Barcelona - AC Milan - Strona 41

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

A cieszyć się po meczu będą kibice

Milanu
21
57%
Barcelony
16
43%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Barcelona - AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 kwie 2012, 17:45

To które karne według ciebie były do gwizdania na SB, skoro faulu na Henrym nie widzisz ?

3 i 4 sytuacja na MUR BETON. Pique ręki nawet chyba nie trzeba uzasadzniać. Eto'o ręki właściwie to samo, kto do cholery w polu karnym wyciąga tak wysoko ręke? Jak wyciągasz tak ręke i powiększasz powierzchnie ciała to licz się z tym iż jak dostaniesz piłką, że jest to jedenastka. Dwa czyste karne, z czego to Pique to jak powiedzieli w studiu panowie niewiarygodne, że typ tego nie gwizdnął, wszyscy na świecie widzieli tego karnego tylko nie sędziowie.
Co do Maloudy to też jest jedenastka. Typ zrobił zwód, zmienił kierunek biegu, a Alves poprzez swoje trzymanie uniemożliwił mu bieg. Ktoś powie, że trzymanie zaczyna się przed polem karny, tyle tylko, ze wg przepisów Fifa
[...]If a defender starts holding an attacker outside the penalty area and continues
holding him inside the penalty area, the referee must award a penalty kick[...]
Tak więc jedenastka. Porównywanie tej sytuacji do Henry'ego jest glupotą, bo tutaj Alvis Maloudzie zagrodził drogę, gdy ten zmieniał kierunek biegu, nawet jakby tylko stanął a nie używał rąk to powinien być karny. Nie ma w ogóle o czym mówić.

Do do sytuacji Drogby, to jeśli ktoś nie jest hipokrytą to jeśli uważa, że na Henrym był karny to i musi uważać, że karny był na Drogbie bo był ewidentnie łapany za koszulkę i ściągany w dół. I nie jest tak jak piszę pan Emerald, że niby Drogba sam sobie wypuśćił za daleko piłkę. To jakaś bzdura. Tam jeszcze w ruch poszły nogi Abidala i dlatego piłka mu odskoczyła. Tak więć z pewnością bardziej tutaj powinna być jedenastka niż na Henrym.

Krótko mówiąc w pierwszym meczu miekki karny na Henrym, w drugim trzy ewidentnte karne+ czwarty miekki. Wg. pana Emeralda oba zespoły zostały skrzywdzone równomiernnie i na CN był podobny smród jak na SB. Kpisz chłopie czy o drogę pytasz? W szkole też Cie uczyli, że 4 równa się 1 czy co?
pierwszy sledczy bledow sedziowskich na korzysc Barcelony, bo tych na niekorzysc nie zobaczysz chocby Ci spadly na glowe...
Bzdura. Bodaj po meczu z Atletico jak była tutaj burza na forum, że nie dostał czerwieni Alves i Fabregas, to wbiłem i powiedziałem, że nie przesadzajcie ja bym tam czerwonej kartki nie dał ani jednemu ani drugiemu. Wszystko można sprawdzić odsyłam do odpowiednich wątków. Nawet Moody mnie pochwalił :lol: Tak więc kula w płot. Nie mam żadnego zaślepienia Barceloną, ale jak ktoś mi gada, że wał dekady a może i całej Ligi Mistrzów od jej powstania tj od 1992 roku tj. gangesterskie skręcenie Chelsea na SB, to niby to samo co miekki karny na Henrym i że w ogóle tamten mecz ma legendę która ma się niajak do rzeczywistości to po prostu nie mogę przejść do porządku dziennego na temat takiej propagandy. Bo już pisałem z czym mi się ona kojarzy.
Piszesz o przekrecaniu dwumeczu z Milanem, ale nie wspominasz nigdzie o meczu numer jeden, w ktorym nie ma watpliwosci co do niepodyktowanego karnego.
Wam nie gwizdnięto karnego na Alexisie, w drugim meczu poszedł śmieszny karny, i do tego nie odgwizdano jedenastki na Ibrze. Czy ja znowu się pomylę jeśli powiem, że znowu co najmniej wychodzicie na zero?
Już to pisałem. Wy nigdy nie wychodzicie na minus w Europie w ostatnich latach, albo wał niesamowity na waszą korzyść vide. Chelsea, albo wał spory vide. Real rok temu, albo sytuacje mniej więcej na zero Arsenal czy teraz Milan.
I pewnie 90% nie fanów Barcelony i nie zaangażowanych w te mecze postronnych obserwatorów potwierdziło by to samo.
Ciągle jakieś kontowersje w meczach Barcy, przypadek, uwzieli się na biedną Barcelonkę. Wredni hejterzy, cały świat przeciwko Barcelonie :?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 kwie 2012, 17:52

