Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 320

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 04 kwie 2012, 22:49

Półfinał jest, ale na koniec była nerwówka to masakra. 4 minuty Chelsea tylko wybijała piłkę. Kalou to miał takie piłki, że mógł skompletować Hat-Tricka, a on ani jednej nie strzelił. Fernando po strzale Maty mógł się lepiej zachować i wbić tą piłkę, nie wiem jak Ramires nie wbił tej piłki z linii bramkowej, ją trudniej było wybić (to co zrobił) niż ją wbić do tej bramki. Ogólnie to spokojnie mogliśmy wygrywać w końcówce 3:0 i grać bez nerwów.
Teraz czeka Barcelona.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 04 kwie 2012, 23:55

Bramka Raula to cud, miód, malina.
Benfica grając w 10 grała naprwadę dobrze, Portugalczycy trochę zaskoczyli mnie, niestety pozytywnie.
Cholernie denerwuje mnie Kalou. Rozumiem, że RdM lubi tego gracza, czy coś, ale ten mecz umocnił mnie tylko w przekonaniu, że głęboka rezerwa to max. możliwości Salomona.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 05 kwie 2012, 7:13

Kilka uwag po ogladnieciu meczu z Benfica, lewe skrzydlo to dzisiaj wykonalo gwalt na pilce noznej, Salomon Kalou nie dosc ze nie skuteczny to jeszcze dosc czesto pilki gubil, zycze wam zeby na to miejsce pojawil sie Hazard bo z Kalou daleko zajsc po prostu nie mozna, co wiecej potrzbny wam ewidentnie ktos do srodka pola, ale nie biegacz i walczak jak Ramires tylko ktos kto potrzyma pilke i rozegra, niby jest Mata ale nie jest typowym rozgrywajacym w stylu Silvy czy naqwet pomocnikow Benfici w ostatnim spotkaniu i wcale mnie to nie dziwi bo Mata to wyuczony skrzydlowy ;) Gdyby w tych dwoch elementach znalazl sie ktos na poziomie ambicji Chelsea to mysle ze nie byloby problemow z rozklepaniem solidnej aczkolwiek nie rewelacyjnej Benfici, a tak to bylo niespodziewanie goraco w koncowce. Cieszy angielska druzyna w polfinalach, jak widac mity od renesansie wloskiego futbolu i upadku angieslkiego byly zbyt wczesne ...

Awatar użytkownika
delfinek15
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: delfinek15 » 05 kwie 2012, 8:59

Kalou miał dużo pięknych piłek, ale nie wykorzystał ich :( Również Torresowi słabo poszło.
Mata miał tylko szczęście na spalone:)
Nie poszło im najlepiej, ale ciesze się, że są w półfinale :D

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 05 kwie 2012, 10:17

Wczorajszym problemem była właśnie skuteczność, a raczej jej brak. To obecnie chyba największy problem CFC.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 05 kwie 2012, 10:26

Kalou to nie zawodnik pierwszego składu nigdy nim nie był i nigdy nim nie będzie. Trudno chyba nazwać zbiegiem okoliczności, że tylu trenerów nigdy nie stawiało na niego... spisek?! On może wchodzić z ławki i to jest jego rola w tym zespole. RDM musi pójść po rozum do głowy i zrozumieć, że Ramires to nie jest skrzydłowy i wystawianie go tam kosztem Sturridge'a jest głupotą po prostu. Co do Maty to odkąd jest wystawiany za napastnikiem słabo gra... najlepsze oceny zbierał na lewym skrzydle i tam powinien grać.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 05 kwie 2012, 10:30

Nie zaskoczyła mnie gra i styl. Jak zobaczyłem składy na mecz to od razu miałem taką wizję gry. Salomon Kalou i John Obi Mikel powinni siedzieć na tej ławce i poprzez oglądanie oraz naśladowanie uczyć jak się gra w piłkę nożna. Mam nadzieję, że RdM odejdzie i Kalou nie dostanie nowego kontraktu...

Kalou jest dobry na ostatnie 10 min. Gdy przeciwnik jest zmęczony po 80 min. meczu to Kalou ma jakaś szanse w walce z nim. Wtedy wychodzą mu dryblingi i zwody itp. Natomiast , gdy gra od pierwszych minut to jest tylko niepotrzebnym balastem.

Benfica wczoraj grała w 10 po czerwonej kartce Pereiry przez ponad 50 min. Chelsea natomiast przez cały mecz grała w 10, bo Kalou nie można liczyć jako zawodnika... :D

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 05 kwie 2012, 11:48

Akurat wczoraj Mikel nie grał tak źle, więc muszę stanąć w jego obronie. Miał kilka przechwytów, chyba tylko jedną stratę zaliczył :D

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 05 kwie 2012, 13:04

Terry wczoraj został ściągnięty przez to, że miał problemy z oddychaniem. Mówił, że ok. 20min dostał łokcia na żebra i jeszcze nie wie jak długo będzie pauzował dzisiaj robią skan i będzie wiadomo co i jak, ale podejrzewają złamanie żebra :?

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 06 kwie 2012, 7:28

Obrazek

To akurat moze byc prawda ;)

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 kwie 2012, 14:50

No nie wiem czy Roman jest aż tak naiwny, żeby sądzić, że RDM wygra mu LM z miejsca.

Zrobili reklamę z bramki Meirelesa :)

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 06 kwie 2012, 16:24

KajoFC pisze:No nie wiem czy Roman jest aż tak naiwny, żeby sądzić, że RDM wygra mu LM z miejsca.
A pamiętasz Avrama Granta ? :P

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 kwie 2012, 16:35

Grant jak Grant, ale RDM nie przejął drużyny po Mourinho tylko po AVB więc nic ciekawego oprócz drużyny dającej dupy nie dostał.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 06 kwie 2012, 16:53

Odkąd Włoch przejął zespół, to źle nie jest.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 kwie 2012, 16:56

No na pewno nie jest, ale nie można porównywać tego co dostał w spadku po poprzednim menadżerze Grant a RDM.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”