Ogólna dyskusja o polityce - Strona 224

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 kwie 2012, 2:20

Uwazam ze niektore wypowiedzi tutaj sa po prostu smieszne zahaczajace o paranoje. Po Kamilu nawet Piwusie sie tego spodziewalem ale zeby Aker? No coz.

Te wszystkie dywagacje ktore nazywane sa chyba dla niepoznaki szukaniem prawdy o mgle helu teraz wybuchu (nie wiem co tam jeszcze bylo nie sledze kolejnych odcinkow pod tytulem teorie spiskowe).

Stare chinskie przyslowie mowi "uwazaj czego sobie zyczysz bo moze sie spelnic". Wiec dla dobra argumentacji przyjmijmy ze przyczyna katastrofy byl wybuch. Powstaje nam spisek na niewyobrazalna wrecz dla mnie skale. Zamieszani sa w ten spisek Rosjanie (wiadomo glowny zly) ktorzy musieliby wspolpracowac z rzadem polskim czyli z PO (dla wielu glowny zly na ziemi ojczystej) i nie wiadomo kto jeszcze. To nas prowadzi w prostej linii do zalozenia ze najwyzsi przedstawiciele rzadu polskiego sa agentami rosyjskimi (z Tuskiem a byc moze rowniez Komorowskim na czele).
I dalej juz hulaj dusza. W jaki sposob udalo sie to zrobic? I dlaczego. Dlaczego to zawsze wazne pytanie. W domysle zapewne chodzilo zeby zabic Kaczynskiego poniewaz on byl tak niewygodny/grozny. Kwestia otwarta pozostaje dla kogo bardziej grozny i kto do kogo sie zglosil o pomoc w eliminacji jego osoby - Ruscy do Tuska czy Tusk do Ruskich. No i oczywiscie kto co komu za to obiecal bo nie ma nic za darmo.
Zastanowmy sie tez czy nie bylo latwiejszego sposobu na zabicie Kaczynskiego? Po co tak efekciarsko skupiajac na sobie uwage calego swiata? Jeszcze na ruskim terytorium co automatycznie budzi pewne podejrzenia jak widac.
Kolejna galaz tej misternej intrygi to w jaki sposob udalo sie to zatuszowac. No prawie zatuszowac gdyby nie czujny Macierewicz. Tutaj tez mamy szerokie pole do popisu.

Zalozmy zatem na koniec ze to wszystko prawda. Ruscy z Tuskiem doprowadzaja do katastrofy samolotu z prezydentem a potem staraja sie to zatuszowac. Zaczynamy tropic rosyjskich agentow? Wypowiadamy wojne Rosji?

Zajmijcie sie lepiej haxballem.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 08 kwie 2012, 2:29

Nie twierdzę, że to był zamach, ale jeśli radzieckiej produkcji samolot rozbija się na terenie Rosji z polskim prezydentem i jego kilkunastoma ziomkami na pokładzie (których antyrosyjskie poglądy nie były żadną tajemnicą), a my oddajemy śledztwo w ręce Rosjan, to coś jest nie w porządku.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 kwie 2012, 2:40

No to jak napisałem. Jest bomba, jest zamach, jest merytoryka :). Bo przecież każdy piszący o Smoleńsku (ale nie ten znudzony, nowoczesny Polak), WIERZY w spisek, zamach, modli się do Macierewicza i marzy o zbawieniu Polski przez Jarosława. To nie jest tak, że ktoś pisze o źle prowadzonym śledztwie i kupowaniu w ciemno jego BRAKU wyników przedstawianych jako wyniki. Najlepiej sprowadzić wszystko do absurdu, napisać o śmiesznych postach, porobić z ludzi idiotów i czekać aż oponenci będą ujadać. Co też się odpowiednio skomentuje.
Chlopaczek pisze: Te wszystkie dywagacje ktore nazywane sa chyba dla niepoznaki szukaniem prawdy o mgle helu teraz wybuchu (nie wiem co tam jeszcze bylo nie sledze kolejnych odcinkow pod tytulem teorie spiskowe).
Chlopaczek pisze: Zalozmy zatem na koniec ze to wszystko prawda. Ruscy z Tuskiem doprowadzaja do katastrofy samolotu z prezydentem a potem staraja sie to zatuszowac. Zaczynamy tropic rosyjskich agentow? Wypowiadamy wojne Rosji?
No to rozważmy to z twojej perspektywy:
Pijany generał, z pijanym prezydentem, pili małpki całą drogę, a kaczynski jeszcze przed, pokłócili się z pilotami już przed startem, a kaczynski sie spoznil na samolot i zabil 116 osob, potem wdarli się do kabiny, pilot mówi nie moge lądować, mgła jest, a kaczyński tu w te drzewa, a potem general przystawia lufe do skroni i pilot musi ladowac. Rosjanie krzycza przez radio "pull up, pull up", bo piloci nie znaja jezyka rosyjskiego, mowią ci piloci tylko w kolko w dziwnym jezyku "[k****], [k****]" i "jak nie wyladuje to mnie zajebie". I jeszcze dzwoni drugi kaczynski i pierwszy kaczynski mowi, ze drugi kaczynski tez mowi, tu w te drzewa. Potem piloci nie robia pull up, tylko probuja robic beczke podczas ladowania, ale sie nie udaje, bo samolot zahacza o brzoze, przewraca sie, a kaczynski idzie w glab pokladu i wklada swoja watrobe gosiewskiemu. A drugi kaczynski nie chce podac putinowi reki.
I co teraz robimy, aresztujemy pośmiertnie za zabicie wszystkich ofiar w Tupolewie? To moe chociaż brata, podpalacza Polski, do psychiatryka za jątrzenie i krzyż na Krakowskim Przedmieściu?

