Liverpool (zbiorczy) - Strona 427

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 kwie 2012, 17:50

Nie chcę cię Damian jeszcze bardziej dobijać, ale ....

Liverpool: 36 bramek w 31 meczach.
Leo Messi: 36 bramek w 30 meczach.

:lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 kwie 2012, 18:20

Benitez: I wish I'd been around to spend John Henry's cash at Liverpool
http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Ex ... 86185.html
:lol:
Myślę, że co by o Rafie nie powiedzieć to myślę, że notował by lepsze wyniki niż King Kenny.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 05 kwie 2012, 9:39

Tony Barret w dzisiejszym wydaniu Timesa (czy tam wczorajszym, chej to wie) informuje, że na wylocie obok Aurelio i Rodrigueza jest także Kuyt. The Reds podobno monitorują Tonnyego Trindade de Vilhena i w wypadku transferu Kuyta byłoby to Liverpoolowi na rękę. Jeszcze o tych młodszych zawodnikach - podobno wygraliśmy rywalizację z City o Dana Smitha z Crewe.

Mówi także o tym, że klub wciąż zainteresowany jest Pablo Armero i Gastonem Ramirezem.

Jakby to z Dirkiem okazałoby się prawdą to szkoda, moim marzeniem jest bardziej pozbycie się tegorocznych "wzmocnień" i zastąpienie ich kimś innym. Niestety, będziemy na nich budować skład przez najbliższe sezony. Mam nadzieję, że jeszcze będzie o naszym zainteresowaniu Hoilettem.

EDIT: I jeszcze jedno. Agger i Johnson wracają do treningów. Nareszcie.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 06 kwie 2012, 15:45

Obrazek

Wracaj na to boisko jak najszybciej, błagam :pray:

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 06 kwie 2012, 23:32

Dirk Kuyt będzie dostępny w letnim okienku transferowym za 900 tysięcy funtów, wśród zainteresowanych klubów znajdują się: Roma, Fiorentina, Galatasaray i Feyenoord.

Rozumiem, że Kuyt lepszy niż obecnie już nie będzie, ale jaki jest sens oddawania tak zasłużonego zawodnika za taki bezcen?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 06 kwie 2012, 23:43

Przecież przy ewentualnym transferze spokojnie moglibyśmy dostać więcej kasy. Żenada. Tak naprawdę Dirk mógłby zostać w Merseyside i nawet wejść z ławki kiedy będzie potrzeba, bo on będzie walczyć na pewno.

Tak w ogóle to gramy jutro z Aston Villą. Trzeba szukać angielskiej transmisji, bo w głosowaniu C+ przegraliśmy o kilka punktów procentowych z meczem Chelsea. Najważniejsza to kwestia czy Daniel pojawi się choć na ławce, bo na treningu był już obecny - kto wie jak to będzie, bo kilka tygodni temu bodajże przed meczem z Kanonierami Glen również trenował, ale w kadrze go nie było. Opłacałoby się w końcu ruszyć dupy i zdobyć te punkty - trudno to się piszę, ale wciąż musimy walczyć o byt w pierwszej 10. Co do składu to miejmy nadzieję, że zawodnicy W KOŃCU zaczęli trenować a nie uśmiechać się do siebie i Kenny wybierze tych pracujących najciężej. Na ławce liczę na kogoś z akademii, tzn - Sterlinga + kogoś jeszcze, może Suso? Mam nadzieję, że Raheem jak już w ogóle się pojawi na ławce to dostanie trochę więcej czasu niż ostatnio.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 06 kwie 2012, 23:59

Kuyt miał w kontrakcie jakaś klauzulę, która pozwala mu odejść za te 0,9 mln funtów do klubów spoza Premier League.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 07 kwie 2012, 18:25

Jest dobrze, przełamaliśmy passę porażek. Brawo Kenny, jest progres. :wink:

Będzie dobrze, jedynie trzeba poprawić kilka rzeczy. Po pierwsze - wmówić zawodnikom by atakowali trochę większą ilością osób niż dotychczas, bo jeden w polu karnym, w porywach dwóch raczej nie wystarczy. Ogółem wypracowaliśmy pewien skuteczny schemat rozgrywania akcji, tu należą się brawa dla sztabu trenerskiego - do perfekcji osiągnęliśmy napieprzanie na pełnej prędkości by w ostatniej chwili zamiast na przykład prostopadłej piłki zagrać na skrzydło, by potem celnie dośrodkować! Brawo, brawo, brawo. Plusem dla nas jest także trener z własną filozofią, z pomysłem! Bo jaki zespół nie byłby zaskoczony widząc wchodzącego zawodnika, który umie grać tylko głową, a schodzącego zawodnika, który teoretycznie ma jedno z lepszych dośrodkowań?

Jestem naprawdę zadowolony po dzisiejszym meczu. Wystarczy dopracować jeszcze kilka rzeczy i w przyszłym sezonie będzie dziewiętnasty tytuł mistrza Anglii. Do następnego, 5!

