Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 770

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 kwie 2012, 23:57

To było potem. Swoją drogą wtedy tylu to mądrych fanów innych zespołów bez obejrzenia choćby jednego meczu stwierdzało, że JUVE będzie tracił koszmarnie dużo bramek. I co? I jest 18 goli straconych w 32 meczach!
Ale trzeba obiektywnie przyznać, że w meczu z Milanem wyglądało to bardzo słabo, dopiero przejście na 4-3-3 zaowocowało lepszą grą w tym
Nie ma schematów idealnych i dlatego dobrze jest tak jak teraz, gdzie Conte może wybierać między dwoma skrajnie innymi wariantami. To jest ogromny atut i warto przypomnieć, że Conte zapowiadał, już na samym początku, że jego zespół nie będzie zawsze grał tak samo i rywal nie będzie miał pewności jak ustawiony JUVE mu się trafi. Wiedział co chce zrobić i to osiągnął, wiec nie wierzę by teraz od tego odszedł. Tym bardziej, że kilka razy zmiana wariantu w trakcie meczu okazywała się kluczowa. Zresztą jak się teraz patrzę na wypowiedzi Conte z przed sezonu to wszystko o czym mówił zrealizował. Nawet wtedy gdy mówił, że JUVE będzie naśladował Barcelonę w niektórych aspektach nie rzucał słów na wiatr. A przecież wtedy wszyscy bez wyjątku stwierdzali, że tym razem to już pojechał po całości. Naprawdę to co zrobił Conte przechodzi ludzkie pojęcie.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 kwie 2012, 0:34

Czekaj, czekaj przeciez gro osob twierdziło, że Conte podzieli los Ferrary. On nie moze byc dobry.

Nawiązujac jednak do tematu, to przychalam sie do zdania, że Juve bedzie rotować miedzy 3-5-2 a 4-3-3 z przewagą tego pierwszego. W dodatku za tym pierwszysm systemem przemawia aspekt ekonomiczny. Pisałem już o tym wcześniej, a całkiem ni dawno napisał o tym (L)oczkerson. Mianowicie łatwiej nam bedzie skompletować kadre pod 3-5-2 niż pod 4-3-3, a już dokładniej precyzujac to chodzi tutaj głownie o formacje ataku i prawoskrzydłowego na wysokim poziomie, o którego bedzie trudno. Dlatego najlepiej dla Juve bedzie jak kadra zostanie uzuspełniona wysokiej klasy napastnikiem, box to boxem, lewym i środkowym obrońcą.
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2012, 0:45 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 21 kwie 2012, 0:36

(L)oczkerson pisze: Naprawdę to co zrobił Conte przechodzi ludzkie pojęcie.
spokojnie (L)oczkerson... jeszcze nie przechodzi.
Najpierw niech coś wygra i potwierdzi to co robi w tym sezonie w przyszłym, w Lidze Mistrzów.
Łatwo popaść w euforię, jak się wygrywa, ale nie przesadzaj... jeszcze może skończyć sezon z pustymi rękoma, i z kolejnymi remisami na koncie.
Co do formacji z ostatnich meczów to wydawalo mi się, że jest to jednak 4-3-3 a nie 3-5-2, przynajmniej w meczu z Lazio, który miałem przyjemność oglądać.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 kwie 2012, 0:56

Emerald pisze:
(L)oczkerson pisze: Naprawdę to co zrobił Conte przechodzi ludzkie pojęcie.
spokojnie (L)oczkerson... jeszcze nie przechodzi.
Najpierw niech coś wygra i potwierdzi to co robi w tym sezonie w przyszłym, w Lidze Mistrzów.
Łatwo popaść w euforię, jak się wygrywa, ale nie przesadzaj... jeszcze może skończyć sezon z pustymi rękoma, i z kolejnymi remisami na koncie.
Co do formacji z ostatnich meczów to wydawalo mi się, że jest to jednak 4-3-3 a nie 3-5-2, przynajmniej w meczu z Lazio, który miałem przyjemność oglądać.
Tu nie chodzi kolego o wygrywanie tytułów jezeli mówimy juz o Conte w tym momencie sezonu. To co zrobił z tej grupy ludzi, zniszczonej mentalnie grupy ludzi, juz powinno budzic podziw. Wzbudził w nich pewność siebie, a potem wprowadził dwa systemy taktyczne, którymi Juve wcześniej nie grało, dodatkowo poukładał tych piłkarzy tak, że w obu systemach gramy bardzo dobrą piłkę, ofensywną, ale i poukładaną defensywnie, bardzo intensywną i agresywną. Cel jaki miał, czyli awans do CL już osiągnął na 6 kolejek przed końcem ligi. Mało tego, bo Juventus Conte bije sie o scudetto, czego chyba nikt sie nie spodziewał przed startem sezonu, a także dotarł do finału CI. Jego sztab medeczny sprawił, że Juventus omijają kontuzje, co też jest nie bez znaczenia w świetle osiągnietych wyników.

