Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 24 kwie 2012, 16:06
MazurXIII
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 24 kwie 2012, 16:22
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 24 kwie 2012, 17:10
A czy z Chelsea wyglądało to lepiej? Oczywiście, Barcelona to Barcelona i jak na swoje normy grają słabo, bez blysku, to i tak są w stanie stworzyć z drużyną pokroju Chelsea 5 razy więcej bramkowych sytuacji, w tym dwukrotnie nie trafiając do niemal pustej bramki. To nie zarzut w stosunku do Londyńczyków - a po prostu pokazanie, że słaba forma Barcy to jednak coś innego niż słaba forma każdej innej drużyny. Oglądając te dwa ostatnia spotkania, to widzę problemy w praktycznie każdej formacji. Nie tylko w ataku, gdzie z wyłączonym z gry Messim ten wygląda ubogo ( ocw jak na warunki katalońskie), ale też w pomocy i w obronie. W ofensywie ich gra naprawdę wyglądała zaskakująco ... dziwnie jak na Barcelonę, z Realem bardzo dużo dośrodkowań, mało tic-taców i innych takich... Dlatego też myślę, że będą się męczyć z Chelsea. Ale w takim sposób murując bramkę Brytole nie awansują ( tym razem powinno to gorzej wyglądać, a Barca będzie "trochę" skuteczniejsza). Interowi się udało, ale to zupełnie inna para kaloszy. Co wcale nie znaczy, że nie będę im kibicować i wierzyć, że Barcelonę wypierdolą z tej Ligi MistrzówDo GD byłem pewny że Barca wygra spokojnie i wysoko ale w GD zobaczyłem wypalona , słabą fizycznie drużynę bez błysku- pytanie teraz czy to wypadek przy pracy czy jednak gracze Barca w obliczu ogromnej liczby meczy i fatalnego przygotowania do sezonu maja kryzys fizyczny- jeśli tak to będzie ciekawie i tutaj upatruje jakieś szanse Chelsea.
Realista
Post Wyświetl pojedynczy post autor: nicnowego » 24 kwie 2012, 17:14
nicnowego
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 24 kwie 2012, 17:33
iniesta na boku gra od bardzo dawna i sobie tam zawsze swietnie radzi.nicnowego pisze:owi się udało bo bronili przez cały mecz jak im Mourinho nakazał. Byli niesamowicie cierpliwi i konsekwentni taktycznie. Byli ustawieni podręcznikowo.
Mnie ostatnio zaskoczyły zmiany samego Guardioli, który ściągnął Xaviego i wyrzucił Iniestę na lewą stronę. W tym przypadku jakość Barcy w środku straciła niesamowicie na jakości. Do tego Iniesta nie potrafi grać na boku, tak dobrze jak w środku.
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: nicnowego » 24 kwie 2012, 17:40
nicnowego
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 24 kwie 2012, 18:00
Emerald

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 24 kwie 2012, 18:09
Professor Chaos
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 24 kwie 2012, 18:15
Emerald

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 24 kwie 2012, 18:22
Professor Chaos
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 24 kwie 2012, 18:24
No z tym sie nie zgodze...Professor Chaos pisze:W dodatku typu "jak mi najdzie dobrze to strzelę" bo tak to lecą na parking za stadionem.
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 24 kwie 2012, 18:26
Gall
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 24 kwie 2012, 18:48
Slim91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: nicnowego » 24 kwie 2012, 19:01
O dziwo to właśnie jedyna zdobyta bramka, to akcja po podaniu Thiago ze środka pola. Tello powinien to wykorzystać. Właśnie to w grze środkiem pola Barcelona powinna upatrywać zwycięstwa, bo dużo piłek na skrzydła jest posyłana przez środkowych pomocników.Emerald pisze:Jakosc gry Barcy w srodku pola nie miala zadnego znaczenia w meczu na Camp Nou, podobnie jak nie miala znaczenia z Chelsea na SB, problem polega na tym, ze przy wylaczonym z gry Messim, skrzydla nie dzialaly.
A srodkiem, bez Messiego przy zmasowanej obronie (nie mowie o meczu z Realem tylko z Chelsea) nic nie wychodzilo.
No a co zrobic jesli Pedro kopie sie w czolo, Tello a do tego poziomu jeszcze nie dorasta podobnie jak Cuenca. Pozostaje grac Inieste na skrzydle, bo on potrafi minac przeciwnika i narobic zamieszania.
Wlasnie to jest klucz do sukcesu dzisiaj. Gra skrzydlami. I mam nadzieje, ze zobaczymy tam Alexisa i Inieste a nie Fabregasa, Tello czy Pedro.
nicnowego

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 24 kwie 2012, 19:47
Nie ma AlvesaBarcelona: Valdés, Puyol, Mascherano, Piqué, Sergio, Xavi, Iniesta, Cesc, Alexis, Messi, Cuenca.
Rezerwowi: Pinto, Alves, Thiago, Keita, Pedro, Adriano, Tello.
Chelsea: Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Cole; Meireles, Mikel, Lampard; Ramires, Drogba, Mata.
Professor Chaos
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio