Bayern München - Real Madrid - Strona 31

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje?

Real
62
60%
Bayern
42
40%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Re: Bayern München - Real Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 kwie 2012, 23:20

Emerald pisze:Ale gdybyś był fanem bayernu miałbyś inne zdanie
Zaprzeczam, ale rozumiem, że jako fan Barcelony możesz mieę skrzywione postrzeganie rzeczywistości.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 17 kwie 2012, 23:21

Webb sedziowal kapitalnie. Pozwolil na meska gre, ale wszystko odbywalo sie w obrebie przepisow i byl konsekwentny w swoich decyzjach nie pozwalajac tym samym wchodzic sobie na glowe.

Co do meczu do Bayern zasluzyl na zwyciestwo. Byli bardzo zmotywowani i zaangazowani jako zespol. Pozwlili Realowi na stworzenie zaledwie dwoch dogodnych sytuacji. Jezeli zacisna zeby w rewanzu i beda tak zapierdalac jak dzis to zagraja w finale.

Za to Real nie pokazal nic imponujacego poza pierwszymi 10 minutami i bramka. Nie mieli sposobu na tak grajacy i umotywowany Bayern. W dodatku co robi w tym zespole taki bolek jak Contreao, ktorego jezdzili z powodzeniem Robben i Lahm. Mozna tez miec pretensje do Mourinho, ktory zdecydowanie za wczesnie uwierzyl, ze moze wywiezc remis z Monachium.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 17 kwie 2012, 23:22

Webba można lubić lub nie lubić. Ja cenię go bo potrafi sędziować bezbłędnie, bardzo dużo widzi, panuje nad sytuacją na boisku itd. Ale potrafi też być wkurzający, np jak po byle faulu wstrzymuje grę na dobre 40 sekund, bo lubi sobie z każdym z osobna porozmawiać.
Sędziował dobrze. Dla Bayernu mógł być jeden karny, ale tak jak mówię zależało to od interpretacji arbitra.
Na 100% czerwo należało się Marcelo, i choć nie miałoby to wpływu na wynik tego meczu, to trzeba to uznać za błąd Webba.

Wynik zasłużony, szykują się niesamowite emocje w rewanżu :)

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 17 kwie 2012, 23:22

Emerald pisze:Tutaj nie było żadnej ręki i nie ma co do tego żadnych wątpliwości.
Ja miałem ale nie widziałem powtórki więc powinno mi być wybaczone :P Pepe jakoś tak dziwnie odruził ta ręke i to musiło mnie zmylić:)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 kwie 2012, 23:24

No to kamilu naucz się czytać bo kilku kibiców Bayernu karne widziało...
ja dyskutuję o meczu a nie o lewych obrońcach więc nie pieprz fani Barcy bo jeden fan Barcy to nie wszyscy..
Kilku? Jak na razie widzę, że wypowiedzial się tutaj jeden. I to z szyderką w strone twojego klubu.
O czym dyskutuje co to ma do rzeczy? już w trakcie meczu wywiązała się dyskusja o obrońcach jak napisałem o Ramosie i prawdopodobnie zostałaby skończona, gdyby nie wpadł fan Barcy i nie zaczął szydzić z tezy, która za chwile potwierdziło pół forum :mrgreen:

I powtarzam postronni fani jak ja, aker, ozdobny i paru innych przyznają, że Webb sędziował dobrze. Ale fani Barcy znowu widzą co innego. Znowu cały świat przeciwko wam :( Co tym razem napiszesz? Że zazdrościmy czegoś Bayernowi, albo inna brednia ad personam, bo swoich śmiesznych argumentów obronić inaczej nie potrafisz?

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 17 kwie 2012, 23:25

:)
No ok... trzeba zapamiętać.
Konczę, bo mnie ten mecz bardzo nie dotyczy i nawet nie mam o niego pretensji do Webba, bo nie bylo nic ewidentnego.
Widzę natomiast, że niektórzy albo nie umieją czytać albo są zbyt malo lotni, żeby zrozumieć, że mi chodzi o to, że tekst cru o tym, że nie ma pretensji do sędziego to jest jakaś śmieszna sprawa bo jedyni którzy mogą mieć do sędziego ewentualne pretensje to kibice Bayernu.

I poza tym tak... fani Barcelony zaklinają rzeczywistość i mówią, że mogły być dwa karne. nie wiedzialem, że do fanów Barcelony należą Phill Nevill i Michel Salgado...
Rozumiem... tylko Barca kradnie, nikt inny nie! Chyba, że ten ktos inny wygra finał LM z MU to wtedy też się może zmienić!

EDIT: I zonwu kamilu udowadniasz, że czytać nie umiesz.. to jak mam ci te argumenty bronić skoro nie cyztasz?
Napisałem już za co powinien być karny, i kto faulował Gomeza.. trzeba być ślepym, żeby tego nei widzieć, ale przecież to był Real a nie Barca, więc OK.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2012, 23:28 przez Emerald, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 kwie 2012, 23:27

Rozumiem... tylko Barca kradnie, nikt inny nie! Chyba, że ten ktos inny wygra finał LM z MU to wtedy też się może zmienić!