Dla mnie jako fana Juve Conte na ten moment wykonał fantastyczną robote i nawet gdy nie wygramy nic w tym sezonie to swego zdania nie zmienie, choć napewno bede troche rozczarowany, bo jak wiadomo apetyt rośnie w miare jedzenia.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 21 kwie 2012, 10:18

Emerald pisze: Co do formacji z ostatnich meczów to wydawalo mi się, że jest to jednak 4-3-3 a nie 3-5-2, przynajmniej w meczu z Lazio, który miałem przyjemność oglądać.
Bo w meczu z Lazio to było 4-3-3
;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 kwie 2012, 10:29

Tak jak pisze Ozdobny. Brak trofeów nie przekreśli ogromu pracy jaki wykonał Conte. Ozdobny już napisał większość, ale ja chce dodać jeszcze jedno. Ten zespół ma styl, jest kultura gry piłką. Przypomnijcie sobie jak w zeszłym sezonie JUVE się męczył by w ogóle wymieniać podania. Teraz potrafią zaklepać rywala na śmierć. Na początku sezonu gdzie już wyglądało to dobrze rywale mieli jeden pomysł na neutralizacje JUVE: blokowanie Pirlo i niektórym to wychodziło. Teraz Pirlo już nikt nie stara się go zablokować, bo to walka z wiatrakami. JUVE znacznie łatwiej dominuje nad rywalem i nie jest to zasługa tylko kreatywności Pirlo, ale bardzo dobrej gry piłką całego JUVE. Kiedyś taka łatwość w grze piłką była dla mnie niemożliwa i nawet jej nie oczekiwałem. A tu proszę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 kwie 2012, 10:44

Ponoć pojawiły się nowe dowody świadczące, że Conte brał udział w ustawianiu meczu w Serie B gdy był jeszcze trenerem Sieny. Grozić mu może zawieszeniu od futbolu.

http://www.calciomercato.com/rassegna-s ... ine-967244

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 kwie 2012, 10:47

mete pisze:Ponoć pojawiły się nowe dowody świadczące, że Conte brał udział w ustawianiu meczu w Serie B gdy był jeszcze trenerem Sieny. Grozić mu może zawieszeniu od futbolu.

http://www.calciomercato.com/rassegna-s ... ine-967244
Te oskarzenia pojawily sie juz jakis czas temu. Sam Conte wszystkiemu zaprzeczył.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 kwie 2012, 10:51

Dziwne by było jakby nie zaprzeczył.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 kwie 2012, 10:55

Z tego co wyczytałem (tłumaczenie google na angielski jest dość dokładne, ale wiadomo jak jest) to jest tam napisane, że Conte nie zrobił niczego niezgodnego z prawem i nie jest w to bezpośrednio zamieszany.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 kwie 2012, 10:57

Tłumaczenie z włoskiego na angielski są słabe. Często zmieniany jest całkowity sens zdania.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 kwie 2012, 10:59

na polski są jeszcze gorsze. Do plotek tłumaczenie na angielski mi wystarcza :D

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 984
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 21 kwie 2012, 11:02

Ozdobny pisze:W dodatku za tym pierwszysm systemem przemawia aspekt ekonomiczny. Pisałem już o tym wcześniej, a całkiem ni dawno napisał o tym (L)oczkerson. Mianowicie łatwiej nam bedzie skompletować kadre, chodzi tutaj głownie o formacje ataku i prawoskrzydłowego na wysokim poziomie, o którego bedzie trudno. Dlatego najlepiej dla Juve bedzie jak kadra zostanie uzuspełniona wysokiej klasy napastnikiem, box to boxem, lewym i środkowym obrońcą.
Nie zchodzę się z Tobą do 3-5-2 mamy dwóch zajebistych prawoskrzydłowych w postaci Lichiego i Caceresa, a niestety tylko dobrego defensywnego De Ceglie. W tej formacji jest nam potrzebny zajebisty lewoskrzydłowy, a w 4-3-3 prawoskrzydłowy, więc z ekonomicznego punktu widzenia, powinniśmy mieć gracza typu Nani, który szura na obu flankach tak samo dobrze. Box to box, to nic innego jak Asamoha, lewy obrońca czy nawet lewy napastnik to Armero, środkowy obrońca, to dość spory wybór da się coś znaleźć, myślę, że to mercato będzie bardzo ciekawe.

http://img838.imageshack.us/img838/7357/001myo.jpg
http://img856.imageshack.us/img856/4922/002qyo.jpg

Zachęcam do czytania :).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 kwie 2012, 11:05

na polski są jeszcze gorsze. Do plotek tłumaczenie na angielski mi wystarcza :D
Wiem, wiem. Byłem kiedyś newsmanem i tak właśnie robiłem newsy. Z tym, że trzeba uważać, bo bardzo często źle tłumaczy nie uwzględniając zaprzeczeniem. Np. X klub nie jest zainteresowany X graczem tłumaczyło, że jest lub na odwrót.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 kwie 2012, 11:21

wloski

Fajnie, ale Szwajcar z Urusem beda stanowic o sile prawej strony i pierwszy ma wieksze predyspozycje do gry w 4-3-3 a drugi do 3-5-2. Jezeli chodzi o lewa strone to De Ceglie jako pilkarz o przewazajacych walorach defensywnych jest dobra rownowaga do Lichsteinera na prawej stronie w 4-3-3. Dlatego trzeba kupic ofensywnego lewego jak Armero do gry na lewej w 3-5-2. Trzab jeszcze dodac srodkowego obronce i ewentualnie 5 stopera i na tym mozna poprzestac wzmacnianie tej formacji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”