Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1429

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 mar 2012, 22:54

Nie zauważyłem, by Ronaldo grał dziś zbyt egoistycznie. Może oglądaliśmy inne mecze.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 27 mar 2012, 23:14

Ja widziałem to trochę inaczej. Ale i na pewno nie grał dobrze. Cały czas był zirytowany że nie może strzelić. Szczególnie w pierwszej połowie próbował z dsytansu kilka razy. Potem jak zobaczył że to znowu nie jego dzień to zaczął podawać. A podobno rekordy indywidualne go nie interesują, tylko dobro drużyny.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 27 mar 2012, 23:54

sigane pepe takich bzdur to moglem sie spodziewac po kibicach Barcy a nie po Tobie, CR7 jak dla mnie dzisiaj miażdzył , to co robił z obroną APOELu to była bajka , wypracował tyle akcji i miał tyle dryblingów udanych że głowa mała jedyne co irytowało to te jego gesty czasem ale one były zawsze.Co do Sahina to czasem zdawało mi się że specjalnie biega przy środku tak by mu piłki nie podawali i pokazywał palcem by grać na drugą strone czego nie mogłem zrozumieć no ale może z czasem i z minutami by jednak nie bał się brać odpowiedzialności. Zmiany trafione w 100% i jak widać Marcelo może być też naszem asem z ławki ;)

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 28 mar 2012, 0:02

To w takim razie sam nie wiem ,ale pierwsza połowa strasznie słaba w jego wykonaniu. Może jego ogólny obraz gry poprawiły Wam te podania i udziały przy bramkach, ale dla mnie to troche za mało. Rozkręcić się na podmęczoną drużynę, która broni się 90 minut. Ja od Ronaldo wymagam trochę więcej, zresztą tak samo jak on od siebie. Może dla mnie ogólnym wyznacznikiem tego czy CR zagrał dobrze czy przeciętnie, jest to czy trafił do siatki.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 mar 2012, 15:50

Nie chce wywoływać absurdalnej dyskusji, ale muszę zapytać. Proszę tylko o poważne odpowiedzi. Ile jest prawdy w tym, że Casillas leci z Realu? Podobno Mou uważa go za złego ducha zespołu, który źle wpływa na kolegów. A Ikerowi nie podoba się styl Mou i sposób w jaki buduje wizerunek klubu. Zauważyłem jakiś czas temu, że Iker zachowuje się bardziej rozsądnie, niż najemnicy. Nie gotuje mu się głowa, nie idzie na noże (np w meczach z Barcą), stara się chyba zdrowo podchodzić to tej całej atmosfery. Takie odnoszę wrażenie.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 mar 2012, 15:55

Ja czytalem, ze faktycznie miedzy panami nie uklada sie za dobrze, ale mimo to Mou wyklucza mozliwosc sprzedarzy Ikera.

Jakos sobie nie wyobrazam, zeby Real mial go sprzedac... znacznie latwiej mi sobie wyobrazic Krolewskich bez Mou niz bez Cassilasa... jak Barca bez Xaviego... albo jeszcze gorzej!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 mar 2012, 16:23

Casillas leci z Realu? Nie sądzę, by to było możliwe. Nie mam pojęcia, jak wyglądają stosunki Casillasa i Mourinho, ale też niewiele wskazuje na to, by były szczególnie napięte. Dla mnie te doniesienia opierają się na koloryzowanych i mocno naciąganych do teorii faktach. Wszystko raczej wzięło się z tego, że Iker zwyczajnie nie jest w swojej najwyższej formie, normalnie np. taka bramka Senny nie wpadłaby mu ani razu na 10 prób, a i na przedpolu zadziwiająco często się wygłupia. As dzisiaj napisał, że Mourinho chciałby nowego bramkarza, faworytem miałby być Courtois, ale nie tyle jako zastępce Ikera w klubie, co poważnego konkurenta dla niego, bo Adan nie ma żadnych szans na grę, nie jest wystarczająco dobry. Rola drugiego bramkarza wydaje się mu nawet odpowiadać. Ile w tym szukaniu nowego bramkarza prawdy? Nie jest to pierwszy tego typu news, jednak trudno w tym momencie powiedzieć na ten temat cokolwiek. Jeszcze niedawno Casillas miał być w nie wiadomo jak poważnym konflikcie z Cristiano i pismaki ten temat wałkowały do zarzygania.

