Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 kwie 2012, 2:20
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 08 kwie 2012, 2:29
rzeznik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 kwie 2012, 2:40
Chlopaczek pisze: Te wszystkie dywagacje ktore nazywane sa chyba dla niepoznaki szukaniem prawdy o mgle helu teraz wybuchu (nie wiem co tam jeszcze bylo nie sledze kolejnych odcinkow pod tytulem teorie spiskowe).
No to rozważmy to z twojej perspektywy:Chlopaczek pisze: Zalozmy zatem na koniec ze to wszystko prawda. Ruscy z Tuskiem doprowadzaja do katastrofy samolotu z prezydentem a potem staraja sie to zatuszowac. Zaczynamy tropic rosyjskich agentow? Wypowiadamy wojne Rosji?
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 kwie 2012, 2:41
Twoje podejście do sprawy co można znaleść w odpowiednich wątkach było jasne. Ty już 2 h po katastrofie wiedziałeś, że to winien jest Kaczyński. Więc z łaski swojej nie wypowiadałbyś się o teoriach spiskowych i o głupich wnioskach. Ty już swoje "mądralo" pokazałeś.Te wszystkie dywagacje ktore nazywane sa chyba dla niepoznaki szukaniem prawdy o mgle helu teraz wybuchu (nie wiem co tam jeszcze bylo nie sledze kolejnych odcinkow pod tytulem teorie spiskowe).
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 kwie 2012, 2:49
Widzisz, jest pewien szczegół. W telewizji, wywiadach widzimy prawie te same twarze rodzin ofiar. Jednak są jeszcze Ci, którzy nigdy nie stanęli przed kamerą, bo nie chcą uczestniczyć w tym cyrku. Tutaj chodziło mi głównie o nich. Bo jeśli ktoś średnio raz w miesiącu pojawia się w mediach, to niech też nie pieprzy, że jego osobistą tragedię wykorzystuje się do pewnych celów.piwus pisze:Czci do kogo? Do rosyjskich śledczych? Żal pani wdowy, że weszła w tryby maszyny urzędniczej.
Nie masz wrażenia, że wszystko co się kręci w Polsce wokół ustalenia winnych, odpowiedzialnych, kręci się w kółko, bo musi, bez efektu? Spójrz, mamy 2012 rok. Śmiesznie to brzmi, ale zawsze tak powtarzam, może to totalna głupota z mojej strony, może głupie drwiny, które mają ukryć zażenowanie, ale jakbyś w cywilizowanym kraju zabił kogoś, a potem 100m od miejsca zbrodni się odlał, to i tak by Cię znaleźli. Nie wiem, czy pamiętasz przypadek znalezienia zwłok chłopczyka w stawie/jeziorze. Śledczy, którzy wyznaczeni zostali do tej sprawy po ubraniach, metkach byli w stanie zidentyfikować i odszukać sklepy w których kupiono ubranka. Więc niech nikt mi nie pierdzieli, że pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć.piwus pisze:Ale polecam sprawdzić ile lat trwało śledztwo w sprawie pilotów śmigłowca, który rozbił się z Millerem na pokładzie. SIEDEM.
piwus doskonale wiesz, że nie kieruję tych słów do Ciebie, do siebie. Ok, może ten zwrot tutaj nie pasuje, ale doskonale wiesz co insynuuje.piwus pisze:Kto dał dupy? Ja nie dałem, nie poczuwam się. Może ty dałeś?
Ja sobie takiego rzadu nie wybrałem. Wybacz, ale nie wrzucaj mnie do kotła z "bezmózgimi ludźmi dnia dzisiejszego i mniejszego zła". Bo Kaczyńscy to zło, to zagłosujmy na PO. I kto się teraz śmieje? Wiesz w czym tkwi problem? Ludzie naszego pokolenia nie za bardzo interesują się polityką, a nawet jak coś wiedzą, to ich stan umysłu wzmożony stanem wiedzy nie jest w stanie sam wydedukować pewnych rzeczy. Bądźmy trendi, bo tak fajnie. A teraz płacz? Znam ludzi dla których Grecja to był powód do żartów i drwin. Ale brakuje im jaj, aby przyznać że zgotowali sobie ten sam los.piwus pisze:Wybraliście sobie taki rząd? Cmokajcie się w pompkę. Uwielbiam rozjemców, brawo bart rozwiązałeś problem !
