Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1435

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 kwie 2012, 19:37

Bart proszę Cię, nie porównujmy nieodgwizdania rzutu rożnego do niedania zawodnikowi czerwonej kartki. Tylko napomknę, że byli sędziowie w Hiszpanii analizując tę sytuację, stwierdzili, że Ruiz powinien wylecieć i Real grałby przez ponad 20 minut w przewadze. Czy zmieniłoby to wynik, nie wiadomo, ale błąd był.

Mam nadzieję, że chłopaki wytrzymają poważnie narastającą presję i będą do końca rozgrywek spokojnie wygrywać, unikając zostania frajerami sezonu. Przewaga stopniała w dramatycznym tempie. Dobrze, że następny mecz już pojutrze, choć dawno nie miałem takich obaw przed derbami z Atletico, bo za częste ostatnio są te problemy ze strzelaniem bramek.

estebano
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: estebano » 09 kwie 2012, 21:15

a to są Ci sami fachowcy którzy uznali że karne w meczu z milanem były prawidłowe :) ? a 99% kibiców realu na tym forum pieprzyło o wielkiej kradzieży :) ?

Ronaldo ktory jest "pokryty" tylko miesniami i ma udo jak wiadro przewrócił się od smyrniecia w nogę :) ? bądźmy poważni

do tego jeszcze jedna kwestia jak można mówić o błędzie sędziego skoro kontak był tak potężny że nie było widać na zywo że coś się stało :) ?

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 984
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 kwie 2012, 21:20

Skończcie płakać nawet kibice Milanu mimo, zajmowania teraz 2 miejsca w tabeli zachowują się bardziej dostojniej. 4 punkty to spora przewaga ale w sporcie jest wszystko możliwe, nie wierzę, że Real przegra ligę, wręcz mam nadzieję, że ją wygra, a LM też będzie ich. Jak tak się stanie wpadnę tu i pogratuluję.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 09 kwie 2012, 21:22

Wchodzę do tematu, patrzę "Busi, Alves, symulka", rany, przecież nie wokół tego kręci się ten cały futbol! Mnie już się znudziły dyskusje o tym, kto bardziej symuluje, kto miał większe podstawy, żeby złapać się na ryj - ten co dostał po jajach czy ten co dostał po barku i tak dalej...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 kwie 2012, 22:28

RealFan pisze:Bart proszę Cię, nie porównujmy nieodgwizdania rzutu rożnego do niedania zawodnikowi czerwonej kartki. Tylko napomknę, że byli sędziowie w Hiszpanii analizując tę sytuację, stwierdzili, że Ruiz powinien wylecieć i Real grałby przez ponad 20 minut w przewadze. Czy zmieniłoby to wynik, nie wiadomo, ale błąd był.
RealFanie ale ja nie porównuje :) Ja tylko stwierdzam, że jeśli szukamy pomyłek, to bądźmy obiektywni w każdej sytuacji. Stało się jak się stało, nic tego już nie zmieni. Jeśli ktokolwiek dałby teraz Ruizowi za to karę, to nie miałbym pretensji. Sam twierdzę, że jeśli arbiter byłby lepiej ustawiony i wychwycił tą sytuację, to kartka czerwona byłaby słuszna.

Mam za to pytanie z innej beczki. Jakieś komentarze w obozie Realu po zachowaniu Pepe w stosunku do swojego kolegi?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 kwie 2012, 22:36

A co tu komentować? Wszyscy wiemy, że Pepe czasem trudno ogarnąć rozumem, tak samo jak wszyscy cenimy poziom jego gry.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 kwie 2012, 0:47

Już kiedyś pisałem, że chciałbym zobaczyć zmianę miejsc - Emery w Realu, a Mou w dzisiejszej Valencii. Po wczorajszym meczu jestem pewien, że Emery na przestrzeni 5-6 następnych lat zostanie szkoleniowcem Realu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 kwie 2012, 0:55

Ja natomiast nie mam pojęcia co taka zamiana miałaby udowodnić.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 kwie 2012, 0:57

RealFan pisze:Ja natomiast nie mam pojęcia co taka zamiana miałaby udowodnić.
Różne dziwne idee kłębią mi się w głowie, więc niech czas pokaże :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 kwie 2012, 1:00

No nie! Nie unikaj rozwinięcia motywów swej ciekawości.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 kwie 2012, 9:16

RealFan pisze:No nie! Nie unikaj rozwinięcia motywów swej ciekawości.
Real, Inter, Chelsea, Porto, które jest hegemonem w lidze portugalskiej. Benfica, nie liczę, bo wyleciał po miesiącu, gdyż pokłócił się z prezesem. Uniao Leiria, czyli mizeria z którą wywalczył 3 miejsce i awans do Pucharu UEFA. Do czego zmierzam.

