LM: FC Barcelona - Chelsea FC - Strona 84

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 25 kwie 2012, 6:45

:haha: Najpierw dostaje w nocy sms-a w robocie " hahaha co za lamy dobrze Wam tak" :| a na forum również entuzjazm po wyeliminowaniu Barcy :roll: To tylko świadczy o kompleksie inaczej tego nazwać nie można :lol:

Dopiero co wróciłem wiec o 2 połowie może wypowiem się potem z tego co przeczytałem początek to nie wykorzystany karny i walenie głową w mur grajac w przewadze - z tego wynika jedno FRAJERSTWO :/
Sezon ciężki,możliwe że tylko z CdR ale skoro Real w tamtym sezonie się cieszył jakby wygrał 10 LM to czemu my mielibyśmy tym gardzić? :roll: Owszem nie twierdzę, że ten sezon wypadnie tragiczny ale mając szanse na to samo co Real zdobył rok temu i widząc radość zawistnych kibicó innych drużyn po nie udanym sezonie to wcale nie jest tak źle :P

Najważniejsze to wyciągnąć wnioski - taktyka 3-4-3,tournee=mikrocykle(teraz Euro 2012 będzie trzeba inaczej znów przygotować się do sezonu) :/ oraz kto wie czy może zawodnicy wiedzą,że Pep nie podpisze nowego kontraktu z tąd też słabsza dyspozycja :cry: Z tym ostatnim jednak narazie trzeba się wstrzymać :)

Aa....i zapomniałem - Gratulacje dla Chelsea nie powiem,że byliście lepsi ale na pewno skuteczniejsi i dlatego awansowaliście :brawo: Mam nadzieję,że w przyszłym roku będzie rewanż i to Barca będzie górą 8)

Rosberg
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rosberg » 25 kwie 2012, 8:12

MarcinW pisze: pycha rodzi wrogość :) z resztą się zgadzam.
Drugiej tak skromnej druzyny z takimi sukcesami nie znajdziesz. Guardiola dokonał wielkich rzeczy nie tylko na niwie piłkarksiej. Zrobił takze wiele by poprawic wizerunek Barcelony w kazdym aspekcie. Widac ze cos ci umkneło skoro o tym nie wiesz.

Barca odpadła teraz z Chelsea, odpadła tez 2 lata temu z Interem. Ta druzyna potrafi sie podniesc co pokazała juz niejeden raz.
I na nic sie zda pisanie ze to koniec Barcelony. Kazdy cykl sie kiedys konczy ale to jeszcze nie czas aby ten sie zakonczyl. Mała przerwa w zdobyciu LL czy LM ? Nie szkodzi. Druzyna ta jest wielka i udowodni to szybciej niz sie komukolwiek zdaje.

W rewanzu na CN nikt nie oczekiwał od Chelsea zeby zagrali otwarta pilke. Kazdy wiedział ze beda sie bronic wiekszoscia druzyny. Czy to byla skuteczna obrona czy nieskutecznosc Barcelony ? Wg mnie to drugie, ale kazdy ma swoje zdanie nawet w tak prostej i oczywistej kwesti. Catenacio w mizernej jakosci z duza iloscia bledow. Za to Barca nadal bez armat.
Jako fan Barcy zycze Chelsea wygrania LM. Pokazali duza determinacje w dazeniu do celu. Pomijajac juz niesamowita skutecznosc ;)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 kwie 2012, 8:45

Ta druzyna potrafi sie podniesc co pokazała juz niejeden raz.
Tylko nie po takim laniu. Tak jak pisalem w zime. Barcelona nie zdobedzie mistrzostwa bo ci pilkarze psychicznie nie dogonia Realu. Brakuje im pewnosci siebie w momencie slabszej dyspozycji. P Niech potwierdzeniem bedzie gra w drugiej polowie. Po karnym juz calkowicie spasowali. Jestem fanem Barcy ponda polowe mojego zycia. Widzialem wiele ale tak frajerskiej Barcy nigdy. Jakby przegrali tak jak z Interem to da sie przezyc. Ta porazka byla inna i jest ewidentna skaza na teamie Pepa.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 kwie 2012, 9:13

Jaka zazdrość?Jaka zawiść?Naturalna reakcja na medialna papkę najlepsiejsia drużyna w historii (a gówno prawda),najlepsiejsi piłkarz w historii (bez sukcesów w reprezentacji też na razie gówno prawda) etc. Nie wspominając o skandalicznym sędziowaniu (vide mecz z Milanem),aktorzeniu,zadufaniu w sobie kibiców,braku klasy typu zraszacze...kto sieje wiatr zbiera burzę :roll:

