LM: FC Barcelona - Chelsea FC - Strona 58

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 kwie 2012, 23:15

darek123 pisze:To pograj sobie w szachy a nie oglądasz piłkę nożną. W szachach też jest wzorowa taktyka, duży tłok i pionki blisko siebie.
:lol:

Każdy lubi co lubi. To, że dany kibic Barcelony od ery Messiego piszę takie coś to nie moja wina. Naprawdę wiesz, ze to tylko jeden mecz. Wiem, że nie za bardzo wiesz co to porażka no ale cóż, przykro Mi. Szachów nie lubię, ale za to w warcaby gram często.
Kamil232 pisze:O ile zakład, że jak przy stanie 0-0, 1-0 Chelsea strzeli gola na CN i poźniejszych korzystnych tj. Barca wyjdzie na 1-1, 2-1 to będzie karny albo czerwona kartka dla kogoś z Chelsea? Może o jakiś avatar? Wchodzi ktoś? :smoke:
Myślę, że nawet gol dla Chelsea nie będzie potrzebny.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 kwie 2012, 23:15

darek123 pisze:Nie jestem przesądny ale wiedziałem, że jak Barca gra w zasranych czarnych strojach to będzie źle. Potem jeszcze zaczął padać deszcz i wiedziałem, że będzie pech. A tak w ogóle to wygrało murowanie bramki. Kolejna porażka futbolu więc nie wiem z czego się cieszycie.
:rotfl:

Ja jestem tylko ciekaw co zrobilbys np za 20 lat kiedy to Barca gralaby defensywnie z napakowana gwiazdami Chelsea ? Bylbys za futbolem czy Barca ?

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 18 kwie 2012, 23:16

Ale jak to porażka futbolu? Tak się składa, że słynny antyfutbol przeszkadza tylko prawie samym fanom Barcelony. Reszta nazwie to dobrą grą w obronie
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2012, 23:19 przez Pawel875, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 kwie 2012, 23:17

Kamil232 pisze:o meczu nie ma co pisać każdy widział. Fura szczęścia Londyńczyków.

O ile zakład, że jak przy stanie 0-0, 1-0 Chelsea strzeli gola na CN i poźniejszych korzystnych tj. Barca wyjdzie na 1-1, 2-1 to będzie karny albo czerwona kartka dla kogoś z Chelsea? Może o jakiś avatar? Wchodzi ktoś? :smoke:
w przeciwienstwie do Kajo wiec co to znaczy miec jaja.

PRZYJMUJE TWOJ ZAKLAD o avatar

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 kwie 2012, 23:18

Dr.Football1 pisze:Ja jestem tylko ciekaw co zrobilbys np za 20 lat kiedy to Barca gralaby defensywnie z napakowana gwiazdami Chelsea ? Bylbys za futbolem czy Barca ?
Wtedy byłby za Chelsea :wink:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 kwie 2012, 23:18

Dr.Football1 pisze:Bylbys za futbolem czy Barca ?
Byłby za Chelsea. Głupie pytanie.
Pawel875 pisze:Reszta nazwie to dobrą grą w obronie
Lub graniem w szachy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 kwie 2012, 23:20

Bienias & Kamil <<< http://www.pilka.pl/forum/gry-forumowe/ ... t9106.html

Tutaj mozecie oficjalnie przyklepac zaklad 8)

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 18 kwie 2012, 23:22

przeciez Bienias nawet przy otwartym złamaniu powiedzialby ze nic nie bylo wiec co za sens :D?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2434
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 kwie 2012, 23:38

Pewnie już rozłożyliście mecz na czynniki pierwsze (albo i nie), dodam tylko krótko coś od siebie.

Nie widzę nic o sędziowaniu. O tak, jak dobrze. Jak wczoraj był przesadnie rozmyty temat sędziowania po meczu, to można się wiele spodziewać, ale dziś sędziowanie było jeszcze lepsze. Mecz łatwiejszy do prowadzenia, ale sędzia trzymał poziom i nic nie wywinął. Wielkie brawa dla niego. Oby w rewanżu było podobnie, bo presja na arbitrów na Campo Nuevo będzie straszna.