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 kwie 2012, 3:05
Ale by była jazda, gdyby poszedł w ślady brata i znowu leciał na obchody do Smoleńska. Podobno historia lubi się powtarzać
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 kwie 2012, 3:06
Odnioslem sie tylko do fragmentu o wybuchu. Nic nie pisalem o tym jak prowadzone jest sledztwo i o tym wszystkim co wyzej zreferowales.piwus pisze:No to jak napisałem. Jest bomba, jest zamach, jest merytoryka. Bo przecież każdy piszący o Smoleńsku (ale nie ten znudzony, nowoczesny Polak), WIERZY w spisek, zamach, modli się do Macierewicza i marzy o zbawieniu Polski przez Jarosława. To nie jest tak, że ktoś pisze o źle prowadzonym śledztwie i kupowaniu w ciemno jego BRAKU wyników przedstawianych jako wyniki. Najlepiej sprowadzić wszystko do absurdu, napisać o śmiesznych postach, porobić z ludzi idiotów i czekać aż oponenci będą ujadać. Co też się odpowiednio skomentuje.
Nawet nie wiesz jaka jest moja perspektywa a piszesz. Zreszta ostatnio napisalem Ci na haxie jaka jest moja perspektywa szkoda ze nie zapamietales. Wiec moze Ci przypomne. Zle warunki atmosferyczne bledy pilotow na czele z lamaniem procedur i nieszczescie gotowe. Czy mial w tym udzial Kaczynskim czy mial udzial Blasik i jaka jest rola rosyjskich kontrolerow jest sprawa otwarta i tutaj jest pole do popisu jezeli chodzi o wyjasnianie tego co sie stalo.piwus pisze:No to rozważmy to z twojej perspektywy:
Nie musze z nikogo robic debila. Swietnie sami dajecie sobie rade.piwus pisze:Zajmij się lepiej haxballem. Nie rób z innych debili. Mam nadzieję, ze chociaż odrobinę dobiłem do ciebie intelektualnie. Wszyscy byliśmy ciekawi opinii Chlopaczka i trzeba przyznać. Nie zawiedliśmy się.
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 kwie 2012, 3:20
Nie, nie miał. I to już jest zupełnie oczywiste, mimo tego, że użytko wszelkich środków, żeby to udowodnić .Czy mial w tym udzial Kaczynskim czy mial udzial Blasik i jaka jest rola rosyjskich kontrolerow jest sprawa otwarta i tutaj jest pole do popisu jezeli chodzi o wyjasnianie tego co sie stalo.
Kilku niejasności. Dobre sobie. Tutaj niemal wszystko jest niejasne. No ale niech bedzie kilka niejasności, tyle tylko, że kluczoweSami chyba nie dostrzegacie ze na podstawie kilku niejasnosci wystepujacych obecnie tworzycie teorie skutkujace powstaniem tysiecy pytan ktore by sie pojawily a na ktore dopiero nie ma odpowiedzi. To wam jednak w niczym nie przeszkadza.
Sądzę jednak, że do Ciebie nam jeszcze trochę brakuje.Nie musze z nikogo robic debila. Swietnie sami dajecie sobie rade.