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 25 kwie 2012, 9:26

Wszystko tak jak przewidywałem. Znowu niewykorzystane setki w sumie było ich co najmniej 6 w dwumeczu. Jak się nie wykorzystuje sytuacji, to się nie wygrywa.
Messi antybohater wczoraj zdecydowany. Valdes zawalił przy bramce na 2-1 (po co od wyłaził?). Mam nadzieję, że Pep zostanie, ogarnie wszystko i za rok widzimy się na Wembley :)

Szkoda w ogóle tej LM w tym sezonie. Dzisiaj Real zmiażdży Bayern, a potem zleje 5-0 Chelsea w finale. Bo nie wierzę, że nie wykorzystają tylu sytuacji co Barca.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 25 kwie 2012, 9:45

Rosberg pisze:
Drugiej tak skromnej druzyny z takimi sukcesami nie znajdziesz.
Po meczu
Rosell: "Jeśli zawsze wygrywałby lepszy, zawsze wygrywałaby Barça."
Nie ośmieszajcie się przynajmniej teraz z tymi tekstami o wyjątkowości. Nie jesteście, nie byliście i nie będziecie w tych aspektach ani lepsi, ani gorsi od innych, bo w każdej drużynie zdarzy się Buskets, Pepe, czy Terry, którzy boiskowym czy pozaboiskowym zachowaniem psują obraz drużyny.

Co do meczu, nigdy w życiu nie widziałem tak rozpaczliwie broniącej się drużyny i robiącej to tak skutecznie. Inter Mou na CN zagrał trochę wyżej i trochę mądrzej IMO.
Co do Barcelony, może jakiś cykl się kończy (oby :D ), a może nie, mózg i serce tej drużyny są już na końcu drogi, ale nadal w tej drużynie jest ogromny potencjał, ale to kwestie do rozwinięcia w innym czasie i wątku :)

P.S. Wczoraj wygrał futbol, bo właśnie m.in. za to go kochamy, za brak przewidywalności, za nieoczekiwane zmiany akcji i emocjonalny rollercoaster, i to wszystko mieliśmy wczoraj w dużej dawce.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 kwie 2012, 10:11

Przed meczem nie byłem za żadną z drużyn, bo nie potrafiłem wybrać "co jest gorsze". Aczkolwiek szybko się to zmieniło. Jak widzę tak grającą Barcelonę to aż się rzygać chce i będą postronnym kibicem nie da się nie być przeciwko nim. Kiedy Barcelonie nie idzie zaczyna się teatr i zamiast oglądać piękny futbol, który potrafią grać, zaczyna się nurkowanie. To jest wyćwiczone, a taki Alexis jest geniuszem pod tym względem. Płacz, lament, pyskówki, naskakiwanie na sędziego, prowokacje itd. Nie dziwię się, że piłkarzom drużyn przeciwnym puszczają czasem nerwy.

Barcelona to naprawdę więcej niż klub. Wyśmienicie szkolą piłkarzy i aktorów.

Brawa dla Chelsea. Mając w tym dwumeczu AVB na ławce dostaliby manite. :lol:

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 25 kwie 2012, 11:00

Nie wiem czym się tak jaracie. Barcelona ewidentnie odpuściła ten mecz, bo wszystkie siły rzucają na puchar króla. ;)

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 25 kwie 2012, 12:53

Cóż to był za mecz... Pod względem dramaturgii, emocji, zwrotów akcji pamiętam tylko jeden taki mecz w historii Ligi Mistrzów - finał w Stambule. (Pomijając mecze Romy, ale rozumiem, że nie wszyscy się nimi jarają :wink: )

Barcelona dała wyjątkowy popis nieudolności, nie wbić gola rozpaczliwie broniącej się Chelsea grając w 12 na 10 - naprawdę spore osiągnięcie. Generalnie moje odczucia dobrze opisuje ten post:
MazurXIII pisze:Jaka zazdrość?Jaka zawiść?Naturalna reakcja na medialna papkę najlepsiejsia drużyna w historii (a gówno prawda),najlepsiejsi piłkarz w historii (bez sukcesów w reprezentacji też na razie gówno prawda) etc. Nie wspominając o skandalicznym sędziowaniu (vide mecz z Milanem),aktorzeniu,zadufaniu w sobie kibiców,braku klasy typu zraszacze...kto sieje wiatr zbiera burzę :roll:
:brawo:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 25 kwie 2012, 14:33