Zajmij się lepiej haxballem. Nie rób z innych debili. Mam nadzieję, ze chociaż odrobinę dobiłem do ciebie intelektualnie. Wszyscy byliśmy ciekawi opinii Chlopaczka i trzeba przyznać. Nie zawiedliśmy się.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 kwie 2012, 2:41

Dla mnie doprawdy niebywałe są te głosy o olanie sprawy. Ciekawy jestem czy jakby wam matkę zamordowano, śledztwo i dochodzenie byłoby kpiną, że po 2 latach nic właściwie nie wiadomo, a oficjalne wnioski to byłaby jedna wielki żart i kłamstwo to czy też byście mówili [ch**] olać to i tak już mi to matki życia nie zwróci. WTF :shock:
Te wszystkie dywagacje ktore nazywane sa chyba dla niepoznaki szukaniem prawdy o mgle helu teraz wybuchu (nie wiem co tam jeszcze bylo nie sledze kolejnych odcinkow pod tytulem teorie spiskowe).
Twoje podejście do sprawy co można znaleść w odpowiednich wątkach było jasne. Ty już 2 h po katastrofie wiedziałeś, że to winien jest Kaczyński. Więc z łaski swojej nie wypowiadałbyś się o teoriach spiskowych i o głupich wnioskach. Ty już swoje "mądralo" pokazałeś.

Nie mam zamiaru nawet na resztę odpowiadać, bo ty jedynie potrafisz kpić i to na dodatek marnie. Wszystko negować i sprowadzać do absrudu. Wole zająć się faktami. A te są takie, ze po pierwsze teoria o naciskach, którą podobne tobie osobniki kolportowały okazała się być jednym wielkim żartem i wyśmienitą teoria spiskową nie znajdującą żadnego potwierdzenia w faktach. Po drugie dochodzenia Makowskie i Millerowskie co już dziś widać okazało się być jednym wielkim paszkwilem. Gen. Błasik w kokpicie który naciskał na pilotów, po półta roku się okazuje, żę typa tam nie było. Skrzydło odpadło po uderzeniu o "pancerną" brzozę. Jak udowodnili wposmniani przeze mnie naukowcy z USA przeprowadzając odpowiednie badania po pierwsze samolot przeleciał nad tą brzozę, po drugie nawet jakby się z nią zetknął to on ją powinien ściąć. Przy predkości prawie 300 km na/h jakaś tam brzóżka by skrzydła nie oderwała. Po trzecie nawet jakby to skrzydło odpadło to wg. praw fizyki powinno polecieć w całkiem inną stronę niż poleciało i gdzie go znaleziono.

Eksperci na podstawie tych danych którę są w posiadniu przedstawili swoje wnioski. Min. na podstawie zdjęc wraku i tego jak się rozstrzaskał. Wg. praw fizyki samolot spadająć z 30 metrów przy prędkości 270 km/h na nie powinien się rozstrzaskać na 100000 kawałków. 30 metrów to nie jest jakaś zatrważającą wysokość. Widać również na zdjęciach wraku, że min. blog pasażerski jest całkowicie wypruty od środka. Jakby się rozstrzaskał to powinno coś tam zostać, a na to ewidentnie działała jakaś siła odśrodkowa. Zresztą odsyłam do linku który wkleiłem na poprzedniej stronie tutaj dr. inż Szuladiński ekspert od wybuchów wszystko dokładnie wyjaśnia http://vod.gazetapolska.pl/1465-wybuch- ... katastrofy Polecam również przejrzenie prezentacji prof. Biniedy i Nowaczyka na tematy które poruszyłem w wyżej w poście.

