Bayern München - Real Madrid - Strona 44

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje?

Real
62
60%
Bayern
42
40%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Bayern München - Real Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 kwie 2012, 0:05

RealFan pisze:Bo są dobre.
Nie wiem, zaczynam się zastanawiać czy w sobotę Ci Lisek naprawdę nie jebnął i może miałeś jakiś wstrząs, albo masz traumę? :lol:

Czyli co? Chelsea i Barca nie są dobre? A może Manchester United jest zbyt słaby, aby zagrać? Wydaje mi się, że pierdolnąłeś głupotę... Bayern grał z Marsylią i Bazyleą, Real z CSKA i APOELEM. Było jak było, ale dwumecz pokazał, że bezapelacyjnie Bayernowi należał się awans. Real docisnął na 2:0 i potem stanął, w sumie to nawet nie starał się prowadzić gry. Jeśli gra tak arogancko na swoim stadionie, to wina chyba Mou, bo wątpię aby 11 zawodników olało zadania taktyczne.

z całym szacunkiem RealFanie, ale Królewscy w tym dwumeczu nie pokazali nic, co by pozwoliło mi pomyśleć, że zasługują na finał.
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2012, 0:07 przez bartbuks, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 kwie 2012, 0:07

Wkurwiaj mnie dalej bart. Nie chce mi się tłumaczyć.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 26 kwie 2012, 0:08

sbQ pisze: Czy tylko wg. mnie bohaterami obu półfinałów są bramkarze: Ceh i Neuer?
Nie tylko :) No to jak, karne w finale i pojedynek Cech vs Neuer? kto za? :D

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 kwie 2012, 0:09

RealFan pisze:Wkurwiaj mnie dalej bart. Nie chce mi się tłumaczyć.
oj źle mnie rozumiesz, nie jest moją intencją Cię zdenerwować. Jakbym Cię chciał wkurwić, to bym Ci wysłał pocztówkę z Bawarii :D

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 26 kwie 2012, 0:09

Taka jest prawda. Bayern był lepszy w dwumeczu, ba w obu meczach. Awans w pełni zasłużony. Obaj finaliści awansowali zasłużenie i szykuję się ciekawy finał :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8708
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 kwie 2012, 0:13

Dr.Football1 pisze:Zawisza Bydgoszcz tez jest dobra.
Dobry jak już.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 kwie 2012, 0:13

Klątwa 1/2 ?

Nie wiem czy ktoś wspominał ale 2 lata temu wygraliśmy z Bayernem w karnych ... Dobry rewanż

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 kwie 2012, 0:13

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 kwie 2012, 0:16

z podpisem: O ! Tam poleciała ! ;)
Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2012, 0:17 przez bartbuks, łącznie zmieniany 2 razy.

Rosberg
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rosberg » 26 kwie 2012, 0:16

"Hegemonia" RM trwająca kilka dni :boruta: Dzisiaj sam Mou na kolanach.
Futbol bywa przewrotny nie zawsze awansuje faworyt. Ale zeby w półfinałach sypneło az takimi niespodziankami o.O
Bayern duzo lepszy wygrał zasłuzenie.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 26 kwie 2012, 0:18

Obrazek

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 26 kwie 2012, 0:20

Cóż, odnośnie karnych to... porque Ramos ? - Rozumiem Ronaldo i Kaka to spece od karnych, zawiedli, ale ze względu na świetną postawę bramkarza Bayernu, Ramos natomiast kojarzy mi się z jeźdźcem bez głowy, zawodnikowi któremu może nie tak często jak Pepe - grzeje się głowa, nie jest to ani wzór opanowania ani techniki... Dlaczego więc Ramos ? czemu nie Marcelo albo Higuain ? w sumie nie wiem kogo Mou wytypował jako piątego... Ale decyzji o desygnowaniu do strzelania rzutów karnych Sergio Ramosa - nie jestem w stanie pojąć... Szkoda, bo Casillas jest zawsze gwarancją, że wyciągnie jakieś karne, uratował dupę Królewskim po wpadkach CR7 i Kaki, ale Ramos jak by się wkurzył i powiedział sobie "nie ku... Panowie, my to mamy przegrać" i przywalił na wysokość 4 piętra :badziewie:
Przykro, zwłaszcza jak się patrzy na to, kto czekał w finale... Bayern wiedział o co gra, o finał na własnym stadionie - gryźli trawę i zagrali prawdopodobnie jeden z najlepszych meczy w ostatnich latach... Nie będę umniejszał ich sukcesu.