Jutro bardzo trudny wyjazd do Pampeluny. Subiektywnie może to być obok GD nawet najtrudniejszy mecz w lidze do końca sezonu. Osasuna jest w niezłej formie, nie przegrali sześciu ostatnich spotkań, wygrywając przy tym na wyjeździe z Levante i u siebie z Bilbao. Awansowali na 6 miejsce w tabeli, choć całkiem niedawno byli jeszcze w drugiej połówce i mają o co grać. Po powrocie z Atletico, Raul Garcia przypomniał sobie jak się gra w piłkę i stał się dla nich bardzo ważnym zawodnikiem, liderem. Ponadto w trzech ostatnich sezonach Real na Reyno de Navarra zdobył łącznie jeden punkt. Atmosfera na stadionie jest nieprzyjemna, a w ubiegłym sezonie wyróżnili się również podawacze piłek, którzy kilkakrotnie podczas dobrze rozwijających się akcji Realu, wrzucali na boisko dodatkową piłkę i w ten sposób przerywali grę.

Siłą Osasuny jest głównie defensywa, raczej preferują grę z kontry, zwłaszcza z ligową czołówką. Naprawdę stać ich na dobry autobus. Jakie mają słabości? Przede wszystkim brak skutecznego napastnika, Osasuna strzela stosunkowo mało goli, nie mają w ataku takiego lidera, jakim np.dla Bilbao jest Fernando Llorente. Najskuteczniejszym zawodnikiem jest u nich wspomniany Raul Garcia, a żaden z napastników nie strzelił póki co więcej niż 4-5 goli w tym sezonie ligowym.

Kadry Realu jeszcze nie ma, drużyna na 17.00 ma zaplanowany ostatni trening. Powinna już rozpocząć się konferencja Mourinho. Opierając się na doniesieniach prasowych, jest szansa na to, że w końcu do kadry załapie się Di Maria. Oby jednak nie musiał pojawiać się na boisku. Na pewno jak Real zagra dobrze, może ten mecz wygrać.

Na pewno nie zagra Pepe i tym razem bardzo dobrze grający Varane może mieć swój jak dotąd najtrudniejszy sprawdzian w Madrycie.

Fajnie, jakby Real pozytywnie zaskoczył i wygrał ten mecz łatwo i wysoko, lecz daleki jestem od obstawiania takiego scenariusza.

Co jeszcze? O kartkę od zawieszenia są Ramos, Alonso i Ronaldo. Prędzej czy później pewnie przynajmniej dwaj pierwsi ją zobaczą, a terminarz jest trudny.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 mar 2012, 19:42

Będzie post pod postem, ale nabiję sobie - minęły trzy godziny.

Dziś okazało się, że w meczu z Osasuną będzie dodatkowa trudność. W kadrze meczowej nie ma ani Khediry, ani Lassa, więc pojawia się problem, kto ma zagrać w środku pola obok Xabiego. Opcji jest kilka:
- trivote, tego wolałbym uniknąć, Real i tak prawdopodobnie będzie przeważał w środku, bo Osasuna niemal na pewno nie wyjdzie grać na noże (w sensie akcja za akcję) i nie ma sensu IMO osłabiać ataku;
- Granero, chyba najbardziej prawdopodobne, pozwoliłby upłynnić atak pozycyjny, z nim Real zazwyczaj ma lepsze posiadanie piłki, gra w środku szybciej, ale z drugiej strony Granero ma spore braki w destrukcji i raczej trudno oczekiwać po nim tego, że będzie błyszczał, posyłając jakieś super kluczowe podania, bo robi to stosunkowo rzadko;
- Coentrao, lepszy w defensywie, ale jego gra na tej pozycji zwyczajnie mi się nie podoba, nie ma predyspozycji do gry w środku pola. Obrońca z niego niezły i tam niech sobie gra w dotychczasowej rotacji z Marcelo;
- Sahin, ciekawa opcja, z APOEL-em nie zawiódł, pytanie czy jest gotowy do gry w tak ważnym meczu. Poza tym nadal nie jest w optymalnej formie. Liczę, że ponownie zagra od początku z Cypryjczykami odciążając przy tym Xabiego, bo ten dwumecz jest praktycznie rozstrzygnięty i łapiąc bezcenne dla siebie minuty. Jego gra od początku z Osasuną to ryzyko, ale na pewno ma największy potencjał;
- Altintop, to po prostu za słaby piłkarz do Realu. Rozumiem jego pozycję zapchajdziury, ale i tak gra mało, bo Mourinho ma z czego wybierać. Poza atutami fizycznymi i bardzo mocnym strzałem, którego dotąd w Madrycie nie pokazał, nie ma tutaj argumentów ponad innych zawodników.