Chciałbym zobaczyć Mou w zespole pokroju VCF, AM, Sevilli, które muszą zmierzyć się z hegemonią Barcy i Realu. Jakby to wyglądało? Jaka byłaby ich ścieżka od kolejki do kolejki? Chciałbym po prostu zobaczyć jak wygląda praca The Special One w takich warunkach jakie mamy na Mestalla, czyli kasy nie za dużo, ambicje tłumione, a piłkarze niezbyt perfekcyjni.

A co do Emery`ego. Wkurza mnie często, pewnie jakbym był prezesem, to bym go z 10 razy już chciał wylać, ale doceniam jego taktyczny kunszt. Zaraz ktoś się oburzy, ale wydaje mi się, że pomijając Mou, Emery posiada największą taktyczną wiedzę w PD. Jestem pewien, że jakby dostał Real, a potem zaskarbiłby zaufanie szatni, to mógłby zwojować bardzo dużo.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 10 kwie 2012, 10:37

bartbuks pisze:że pomijając Mou, Emery posiada największą taktyczną wiedzę w PD.
Guardiola już parę razy zjadał na śniadanie Mou także tutaj się nie zgodzę. Bielsa też dobrą robotę robi w Athleticu, w lidze może kaszana, ale oprócz tego to lepiej być nie mogło :D

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 10 kwie 2012, 10:48

Czlowiek sobie chce spokojnie poswietowac i odpoczac od faorum, a potem przychodzi i widzi, ze niektorzy sie chyba strasznie objedli i im jedzenie na mozg padlo!

Czytam np. takie kwiatki:
sickstick pisze:Swoją drogą to skłania do refleksji. Niedawno tłumaczyłem mojemu młodemu kuzynkowi że ci jego idole dzieciństwa: Messi, CR czy Ronaldinho to nikt przy moich idolach z dzieciństwa - Zidane, Raulu, Owenie czy Ronaldo.
:angry2:
estebano pisze:NIgdy nie zgodzę się że MOurinho jest bardzo dobrym trenerem , kolo absolutnie nie dołożył cegiełki do rozwoju tej dyscypliny sportu , wszystko to co wygrał z zespołami bogatymi w swoich ligach
estebano pisze:możesz nie pamiętać ze za czas kiedy mourinho był trenerem później porto zostało ukarane odjęciem 6 punktów za wałki :) do tego Porto to jednak jest silna i bogata marka w portugalli
:rotfl4:

No generalnie nezly kosmos... ciekawe co do salatek dodawali w domach tych panow :chill:

No i najwazniejsze: CZTERY punkty!!! :d

Nadal wszystko zalezy od Mourlewskich, ale teraz to juz beda mieli tak spiete dupy, ze igle ciezko by bylo z nich wyciagnac :D

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 kwie 2012, 11:04

krzychu212 pisze:Guardiola już parę razy zjadał na śniadanie Mou także tutaj się nie zgodzę. Bielsa też dobrą robotę robi w Athleticu, w lidze może kaszana, ale oprócz tego to lepiej być nie mogło
Krzysiu ja z oceną Guardioli poczekam do momentu kiedy zmieni Barce na inną drużynę.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 10 kwie 2012, 11:10

bartbuks pisze: Krzysiu ja z oceną Guardioli poczekam do momentu kiedy zmieni Barce na inną drużynę.
Bartku, rozumiem, ze z calosciowa ocena Guardioli mozna czekac - ale z ocena jego taktycznych umiejetnosci, zwlaszcza po potyczkach z Realem i roznych zagrywkach taktycznych, ktore w owych meczach stosowal nie ma co zwlekac.

Pep jest moim zdaniem bardzo dobrym taktykiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”