El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 263

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 kwie 2012, 11:39

W pewnym sensie kolejny mecz prawdy dla Mourinho. Niezależnie od wyniku, jeśli Realowi uda się dowieźć mistrzostwo do końca to postawa w GD zejdzie na dalszy plan ale przegrywając dzisiaj Real sam założy sobie pętlę na szyję, z którą będzie musiał grać do ostatniej kolejki a Mourinho znowu będzie musiał słuchać o kompleksie Barcy. Nie ukrywajmy, przegranie teraz majstra z Barcą po tym jaką przewagę jeszcze niedawno mieli Królewscy byłoby ich wielką klęską, chyba najdotkliwszą w ostatnich latach.

Mourinho wie, że nie może tego meczu przegrać, Guardiola wie, że musi ten mecz wygrać. Nie spodziewam się ofensywnie usposobionego Realu, raczej obstawiam, że celem nadrzędnym będzie 0 z tyłu i zagrają podobnie jak Chelsea, do maximum ograniczając Barcę z tą różnicą, że Królewscy będą się starali częściej utrzymywać przy piłce i będą biegać do przodu większą ilością graczy a nie jak CFC jednym Drogbą bo mają zdecydowanie większy potencjał od The Blues z przodu. Nie zdziwię się jeśli zobaczę trivote, którego tak obawia się RF. Mourinho zbudował swoje nazwisko głównie właśnie grą w defensywie i spodziewam się, że na ten aspekt dziś ponownie postawi próbując zaskoczyć Barcę od czasu do czasu z kontry. Dziś remis wszystkich związanych z Realem zadowoli, to Barca będzie musiała zabijać się o wygraną.

Dla Barcelony i Guardioli to też ważny mecz nie tylko w kontekście walki o mistrzostwo ale i pewności siebie przed rewanżem z Chelsea. Jeśli dziś, podobnie jak to się stało w środę, nie uda im się zrealizować założonych celów przystąpią do rewanżu z The Blues w nie najlepszych nastrojach. Nie spodziewam się dziś wielkiego widowiska ale jestem bardzo ciekawy jak Barcelona zaprezentuje się z przodu. Kibice Dumy narzekali na brak ruchu i pasywność z przodu w meczu na Stamford, ciekawy jestem czy dzisiaj ekipa Pepa lepiej się zaprezentuje pod tym względem.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 94

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 21 kwie 2012, 11:55

Ja mam przed tym meczem same dobre przeczucia. Jestem niemal pewny zwycięstwa i to przekonującego. Dawno nie bylem tak spokojny przed GD. Real będzie się murował, ale coś wpadnie na pewno, wtedy Real się otworzy i albo zremisuje, albo mecz skończy się pogromem. Wszystko zależy od tego kiedy padnie pierwsza bramka. Jeszcze tylko 8 godzin panowie ! :)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 21 kwie 2012, 12:08

No ja mam niezle ciśnienie...

Nie spodziewam się, żeby Real się murował. W końcu to jest pierwszy raz od czasów Guardioli, kiedy Real się nie musi bać, że przegra...
wydaje mi się, że Mou zdaje sobie z tego sprawę i wreszcie nie będzie się spinał na obronę.

Zobaczymy. Ja obstawiam skromne 3:1 :D :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 kwie 2012, 12:10

Mourinho to musi się w końcu nauczyć, że defensywna taktyka w Realu tak po prostu nie zdaje egzaminu prawie nigdy. Wcale nie musi być przeciwnikiem Barcelona. Nie sprawdziła się nawet z CSKA, a Bayernu przypominać nie trzeba. Też do niedawna byłem zwolennikiem tego typu eksperymentów, ale to się nie udaje tej drużynie i już. Żadne trivote nie da Realowi zera z tyłu. No może z Pepe w środku pola i Varanem na obronie hehe, wtedy byłyby na to realne szanse. Biegający jak dziki Callejon też z przodu byłby do tego przydatny, ale takiego ustawienia nie będzie prawie na pewno. Trivote z Lassem czy Coentrao obok Xabiego i Khediry nie da Realowi zera z tyłu i koniec. Jedyna wersja takiego ustawienia, jaką bym zaakceptował to trivote z Granero lub Sahinem, po to, by spróbować zapanować na piłką, trochę ją Barcelonie zabrać, co i tak byłoby trudne.

Jakieś cudowanie i chęć zagrania na zero z tyłu bez takiego ustawienia jak napisałem może skończyć się tylko w jeden sposób. Barcelona we wszystkich meczach może mieć problemy ze skutecznością, a jak są Gran Derbi to robią pół sytuacji i strzelają z tego dwie bramki. Powtarzalny scenariusz. Strasznie wkurzający i jakoś nie wydaje mi się, by dzisiaj było od niego znaczne odstępstwo.