Gadka o tym kto po co i dlaczego jest wg. mnie zastępcza. Ja bym miał na ten temat swoje teorie, bo choćby to w jaki sposób PO dostało w parę godzin władzę nad resztą kraju którą nie rządziło i jak na to łapczywie się rzuciło nie czekając nawet na oficjalne potwierdzenie śmierci Prezydenta, na podstawie pasku w telewizji wiele o tym mówi. Podobnie jak na bilans zysków jakie zyskała Rosja w polityce zagranicznej gdzie już nikt jej nie bruździł jakimiś wyjazdami do Gruzji czy blokowaniem jej inicjatyw na forum UE. Ale nawet nie chce mi się w to wchodzić, bo i tak usłyszę L. Kaczyński to był nieudacznik bla bla bla bo tak w TV mówili. Wolę jak mówiłem zająć się faktami, niech ktoś przedstawi kontrbadania do ekspertów z USA i zaprzeczy tezom przez nich stawianym, nie wykaże , że plotą bzdury. Tego bym chętnie posłuchał. Zamiast dywagowania na temat tego kto jest poważny, a kto nie. I to od osób które już 2 h po katastrofie miały jasną tezę tego co się stało, która została całkowicie skompromitowana. Ot poważne osobniki.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 kwie 2012, 2:49

piwus pisze:Czci do kogo? Do rosyjskich śledczych? Żal pani wdowy, że weszła w tryby maszyny urzędniczej.
Widzisz, jest pewien szczegół. W telewizji, wywiadach widzimy prawie te same twarze rodzin ofiar. Jednak są jeszcze Ci, którzy nigdy nie stanęli przed kamerą, bo nie chcą uczestniczyć w tym cyrku. Tutaj chodziło mi głównie o nich. Bo jeśli ktoś średnio raz w miesiącu pojawia się w mediach, to niech też nie pieprzy, że jego osobistą tragedię wykorzystuje się do pewnych celów.
piwus pisze:Ale polecam sprawdzić ile lat trwało śledztwo w sprawie pilotów śmigłowca, który rozbił się z Millerem na pokładzie. SIEDEM.
Nie masz wrażenia, że wszystko co się kręci w Polsce wokół ustalenia winnych, odpowiedzialnych, kręci się w kółko, bo musi, bez efektu? Spójrz, mamy 2012 rok. Śmiesznie to brzmi, ale zawsze tak powtarzam, może to totalna głupota z mojej strony, może głupie drwiny, które mają ukryć zażenowanie, ale jakbyś w cywilizowanym kraju zabił kogoś, a potem 100m od miejsca zbrodni się odlał, to i tak by Cię znaleźli. Nie wiem, czy pamiętasz przypadek znalezienia zwłok chłopczyka w stawie/jeziorze. Śledczy, którzy wyznaczeni zostali do tej sprawy po ubraniach, metkach byli w stanie zidentyfikować i odszukać sklepy w których kupiono ubranka. Więc niech nikt mi nie pierdzieli, że pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć.
piwus pisze:Kto dał dupy? Ja nie dałem, nie poczuwam się. Może ty dałeś?
piwus doskonale wiesz, że nie kieruję tych słów do Ciebie, do siebie. Ok, może ten zwrot tutaj nie pasuje, ale doskonale wiesz co insynuuje.
piwus pisze:Wybraliście sobie taki rząd? Cmokajcie się w pompkę. Uwielbiam rozjemców, brawo bart rozwiązałeś problem !
Ja sobie takiego rzadu nie wybrałem. Wybacz, ale nie wrzucaj mnie do kotła z "bezmózgimi ludźmi dnia dzisiejszego i mniejszego zła". Bo Kaczyńscy to zło, to zagłosujmy na PO. I kto się teraz śmieje? Wiesz w czym tkwi problem? Ludzie naszego pokolenia nie za bardzo interesują się polityką, a nawet jak coś wiedzą, to ich stan umysłu wzmożony stanem wiedzy nie jest w stanie sam wydedukować pewnych rzeczy. Bądźmy trendi, bo tak fajnie. A teraz płacz? Znam ludzi dla których Grecja to był powód do żartów i drwin. Ale brakuje im jaj, aby przyznać że zgotowali sobie ten sam los.

Czy ja jestem rozjemcą? Skądże. Czy chciałbym poznać prawdę? Oczywiście, ale jeśli wierzysz w to, to chyba postradałeś zmysły. Zróbmy z Macierewicza idiotę, psychola i obłąkanego faceta, bo tak najwygodniej. Nie mam zamiaru nikogo pouczać, dyskredytować jego zdania, ani go nawracać. Każdy dorosły człowiek niech ma swój rozum i jest w stanie obrać jakiś tok myślenia. Czepiamy się Białorusi, a my co mamy? Sikorski chciałby naprawiać cały świat, pouczać Łukaszenkę, a sam tworzy zmanipulowaną ideę. Wybacz, ale rzygać mi się chce jak patrzę na pewne twarze. I mogę się wkurzać i tak to nic nie zmieni, póki będziemy wychowywać upośledzoną niby inteligencję, która chłonie medialną papkę... Ja wysiadam.