Brawo dla Chelsea, nie wiem jak, ale wygrali ten dwumecz. Frajerstwo Barcelony osiągnęło szczyt, niech sezon już się skończy...
A hejterom życzę wielkiego murzyńskiego [ch**] w dupę, przyda się Wam! Wracamy za rok silniejsi :D

wp // fieldy

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 25 kwie 2012, 15:17

Pięknie się czyta te całe wylewanie żółci na Barce. To, że postronni kibice nie cieszą się z awansu Chelsea tylko z porażki Barcy. To wszystko pokazuje jak bardzo bolała was dupa od gwałtu jaki przez te cztery lata zapewniała Barca całej Europie :smoke:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 25 kwie 2012, 15:32

Rozumiem frustracje fanów Barcy od których wylewa się jad ale proponowałbym troszke powstrzymać hormony bo dajecie kolejny popis na forum :lol:

Kto sieje ten zbiera- gdybyście byli normalnymi kibicami z miare normalnym spojrzeniem na rzeczywistość to każdego by to zlewało czy Barca wygrała LM czy Inter Real czy MU.

Swoim skrajnym debilizmem,brakiem pokory i udowadnianiem że czarne jest białe zebraliście należne plony.

Dla mnie może nastać era Realu i spokojnie to przeżyje bo wiem że na tym forum są fani tej ekipy z którymi idzie porozmawiać w spokojnym merytorycznym tonie.

Przynajmniej złotomówcy z cules nie będą się napinac na tej stronce, to chyba największy sukces Chelsea dla tego forum ze pryszczaci gimnazjaliści nie będa masowo zakładać kont i raczyć nas swoimi przemyśleniami.

Co do meczu- to nie mogło się stać a się stało.Chelsea z Bosingwa na stoperze i Ramiresem na prawej z 2-0 wyciąga na 2-2 grając w 10 :roftl3: .Barca padła fizycznie co było widac w meczu z Realem,Messiego oczy..było widac masakryczne przemęczenie, wyszło fatalne przygotowanie do sezonu i krótka dość ławka, Xavi grał najgorszą piłke od lat,Iniesta bez błysku...wszystko za wolno.To nie mogło sie stać a się stało czego punktem kulminacyjnym był gol Torresa.

Panowie od gwałtów.Proponuje zobaczyć wyniki spotkań Barca-Chelsea z ostatnich lat i się okaże że Chelsea ma lepsza statystyke i gdyby nie jeden pajac z gwizdkiem na 4 konfrontacje Chelsea wygrałby 3 :brawo: To raczej Wy macie kompleks Chelsea niż Chelsea kompleks Barcelony....
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2012, 15:37 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 kwie 2012, 15:35

Moofasa pisze:To wszystko pokazuje jak bardzo bolała was dupa od gwałtu jaki przez te cztery lata zapewniała Barca całej Europie :smoke:
FCB zdobyla 4x LM pod rząd czy coś mnie ominęło?Z jednym masz rację - to był gangbang - z udziałem Barcy,panów w czerni i Platiniego :twisted:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 kwie 2012, 15:37

Dombroś, Ty nigdy nie zmądrzejesz. Jaki gwałt na Europie? Owszem wygraliście 2 tytuły w ciągu 3 lat ostatnich, a 3 w ciągu 6 lat, ale gwałtem bym tego nie nazwał. W takim razie jak nazwiesz sytuację z lat 70' gdzie Bayern wygrywał 3 razy z rzędu? W czasach gry Real pukał wszystkich jak miło? Gdy Milan... itd? Wg tego co napisałeś to te drużyny robiły gwałt zbiorowy na całej Europejskiej piłce.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 25 kwie 2012, 15:45

Panowie ze znaczkami Barcelony w Avatarze... dostalismy wczoraj w dupke, i chyba to jest sukces skoro tak ja wypinalismy...
Darujcie sobie napinki i grozenie palcem bo robicie nam wszystkim wstyd.

Kurcze... wyjatkowo wredny czas nastal. Sa trzy druzyny, ktorych wrecz nie znosze... jedna juz jest w finale, druga czeka w polfinale.
Do tego jest jeszcze Real, ktory wolalbym, zeby nie wygral bo tak :)
No i komu do cholery mam kibicowac w Monachium? To samo bylo dwa lata temu :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”