Jak wspominać o błędach na korzyść Barcelony, to w dwumeczu w fazie grupowej był jeden poważny błąd - na korzyść Barcelony oczywiście, gdy sędzia podarował karnego w Mediolanie gościom w momencie, gdy pojawiło się ryzyko, że Milan wygra starcie rewanżowe i dzięki temu będzie miał wielkie szanse na pierwsze miejsce w grupie, co by Barcelonie utrudniło życie. Więc w czterech meczach Milanu z Barceloną Milan zyskał tylko brak nieodgwizdanego karnego na Alexisie, a przy okazji podyktowano przeciwko niemu dwa karne z sufitu i nie odgwizdano karnego na Ibrze, który był o wiele bardziej ewidentny od dwóch z trzech karnych dla Barcelony. A wspominam tylko o poważnych błędach.
No, ale zdaniem kłamcy Emeralda to wychodzi po równo błędów sędziowskich na obie strony.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 04 kwie 2012, 18:01

Wilmore.

Zaczne od tego... skoro juz nazywasz mnie klamca to przypomnij sobie czemu?
Za to, ze przytoczylem Twoja wypowiedz, w ktorej jak przyznales sie pomyliles... to nie moja wina, ze sie pomyliles, ale zeby to ladnie zakryc stwierdziles, ze ja o tym wiedzialem i klamalem.. ladnie.

Co do karnych to po pirwsze faza grupowa nie ma zadnego znaczenia a po druygie zdecydowana wiekszosc ekspertow, ktorych przeciez cenisz wypowiada sie, ze karny dla Barcy byl - niektorzy dodaja, ze bez watpliwosci.
W zwiazku z tym w tym dwumeczu byl jeden niepodyktowany karny na Zlatanie i jeden na Alexisie...

Ale Ty masz swoj swiat wiec na przyklad jak ktos Ci wytknie Twoj blad (ktory okreslisz pomylka - to go nazywasz klamca) a jak przychdzi do liczenia to kombinujesz ile wlezie zeby tylko wyszlo na Twoje.

Mecze z Milanem w fazie grupowej mnie nie obchodza, niech bedzie ze karny byl z czapy, to nie ma zadnego zwiazku z dwumeczem w fazie pucharowej gdzie i Barca i Milan zostaly okradzione z jednego karnego.

Edit: tutaj jest wypowiedz jednego z niewielu polskich sedziow miedzynarodowych:
http://www.sport.pl/pilka/1,123132,1148 ... y_nie.html

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 04 kwie 2012, 18:10

kulekfcb pisze:
Ozdobny pisze:Professor Chaos

Nie skreslaj bracie Bayernu. Ich obecna forma zwiastuje bardzo ciekawy polfinal z Realem, w ktorym wszystko sie moze zdarzyc. Choc final byc moze juz jest znany.
wynik nawet jest znany :D :D :D
Sorry kolego, ale ja nie wierze w uczcziwość piłki nożnej. Już nie chce sie dolewać oliwy do ognie i szukać na podwórku europejskim przykładów, ale przypomne Ci jaja jakie odbywały sie na MŚ w Korei. Pamiętasz może jak gospodarze "lali" kolejno Włochów i Hiszpanów?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 kwie 2012, 18:12