Podam wam banalny przykład. Nasz rząd, nasz kraj, nasze prawo. Pochodzę z terenów wiejskich, nigdy się tego nie wstydziłem. Mieszkałem, dorastałem w Warszawie, wychowałem się na wsi. Moja rodzina posiada plantacje truskawek, dość obszerne. Irytuje mnie, gdy jakiś mieszczuch, co w dupie był i gówno widział, tłumaczy jak to na wsi jest dobrze, gdyż UE daje nam dotacje. Super! Rolnicy pławią się w bogactwie, podcierają sobie tyłki banknotami 200złotowymi! Tylko nikt nie weźmie pod uwagę tego, że tam nie ma stałych pensji, wszystko zależy od cen, pogody, urodzaju i roku. I taki czub nie wie, że aby zarobić trzeba zainwestować. Nikt nie pyta ile kosztowało to, aby zebrać plon na eksport. Ale że sumy inwestycyjne przewyższają czasami koszty produkcji to już nikogo nie interesuje. Bo rolnik to chłop, a chłop to plebs.

Ale do rzeczy. Dotacji, dopłaty, programy unijne. Większość gospodarstw została zmuszona do instalacji płyt obornikowych, które kosztowały około stu tysięcy złotych. Po kilku latach okazało się, że to było gówno, a nie wymóg unijny, bo na zachodzie nikt o tym nie słyszał. Tak więc wyszło na jaw, że pewne polityczne ugrupowania potworzyły firmy zajmujące się tym i zbiły milionowe zyski na zrobieniu ludzi w chu**. Kolejny przykład. Paliwo rolnicze. Narzekacie na ceny paliwa, ile to kosztuje eksploatacja samochodu. Wiecie ile litrów paliwa potrzeba w ciągu roku na plantację głupich truskawek? Ponad dziesięć tysięcy. Na Zachodzie masz ON barwiony na czerwono i jest on dostępny dla gospodarstw rolniczych po cenach 15-20% niższych. U nas czegoś takiego nie ma, bo po co? Niby są zwroty podatku od paliwa, ale funkcje przeliczeniowe są takie, że nigdy Ci się pewnie nawet 10% zużytego paliwa nie zwróci. I tak nasz rząd bawi się we wsparcie rolnictwa, gdzie moglibyśmy mieć naprawdę rozwiniętą gałąź produkcji i zalać Zachodni rynek naszymi towarami. A teraz śmietanka na torcie. Jak to panowie Komorowski, Sawicki i inni kupowali stare PGR za 1zł/ha w promocyjnych cenach!

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 kwie 2012, 3:05

Ok, odniosę się jutro do twojego wpisu, teraz życzę dobrej nocy i wesołej Wielkanocy. Jutro zrobię sobie na śniadaniu tupolewa z jajeczka i będę obliczał kiloniutony potrzebne do obrócenia :). Zakończę świątecznym, jajcarskim wpisem posła Ruchu Palikota:
Ale by była jazda, gdyby poszedł w ślady brata i znowu leciał na obchody do Smoleńska. Podobno historia lubi się powtarzać
:) :) :) :)
To się nazywa prawidłowy dystans do sprawy.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 kwie 2012, 3:06

piwus pisze:No to jak napisałem. Jest bomba, jest zamach, jest merytoryka :). Bo przecież każdy piszący o Smoleńsku (ale nie ten znudzony, nowoczesny Polak), WIERZY w spisek, zamach, modli się do Macierewicza i marzy o zbawieniu Polski przez Jarosława. To nie jest tak, że ktoś pisze o źle prowadzonym śledztwie i kupowaniu w ciemno jego BRAKU wyników przedstawianych jako wyniki. Najlepiej sprowadzić wszystko do absurdu, napisać o śmiesznych postach, porobić z ludzi idiotów i czekać aż oponenci będą ujadać. Co też się odpowiednio skomentuje.
Odnioslem sie tylko do fragmentu o wybuchu. Nic nie pisalem o tym jak prowadzone jest sledztwo i o tym wszystkim co wyzej zreferowales.
piwus pisze:No to rozważmy to z twojej perspektywy:
Nawet nie wiesz jaka jest moja perspektywa a piszesz. Zreszta ostatnio napisalem Ci na haxie jaka jest moja perspektywa szkoda ze nie zapamietales. Wiec moze Ci przypomne. Zle warunki atmosferyczne bledy pilotow na czele z lamaniem procedur i nieszczescie gotowe. Czy mial w tym udzial Kaczynskim czy mial udzial Blasik i jaka jest rola rosyjskich kontrolerow jest sprawa otwarta i tutaj jest pole do popisu jezeli chodzi o wyjasnianie tego co sie stalo.
piwus pisze:Zajmij się lepiej haxballem. Nie rób z innych debili. Mam nadzieję, ze chociaż odrobinę dobiłem do ciebie intelektualnie. Wszyscy byliśmy ciekawi opinii Chlopaczka i trzeba przyznać. Nie zawiedliśmy się.
Nie musze z nikogo robic debila. Swietnie sami dajecie sobie rade.
Ciesze sie ze Cie nie zawiodlem. Ja natomiast jestem Toba rozczarowany. Taki fajny rozsadny z Ciebie ziom gdy nie rozmawia sie o polityce.

