Liverpool (zbiorczy) - Strona 428

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 10 kwie 2012, 20:25

No właśnie nie ma nikogo, to tylko obrazuje przeciętność Liverpoolu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 kwie 2012, 20:29

No więc skąd to zdziwienie? Lucas i Adam mają kontuzje, a Gerrard odpoczywa przed Evertonem. Akurat tutaj Dalglish nie miał żadnego wyboru. Nie podoba mi się jednak Hendersona na skrzydle, prawy obrońca na lewej stronie defensywy i obecność w składzie Maxiego, którego mam już dość i z niecierpliwością czekam, aż latem odejdzie.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 11 kwie 2012, 0:08

Nie było dane mi obejrzeć tego meczu więc mam pytanie: co się w tym meczu stało? I kto zastąpi Doniego w na Wembley? I czy nie macie kolejnych zawieszeń, bo widzę że nałapaliście sporo żółtych z Blackburn. O sytuację kadrową jeszcze nie pytam, bo jest jeszcze 3 dni więc może się jeszcze trochę zmienić. Ale wrócił wam Agger i Johnson, co na pewno jest dla Was dobrą nowiną. Ciekawe jest to, że dzisiejszą wygraną dali Wam ci na których bardzo narzekaliście - Maxi i Caroll. Zakładam też, że skoro ograliście na Ewood Park Roversów i to w 10 więc troszkę odzyskujecie formę.

Będzie ciekawie. Już nie mogę się doczekać.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 kwie 2012, 0:13

W bramce zagra Jones. Ja się raczej zastanawiam nad tym, jaki bramkarz siądzie na ławce. :think: O ile w ogóle jakiś tam siądzie.

Sytuacja kadrowa wygląda dobrze, bo w sumie tylko Lucas, Adam i Kelly są poza grą z powodu kontuzji. Do tego Reina i Doni za czerwone. Dzisiejsze żółte kartki, których faktycznie było sporo, nie powodują żadnego zawieszenia przed spotkaniem z Evertonem.

Formy nie ma. Dzisiaj jedynie w defensywie wyglądaliśmy dobrze (wyłączając popisy bramkarzy i krycie Carrolla i Johnsona przy bramce kontaktowej Blackburn), zaś w ofensywie był piach.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 11 kwie 2012, 0:19

Czytam też gdzieś, że i Jones powinien wylecieć. Ale nie widziałem jeszcze ani skrótów ani bramek więc nie wiem jak było naprawdę. Liczę też, że piłkarze LFC będą mieli dzisiejszy mecz w nogach do spotkania na Wembley. W końcu grali w 10, a mecz już w sobotę więc nie ma tyle czasu na regenerację ile by się chciało mieć.

A co do rezerwowego bramkarza to macie przecież Enrique, który jeszcze bramki w tym sezonie nie puścił. :P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 kwie 2012, 0:30

Pewnie gracze, którzy dzisiaj wystąpili (a przynajmniej część z nich) będą mieli mecz w nogach. Pytanie tylko, czy Dalglish postawi na nich w sobotę. Jestem przekonany, że Gerrard, Suarez, Kuyt i Downing wskoczą do pierwszego składu. Podobnie jak Agger i Enrique, którzy dzisiaj weszli na boisko z ławki. Także moim zdaniem sytuacja wygląda zupełnie inaczej, niż Ty ją przedstawiłeś i gracze Liverpoolu przystąpią do sobotniego spotkania wypoczęci. Z dzisiejszej wyjściowej jedenastki spodziewam się jedynie Johnsona, Skrtela i Carrolla/Hendersona/Bellamy'ego w składzie na Everton.

