Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 775

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 kwie 2012, 11:47

Kurde panowie... ja rozumiem, ze jestescie zachwyceni sezonem i skladem i macie racje!
Ale jesli wymienimy 6 liderow to juz wtedy ciezko ich nazwac liderami! :)

Nie mozemy pozostac przy moich trzech, ktorzy maja najwiekszy wplyw na ofensywna gre druzyny?
Ewentualnie moge sie zgodzic na wymiane jedengo z nich na Barzagliego (tylko za cholere nie wiem, ktorego - pewnie wiekszosc bedzie chciala Vucinica wymienic, a ja zakochalem sie w jego grze!). Chetnie bym przyjal koszulke z numerkiem 14 :) Mam do tego numeru slabosc prawie tak wielka jak do 8!

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 kwie 2012, 11:53

JUVE w odróżnieniu od Milanu to kolektyw. Wielu graczy jest w świetnej formie i zasługuje na oklaski, natomiast jeśli wymieniać liderów pełną gębą to ja nie mam wątpliwości: Pirlo,Vidal i Barzagli. Vucinic potrafi grać kapitalnie, ale i w wielu meczach jest po prostu niewidoczny. Cholernie irytująca cecha. Nie wolno też zapominać o Chiellinim, znow pewnym Buffonie, solidnym do bólu Lichsteinerze, bardzo efektownym w tym sezonie Marchisio, każdego można chwalić bo grają bardzo dobrze ale ci zdecydowanie najważniejsi to Pirlo, Vidal i Barzagli. Z piłkarzy oczywiście, bo tak ogólnie to Conte jest tym najważniejszym ogniwem.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2152

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 23 kwie 2012, 11:54

Podstaw sobie 'czolowy gracz' zamiast 'lider' - lepiej odda sens wszystkiego.
Bo tu nie chodziło o lidera w sensie mentalnym czy taktycznym (bo takowych 6 oczywiście być nie może :) ).

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 kwie 2012, 12:08

No i wiedzialem, ze przyjdzie jakis Tifoso i mi Vucinica wypierniczy z podium...

(L)oczkersonie... nawet najlepszy kolektyw zawsze ma lidera(ow), ktorzy maja najwiekszy wplyw na gre druzyny! Nie chodzi mi o najlepszych zawodnikow, bo porownywanie pod tym katem obroncy z napastnikiem jest bez sensu...

Ja bym Vucinica wymienil w tej trojce chocby ze wzgledu na to, ze jak on gra piach to cale Juve w ataku sie straszliwie meczy.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 kwie 2012, 12:24

Jezeli juz szukacie liderow, to moim zdaniem ta druzyna charakteryzuje sie przede wszystkim gra zespolowa i kolektywem, a dopiero w dalszej kolejnosci powinnismy wyrozniac indywidualnosci. To dzieki temu kolektywowi zawdzieczmy to gdzie jestesmy teraz. Oczywiscie nie mozna pominac rol w aspektach sportowych i osobowosciowych jakie pelnia Buffon, Chiellini, Barzagli, Pirlo, Marchisio i Vidal, ale ich gra jest przede wszystkim wsparta gra calego zespolu. Tu nke ma samolubnej gry, a wszyscy pracuja na dobro zespolu. Na zakonczenie ponad tym wszystkim umieszczam Conte, ktory jest ojcem tego Juventusu. Doceniam wklad w gre zespolu i poszczegolnych pilkarzy, ale dla mnie bohater jest jeden i jest to nasz yrener.

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 23 kwie 2012, 12:45

Ludzie, jeszcze się sezon nie skończył a my takie problemy mamy :D jesteśmy na szczycie Serie A czyli jesteśmy liderami, jako zespół, a jeśli tak bardzo chcecie wybrać najlepszą trójkę to po sezonie ankietka i się okaże kogo uważamy za liderów

Vidal czesto w Bayerze strzelał karne, szkoda że wczoraj Pirlo mu go nie oddał, klasyczny hattrick pomocnika to byłoby coś :chill:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 kwie 2012, 9:38

Znalazłem coś ciekawego. Mże ktoś to już widział, ale i tak wrzucam:

http://www.taktycznie.net/2012/04/serie ... i-3-0.html
http://www.taktycznie.net/2012/03/serie ... r-2-0.html