Poza tym nie wiadomo, jak będzie wyglądał atak tj. praktycznie na pewno zagrają Ronaldo, Benzema i Ozil. Zagadką jest ten czwarty, czy będzie to Higuain, który bramki potrafi strzelać, jak mało kto, ale najmniej daje w rozegraniu, Kaka, który dał super zmianę z APOEL-em, czy mimo wszystko Di Maria. To jednak z zastrzeżeniem ostatniej kontuzji Angela, w przeciwieństwie do dziury do załatania w środku pomocy, nie jest ani dylemat nowy, ani poważny. Bardziej cieszący.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 31 mar 2012, 19:22

Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Albiol, Ramos, Marcelo; Granero, Xabi Alonso; Higuaín, Özil, Cristiano Ronaldo y Benzema.

Co by nie powiedzieć o składzie. Jestem bardzo zawiedziony. Brak Varana i Kaki najbardziej rzuca mi się w oczy. Varane nigdy nie zawodzi, a Kaka pokazał się ze znakomitej strony na Cyprze. Pewnie wejdzie w drugiej połowie na podmęczonych rywali. No i czekam na wejście Angela ofc. :) Decyzję o wystawieniu Granero popieram jak najbardziej. Z nim gra się szybko i płynnie. Osasuna pewnie będzie się raczej bronić i czekać na okazję do kontry.
Oby decyzja o wystawieniu Albioa nie odbiła się Mou czkawką. A to że będzie czerwona kartka w meczu oceniam na 80%. Oby nie dla naszych.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 31 mar 2012, 20:45

:peace: :afro: :jupi: :beer: :smoke: :chill: takie mam odczucia po pierwszej połowie , polecam obejrzeć bramki bo to co robi dzisiaj trójka która gra z przodu to głowa mała.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 31 mar 2012, 20:49

Kozacko wygląda dzisiaj gra. Szkoda że nie widziałem bramki Benzemy ale wynik rekompensuje mi wszystko;p
Idealna okazja żeby Angel wszedł gdzieś kolo 70 minuty.
Oby tylko Sergio nie dostał czerwonej, bo widać że tylko w tym Baskowie upatrują swojej szansy.
Dawać jeszcze 2 bramki do setki i można się wyluzować. :whistle:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5295
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 31 mar 2012, 20:55

Bramki Ronaldo i Benzemy dzisiaj można oglądać w nieskończoność. Higuaina tez niczego sobie, ale do tych 2 pierwszych wymienionych troche brakuje.

Real spokojnie wygra dzisiaj, ciekawe tylko jak wysoko.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 31 mar 2012, 21:33

kto wg kibiców Realu jest lepszy Granero czy Sahin? Ciekawi mnie wasza opinia po prostu.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 31 mar 2012, 21:42

Sahin w formie takiej, jaką prezentował w Borussi jest na pewno lepszym piłkarzem i ma większy potencjał.
Chociaż dzisiaj Granero zagrał bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 mar 2012, 22:03

Granero to bardzo solidny ligowiec, używając slangu niektórych polskich komentatorów, dobry i przydatny zawodnik, ale raczej bez potencjału na granie cały czas w pierwszym składzie albo jako jedyny rozgrywający.

O Sahinie trudno mi się wypowiadać w daleko idący sposób, bo nie łyknąłem ogólnonarodowego parcia na Dortmund i po prostu go tam nie oglądałem, a w Realu na razie gra malutko. Wydaje się być zdolny do naprawdę fajnych kluczowych zagrań, w tym długich a'la Xabi, takich, jakich Granero prawie nie wykonuje, bo kilka już ich pokazał. Na pewno ma potencjał, ale na chwilę obecną, przy aktualnej formie przede wszystkim fizycznej i pewności w grze, wyżej muszę cenić Granero.

Jak Sahin będzie grać częściej, może zostanie na kolejny sezon, bo Mou już nie raz mówił, że nie chce go tracić, podpisał kontrakt na 6 lat, a nie 1 i nie złapie kolejnej kontuzji, będzie można się wypowiadać. Obecnie o Sahinie wiem zwyczajnie za mało, bo za mało o widziałem, a więc nie mam wystarczającego materiału empirycznego.

BTW Real dojechał już do 100 goli w tym sezonie ligowym. Rekord bliziutko. :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”