Moj poprzedni post akurat nie byl kpina. Pisalem go powaznie. Wyborazcie sobie co by bylo i ile dopiero by sie pojawilo pytan gdyby wasze marzenia - tak to trzeba nazwac - o zamachu okazaly sie prawda.
Sami chyba nie dostrzegacie ze na podstawie kilku niejasnosci wystepujacych obecnie tworzycie teorie skutkujace powstaniem tysiecy pytan ktore by sie pojawily a na ktore dopiero nie ma odpowiedzi. To wam jednak w niczym nie przeszkadza.

Oh jeszcze slowo do Kamila poniewaz widze ze sie mnie troche czepil.
Drogi Kamilu nie mam wystarczajacej wiedzy zeby z Toba polemizowac poniewaz ksiazki do gimnazjum jeszcze nie zostaly uzupelnione o katastrofe smolenska. Moze w tych ktore beda przeznaczone na rok szkolny 12/13 cos sie znajdzie wtedy przeczytamy i madrzejsi zasiadziemy do dyskusji dobrze?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 kwie 2012, 3:20

Czy mial w tym udzial Kaczynskim czy mial udzial Blasik i jaka jest rola rosyjskich kontrolerow jest sprawa otwarta i tutaj jest pole do popisu jezeli chodzi o wyjasnianie tego co sie stalo.
Nie, nie miał. I to już jest zupełnie oczywiste, mimo tego, że użytko wszelkich środków, żeby to udowodnić .
Sami chyba nie dostrzegacie ze na podstawie kilku niejasnosci wystepujacych obecnie tworzycie teorie skutkujace powstaniem tysiecy pytan ktore by sie pojawily a na ktore dopiero nie ma odpowiedzi. To wam jednak w niczym nie przeszkadza.
Kilku niejasności. Dobre sobie. Tutaj niemal wszystko jest niejasne. No ale niech bedzie kilka niejasności, tyle tylko, że kluczowe
Nie musze z nikogo robic debila. Swietnie sami dajecie sobie rade.
Sądzę jednak, że do Ciebie nam jeszcze trochę brakuje.
A w czym ma nam przeszkadzać, że jak się okaże, że to był zamach spowodowanych przez Ruskich to nie ma co się tym zajmować, bo wschodni brat się zdenerwuje? Czy, że będzie problem co zrobić ze zdrajcami narodu?
Dla mnie osobiście to żadne przeszkody. Najmniejsza, ze zdrajcami bo dla tych szubiennica. Co do ewentualnych stosunków z Rosją jak to Ciebie tak martwi. To nie strasz tutaj żadną wojną jest wiele innych możliwości wywarcia na świat międzynarodowy ukarania Rosjan. Zresztą nawet jakby do wojny doszło to patrząc na twoją twórczość stosunek do Polskości sądzę, że zanim by się zaczęło jakieś niebezpieczeństwo już dawno byłbyś gdzieś w drodze pomiędzy Frankfurtem nad Menem, a Paryżem. Tak więc luzik kolego.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 kwie 2012, 3:33

Jezeli Ty masz watpliwosci i uwazasz ze to mogl byc zamach bo skrzydlo lezalo nie tam gdzie trzeba to ja jednak moge miec watpliwosci co do bytnosci osob trzecich w kokpicie. Szczegolnie ze pojawialy sie rozne wersje nawet w oficjalnym raporcie. Natomiast o wybuchu mgle i tak dalej roi glownie PiS Macierewicz z kumplami oraz prawicowe media.

Nie zeby mnie to zbytnio obchodzilo czy ktos w tym kokpicie byl. Nie zmienia to w mojej ocenie wiele co do przyczyny i oczywiscie skutkow katastrofy. Teza o zamachu jest jak dla mnie niegodna wiekszej uwagi atoli rozumiem ze sa ludzie ktorych jaraja takie rzeczy.
Nie bede takim osobom przeszkadzal w zabawie. Zadalem tylko kilka pytan ktore sam bym sobie zadal gdybym w ogole rozwazal jakas teorie spiskowa z wybuchem w tle.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 kwie 2012, 4:00

Jezeli Ty masz watpliwosci i uwazasz ze to mogl byc zamach bo skrzydlo lezalo nie tam gdzie trzeba to ja jednak moge miec watpliwosci co do bytnosci osob trzecich w kokpicie
Jasne wiadomo. Już to kiedyś w dyskusji o homosiach pokazałeś, że ty jesteś największy mądrala świata i wiesz lepiej od uczonych. Teraz również wiesz lepiej od gościa, który współpracuje z NASA, nawet się nie zapoznajac z badaniem które wykonał. Wielki Chłopaczek!

Możesz mieć wiele wątpliwości na tematy wszelakie. Tylko warto byś je najpierw trochę "liznął" a cała twoja twórczość o Katastrofie Smoleńskiej i znajomość tego tematu jest krótko mówiąc zerowa. 2 H po katastrofie przyjąłeś sobie tezę i od razu czasu interesujesz się tym pobieżnie. Właściwie tą sprawę masz w dupie, ale jednak wiele masz na ten temat do powiedzenia. Ot poważny osobnik.