A w czym ma nam przeszkadzać, że jak się okaże, że to był zamach spowodowanych przez Ruskich to nie ma co się tym zajmować, bo wschodni brat się zdenerwuje? Czy, że będzie problem co zrobić ze zdrajcami narodu?Sami chyba nie dostrzegacie ze na podstawie kilku niejasnosci wystepujacych obecnie tworzycie teorie skutkujace powstaniem tysiecy pytan ktore by sie pojawily a na ktore dopiero nie ma odpowiedzi. To wam jednak w niczym nie przeszkadza.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 kwie 2012, 3:33
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 kwie 2012, 4:00
Jasne wiadomo. Już to kiedyś w dyskusji o homosiach pokazałeś, że ty jesteś największy mądrala świata i wiesz lepiej od uczonych. Teraz również wiesz lepiej od gościa, który współpracuje z NASA, nawet się nie zapoznajac z badaniem które wykonał. Wielki Chłopaczek!Jezeli Ty masz watpliwosci i uwazasz ze to mogl byc zamach bo skrzydlo lezalo nie tam gdzie trzeba to ja jednak moge miec watpliwosci co do bytnosci osob trzecich w kokpicie
Bzdura Pis, Macierewicz nigdy nic nie gadali o jakieś sztucznej mgle czy bombie helowej. Fakt faktem, pojawiały się po tej stronie lekko mówiąc niepoważne teorie na temat tej katastrofy i jak widać na twoim przykładzie tylko te osobe zaszkodziły tej sprawie. Przytaczasz tą gadkę niemal w każdej dyskusji o Smoleńsku, a w tej już drugi raz. Wielokrotność używania tego "argumentów" jest tylko dowodem, że nIc poza takim marnym kpiarstwem nie masz do zaprezentowania.Natomiast o wybuchu mgle i tak dalej roi glownie PiS Macierewicz z kumplami oraz prawicowe media.
Ależ nie musisz tego powtarzać. Ty już 2 h po katastrofie w swojej głowie wydałeś wyrok jak to wyglądało i nic i nikt cie nie przekona, że było inaczej. Wtedy uznałeś, że zamachu to tu na pewno nie było, więc dla Ciebie to głupota.Teza o zamachu jest jak dla mnie niegodna wiekszej uwagi atoli rozumiem ze sa ludzie ktorych jaraja takie rzeczy.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 kwie 2012, 4:50
Nie przywoluj dyskusji o "homosiach" poniewaz w tym temacie jedynie sie osmieszyles.Kamil232 pisze: Jasne wiadomo. Już to kiedyś w dyskusji o homosiach pokazałeś, że ty jesteś największy mądrala świata i wiesz lepiej od uczonych. Teraz również wiesz lepiej od gościa, który współpracuje z NASA, nawet się nie zapoznajac z badaniem które wykonał. Wielki Chłopaczek!
Jeszcze trzeba wiedziec co i gdzie lizac Kamil. Obawiam sie ze to co Ty lizesz mocno smierdzi ale Ci to nie przeszkadza.Kamil232 pisze:Możesz mieć wiele wątpliwości na tematy wszelakie. Tylko warto byś je najpierw trochę "liznął" a cała twoja twórczość o Katastrofie Smoleńskiej i znajomość tego tematu jest krótko mówiąc zerowa. 2 H po katastrofie przyjąłeś sobie tezę i od razu czasu interesujesz się tym pobieżnie. Właściwie tą sprawę masz w dupie, ale jednak wiele masz na ten temat do powiedzenia. Ot poważny osobnik.
O 9:30 to ja spalem. Ciesze sie ze poucza mnie osobnik ktory nigdy nie wydaje wyrokow. Ktory nie ma ugruntowanej opinii nawet jezeli fakty temu przecza. Ktory karmi sie i wkleja nam tutaj najbardziej fantazyjne alternatywne scenariusze od dobijania rannych poczynajac. Masz tupet.Kamil232 pisze:Ewentualnie jak już tak musisz zaznaczyć swoją obecność, to ogranicz się do postu w stylu "nie zmieniłem zdania od 10 kwietnia od godziny 9.30" wszystko będą wiedzieli o co Ci chodzi i co masz do powiedzenia.
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 08 kwie 2012, 8:50
Aker
Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 08 kwie 2012, 11:43
misio

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 08 kwie 2012, 11:46
raz na 2 lata(o dziwo zawsze przed wyborami, w inne lata jakos nie ma na to czasu) zbiera sie ekipa politykow zeby wyruszyc na wycieczke gdzies do rosji bo podobno zgineli tam kiedys jacys polacy a trzeba zarobic pare punktow procentowych przed wyborami
NoName1989
Post Wyświetl pojedynczy post autor: misio » 08 kwie 2012, 11:54
misio
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio