AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1384

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 kwie 2012, 14:21

Prawdopodobnie doszliśmy do porozumienia z Bakaye Traore w sprawie przejścia do nas. Malijczyk ponoć już przeszedł badania medyczne i ma podpisać 3-letni kontrakt. Nie znałem go zbytnio, ale statystycznie wygląda dobrze. Mam nadzieję, że przychodzi na miejsce Flaminiego i jest tańszy w utrzymaniu. Nie będę zadowolony natomiast jeżeli jest to gracz do pierwszego składu i alibi na nie robienie dalszych transferów.

Jeżeli dodamy do tego również przyjście Montolivo (2,5 mln euro na rok, mniej niż Seedorf, van Bommel, Gattuso, Flamini i prawdopodobnie Gattuso) i prawdopodobnie Acerbiego (800 tysięcy na rok, mniej niż Yepes na którego miejsce przychodzi) to już mamy 3 ruchy transferowe na przyszły sezon na które nie wydaliśmy ani grosza. Na razie to dobrze wygląda, ale rok temu było podobnie a skończyło się słabo.

Z graczy, którym kończy się kontrakt przyglądnąłbym się jeszcze Farfanowi i Adlerowi. Obaj byli z nami łączeniu. Farfan mógłby przyjść na miejsce Robinho, który może odejść do Santosu a Adler rywalizować z Abbiatim o miejsce w bramce.

Mimo wszystko liczę, że oprócz tych transferów Berlu sypnie kasą na lewego obrońcę (Armero, Cristico czy Alba byli z nami łączeni), defensywnego pomocnika (Strootman), pomocnika (Asamoah) i w przypadku zarobienia kasy na Binho lub Pato na napastnika (chciałbym Teveza). Myślę, że pierwszych 3 graczy można by było pozyskać za około 35 mln milionów plus jakiś młodzieniaszków dla Udinese. Realistycznie patrząc będę zadowolony z transferu jednego pomocnika (w takim wypadku wybrałbym Strootmana) i lewego obrońcy.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 kwie 2012, 15:21

Adler przechodzi do HSV, jeżeli nie spadną. Tak samo Rudniew.
Farfan...negocjacje trwają, ale on zażyczył sobie najpierw 10 mln za podpisanie kontraktu. Teraz niby chce połowę z tego, ale i tak na łeb poleciał z taką sumą. Raul odchodzi, wiec bedzie 5 mln więcej na pensje. Zobaczymy czy przedłużą kontrakt.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 kwie 2012, 16:56

O Adlerze nie wiedziałem. W takim wypadku Farfan raczej do Milanu nie trafi. A Raul jest łączony z przejściem do Mediolanu. Mam nadzieje, że to jakiś żart.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 kwie 2012, 16:58

Raul sam powiedział, że kończy przygodę z Europą.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 kwie 2012, 17:03

To dobrze.

A jak już jesteśmy przy napastnikach. Wilmore kiedyś pisał o Comim. Dzisiaj strzelił 33 gola w sezonie. W przyszłym roku trzeba dla niego znaleźć jakiś klub na wypożyczenie. Carmona 13 asysta.

Wg Sky Acerbi był wczoraj na Via Turati i ma przyjść na wypożyczenie z opcją wykupu za 4,5 mln euro i zarabiać 0,8 mln euro, Traore ma zarabiać 0,9 mln euro na rok oraz Montolivo 2,5 mln euro. Jak widać ta trójka będzie zarabiać mniej niż ... Flamini.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 kwie 2012, 17:27

Jeśli chodzi o bramkarza z BL, to Wiese nie przedłuży kontraktu i jest wolny od lipca. Jakby co Milanu dołączył to wasza garstka walniętych ludzi zyskałaby nowego członka :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 kwie 2012, 21:18

Też był z nami łączony. Ostatnio chyba nawet powiedział, że już z jakimś klubem podpisał kontrakt.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 kwie 2012, 21:30

Nic nie mówił takiego, mówił jedynie, że odchodzi :wink:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 21 kwie 2012, 22:22