Chelsea miała sporo szczęścia, ale też grali dobrze. Grali tak, jak są obecnie w stanie grać z Barceloną i strzelili swoją sytuację. Widzę jednak, że trawa jak nie jest za sucha, to jest za mokra, rywal jak nie za agresywny, to gra antyfutbol, czy tam nie chce grać w piłkę. Typowe i smutne zarazem.

Wynik jest taki, jak chciałem, a jednocześnie w niego nie wierzyłem. Bardzo mi się podoba, że Barcelona nie będzie miała we wtorek spacerku, tylko muszą szykować się na ciężkie granie. Z kilku powodów, a sobotni mecz i wynik Realu z Bayernem na pewno są jednymi z nich.

Rewanż dla Chelsea nadal będzie bardzo trudny i nadal nie są faworytem, ale jak nadal będą mieli szczęście, tak samo dobrego Cecha i dobrze odłączanego od dobrych sytuacji Messiego, a sędzia nic nie spierdoli, to kto wie. Barcelona musi zaatakować, jak długo nie będą mogli strzelić, będzie jeszcze ciekawiej, zmusiłoby to ich do zostawienia rywalom trochę więcej miejsca do kontr.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 18 kwie 2012, 23:44

Tragedia tak można opisać nie tylko wynik ale i grę Barcelony....Nie ma co szukać usprawiedliwień - wygrała drużyna skuteczniejsza i gratulacje dla Chelsea i ich kibiców....
Barca zagrała słabo w ataku zarówno w marnowaniu 100% okazji jak i w konstruowaniu ich bo wszystko szło przez środek :/ Jak Emerald napisał jakby w chodzonego grali i coś w tym jest - czy było to oszczędzanie na Gran Derbi - nie sądze - jeśli było to pokazanie Realowi że jesteśmy w słabej formie przyjeżdzajcie,zaatakujcie bo nasza obrona jest tak nie pewna a my wykorzystamy,że się Real odkryje to to się udało :lol: Tym meczem,wynikiem Barca niesamowicie sobie pokrzyżowała szyki do podwójnej a może potrójnej korony :/

Obawiałem się tego meczu jak widać słusznie po wyniku 1-0 w pierwszym meczu oceniając szanse na awans 40-60 dla Chelsea a może nawet 30-70 :P Również przeczuwam,że Chelsea strzeli bramkę na CN więc pytanie jest zasadnicze czy Barcelona strzeli 3 - jedynie co pozostaje to liczyć na cud ale cuda się zdarzają(niekoniecznie sędziowie jak sądzą osoby które oglądają mecze Barcy "raz do roku") :P

Sędzia sędziował dobre spotkanie - moim zdaniem Brych to jeden z lepszych sędziów w Europie o ile nie najlepszy a Wy piszecie o rewanżu,jakieś zakłady,że sędzia pomoże itd :shock: To już nawet nie jest śmieszne a żałosne :D

Jeszcze raz gratulacje i do zobaczenia w temacie za 6 dni ;)

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 19 kwie 2012, 0:07

Co się stało z Drogbą? niegdyś boiskowy walczak o ksywce "czołg" wykłada się w 1 połowie po każdym starciu, że aż B. Iwanow naliczył mu to 5 razy :/

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 19 kwie 2012, 0:10

Mi się wydaje, że Drogbie bardzo często zdarzało się symulowac w przeszłości.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 19 kwie 2012, 0:11

aktorsko usypiał graczy Barcy i ich denerwował by po chwili "zaskoczyć" i wykorzystywał każde dotknięcie mogące być odgwizdane :)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 19 kwie 2012, 0:14

właśnie chciałem od siebie dodać, że wczoraj mi się podobało sędziowanie Webba tak dzisiaj również Pan Brych dał świetne zawody :) tak teraz sobie uswiadomilem, ze wczesniej prym wiedli w Europie włoscy sędziowie, a teraz najlepiej sobie radzi właśnie wczesniej przeze mnie wymieniona angielsko-niemiecka para. A gdzie hiszpańscy sędziowie się pytam :?: :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 kwie 2012, 0:17

A gdzie hiszpańscy sędziowie się pytam :?: :lol:
Wykartkowali Bayern z Marsylią. Wystarczy. Szkoda, że Brych nie może sędziować meczy Bayernu w ogóle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”