Nie ma żadnych dowodów na jakiekolwiek naciski Kaczyńskiego czy Błasika, równie dobrze możesz mieć wątpliwości czy ja nie naciskałem na tych pilotów.
Natomiast o wybuchu mgle i tak dalej roi glownie PiS Macierewicz z kumplami oraz prawicowe media.
Bzdura Pis, Macierewicz nigdy nic nie gadali o jakieś sztucznej mgle czy bombie helowej. Fakt faktem, pojawiały się po tej stronie lekko mówiąc niepoważne teorie na temat tej katastrofy i jak widać na twoim przykładzie tylko te osobe zaszkodziły tej sprawie. Przytaczasz tą gadkę niemal w każdej dyskusji o Smoleńsku, a w tej już drugi raz. Wielokrotność używania tego "argumentów" jest tylko dowodem, że nIc poza takim marnym kpiarstwem nie masz do zaprezentowania.
Teza o zamachu jest jak dla mnie niegodna wiekszej uwagi atoli rozumiem ze sa ludzie ktorych jaraja takie rzeczy.
Ależ nie musisz tego powtarzać. Ty już 2 h po katastrofie w swojej głowie wydałeś wyrok jak to wyglądało i nic i nikt cie nie przekona, że było inaczej. Wtedy uznałeś, że zamachu to tu na pewno nie było, więc dla Ciebie to głupota.

Wszak ty nawet nie zapoznałeś się z prezentacjami poważnych i cenionych w świece naukowców, a masz najwięcej do powiedzenia na ten temat. Z góry wiesz, że to bzdura na poziomie bomby helowej. Przecież to jasno dowodzi, że na poznaniu prawdy to tobie w tej całej sprawie najmniej zależy. Jedyne do czego jesteś zdolny to do kpiarstwa z tych którzą tą sprawą się interesują, wskazują na skandaliczne okoliczności jakie wokół do niej doszły i nie pozwalają jej zamieść pod dywan. Nie bardzo wiem jaki masz w tym cel wszak całą sprawę masz w dupie. Chyba połechtaniu ego, bo już kolejny raz tutaj próbujesz się przedstawić jako poważny nowoczesny no i wiadomo postępowy( :lol: ) człowiek, nie to co jakaś banda debili.

Tak więc jak już pisałem wierz sobie w swoją "poważną" teorie spiskową o naciskach. Ale proponuje, że jeśli nie masz nic nowego do wniesienia do sprawy, to żebyś nie zabierał głosu. Tak wiemy, że jesteśmy bandą debili, która wierzy w jakieś bzdury. Tak wiemy, że wszyscy mają tą sprawę w dupie i tylko my idioci dalej się tym interesujemy. Tak wiemy, że jesteśmy niepoważni, zacofani, oszołomi, nie to co poważni postępowi ludzie od początku wiedziący, że to Kaczyński kazał lądować w drzewach. To już wszystko słyszeliśmy, to już było, jeśli nie masz nic nowego do powiedzenia, ani nie masz specjalnej ochoty na zapoznanie się z nowymi faktami, które wychodzą w trakcie obywatelskiego dochodzenia, ani na zapoznanie się z prezentacjami ekspertów to z łaski swojej nie wypowiadaj się jak zobaczysz temat o Smoleńsku to zaznacz przeczytane i śmigaj gdzie indziej. Ewentualnie jak już tak musisz zaznaczyć swoją obecność, to ogranicz się do postu w stylu "nie zmieniłem zdania od 10 kwietnia od godziny 9.30" wszystko będą wiedzieli o co Ci chodzi i co masz do powiedzenia.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 kwie 2012, 4:50

Kamil232 pisze: Jasne wiadomo. Już to kiedyś w dyskusji o homosiach pokazałeś, że ty jesteś największy mądrala świata i wiesz lepiej od uczonych. Teraz również wiesz lepiej od gościa, który współpracuje z NASA, nawet się nie zapoznajac z badaniem które wykonał. Wielki Chłopaczek!
Nie przywoluj dyskusji o "homosiach" poniewaz w tym temacie jedynie sie osmieszyles.