A no tym razem to. Można było się spodziewać. Nie dość, że to już zgrana płyta, to jeszcze na dodatek słaba. Ale czego się po tobie spodziewać?

Pozdrowionka.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 17 kwie 2012, 23:28

jakie karne? ciągniecie dwoma palcami za koszulke? czy strata piłki przez drewniackie przyjecię Gomeza , wybicie piłki a później dopiero jako taki faul gdy piłka była juz daleko? bez przesady , rozumiem jakby Gomez miał jeszcze piłkę przy sobie to oczywista 11 ale takie coś?

czerwona dla Ramosa za co ? za ten faul w środku pola? zwykły faul taktyczny , dla Marcelo to po powtórce (bo z gry to myslalem ze granie na czas przez niemców) oczywista czerwona choc jak widac Webb mial dzisiaj dobry humor i nie chciał w 93 minucie wyrzucac Marcelo bo wiedzial ze to by nic nie zmieniło.

czerwona dla Robbena zaś ? jak w tamtym roku dostał Pepe i nawet nie dotknal Alvisa to dzis jak najbardziej bo to ze pierwsza byla pilka nie ma chyba nic do rzeczy przy takich wejsciach.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 17 kwie 2012, 23:29

Dla Marcelo kartka sie nalezala i tu mozna powiedziec ze Webb go oszczedzil, ale o karnym dla Bayernu nie moze byc mowy. Ramos zanim powalil Gomeza dotknal pilke.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 kwie 2012, 23:30

Tylko dlaczego nie napiszesz że 1 gol dla Bayernu nie powinien być uznany?

Dlaczego kłamiesz że fani Bayernu pisali o karnych jak Ebi nic o tym nie napisał tylko potraktował to ironocznie?

Idz do kumpli z cules bo tak juz wyliczyli 10 niepodyktowanych karnych i 8 czerwien dla graczy Realu, ten temat zostaw dla ludzi którzy chcą porozmawiać.
Typowe- wszyscy mówią o meczu a Fani Barcelony robia krucjate jak to sedzowie pomagają Realowi-proponuje kolejną konferencje jak to sedziowie wspierają madryt, choć to że 1 gol był nieprawidłowy żaden fan Barcy nie napisze :lol:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 17 kwie 2012, 23:32

Etus2 pisze:jako taki faul gdy piłka była juz daleko?
a co za różnica jaki faul skoro piłka byla w grze?
Faul to faul a jak jest w polu karnym to jest karny... nie wiem co w tym trudniego...

MGiggsie - gol powinien być uznany bo spalony jest wtedy kiedy ktoś bierze udział w akcji. kolo przed bramkarzem stał a to był strzał.
Ebi pisał o drukarni jeszcze po pierwszej połowy... poszukaj.

Na cules nigdy nie byłem.

wyjaśniłem Twoje wątpliwości?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 17 kwie 2012, 23:34

Takie mam pytanie z ciekawosci. Gdzie niby pierwszy gol Bayernu byl nieprawidlowy?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 kwie 2012, 23:38

Emerald pisze:Ebi pisał o drukarni jeszcze po pierwszej połowy... poszukaj.
Nie wiem czy pamiętasz. Ebi pisał o drukarni(po pierwszej i przed drugą(tą zapowiedział) w meczu Barcelona - Milan. Tu pewnie pisząc o drukarni przepowiadał ją w drugiej połowie :lol:
BarcaQzYN pisze:Webba można lubić lub nie lubić.
Nie lubi go DUŻO osób z Polski, którzy nie wiedzą, za co jest karny.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 17 kwie 2012, 23:39

MGiggs pisze:choć to że 1 gol był nieprawidłowy żaden fan Barcy nie napisze :lol:
pyerdolisz chyba troszkę :D stał koleś na spalonym, ale nie zasłaniał piłki, nie przeleciała mu między nogami także tutaj słabo, słabo. Bardziej można by tam się doszukiwać ręki u tego kto odgrywał (niechcący chyba zresztą) po rożnym do Ribery'ego, bo tam chyba ramieniem zagrał. A co do karnych to ja tam nic nie widziałem. Jeśli już jakieś błędy to Robbena nakładka (tak, bądźmy konsekwentni) i Marcelo w końcówce.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8580
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 kwie 2012, 23:41

Emerald pisze:MGiggsie - gol powinien być uznany bo spalony jest wtedy kiedy ktoś bierze udział w akcji. kolo przed bramkarzem stał a to był strzał.
Podskoczył nad piłką, absorbował uwagę Casillasa, 100% spalony. Oczywiście Marcelo powinien wylecieć, czerwona kartka + zawieszenie za chamski faul na co najmniej 3 mecze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”