Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 298

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 23 mar 2012, 23:03

ok w takim razie zle to zrozumialem po prostu juz gdzies widzialem Twoja wypowiedz o sympatii do malego dlatego tak mi sie zdalo ze widzisz w nim tez jakis pierwiastek pilkarza :wink:

co do samej decyzji to z wychowawczej strony jest glupia ale byc moze jak patryk bedzie w druzynie czyli w konsekwencji ebdzie trenowal a moze i cos zagra to go sprzedamy na lepszych warunkach. nie mam nic przeciwko zeby zostal jesli zmieni podejscie i troche sie ogarnie na boisku. cos by z niego byc moze bylo a Polakow w Wiselce deficyt. ale jesli nadal zamierza napierdzielac pasowka z 40m jak z apoelem lub standardem to ja grzecznie mowia narka, zagraj choc 2 mecze w boro zanim wyladujesz na trybunach i potem blagaj o angaz w gorniku zabrze (nie zebym mu zle zyczyl po prostu takiego obrotu spraw sie spodziewam choc nie byloby zle gdybym zostal zaskoczony).

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 mar 2012, 19:03

Genialny mecz Pareiki, a Probierz powinien skupić się na trenowaniu chłopców od podawania piłek. Skoro wykopano Moskala, to grającym trenerem powinien chyba zostać Sobolewski. Gra na poziomie okręgówki, więc rozwiązania powinny być podobne. Ruch gra naprawdę dobra piłkę, Wisła dno na poziomie spadkowicza. Takiego gówna nie widziałem ponad 10 lat.
Dlaczego zszedł Maor? Kontuzji brak, więc może czeka go indywidualny trening podań i prowadzenia piłki od nadziei polskiej myśli szkoleniowej?Sobolewski, Wilk, Pareiko, Melikson. Reszta do widzenia, skład Głowacki, Baszczyński, Kosowski, Zieńczuk osiągałby lepsze wyniki.

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 27 mar 2012, 8:26

piwus pisze:Genialny mecz Pareiki, a Probierz powinien skupić się na trenowaniu chłopców od podawania piłek. Skoro wykopano Moskala, to grającym trenerem powinien chyba zostać Sobolewski. Gra na poziomie okręgówki, więc rozwiązania powinny być podobne. Ruch gra naprawdę dobra piłkę, Wisła dno na poziomie spadkowicza. Takiego gówna nie widziałem ponad 10 lat.
Dlaczego zszedł Maor? Kontuzji brak, więc może czeka go indywidualny trening podań i prowadzenia piłki od nadziei polskiej myśli szkoleniowej?Sobolewski, Wilk, Pareiko, Melikson. Reszta do widzenia, skład Głowacki, Baszczyński, Kosowski, Zieńczuk osiągałby lepsze wyniki.
Zawsze podejrzewałem, iż jesteś kibicem Cracovii poszywającym się pod gwardzistę...
Ja bym tak nie oceniał ostro Wisły-za Probierza gra dużo lepiej niż za Moskala, widać przynajmniej jakąś kocepcję gry.
O grze własnego zespołu mówisz,,,gówno" i ,,dno" a nabiłeś tyle postów jako rzekomy kibic Gwardii.

Wisła gra dość ładną piłkę, ma pewne miejsce w środku tabeli. Mówię to ja, kibic Cracovii-pewnie Ty też jesteś za Cracovią ale by rozruszać forum udajesz sympatyka Gwardii a naprawdę jesteś Pasiakiem. Co Twój post to gnojenie Gtsu-ja nie cierpię Wisły ale nie jestem taki ostry w ocenie ich gry. Grają solidny futbol, mają szanse na zdobycie Pucharu Polski, także zespół grający ,,dno" czy ,, gówno" nie były w pófinale Pucharu Polski.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5299
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 28 mar 2012, 1:23

Obserwator czytając Twoje wypociny chyba zmieniam zdanie co do legalizacji niektórych środków psychotropowych.