Emerald pisze:Edit: tutaj jest wypowiedz jednego z niewielu polskich sedziow miedzynarodowych:
http://www.sport.pl/pilka/1,123132,1148 ... y_nie.html
Czyli tak. Puyol mógł trzymać Nestę żeby ten nie przeszkodził aktorowi(inaczej Busquetsa nie można nazwać) dojść do piłki, a Nesta miał stać w miejscu i nic nie zdziałać. Ten cały "sędzia" o Ibrze nie wspomina. Bo po co :?: Ważne, że DUMA(sic!) awansowała dalej :wink:

Powtórka z przed 6 lat. Tam żeby mało pomoc nadeszła też w finale.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 04 kwie 2012, 18:15

Mirek15 pisze:Czyli tak. Puyol mógł trzymać Nestę żeby ten nie przeszkodził aktorowi(inaczej Busquetsa nie można nazwać) dojść do piłki, a Nesta miał stać w miejscu i nic nie zdziałać. Ten cały "sędzia" o Ibrze nie wspomina. Bo po co :?: Ważne, że DUMA(sic!) awansowała dalej :wink:
Mirku.. nie wspomina bo zapytano go o ta konkretna sytuacje :)
Nie mowi nic o awansach czy ich braku, mowi o tym konkretnym karnym.

No i z jego wypowiedzi wynika, ze albo mogl go trzymac albo go nie trzymal, tylko blokowal cialem (zaslona jak w koszykowce) a to nie jest widac zabronione.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 kwie 2012, 18:17

Mirek15 pisze:
Powtórka z przed 6 lat. Tam żeby mało pomoc nadeszła też w finale.
O który mecz Ci chodzi? O ten finał z Arsenalem? Bo nie rozumiem teraz.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 kwie 2012, 18:18

Emerald pisze:No i z jego wypowiedzi wynika, ze albo mogl go trzymac albo go nie trzymal, tylko blokowal cialem (zaslona jak w koszykowce) a to nie jest widac zabronione.
"Im wolno więcej"

Maciek, tak o finał z Arsenalem. Gol ze spalonego Larssona.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2012, 18:20 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 04 kwie 2012, 18:20

O Boze...

Rozumiem, ze Barcelona wszystko co wygrala w swojej historii wygrala dzieki sedziom...

Coz. Dobrze, ze sa tak krysztalowe kluby jak Milan i MU.

Koncze bo widze, ze dochodzicie do coraz ciekawszych wnioskow.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 kwie 2012, 18:21

Emerald pisze:Koncze bo widze, ze dochodzicie do coraz ciekawszych wnioskow.
Do faktów.

Poczekamy na finał UEFA i zobaczycie ile tam będzie kontrowersyjnych decyzji.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2012, 18:22 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 04 kwie 2012, 18:22

Mirek15 pisze:
Emerald pisze:No i z jego wypowiedzi wynika, ze albo mogl go trzymac albo go nie trzymal, tylko blokowal cialem (zaslona jak w koszykowce) a to nie jest widac zabronione.
"Im wolno więcej"

Maciek, tak o finał z Arsenalem. Gol ze spalonego Larssona.
:roftl3:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 kwie 2012, 18:23

Professor Chaos pisze::roftl3:
Może nie było spalonego :?:

e: Sorry gol Eto'o to był. Larsson podawał. Teraz sprawdziłem :wink: Na jedno wychodzi.
e2: Maciek, miałem na myśli gola Shevchenki(nieuznanego oczywiście). I później też finał.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2012, 18:27 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 kwie 2012, 18:27

Jeśli chodzi o finał z Paryża, to żeśmy z Mentorem na zlocie doszli do wniosku, że Eboue jednak nurkował :lol:

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 04 kwie 2012, 18:31

Nie było żadnego spalonego. Pierwszy raz taką bzdurę czytam, a to już 6 lat od tamtego czasu.

Czerwo dla Lehmana i nieuznana bramka Giuly'ego. To była głupota. Campbell ładnie strzelił po wolnym za nurkowanie Eboue. Puyol nawet go wtedy nie dotknął przecież. Nie mam zamiaru dyskutować w tym temacie bo zaraz ktoś wyskoczy, że Sampdoria została oszukana w '92.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 04 kwie 2012, 18:44

Spalonego Eto'o oprócz Mirka to tylko Vit Ż. dostrzegł :lol: :brawo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”