Wiese bym osobiście nie chciał. Adler albo nikt. Jeszcze wzmocnień na tą pozycję nie potrzebujemy. Konieczny jest lewy obrońca. Alba nim nie jest. Znacznie wolałbym Armero. Dobrze, że przyjdzie Acerbi i Montolivo. Traore :?: Nie znam go. Mam nadzieję, że żadną kłodą nie będzie. Do okna transferowego jestem nastawiony mocno pesymistycznie. Na Berlu nie liczę, a boję się że wzmocnień dokonają Inter, Juve i Roma. Mam nadzieję, że nie przedłużymy kontraktów z większością piłkarzy z kontraktami wygasającymi. Musimy iść do przodu, a nie stać w miejscu. Na kontrakt Flamsa nie narzekam. W końcu przyszedł za darmo. No cóż, ale warto powiedzieć mu teraz arrivederci.

Jutro gramy z Bologną. Nie lubię tego rywala z wiadomych względów, lecz liczę jutro na łatwą wygraną. Na Romę jutro nie liczę. Na wyjeździe są tragiczni. Szkoda, że Juve nie gra o 15:00 :foch:

e: Skończyłem czytać książke "Ja, Ibra". Fajnie się czytało mimo kliku błędów. Co ciekawe książka najbardziej podobał mi się w fragment początek - wytransferowanie z Ajaxu.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 22 kwie 2012, 15:36

NIe wiem jak wy, ale ja w ogóle nie rozumiem Allegriego, niby mówi, że wszyscy poza Pato, Boatengiem i kimś tam jeszcze są dostępni, a przyjdzie co do czego, to sadza na ławie Emanuelsona i Aquilaniego a wystawia drewnianego Muntariego, truchtającego Seedorfa i grającego praktycznie w każdym meczu, Nocerino. W dodatku Ibra cieniuje, Robinho zresztą też a na boisku brak innego kreatywnego zawodnika. Przegramy to Scudetto na własne życzenie.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 22 kwie 2012, 15:45

Ciekawe czy Allegri będzie miał jaja, żeby zdjać w przerwie Zlatana - przecież to jest mega parodia to co ten koleś dziś robi...

Gwizdy w pełni zasłużone.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2012, 15:48 przez Nebula RN, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 kwie 2012, 15:47

Nie zdejmie Ibry bo mimo takiej gry może cudownym zagraniem zmienić los meczu także nie ma sensu go zmieniać.

Gra Milanu to pierdolony żart, Bologna mogła już strzelić drugą, a w Milanie nie widać, że się kwapią do strzelania czegokolwiek.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 kwie 2012, 15:49

Ja tam Allegriego za bardzo nie winię. On praktycznie wyciąga cuda z zawodników, których ma a jak widać to za mało. Większość graczy, którzy do nas trafili za rządów Allegriego gra znacznie lepiej niż wcześniej, ale pewnego poziomu nie przeskoczą. Dodatkowo nie dostaje tych graczy, który chciał. BTW - Witsel gra świetnie, jest przymierzany do największych klubów. Chciał go Max, ale dla Silvio nie był mistrzem. Poważne problemy z kontuzjami też mu nie pomagają.

Ostatnio czytałem, że zarząd nie chce wykupić Aquilianiego. Myślałem, że to plota, ale patrząc na to, że brakuje mu tam jakiejś liczby meczów a on nie gra to coś może być na rzeczy.

Za 45 minut możemy zapomnieć o szansach na mistrza i skupić się na przyszłym sezonie. Jednak graczami takimi jak Montolivo, Traore, Nocerino, Emanuelson w pomocy w pierwszej jedenastce daleko nie zajdziemy.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2012, 15:51 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 22 kwie 2012, 15:50

Mimo prawie podwójnego posiadania piłki i tak Milan nie miał klarownych sytuacji, tzn oglądam mecz od 30 minuty, ale słabiutko dzisiaj, też sądzę, że Ibra zostanie, zawsze może zrobić coś cudownego i zmienić losy meczu. No chyba, że Bologna strzeli drugą bramkę to wtedy moim zdaniem pozamiatane będzie.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 22 kwie 2012, 15:51

Ja wolę żeby grał zawodnik, któremu będzie sie chciało, nawet jeśli ma mniejsze umiejętności - a nie czekać, aż się Panu Zlatanowi coś przyfarci, albo wykorzysta kolejnego karnego. Szary i Maxi byliby wskazani w 2 połowie od początku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”