Wisła za Probierza ma koncepcje gry? Jaką? W pizduuuuuuu do przodu i zobaczymy co będzie? Ładniejszą piłkę to ja gram z kumplami na osiedlu. Za Moskala przedewszystkim Wisła starała się grać dołem. Miała dłużej pilkę, ładnie to wyglądalo, brakowało ostatniego podania. Brakowało sytuacji. Teraz nie ma ani sytuacji, ani posiadania piłki, ani ładnej piłki.

Wisła gra "gówno" podobnie jak Twój klub. Taka jest prawda i dlatego mamy tak nie mówić? Aktualnie pół ekstraklasy tak gra i ciężko z tym polemizować.

Oczywiście cieszę się że Wisła gra w półfinale PP, ale to jest taki uśmiech przez łzy. Drużyna która wygrała w 1 meczu w el. LM z drużyną która awansowała do ćwierćfinału LM walczy o PP i ma być z tego dumna? Trofeum można zdobyć, ale patrząć jakie były aspiracje nie jest to oczekiwany sukces. A Wisła gra w półfinale głównie z takiego powodu że trafiała albo na 3ligowych przeciwników albo na drużyny które grają jeszcze większe gówno.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 mar 2012, 8:31

Dudek a kto w tej lidze nie gra gowna? Myslalem ze poprzedni sezon to byl szczyt dna. Mylilem sie. Teraz Legia jest liderem chociaz co drugi mecz traci punkty.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 28 mar 2012, 11:23

Bienias pisze:Dudek a kto w tej lidze nie gra gowna? Myslalem ze poprzedni sezon to byl szczyt dna. Mylilem sie. Teraz Legia jest liderem chociaz co drugi mecz traci punkty.
Bienias... patrzac po argumentach na slabosc Primera Division to nasza Ekstraklasa jest chyba najlepsza liga w europie!! :)
Z pewnoscia nie mozna jej zarzucic ze jest jak szkocka... wlasciwie to od jakichs dwoch sezonow o mistrzostwo walczy z 10 ekip!
:)

Edit: Dzieki Bienias - ja nie wiem, czemu caly czas to pisze zle... wychodzi na to, ze szympans sie szybciej uczy niz ja - co jest dla mnie sporym zaskoczeniem :/
Ostatnio zmieniony 28 mar 2012, 11:46 przez Emerald, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 mar 2012, 11:39

Emerald wez popraw te swoje slynne dwoch :P

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5299
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 28 mar 2012, 14:28

Bienias pisze:Dudek a kto w tej lidze nie gra gowna? Myslalem ze poprzedni sezon to byl szczyt dna. Mylilem sie. Teraz Legia jest liderem chociaz co drugi mecz traci punkty.
Ruch ostatnio z Wisłą zagrał świetny mecz. Korona gra aktualnie na dość dobrym poziomie. No i zdarzy się, że jakiejś drużynie wszystko wychodzi w jednym meczu, poza tym to szkoda gadać.

WislaLive
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WislaLive » 01 kwie 2012, 13:39

Damian Gorawski udzielił ostatnio bardzo fajnego wywiadu opowiada o Wiśle, Ruchu i Moskwie

http://wislalive.pl/co_slychac_u/damian ... ionym-533/

WislaLive
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WislaLive » 02 kwie 2012, 14:35

Uznawany jest za jednego z najlepszych komentatorów sportowych w Polsce. W Canal Plus pracuje od początku powstania tej stacji i jak sam przyznaje – nadal mu się chce. Prywatnie jest wielkim zwolennikiem ligi francuskiej i przeciwnikiem naturalizacji piłkarzy na potrzeby reprezentacji Polski. Z Tomaszem Smokowskim rozmawiamy o jego karierze, polskiej lidze, problemach krakowskiej Wisły i sprawach związanych z kadrą narodową.

Pan jest chyba bardzo spokojnym i cierpliwym człowiekiem, prawda?

Tomasz Smokowski: Tak, za taką właśnie osobę zawszę się uważałem. Zimna krew mnie wyróżnia.