Barcelona w swoich gierkach vs mur w ja do ciebie, ty do mnie jest tak męcząco irytująca, że żaden normalny człowiek nie jest w stanie na to dłużej patrzeć bez znużenia. Obrońcy w dużej większości też tak mają.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 21 kwie 2012, 12:14

Nie widzę napinki, zatem Messi to gej, Busquets to aktor, a wy dostaniecie wpierdol :bicz:

A tak serio... Myślę, patrząc na rywalizację tych drużyn w ostatnim czasie, że Real mentalnie tego meczu nie wytrzyma.

Remis i wygrana dają pewnie tytuł, przegrana ... wiadomo.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 21 kwie 2012, 12:42

Realista pisze:Nie widzę napinki, zatem Messi to gej, Busquets to aktor, a wy dostaniecie wpierdol
Dzięki wiedzy płynącej z powyższego zdania domyśliłem się czemu CR7 zawsze daje dupy w meczach z Barcą! Widocznie wstydzi się przed Messim bo został odrzucony... Natomiast Di Maria daje ciała ponieważ zazdrości Busquetsowi umiejętności aktorskich :p

W Realu wszystko jest tylko troszkę gorsze od tego co jest w Barcelonie :)

Tylko torszkę gorszy gej, tylko troszkę gorszy aktor, tylko troszkę gorszy rozgrywający i tylko troszkę gorszy brzydal :D

BIG UP! :)

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 21 kwie 2012, 14:16

Jesli dzis bedzie trivote to Mou niczego sie na bledach nie nauczyl i mozna leciec do buka grac grubo na Barce. Jesli zagra standardowym ustawieniem, moze byc roznie, vide rewanz Copa na CN. No ale pewnie bedzie to j... trivote i jeszcze Coentrao pewnie w srodku :roll:

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 21 kwie 2012, 15:42

Do Barcelony nie przylecieli z zespołem Jose Mourinho m.in. Lassana Diarra, Ricardo Carvalho, Nuri Şahin i Hamit Altintop.
Zaskoczeniem jest dla mnie to że został w Madrycie Diarra(nie oglądam meczów realu), ale zazwyczaj jak grali z Barca to on biegał po boisku.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 21 kwie 2012, 16:08

Lass doszedl z turkami do porozumienia i odchodzi wiec nie ma sensu go tam brac, nie wiem czemu nikt nie napisal ze Karanka na konferencji przed meczem powiedzial ze Real nie zagra trivote i ze ostatnie spotkanie z Barca na CN pokazalo ze mozna im stawic czola grajac 4 pilkarzami z przodu a wy dalej o tym ze jakbysmy zagrali to by byla lipa.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 kwie 2012, 16:51

Póki co plota:
Wg Radio Marca, po dzisiejszym treningu Pep podał już drużynie skład na wieczorne spotkanie. Alexisa miałby zastąpić Tello (Chilijczyk ćwiczył z resztą grupy i znalazł się w kadrze meczowej), a za Cesca zagrałby Thiago. Wyjściowa jedenastka wyglądałaby następująco: Valdés; Alves, Puyol, Mascherano, Adriano; Busquets, Xavi, Thiago; Tello, Messi i Iniesta.
Jak wam się podoba takie ustawienie?
Jestem za.

Rosberg
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rosberg » 21 kwie 2012, 17:00

To pierwszy mecz Mou w jego karierze w RM przeciw Barcelonie w ktorym remis jest dla niego jak zwyciestwo ! Nie liczac pierwszego 5:0.
To niby dlaczego mialby atakowac ?

Co do ustawienia to niby czemu Tello zamiast Cuenci ? Tello przeciez ostatnio nie grał a Cuenca tak.

Licze na zwyciestwo.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 21 kwie 2012, 19:07

Barcelona line-up (official): Valdes - Alves Mascherano Puyol Adriano - Xavi Busquets Thiago - Tello Messi Iniesta

madrid starts with coentrao as left back, rest expected line-up, kaka on the bench #fcblive #elclasico

#El11 del Madrid: Casillas; Arbeloa, Ramos, Pepe, Coentrao; Xabi Alonso, Khedira; Cristiano, Özil, Di María y Benzema

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 21 kwie 2012, 19:18

Marcelo :?: Kaka :?: :? Szczególnie tego drugiego mi żal.

Myślę, że w meczu nie będzie spokojnej wygranej Barcelony. Liczę na remis oraz na zmęczenie Barcelony lub jakąś mini kontuzje przed Chelsea :lol: Co do wyniku. Może 0:0 :?: Dawno takiego nie było.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 21 kwie 2012, 19:44

Kurva mam juz dosc tego forowania Coentrao przez Mou. Gdyby Albiol byl portugalczykiem tez pewnie gralby nonstop. Najlepszy lewy obronca swiata regularnie w waznych meczach gra na lawie, yeah. Kaka widocznie szykowany na Bayern.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 21 kwie 2012, 19:51

Podrzucił by ktoś link do transmisji bez przycinek (i w jak najlepszej jakości-mój net to ogarnie tylko żeby serwer zewnętrzny też dał radę :) )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”