Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 996

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 kwie 2012, 18:21

Balotelli powinien dostać soczystego płaskiego w pysk bo inaczej nie można tego ująć. Przy faulu na Sagnie wielce zdziwiony, że dostał żółtą kartkę, a tak naprawdę każdy wie, że debil powinien wylecieć z hukiem po faulu na Songu. Mecz szybki, ale cholernie brakuje mi strzałów na bramkę nie mówiąc o bramkach. Większe emocje dają komentatorzy, którzy co chwilę podnoszą głos ;)

Van Persie nigdy nie marnował takich okazji ;) w końcu się coś dzieje

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 kwie 2012, 19:00

MIKEL ARTETA THE PRINCE FROM SPAIN :jupi: :jupi:

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 08 kwie 2012, 19:01

Piękny mecz. Wyraźna przewaga Arsenalu, aż ręce zbierają się do oklasków. Nie licząc skuteczności, można śmiało powiedzieć, że Arsenal powrócił tym spotkaniem do lat świetności. Arteta, grasz meczu jak dla mnie. Chłop był wszędzie, rozdzielał podania wyśmienicie. Zero zastrzeżeń, no i strzał... malyna.

Mam tylko pytanie, dlaczego zszedł Gibbs? Czyżby naprawdę nabawił sie drobnego urazu?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 kwie 2012, 19:04

Wspaniale !
Meczu nie widziałem, obejrzę wieczorem retransmisję. Po statach widzę że byliśmy lepsi, po filmiku fieldego że Balotelli to... w sumie powstrzymam się komentarza, bo gdybym napisał to myślę to dostałbym ze 5 WP od razu. Pozdrawiam pana który pisał tu że go kocha. Życzę wam Pushing & Punching z Mario na górze.

Brawo Arsenal !

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 kwie 2012, 19:07

:brawo: :brawo: :brawo:

To mi sie podobało,pełna mobilizacja a Arteta zagrał jeden z lepszych meczy ever chyba. City mimentami totalnie stłamszone, brak Silvy w formie widoczny .Widząc Nasriego z Clichym nie mogło byc inaczej- po wpadce z QPR na takie coś własnie liczyłem.Teraz do stołu :pijemy:

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 08 kwie 2012, 19:08

Bardzo fajny mecz, Arsenal był lepszy i wygrał zasłużenie, chociaż długo wydawało się, że Citizens wywiozą punkt z Londynu. Na uwagę na pewno zasługuje piękna interwencja Vermaelena przy strzale van Persiego, pamiętam, że kiedyś w waszych barwach coś podobnego odwalił Bendtner :lol: . Holender w ogóle miał pecha, bo albo koledzy mu wybijali piłkę, albo na drodze stawał słupek. Sytuacja ze zmarnowaną setką z drugiej połowy (tam gdzie Walcott trafił w słupek) bardzo przypominała tę, którą wczoraj zmarnowali zawodnicy Wolfsburga w meczu z BVB, czyli po prostu parodia. Wejście Balotelliego w Songa wyglądało bardzo nieprzyjemnie i szczerze mówiąc myślałem, że to koniec meczu dla Kameruńczyka. Koniec końców Super Mario wyleciał, ale w takim momencie, że było to już bez znaczenia. Dobrze zagrał Szczęsny, chociaż nie miał za dużo pracy. Fajnie raz wyszedł daleko przed pole karne przy podaniu do Balotelliego, podobało mi się też w pewnym momencie błyskawiczne uruchomienie Walcotta i wyprowadzenie kontry. Podobał mi się też Joe Hart, ciągle dowiaduję się od niego czegoś nowego, a to, że biega jak sprinter, a to, że świetnie gra głową, teraz przyjęcie piłki jakiego nie powstydziliby się najwięksi technicy :P . Bardzo ładną bramkę strzelił Arteta, należało mu się jak mało komu. A tak w ogóle to gratulacje dla United, kolejne mistrzostwo sir Alexa, kto by pomyślał po 1-6 z poprzedniej rundy...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 kwie 2012, 19:11

Ten mecz to sezon Arsenalu w pigułce. Kontuzja Gibbsa, zmarnowane niesamowite okazje, Robin pechowo w Verme, Robin pechowo w słupek, Theo w słupek, Verma z bliska w Benayouna, Yossi z pół metra w kosmos, Ramsey w świeta nie chciał nikogo uśmiercić, ale nie daje głowy, ze Robin go nie uśmierci w szatni.
Już jak składy zobaczyłem to się ucieszyłem, gra pokazała, ze mecz mozna wygrać i tak naprawdę tu powinno być jakieś 4:0, no ale ta skuteczność żenująca :roll: ważne 3 punkty. City straciło szanse na tytuł, Silva przestał grać, to i City sie zatrzymali. Mancini ciągle mówi, ze miał kontuzje :lol2: i że potrzebuje szerszy skład. United mieli 6 razy tyle kontuzji i zdobędą tytuł i dobrze, bo jakby City miało zostać mistrzem, to źle by to o lidze świadczyło. Zachowanie Balotellego przemilczę, koleś dziś pewnie na 3 czerwone zasłużył.