Nie pytam o to bez powodu. Tak sobie myślę, że bez wymienionych przeze mnie cech ciężko byłoby obejrzeć kilka meczów polskiej ekstraklasy z rzędu…

TS: Rzeczywiście jest to czasami dawka piorunująca. Nadmiar tej dawki bywa nawet trujący i wówczas pierwsze co robię – to zakładam buty i idę pobiegać, by oczyścić się z tych toksyn. A tak zupełnie serio to oczywiście nie da się ukryć, że wiele meczów polskiej ligi nie stoi na takim poziomie, jakbyśmy sobie życzyli. Właśnie dlatego ja osobiście nie ograniczam się do polskiej ligi. Skłamałbym, gdybym powiedział, że jestem w stanie „przejść” w weekend przez osiem spotkań naszej rodzimej ekstraklasy. Zazwyczaj ograniczam się do trzech lub czterech spotkań i w zasadzie uważam to za duży wyczyn. Ale robię to dlatego, bo chcę ten czas poświęcić również na oglądanie ligi angielskiej, hiszpańskiej czy francuskiej, która bardzo mnie interesuje – z racji tego, że od zawsze była to taka „moja” liga. Nie mogę również zapominać o tym, że mam żonę i dzieci – dla nich także muszę znaleźć czas.

Nie od dziś wiadomo, że Canal Plus potrafi świetnie opakować produkt, jakim jest ekstraklasa. Dodajmy, że nie jest to produkt najwyższej jakości. Uważa Pan, że to opakowanie pasuje do produktu?

TS: Może wypadałoby odwrócić to pytanie i zastanowić się, jakie w takim razie opakowanie byłoby dobre? Czy opakowując to brzydziej, nie pokazując meczów w HD, czy używając do tego tylko pięciu czy sześciu kamer, a nie piętnastu – sprawialibyśmy radość kibicom i zadowalalibyśmy ich? Nie sądzę. Fajniej jest oglądać ligę w taki sposób, jak jest ona pokazywana dzisiaj, czy może fajniej było ją oglądać w latach osiemdziesiątych, kiedy to w telewizji transmitowano tylko drugie połowy meczów? A żeby było ciekawiej - skrót z pierwszej połowy puszczano, kiedy druga część spotkania już trwała.

Polska piłka zasługuje na tak ogromne pieniądze, jakie dostaje od Canal Plus?

TS: Co tu dużo mówić: popyt kształtuje podaż.

http://wislalive.pl/polecamy/smokowski_ ... piale-564/

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 kwie 2012, 21:50

Niezły sparing Wisła dzisiaj zagrała, skład jak do kopania piłki przed blokiem. Ostatni taki był w Kielcach przed Apoelem. Teraz Puchar Polski. Cóż, jaka drużyna, taka Liga Mistrzów :smile2:. Szkoda, że nikt nie uprzedził kibiców, profilaktycznie mogą zostać teraz w domu przed pucharem.

WislaLive
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WislaLive » 16 kwie 2012, 14:37

Nieczęsto zdarza się, by bracia pełnili tę samą funkcję – w tym samym klubie. Tak było w przypadku Janusza i Bogdana Basałajów, którzy swego czasu zasiadali w fotelu prezesa Wisły Kraków. Z panem Januszem spotkaliśmy się w siedzibie Orange Sport, gdzie pełni funkcję redaktora naczelnego, by porozmawiać na temat drużyny "Białej Gwiazdy".

Kto był lepszym prezesem Wisły? Pan czy brat?

Janusz Basałaj: Ja byłem prezesem tylko przez siedem miesięcy, Bogdan całe lata.... Dla mnie to była swego rodzaju przerwa - fascynująca i trudna - w mojej karierze dziennikarskiej.

A kto ma większe zasługi dla tego klubu?

JB: Z pewnością mój brat. Ja nawet myślałem sobie ostatnio, co przez te siedem miesięcy zrobiłem dla Wisły. Ściągnąłem Mielcarskiego - jednego z bardziej obiecujących menadżerów w polskiej piłce, odkryliśmy Błaszczykowskiego, z wypożyczenia wrócił także wówczas Paweł Brożek. Niedługo przed moim odejściem - tak na osiemdziesiąt procent dopiąłem transfer Żurawskiego do Szkocji. Bardzo mi zależało, by „Żuraw” przeniósł się właśnie na Wyspy a nie do Turcji. Byłem przekonany, że jego transfer utoruje drogę do Szkocji innym Polakom. To było siedem bardzo ciekawych i ekscytujących miesięcy mojego życia. Niemniej jednak porównywanie się z moim bratem nie ma sensu. On tę pracę traktował śmiertelnie poważnie, a ja zostałem ściągnięty do Wisły trochę alarmowo.

Pan początkowo pracował stricte w TeleFonice…

JB: Tak, odpowiadałem wówczas za PR. Jak już się zagospodarowałem na swoim, to pan Cupiał wezwał mnie do siebie i powiedział żebym coś w tej Wiśle porobił - wiadomo - sprawa z Kasperczakiem…

http://wislalive.pl/polecamy/j__basalaj ... em___-599/

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 kwie 2012, 15:42

Male pytanko - Lukasz Jarosinski odszedl do Norwegii na zasadzie wypozyczenia czy transferu definitywnego ?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 kwie 2012, 21:43

Dr.Football1 pisze: Male pytanko - Lukasz Jarosinski odszedl do Norwegii na zasadzie wypozyczenia czy transferu definitywnego ?
Nie wiem, ale do Wisły raczej nie wróci.
Mirek15 pisze:
Dudek pisze:

Zapowiedź derbów Krakowa.

Nie ma to jak 3 piłkarzy na tle napisu JŻS
Jaka żenada. Inaczej się tej "zapowiedzi" nie da się opisać. Myślą, że przyjdzie więcej kibiców :?: :roftl3:
Kolejna żałosna zapowiedź.
Po co oni takie robią?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 kwie 2012, 13:26

GW pisze:"Kraków jest nasz!" - ogłasza Wisła z plakatu zachęcającego do kupowania biletów na mecz derbowy z Cracovią. W mieście, w którym kibole obu klubów polują na siebie, a czasem nawet się zabijają, wydaje mi się to przynajmniej ryzykowne.

Oczywiście, klub zapewne będzie się tłumaczył, że chodzi po prostu o zaproszenie na mecz, a hasło dotyczy zarówno kibiców Wisły, jak i Cracovii. Nie bardzo chce mi się jednak w to wierzyć, choćby dlatego, że przy wejściu na stadion możemy przeczytać, że "Mistrz Polski wita swoich kibiców" (czyli - jak rozumiem - raczej nie kibiców gości).

Oczywiście, nie zakładam też, że działacze chcą zachęcić kiboli do bandyckich działań. Im po prostu zależy na jak najwyższej frekwencji, więc używają hasła, które ma zmobilizować sympatyków Wisły do przyjścia na mecz. Nie zmienia to jednak faktu, że czytane w kontekście kibolskich porachunków kojarzy się ono ze znakowaniem osiedli, ustawkami i bandyckimi napadami mającymi pokazać "kto tu rządzi". A takich skojarzeń, nie tylko przed derbami, oba kluby powinny unikać za wszelką cenę. Inaczej nigdy nie przyciągną na swe nowe stadiony całych rodzin, co może zapewnić im sukces finansowy. A równocześnie sprawić, że wywołujący burdy kibole będą w zdecydowanej mniejszości, więc i łatwiej będzie można sobie z nimi poradzić.
Szowinizm i brak tolerancji. Dlaczego Wisła nie wita kibiców gości? Dlaczego wspiera kiboli?
A po meczu tradycyjnie derby antysemitów :mrgreen:

I pojawi się kolejne pytanie - jak można mówić o żydach w kontekście Cracovii?!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”