o utrzymanie, które będą chwytać każdą okazję na zdobycie choćby punktu. Jeśli wygramy, to będziemy pierwszym zespołem który w jednym sezonie wygrał 8 spotkań z rzędu, od sezonu 2008/09 kiedy to takiego samego wyczynu dokonał Manchester United. Mój typ: X2

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 mar 2012, 13:54

sickstick pisze: Jeśli wygramy, to będziemy pierwszym zespołem który w jednym sezonie wygrał 8 spotkań z rzędu, od sezonu 2008/09 kiedy to takiego samego wyczynu dokonał Manchester United.
A Chelsea w 2010 ?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 31 mar 2012, 14:08

fieldy pisze:
sickstick pisze: Jeśli wygramy, to będziemy pierwszym zespołem który w jednym sezonie wygrał 8 spotkań z rzędu, od sezonu 2008/09 kiedy to takiego samego wyczynu dokonał Manchester United.
A Chelsea w 2010 ?
Chelsea rozbiła sobie tą serię na raty: 3 zwycięstwa na zakończenie 09/10 i 5 zwycięstw na rozpoczęcie 10/11. Zatrzymał ich Manchester City.

Edit: Rosicky na skrzydle, Ramsey w środku. In Arsene We Trust oczywiście.

Awatar użytkownika
4cesc44
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 4cesc44 » 31 mar 2012, 15:48

Składy:

Arsenal: Szczęsny, Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs, Song, Arteta, Rosicky, Ramsey, Walcott, Van Persie

Ławka rezerwowych: Fabiański, Oxlade-Chamberlain, Djourou, Gervinho, Chamakh, Benayoun, Santos

Queens Park Rangers: Kenny, Diakite, Hill, Derry, Taarabt, Mackie, Barton, Taiwo, Ferdinand, Onuoha, Zamora

Ławka rezerwowych: Cerny, Gabbidon, Campbell, Bothroyd, Buzsaky, Young, Wright-Phillips

Awatar użytkownika
Sensitive
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sensitive » 31 mar 2012, 17:44

Tak jak przypuszczałem od dawna (potwierdzi to Pawel875 :D ), że na na Loftus Road stracimy punkty.

Ostatnie 5 min.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 31 mar 2012, 17:58

sickstick pisze:In Arsene We Trust oczywiście.
:haha:

Jak mozna byc takim debilem i wystawiac Ramseya? Sorry, ale to jest najwieksze beztalencie zaraz po Denilsonie. Mam nadzieje, że powedruje w ślady Brazylijczyka. W ostatnich 7 meczach (przed tym spotkaniem) zagrał tylko z Evertonem pelne 90 minut i to dzieki sedziemu udalo sie wywiezx komplet. NIestety, ale z nim w skladzie gramy nie tylko w 10, ale dodatkowo robi kontrataki druzynie przeciwnej. Wenger jeszcze popisal sie ze zmianami. ['] Szkoda tego komentowac, ale jestem strasznie wkurwiony. Za tydzien gramy z City u siebie, to zamiast pogonic taka druzyne jak QPR kilkoma bramkami, to my tracimy punkty. Chelsea nadal w gazie, jeszcze wyjebia nas z top4.

Vermaelen ostatnio gral swietnie, a dzisiaj nie wiedzialem, czy to on, czy Skilaczi. :badziewie: Robin tez juz zapomnial jak sie strzela, ale jemu wybaczam, jest przemeczony. Szkoda tylko, ze i tak nie ma kim grac zeby odpoczal.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 mar 2012, 18:01

Za tydzień licze na pełna mobilizacje :bicz: :bicz: :bicz: :pijemy:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 31 mar 2012, 18:01

Wrócił stary dobry Arsenal. Dobry, ale frajerski.

Zdecydowanie łatwiej przychodziło mi odbierać nasze porażki kiedy zdawałem sobie sprawę, że po prostu jesteśmy słabi. Teraz, kiedy zacząłem wierzyć że możemy dużo więcej, tego typu wyniki są jak pięść w mordę.

Wenger chyba już do końca sezonu będzie wystawiał Rose na skrzydle w meczach wyjazdowych. Kojarzy mi się to z okresem, gdy kapitalnie grał Walcott, ale na prawej pomocy Wenger z uporem maniaka stawiał na Eboue, bo niby ten był lepszy w defensywie. No dobra, jeśli chodzi o umiejętności defensywne, to nich już sobie ustawia tego Rose na skrzydle. Pytanie tylko, dlaczego Chamberlain wszedł na boisko w 81 minucie? W 10 minut nawet Messi by nam tego meczu nie wygrał.

Jestem wściekły. Spodziewałem się remisu, w dodatku takiego osiągniętego po heroicznej walce o zwycięstwo.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 31 mar 2012, 18:07

sickstick pisze:Zdecydowanie łatwiej przychodziło mi odbierać nasze porażki kiedy zdawałem sobie sprawę, że po prostu jesteśmy słabi. Teraz, kiedy zacząłem wierzyć że możemy dużo więcej, tego typu wyniki są jak pięść w mordę.
+milion

btw, nie wiem jak mozna pisac cos o Rosie nie wspominajac nic o beztalenciu z Walii. Az tak jestes zaslepiony nim, czy po prostu wstydz Ci sie przyznac, ze jarasz sie jego grą? :roll: NIe wiem, ale żeby go w ogóle bronić trzeba być po prostu ślepym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”