Szkoda kartki dla Koscielnego, choć trzeba przyznał, ze zasłużona. Bedzie pauzowal w dwóch spotkaniach, bo to jego 10 kartka i dlatego tak żałuje tej kartki, dziś był ostatni mecz w którym ten przepis z banem po 10 kartkach obowiązuje :|

Arsenal wykonał więcej dokładnych podań pod bramką City (116), niż ich rywale nawet podjęli prób (101).

Awatar użytkownika
Sensitive
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sensitive » 08 kwie 2012, 19:12

Wspaniały mecz. Wreszcie pokazaliśmy się z tej strony co kiedyś pokazywaliśmy się co tydzień (no może trochę brakowało tych klarownych sytuacji, czy też strzałów). Brawa się należą naszym piłkarzom. W szczególności Artecie, który zagrał dzisiaj po prostu bez błędnie na każdym metrze boiska.

Gdy zobaczyłem, że Arteta ma tyle miejsca od razu zacząłem krzyczeć - strzelaj! :D, no i się udało ..... ( a w domu przez cały mecz wszyscy zastanawiali się z kim ja rozmawiam :o )

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 kwie 2012, 19:15

Dziękujemy Kanonierzy :brawo: :brawo: :brawo:

Świetny mecz Arsenalu, poza kilkunastoma minutami City praktycznie nie istniało a Arsenal wyglądał na tle ekipy Manciniego jak drużyna dwie klasy lepsza. Fenomenalny mecz Artety, dziś w zasadzie w pojedynkę zniszczył City. Był wszędzie, kapitalne przejęcia piłki, sterowanie tempem gry i rozrzucanie piłek a do tego świetna bramka. Wielki szacunek za ten występ dla Hiszpana.

Arsenal mógł i powinien wygrać ten mecz wyżej ale setki jakie partaczyli znajdą się w jakimś podsumowaniu sezonu. O ile Van Persie miał pecha tak ta patelnia kiedy bodaj trzech graczy strzelało z metra albo to co zmarnował Ramsey to nadaje się do jakiejś parodii piłki nożnej.

No ale najważniejsze, że są 3 punkty, oprócz tego, że dla mnie jako kibica Diabłów bardzo zbliżające nas do tytułu to także niezwykle cenne dla Kanonierów bo Spurs stracili punkty a będący za plecami Chelsea i Newcastle grają lepiej albo gorzej ale punktują regularnie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 kwie 2012, 19:30

Pizarro ma jednak coś z Romanisty. Walka o mistrza wchodzi w decydującą fazę a on robi błąd, który jest gwoździem do trumny dla City w tej kwestii :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 kwie 2012, 19:38

,,Balotelli is banned for 5 games (coz this is his 3rd red card) means he will miss the Manchester Derby, WHY ALWAYS HIM ?"

Dobrze ze idiota nikogo dzisaj nie polamał

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 08 kwie 2012, 19:47

To druga czerwona kartka Balotelliego w tym sezonie, a nie trzecia, więc z nami zagra. Chyba, że FA dorzuci mu dodatkowego bana za wejście w Songa.

Awatar użytkownika
Sensitive
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sensitive » 08 kwie 2012, 19:51

Pewnie znów trafienie Artety zostanie wybrane trafieniem miesiąca w Arsenalu. Jak by nie było gol na 3 pkt, oraz dające zwycięstwo nad City. Chociaż dopiero miesiąc się rozpoczyna i jeszcze parę ważnych meczy nas czeka.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 08 kwie 2012, 20:51

Oby AFC utrzymalo 3 miejsce w tym sezonie i trzeba powoli myśleć o następnym.

Almunia Squillaci Diaby Benayoun Park Chamakh Vela Arshavin Mannone Denilson - dla mnie do odstrzału Ci piłkarze ,za Vele by jakaś kasa poszła ,bo w Hiszpanii gra nieźle i może jakieś 1 ,2 dobre transfery i reszte składu ze szkolki pobrać.Dac szanse Lansbury

Marzy mi sie Eriksen ,jak ktos jescze go nie zna(ale raczej watpie) => pierwszy lepszy filmik ,choć po Euro moze jeszcze bardziej wystrzelic i cena pojdzie jeszcze do gory ,choc dunczycy maja trudna grupe + M'villa ,a tak już nie realistycznie Hazard,Muniain

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 kwie 2012, 21:00

Jak wiadomo kibice City zawsze się cieszą po bramkach "robiąc Poznań". Dziś kibice City patrzyli jak Arsenal robi Poznań :p

Ponoć w kierunku Wojtka butelka z piwem poleciała, ale się nie przejął zbytnio :P
Obrazek

I jeszcze raz Balotelli :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”