Jones, Enrique, Agger, Skrtel, Johnson, Downing, Spearing, Gerrard, Kuyt, Suarez i Carroll/Bellamy/Henderson.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6358
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 11 kwie 2012, 10:44

Nie ogarniam co Jones zrobił przy tym karnym którego sprokurował :rotfl:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 kwie 2012, 17:32

Daaaamian pisze:W bramce zagra Jones. Ja się raczej zastanawiam nad tym, jaki bramkarz siądzie na ławce. :think: O ile w ogóle jakiś tam siądzie.
Już wiadomo kto siądzie na ławce. W zaistniałej sytuacji z wypożyczenia do Hull City ściągnięty został Peter Gulacsi. Co ciekawe Węgier ma w tym sezonie asystę na koncie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 kwie 2012, 11:46

Damien Comolli został zwolniony ... cieszycie się ? :P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 kwie 2012, 11:59

W gruncie rzeczy tak. Na początku go chwaliłem, ale jednak po wywaleniu w błoto ogromnych pieniędzy na Carrolla, Hendersona czy Downinga i ich tygodniówki (sam Carroll dostaje aż 80 tysięcy funtów tygodniowo), zmieniłem zdane. Kupił Enrique za dobre pieniądze, bo ten miał rok do końca kontraktu, Suareza sprowadził za kwotę w pełni adekwatną do jego umiejętności i wyciągnął za darmo Bellamy'ego (nie można mu przypisywać niskiej pensji Craiga, bo pieniądze nie były dla Walijczyka priorytetem i sam się zgodził na znaczne obniżenie tygodniówki w porównaniu do tej, którą otrzymywał w City) i chwała mu za to. Mam nadzieję, że ktoś latem umiejętnie po nim posprząta.

Jak ktoś słusznie zauważył na lfc.pl klub nie wstrzelił się z timingiem zwolnienia Francuza. Ta decyzja to prawie jak stwierdzenie, że zrobił [ch**] transfery. Średnio, bo w sobotę gramy półfinał z Evertonem, gdzie ci gracze będą musieli wspiąć się na wyżyny swoich umiejętności.

No i kto następny? Dalglish? Czy może transfery Comolliego?

Edit: Ponoć David Dein może objąć to stanowisko po Comollim.

Edit: Wg BBC Liverpool chce się odwołać od kartki Doniego. Pomysł całkiem niezły, bo na rozpatrzenie odwołania będzie trzeba poczekać pewnie do początku przyszłego tygodnia, więc Brazylijczyk mógłby zagrać z Evertonem. Samo odwołanie na pewno zostanie odrzucone, ale na kolejne spotkania wraca Reina, więc dodatkowy mecz kary dla Doniego nie będzie żadnym problemem. Ciekawe, czy BBC ma informacje z pierwszej ręki. Osobiście uważam, że to jednak Jones stanie w bramce, a Gulacsi usiądzie na ławce. Jeśli jednak mają rację, to po cholerę sprowadzaliśmy Węgra z wypożyczenia?

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 12 kwie 2012, 14:14

fieldy pisze: cieszycie się ?

Jak najbardziej, ale jeszcze bardziej byłbym szczęśliwy gdyby razem z Francuzem poleciał Dalglish, który ponosi taką samą odpowiedzialność za niesprawdzone transfery. Nie wierzę w to, że po zaproponowaniu zawodników przez Comolliego Szkotowi nie dano szansy wypowiedzenia się na temat sensu tych transferów.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 kwie 2012, 16:00

Echo trochę inaczej ujmuje sprawę z odwołaniem. Otóż Liverpool faktycznie je złoży, ale decyzja ma się pojawić przed meczem z Evertonem. Klub w zasadzie nic nie ryzykuje. Najwyżej dowalą Doniemu czwarty mecz zawieszenia. Reina i tak wraca na mecz z WBA.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 kwie 2012, 17:12

Niezłe jaja się dzisiaj dzieją. Dan Roan i Ben Smith podali informację, że pracę stracił również Peter Brukner - szef medycyny i nauki sportowej klubu.

Mało tego - Ben Smith napisał na twitterze, że to nie jest ostatnie zwolnienie w dniu dzisiejszym.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 kwie 2012, 17:14

ale chyba nie zrobią świństwa reszcie stawki Premier League i na deser nie zostawili Kenny'ego ?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 kwie 2012, 17:15

Ponoć Kenny jest bezpieczny przynajmniej do końca sezonu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”