Mam takie pytanie. Ile podczas tych badan przywolywani przez Ciebie uczeni rozbili identycznych samolotow w identycznych warunkach jakie mialy miejsce podczas prawdziwej katastrofy? 0?
Moga sobie oni byc z NASA - jak doskonale wiemy z historii tej agencji ludzie ktorzy tam pracuja rowniez popelniaja bledy w swoich wyliczeniach. I to bardzo powazne bledy ktore skutkowaly smiercia astronautow. Poniewaz sa tylko ludzmi i czesto nie wszystko da sie dokladnie wyliczyc uwzglednic wszystkie zmienne. Szczegolnie jezeli chodzi o tak zlozona sprawe jak katastrofa samolotu. Teoria jedno a zycie drugie.
Wiec dopoki nie otrzymam do reki czegos wiecej (na przyklad slady materialow wybuchowych o czym juz tutaj ktos pisal lub inny namacalny dowod z poziomu ktorego na powaznie mozna by zajac sie teza o zamachu) niz slowa osoby podajacej sie za eksperta (a ktora jak sam napisales opiera sie na "posiadanych danych") ze to skrzydlo nie powinno (sprawdz znaczenie slowa powinno) tu lezec a rozrzut nie powinien byc tak duzy jestem zmuszony zostac przy najprostszym i najlogiczniejszym wyjasnieniu - bledy pilotow polaczone z fatalnymi warunkami atmosferycznymi.
Niech bedzie ze to ja szukam dziury w calym :)
Kamil232 pisze:Możesz mieć wiele wątpliwości na tematy wszelakie. Tylko warto byś je najpierw trochę "liznął" a cała twoja twórczość o Katastrofie Smoleńskiej i znajomość tego tematu jest krótko mówiąc zerowa. 2 H po katastrofie przyjąłeś sobie tezę i od razu czasu interesujesz się tym pobieżnie. Właściwie tą sprawę masz w dupie, ale jednak wiele masz na ten temat do powiedzenia. Ot poważny osobnik.
Jeszcze trzeba wiedziec co i gdzie lizac Kamil. Obawiam sie ze to co Ty lizesz mocno smierdzi ale Ci to nie przeszkadza.
Masz racje mialem swoja teorie po katastrofie jak kazdy chyba. Nie wypieram sie tego ze rozwazalem iz Kaczynski wywieral persje na pilotow co bylo uzasadnione jedna z jego wczesniejszych akcji na pokladzie samolotu. Napisalem tez ze jezeli raport wykaze inaczej spokojnie przyjme to do wiadomosci i tyle. Z jednej strony mamy raport MAK ale sa tez kontrargumenty. I wciaz moglbym rozwazac mozliwosc nacisku ale jak mowie niezbyt mnie to interesuje. Dla mnie glowne przyczyny katastrofy sa wyjasnione.
Kamil232 pisze:Ewentualnie jak już tak musisz zaznaczyć swoją obecność, to ogranicz się do postu w stylu "nie zmieniłem zdania od 10 kwietnia od godziny 9.30" wszystko będą wiedzieli o co Ci chodzi i co masz do powiedzenia.
O 9:30 to ja spalem. Ciesze sie ze poucza mnie osobnik ktory nigdy nie wydaje wyrokow. Ktory nie ma ugruntowanej opinii nawet jezeli fakty temu przecza. Ktory karmi sie i wkleja nam tutaj najbardziej fantazyjne alternatywne scenariusze od dobijania rannych poczynajac. Masz tupet.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 08 kwie 2012, 8:50

Jedno sprostowanie z mojej strony. Zajmijmy sie faktami i tym ze wszystkie poki co przedstawone raporty sie kupy nie trzymaja w sosunku do tego jakie sa fakty, te przypuszczenie ze jak to ujalem "kto wie czy tusk nie maczal w tym palcow" to dalekoidace rozmyslenia zakladajace ze to byl zamach, sam na ten moment w to nie wierze, ale jesli sie okaze ze to byl zamach to wtedy wrocimy do tego tematu. Tak jak pisalem z ta hipoteza sie zagalopowalem, na razie skupmy sie na niejasnosciach takich jak ze samolot roztrzaskal sie na 1000000 czesci co nie zgadza sie z teoria zahaczenia o brzoze oraz ze czesci samolotu byly rozrzucone na tak duzym terenie co rowniez nie zgadza sie z wersja p zahaczeniu brzozy. Mialem gdzies link, jak znajde to wrzuce, gdzie byly takie teksty ze jak samolot sie rozbil to pierwsza jednostka strazy pozarnej dotarla po 10 czy tam 15 minutach, przeciez aby dotrzec z lotniska wystarczylo absolutnie max 5 min i bylo tez napisane gdzie ludzie widzieli 6 godzin po katastrofie martwych pasazerow lotu ktorzy lezeli brzuchami do ziemii co swiadczy o tym ze nie byla podjeta nawet pierwsza pomoc.

PS ciekawe jest rowniez to ze urzadzenia nagrywajace glos byly tak wysokiej jakosci ze bylo sluchac przelaczenie przyciskow przez pilota a nie bylo sluchac jak pancerna brzoza rozrywa skrzydlo, to tez jest chyba troche dziwne co?

