Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 710

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 kwie 2012, 20:36

O przyczynach wszystkich tych porażek rozmawialiśmy tutaj niejeden raz. To złożona sprawa, więc nie sądzę żeby ktokolwiek tutaj chciał się bawić kolejny raz w tą dyskusję. Faktem jest, że top premier league jest słabszy niż kilka lat temu, ale United jest znacznie lepsze niż pokazaliśmy to w tym sezonie w Europie.

Ja od początku wierzyłem w tą drużynę i mam ogromną satysfakcję jak to się wszystko potoczyło. Szampana jednak jeszcze nie otwieram.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 kwie 2012, 21:31

Ależ oszust z tego Younga...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 kwie 2012, 21:35

No Young zanurkował dziś, choć do Carrolla mu trochę brakuje.

Gratuluje tytułu. Kilka tygodni temu pisałem, ze stawiam na City, ale nie przewidziałem, że nagle staną w miejscu i tak się rozsypią. Czy w grudniu/styczniu ktoś by przypuszczal, że Arsenal może ich tak cisnąć ? Więc teraz tez moze się mylę :P choć jakbym miał dziś stawiać dużą kasę to na wygraną United.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 kwie 2012, 21:40

Carrolla nikt nie przebije, bo pusta bramka stała przed nim otworem, a on i tak wolał rzucić się na ziemię. Zastanawiam się, czemu MGiggs nie wyśmiewa takiego zachowania Younga i nie pisze, jakim to on jest oszustem.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 kwie 2012, 22:04

Ile razy w sezonie Young tak zasymulował? Czuje ze nie ma sredniej 1 meczu Suareza.Tak dzisaj chciał oszukac i mu się udało choc zdaje mi się ze lekki kontakt był :wink: i cytując cules sędzia mial podstawy :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 kwie 2012, 22:19

Suarez też bardzo często ma te - również cytując cules - podstawy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 kwie 2012, 22:21

Podstawy to jest Ironia Damianku bo chyba nie czytałeś wypowiedzi po meczu Barca-Mialn.Young to niestety fizycznie słabeusz i czasami szuka symulek co mnie niekiedy denerwuje bo Nani z gracza symulującego stał się graczem u ktorego od dawnia nie widziałem symulki.Young niekiedy szuka i mnie to denerwuje ale irocznie sobie powiem ze podstawy były :beer:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 kwie 2012, 22:22

Nie wiedziałem, że dożyje czasów gdzie "cytuje" się idiotów.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 kwie 2012, 22:23

Rozwiń swą głeboką myśl Mirosławie

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 kwie 2012, 22:29

Np.
MGiggs pisze:cytując cules sędzia mial podstawy
Oczywiście poprzedni post można traktować z przymrużeniem oka, bo nie cytowaliście szczerze "cules" :wink:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 kwie 2012, 22:29

No nie czytałem tych wypowiedzi po meczu Barcelony z Milanem, przyznaję. Dziwię się, że Tobie chciało się czytać kolejne przepychanki cules. Nie wyczułem ironii i byłem przekonany, że poważnie piszesz o tych podstawach do podyktowania karnego.

Swoją drogą wyobrażam sobie co by było, gdyby to Suarez położył się tak, jak to zrobił Young.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 kwie 2012, 22:39

Tutaj nie chodzi o samobiczowanie tylko o przyznanie, że sędzia dziś nam dał wielki prezent i w zasadzie podarował ten mecz mimo, że się o to nie prosiliśmy. Pisząc to co powyżej generalnie robisz to samo co niektórzy kibice Barcelony i Milanu a o co tak zaciekle się z nimi kłóciłeś - starasz się pokazać, "że ten błąd owszem był ale..."
Nigdzie nie neguje tego, że sędzia dziś popełnił kardynalny błąd i się zdecydowanie pomylił. Sorry, ale porównanie mnie do fanów Barcy to jest przegięcie. Oni do dziś twierdzą, że w dwumeczu z Chelsea The Blues nie skręcono, bo liczba błedów po obu stronach była podobna, gdzie ty tu widzisz analogie? Ja nie przeczę faktom. Oni każdy błąd na swój korzyść tłumaczą, że sędzia się obroni i inne bzdury. Ja się nie tłumaczę, sędzia popełnił błąd i to przyznaje otwarcie.
Nie wydaje mi się aby ten dzisiejszy błąd zadecydował o naszym tytule bądź jego braku, zgadzam się z tym co piszesz, że w tym sezonie błędy sędziowskie nie wpływają tak bardzo na rywalizację w Anglii ale faktem jest, że smród pozostaje. Bądźmy konsekwentni i nie stosujmy podwójnej moralności.
Nie stosuje podwójnej moralności, bo jednak ja widzę "lekką" różnicę między błędami w dwumeczu gdzie każdy gol Cię może wyleminować, a błędami w lidze. Jeśli ktoś chce się licytować na błędy w lidze, proszę bardzo. Tych tutaj trzeba wziąć pod uwagę 38 meczów, a nie dwa czy jeden.
Tak więc wybacz jeśli takie coś by się nam zdarzyło powiedzmy w półfinale LM z jakimś Realem nie miałbym oporów przyznać, że to wypaczyło wynik tej rywalizacji. Czy ten dzisiejszy błąd wypaczył wyniki meczu z QPR? Wątpie, gdyż na przeciwko siebie nie stanęły rownorzędne zespoły i nie grały wyrównanego meczu gdzie detale miały decydować o zwycięstwie czy porażce. A już na pewno dzisiejszy błąd nie decydował o niczym jeśli idzie o Mistrzostwo Anglii. Całkiem inna para kaloszy. Nigdy błędów w pojedynczych spotkaniach ligowych czy z jakimiś ogórkami którzy zapewne by zostali rozjechani nikomu nie wypominałem, ani nie wdawałem się w dyskusje na ten temat. Zawsze jeśłi to robiłem to w starciach równorzędnych drużyn w dwumeczu pucharowym w którym decyduje każdy detal, każdy błąd, wszak są tylko dwumecze.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 08 kwie 2012, 22:51

Daaaamian pisze:gdyby to Suarez położył się tak, jak to zrobił Young.
Nikogo by to nie zdziwiło :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 kwie 2012, 22:53

Raczej obstawiałbym krucjatę w temacie Liverpoolu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 kwie 2012, 22:54

Krucjate po każdej symulce Suareza? Wtedy temat Liverpoolu biłby rekordy w ilości postów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”