Liverpool FC 1:1 Aston Villa
5 Strzały celne 2
16 Strzały niecelne 2
11 Rzuty rożne 3
5 Faule 10
1 Spalone 0
1 Żółte kartki 1
0 Czerwone kartki 0
83% Celność podań 64%
69% Posiadanie piłki 31%

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 07 kwie 2012, 19:53

kładziemy lachę na przegraną już na początku roku ligę - moim zdaniem cała uwaga sztabu i piłkarzy jest skupiona na tym, aby dotrzeć do finału pucharu i go wygrać. dobrze, że Agger wraca, miejmy nadzieję, że Johnson się też wykuruje do końca; Doni bez fajerwerków, ale jestem zadowolony generalnie z debiutu w zespole :D Everton nie stanowi przeszkody w drodze do finału, nic oczywiście nie ujmując ekipie Moyesa. jak się wszystkim zechce, to i Chelsea będzie do pobicia 5 maja :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 kwie 2012, 13:51

bartbuks w 'pewniaku dnia' pisze: Do tego Kenny podobno chce oszczędzić Luisa "pomacham rękoma, a może nawet zrobię dive`a" Suareza i Gerrarda.
Przeczytałem co bartbuks pisze i się zmartwiłem, bo sam dzis stawiam na Liverpool, a tu info, że Gerrard nie zagra (choć sam o tym nigdzie nie wyczytałem). Ale teraz widzę ciekawy tekst Jonathana Wilsona w Guardianie, ktory zastanawia się, czy to własnie nie Gerrard jest problemem w Liverpoolu.
Co ciekawsze liczby przytoczę, żeby nie było, że wklejam znów coś po angielsku bez komentarza, czy tłumaczenia.
It seems almost heretical to say it, but could it be that Gerrard is not the solution but the problem; that, fine player though he is, he has destroyed the balance of the side? When Gerrard has not started this season, Liverpool have won 48% of games played; when he has started, that drops to 9%.

In the 11 games Gerrard has started, Liverpool have scored an average of 1.00 goal per game while conceding 1.36; without him it is goals for 1.24, goals against 0.90. They have taken 1.67 points per game without him, just 0.73 with. Project that over a season: without Gerrard, Liverpool would get 63 points, which last season would have seen them finish fifth; with Gerrard, they would get 28, certain relegation form.
Kiedy Gerrard nie zaczynał meczu w pierwszym składzie (lub go w ogóle nie było) The Reds wygrali 48% spotkań, przy szokujących 9% wygranych z Gerrardem na boisku (od pierwszych minut). Gdy Gerrard zaczynal mecz w 1 składzie Liverpool strzelał średnio 1 bramkę na mecz i tracił 1,36. Gdy nie grał strzelali 1,24 na mecz i tracili 0,90. Liverpool zdobył średnio 1,67 pkt na mecz gdy Gerrard nie grał i tylko 0,73 pkt/mecz z Gerrardem w składzie. Jakby obliczyć średnią (ktoś powie, że bez sensu, ale dlaczego nie sprawdzić :P ) na caly sezon na podstawie tych danych to by wyszło, że bez Gerrarda Liverpool miałby w calym sezonie 63 pkt (co dawało 5 miejsce przed rokiem), lub 28 pkt z Gerrardem w składzie (spadek z ligi).

Wiadomo, że to trochę wyolbrzymione, choć ciekawe, bo różnica z Gerrardem na boisku i bez niego jest spora. Jego powrót do gry zbiegł się w czasie z kontuzją Lucasa i raczej te słabe wyniki to głównie brak Brazylijczyka, a nie obecność Gerrarda (tak na moje oko), no ale wrzucam, bo to ciekawe wyliczenia.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 kwie 2012, 17:19

Ponoć Sterlinga nie ma w kadrze rezerw na dzisiejszy mecz z WBA, więc można przypuszczać, że znajdzie się przynajmniej na ławce przeciwko Blackburn.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 kwie 2012, 20:14

Doni - Flanagan, Coates, Skrtel, Johnson - Henderson, Spearing, Shelvey, Maxi - Bellamy, Carroll

Rezerwowi: Jones, Enrique, Agger, Aurelio, Suarez, Kuyt, Carragher

No to tyle, jeśli chodzi o Sterlinga. Fajnie, że Johnson wraca. Jedyny pozytyw.

Po [ch**] ten Aurelio na ławce? Chyba nigdy tego nie zrozumiem.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 10 kwie 2012, 20:15

Bo po co komu ogrywać młodzież, chryste. Chwała za pozostawienie Enrique na ławce - definitywnie przyda mu się odpoczynek. No cóż, a ta cała sytuacja z oszczędzaniem Gerrarda i Suareza to jak w jakimś średniaku. Ops, wróć.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 10 kwie 2012, 20:23

Maxi? Spearing? Henderson? Carroll? Będę się cieszył z remisu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 kwie 2012, 20:24

No a kto miał zagrać za Spearinga?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”