misio
Zbanowany

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 08 kwie 2012, 11:43

raz na 2 lata(o dziwo zawsze przed wyborami, w inne lata jakos nie ma na to czasu) zbiera sie ekipa politykow zeby wyruszyc na wycieczke gdzies do rosji bo podobno zgineli tam kiedys jacys polacy a trzeba zarobic pare punktow procentowych przed wyborami

samolot ma falszywe papiery, piloci maja sfalszowane szkolenia, brak lotniska zapasowego, podmienione karty samolotow, brak zgody na ladowanie,pijany general oprowadza kumpli po kabinie, a gdzies z tylu siedzi prezydent ktory jest gotowy zniszczyc kariere kazdemu pilotowi byle tylko mogl wyglosic na czas przemowienie, wszystko dzieje sie na pokladzie starego samoltu w gestej mgle

gdyby to wszystko porownac z samochodem powiedzmy...wiec jedzie pijany kierowca bez prawa jazdy,pada snieg,deszcz,zero widocznosci,auto ma niesprawne hamulce i wchodzi z predkoscia 120 w ostry zakret i mamy wypadek...przyjezdza policja i co orzekaja? ze to pewnie byl zamach?bomba?ingerencja kosmitow?dzwonia po fbi bo okolicznosci wypadku to zagadka nie do rozwiklania?

ten wypadek musial czy w koncu nastapic. a nie sa temu winni kosmici,bomby,spisek miedzynarodowy,tytanowe brzozy(to juz kompletna glupota) ani glupi komorowski ktory pewnie swojego wnuka nie umie oszukac a mialby brac udzial w czyms takim...

wypadek byl bo w tym smiesznym kraju panuje BURDEL ktory nawet trudno opisac, burdel,pijanstwo,cwaniactwo,niedbalstwo,ignorancja,prywata,zero zasad,glupota

to sledztwo bedzie sie jeszcze dlugo toczylo bo kazdy kogos kryje, jeden pomaga drugiemu, zginelo prawie 100 osob,mamy dowody na jeden wielki burdel a nie udalo sie jeszcze nikogo skazac

i nie chodzi tu o jakas walke po-pis,polacy juz sa tak oglupieni przez media ze nie dostrzegala jednej wielkiej mafii ktora rzadzi tym krajem a sklada sie z po,pisu,psl i sld,ci sami mafiosi tylko zmieniaja partie,zakaldaja nowe a od 20 lat wciaz ci sami ludzie nas okradaja,oklamuja

udzial rosji w tym calym burdelu...jesli putin ma taka liste gdzie ma spisana najwieksze problemy w polityce zagranicznej to kaczynski czy inni polscy politycy zajmuja w niej gdzies tak 385 miejsce exequo z demostracja 5 gabonczykow pod rosyjska ambasada w gabonie

no naprawde,nic tak nie smieszy jak mysl ze ktos taki jak kaczynski moglby sprobowac pokrzyzowac jakiekolwiek plany putina.zrobil cos chociazby z gazociagiem pod baltykiem?z cena gazu?najsmieszniejsze jest to ze przez te pare lat najbardziej walczyl z tym calym taktaktem ktory pozniej pokornie podpisal

co niby zrobil w sprawie gruzji?zreszta jak zwykle glupi polacy to jedyny narod ktory do tej pory wierzy dzieki glupim mediom ze to rosja zaatakowala gruzje a nie na odwrot.nie ma juz chyba organizacji miedzynarodowej ktora nie przyznala otwarcie ze to gruzja zaatakowala rosje...

no dobrze,przeniesmy sie na chwile w cudowny swiat spiskowcow i zalozmy ze macierewicz wkoncu znalazl tajemniczy dowod i okazalo sie ze putin siedzial pod brzoza schowany pod liscmi (jak swego czasu mezo) z zapalnikiem od bomby

i co teraz?wysylamy wszystki nasze trzy f16 na wojne z rosja?czy idziemy sie skarzyc obamie ze putin jest zly i trzeba cos z tym zrobic?wiecei co wtedy powie obama?po 1 zwroci sie do swoich doradcow co to jest ta polska i gdzie to lezy.jak doradcy po paru minutach dojda do tego o jaka polske chodzi o powiedza to obamie z usmiechem na ustach to obama sie rozesmieje jeszcze glosniej i zadzwoni do putina i bede sie smiac razem

i ja sie do tego smiechu dolaczam bo tylko tyle mozna zrobic czytajac bzdury ktore rodza sie w glowach manipulowanych przed media polakow....

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1520
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 08 kwie 2012, 11:46

raz na 2 lata(o dziwo zawsze przed wyborami, w inne lata jakos nie ma na to czasu) zbiera sie ekipa politykow zeby wyruszyc na wycieczke gdzies do rosji bo podobno zgineli tam kiedys jacys polacy a trzeba zarobic pare punktow procentowych przed wyborami
:shock:
Chociaż są święta to muszę to napisać. Pojebany jesteś.

misio
Zbanowany

Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 08 kwie 2012, 11:54

jesli ci chodzi o slowa: podobno zgineli tam jacys polacy to chodzi mi o to ze ci politycy na ogol podczas takich wycieczek dopiero dowiaduja sie gdzie leca, po co i co sie tam stalo(smolensk od 2 lat jest dopiero na ustach wszystkch)a nie o to ze kwestionuje ze zgineli tam polacy

a jesli o cos innego to wytlumacz przyjacielski polaku

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”