Awatar użytkownika
maciejas
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejas » 24 kwie 2012, 9:39

w tym sezonie Juventus nie ma liderów i to jest klucz sukcesu tego zespołu, ale prawda jest taka, że staty pokazują, że Pirlo jest najlepszym zawodnikiem i z tym się absolutnie zgadzam, ale były mecze, które w tym sezonie wygrywał Marchisio, Vucinić, Caseres, del Piero, Vidal, Pepe, tak więc Kolektyw przez olbrzymie K jest największym plusem Juve ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 kwie 2012, 10:09

Borriello:
- Chcę zakończyć sezon najlepiej jak tylko potrafię. To, że nie strzelam goli, jest nieistotne. Liczą się przede wszystkim wyniki klubu. Mam nadzieję, że gdy nadejdzie okres przygotowań do nowego sezonu, wciąż będę częścią tego zespołu. Bramki są kwestią czasu - podsumował.
:lol:
dobry z niego agent :rotfl:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 24 kwie 2012, 13:24

FIFA bije pokłony Juventusowi. Joseph Blatter, prezydent tej organizacji, przyznał, że jest pod ogromnym wrażeniem tego, co udało się zdziałać do tej pory Bianconerim.

Blatter powiedział: "Fakt, że Juventus na nowo znalazł się na szczycie włoskiej ligi, jest świetną wiadomością dla światowego futbolu. Prędkość, z jaką zdołali wspiąć się w tym roku na szczyt oraz zdolność do odnoszenia zwycięstw, jest wprost imponująca!"

Bianconeri są niepokonani od 33 meczów ligowych i 4 w Pucharze Włoch. "To nieprawdopodobne statystyki. Mają tym większe znaczenie, że Bianconeri wstali z kolan po tym, co przydarzyło się im w roku 2006. Juventus odrodził się niczym feniks z popiołów: wydawał się martwy, a odrodził się jeszcze wspanialszy".

Blatter skierował też kilka słów pod adresem Del Piero: "To bardzo bliska mi osoba - kiedy osiągnął liczbę 700 występów w koszulce Juve, wysłałem mu życzenia. Wiążą nas szczególne relacje, poznałem go lata temu w Zurychu. To wielki mistrz i przykładny człowiek".

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 kwie 2012, 16:01

Ciesza takie slowa.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 24 kwie 2012, 18:06

a jakby ktoś miał jakieś informacje na temat książki Del Piero, mianowicie czy i kiedy będzie przetłumaczona na język polski lub angielski i gdzie można ją kupić, to proszę się dzielić :)

http://www.alessandrodelpiero.com/it/news/15700

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 kwie 2012, 18:48

(L)oczkerson pisze:Borriello:
- Chcę zakończyć sezon najlepiej jak tylko potrafię. To, że nie strzelam goli, jest nieistotne. Liczą się przede wszystkim wyniki klubu. Mam nadzieję, że gdy nadejdzie okres przygotowań do nowego sezonu, wciąż będę częścią tego zespołu. Bramki są kwestią czasu - podsumował.
:lol:
dobry z niego agent :rotfl:
Matko boska :shock: Ten koleś żyje w jakiejś krainie czarów, gdzie od napastnika nie wymaga się goli, a kontrakty przedłuża się za fryzury... Nie wiem co siedziało w głowie Conte gdy zmieniał Fabio, który na Cesenę się wykartkował za Marco. To już lepiej dać szansę Matriemu, może by się przełamał.

Barcelona podobno zaprosiła Juve na puchar Gampera. Małymi kroczkami wracamy do elity :D

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 kwie 2012, 19:03

Quagliarella miał uraz w trakcie tygodnia. Zapewne nie mógł zagrac całego spotkania.
Po co Matri miał się męczyc przed środą? Jeszcze by się urazu nabawił i trzeba byłoby grac z tym drewnem z Ceseną.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6647

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 24 kwie 2012, 19:10

maciek_88 pisze:Po co Matri miał się męczyc przed środą? Jeszcze by się urazu nabawił i trzeba byłoby grac z tym drewnem z Ceseną.
O tym nie pomyślałem :haha:

Ale mimo wszystko wolałbym, żeby Boriello na boisku się nie pokazywał. Nawet jeśli ma pełnić rolę statysty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”