The Championship (zbiorczy) - Strona 10

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Interesuje ci? Division I ?

Tak
50
63%
Nie
30
38%
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 kwie 2012, 23:06

Dr.Football1 pisze:Najwazniejsze/najsmutniejsze,ze Wielkie Leeds nie ma szans na awan
Widać nie takie wielkie :wink:

Reading już się zameldowało. Święci pewnie też na luzie dowiozą, ale baraży nie odważę się typować, bo tam zawsze jest loteria.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 17 kwie 2012, 23:07

Mnie bardziej ucieszy powrot Southampton i West Ham

Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 17 kwie 2012, 23:07

krzyś_88 napisał(a):
-Mario Gomez to najlepszy na świecie napastnik. Jeśli ktoś twierdzi inaczej to niech idzie się leczyć.
-idę się leczyć, dzięki
Gall pisze:No to chyba sie musze zapisac do jakiejs kliniki.... ;) :P
Wszystkich nas odwiozą do Tworek skoro Gomez nie strzela dziś z 5 metrów a my "chorzy" nie potrafimy w nim zobaczyć najlepszego z najlepszych.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 kwie 2012, 23:08

Tylko nie Birmingham ze swoim pastwiskiem :pray:

Zycze powodzenia Blackpool :beer:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6252
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 17 kwie 2012, 23:16

Gall pisze:Mnie bardziej ucieszy powrot Southampton i West Ham
Najprawdopodobniej West Ham zagra w barażu najprawdopodobniej z Birmingham z m.in Zigiciem w składzie, Cardff i Blackpool, więc niekoniecznie wrócą. Dziś szanse na baraż stracił moja cicha sympatia Brighton.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 17 kwie 2012, 23:17

W tym sezonie wyjątkowo marny zestaw. Wszystko jakieś... stare. A chciałbym więcej awansów klubów typu Swansea, Norwich (wcześniej Burnley czy Blackpool). Niech wejdzie Cardiff (w końcu!), choć jednak nie obraziłbym się też, gdybyśmy obejrzeli jeszcze raz w Premier League Mandarynki :)

Z tego co widzę, Charlton już chyba pewny awansu do Championship. Może czas na powrót? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 17 kwie 2012, 23:20

Przed rozpoczęciem sezonu liczyłem na awans Millwall, z pewnością dodaliby Premier League sporo kolorytu, ale na realną walkę o awans jeszcze za wcześnie. Szkoda, może za rok...

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6252
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 17 kwie 2012, 23:21

Ja od dawna liczę na to, że odbuduje się Leeds (tak samo cieszę się że odbudowało się Southampton). Choć akurat Middlesbourgh specjalnie powodzenia nie życzę. Do togo, podobnie jak pisał Paweł, lubię takie egzotyczne awanse, dlatego tak sciskałem kciuki za Brighton = to beniaminek Champiship, ale prawie do końca grał o braż, długo się w tejże strefie utrzymywał.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 kwie 2012, 23:23

Jezuuu, zobaczyłem ile tutaj postów pt "Southampton i West Ham United" i boję sie, że zaraz zaloguje sie tutaj Obserwator :boje się:

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 17 kwie 2012, 23:25

Szczerze mówiąc Reading mi wisi, fajnie, że wraca Southampton. Szkoda, że nie udało im się awansować z polską kolonią. W barażach raczej na pewno zagrają West Ham, Birmingham, Blackpool i Cardiff, z tych drużyn chyba najciekawsze są Młoty, chociaż kolejna "egzotyczna" drużyna z Walii też by była ciekawa :P . Boro praktycznie przekreśliło dziś szanse na awans, a przecież nie tak dawno grali w finale Pucharu UEFA. Leeds zawsze darzyłem sympatią, ale zdążyłem już przywyknąć do ich braku w Premiership :roll: .

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Re: The Championship (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 kwie 2012, 10:53

Ja chciałbym, żeby Blackpool wrócił do Premier League. Żałowałem przed rokiem, że spadli bo ich mecze oglądało się naprawdę z przyjemnością. Co do Reading to ciekawe czy po ich awansie miejsce w drużynie utrzyma Tomasz Cywka. Moglibyśmy wreszcie oglądać Polaka w PL grającego w polu. Chociaż skoro teraz jest rezerwowym, to w przyszłym sezonie jeśli zostanie to będzie grał epizody. Cardiff też życzę awansu, bo podobnie jak koledzy wyżej lubię nowości.

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 18 kwie 2012, 11:26

Royalsi i Święci już praktycznie klepneli bezpośredni awans, co ciekawe, to to, że S'hampton powtarza wyczyn Norwich, które najpierw wygrało league one, a później z drugiego miejsca do BPL wskoczyło, no chyba, że reading pogubi pkt z orłami i niebieskimi, a święci jeszcze przycisną; co do 3 zespołu to sam nie wiem czy WHU z tak nierówną grą da rade;
co do Cywki, to w tym sezonie raz grał w wyjściówce, 3 razy z ławki, więc nie ma co się spodziewać jakiejś wielkiej zmiany w nowym sezonie

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 kwie 2012, 11:32

Nie pasowało mi coś w tym co piszesz, z tym co widziałem na transfermarkt, bo tam widziałem, że grał więcej. Ale teraz się zorientowałem, że większość statystyk to jeszcze z Derby County. Cóż, jeśli woli grzanie ławy w Anglii od walki o medale w Polsce to jego wybór.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 18 kwie 2012, 11:34

Co do samego Southamtpon, to ich systematyczny progres nie jest dzielem przypadku, byli bliscy bankructwa po spadku do Ligue One. Wtedy zakupil ich za marne grosze szwajcarski multimilioner, ktory nomen omen rok pozniej zmarl, mimo to poczyniono znaczne inwestycje w klubie i rok po roku awansuja z zawodnikami kupionymi po opisanym juz wczesniej przejeciu klubu.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 kwie 2012, 13:06

Jeśli Blackpool nie zrobił nic z murawą na swoim obiekcie to trzymać ich z dala od PL.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”