Jednak finał Ligi Mistrzów mnie nie interesuje zbytnio, jak będzie tak, że będę wówczas w domu i nie będę miał nic ciekawszego do roboty, to włączę telewizor i niech sobie w tle leci, ja i tak zajmę się wówczas czymś ciekawszym... Nie elektryzuje mnie pojedynek zdziesiątkowanego Bayernu - jakiego ni cholera nie lubię i to od zawsze, nie ma to związku z zakończonym meczu, no i podobnie wykartkowaną Chelsea, jaka wygrała awans z przypadku, tak naprawdę nie widzę innej opcji jak wygrana Bayernu.

Cóż, marzyło się, że ten sezon będzie w pełni należał do Królewskich, praktycznie wygrane Mistrzostwo i wielka okazja na zdobycie Pucharu Europy, zabrakło szczęścia...

Aha, no i warto wspomnieć o antybohaterze tego meczu a jest nim... tadaaaam - PEPE ! Cholera, grał ogólnie całkiem nieźle, ale co on odwalił przy faulu na Gomezie ? w meczu o taką stawkę, zachować się tak idiotycznie w własnym polu karnym... Ostatnio się mówi, że to Balotelli jest najgłupszym piłkarzem, według mnie, Pepe nie mal mu dorównuje a czasem nawet przewyższa... debil.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 kwie 2012, 0:25

Ramos podchodził bo karne zawsze strzelał bardzo dobrze.

A o Pepe to pierdolisz. Faul niepotrzebny, ale poza tym karnym był najlepszy na boisku.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 kwie 2012, 0:27

ależ to były dwumecze. Coś kapitalnego, na to czekałem, pisałem po losowaniu i się nie zawiodłem. Tutaj mogę się zgodzić z Doktorem ta LM zapowiadała się tak koszmarnie, a wyszło zjawiskowo. Możecie mi zarzucać brak szacunku dla piłkarskich kopciuszków, ale cóż tak to już jest, że najpiękniejsze mecze, zawsze rozgrywają największe zespoły i całe szczeście, że średniactwo podpadało w ćwierćfinale.

Co do tego dwumeczu to zgodziłbym się po cześciu z Cru, że Mou trochę to źle rozplanował. W Monachium miał szansę wywieść zwycięstwo, to się cofnął. Ale z drugiej strony nie ma co się dziwić bo miał w sobotę wielki mecz w lidze, sądził, że u siebie załatwi awans i jakby dowieźli ten remis w Monachium pewnie by się tak stało. Swoją drogą trochę ten dwumecz mi przypominał starcie United z Bayernem sprzed trzech lat. Też nikt nie wierzył w Bayern, prowadziliśmy długo w Monachium, przegraliśmy 2-1 po golu w 90 minucie, i też wielu sądziło że wynik 2-1 i tak jest korzystny dla United tak jak tu myślano, że u siebie pozamiatamy. W rewanżu zaczęło się jak dzisiaj szybko strzeliśmy dwa gole potem trzeciego, Olic przed przerwą strzelił kontaktowego gola, doszła czerwień Rafaela i nas Robben załatwił. Tutaj Real szybko sieknął dwa gole i też się wydawało, że pozamiatają, ale Niemcy znowu pokazali, że tak łatwo się nie podają. Tragiczna obrona Realu jak nie zespołu Mou. Jego drużyny zawsze słynęły z żelaznej defensywny jak mieli taki wynik rzadko kiedy Chelsea czy Inter to wypuszczał, bo grali w tyłach bezbłędnie. A tutaj raz za razem kotłowało się pod bramką Realu. ALe cóż jak się ma takiego Ramosa to co się dziwić :lol:

Świetnie w Realu prezentowali się Ronaldo i Ozil. Ależ mi się podoba ten Turko/niemiec jego podania takie wypieszczone zmysł do gry, świetny koleś.
CR7 wiadomo genialny piłkarz( cóż mógł zostać w United miałby już z 3 złote piłki i więcej Pucharów Europy i Mistrzostw :P)
Ale potem siedli jak cały Real widać było, że mają w nogach mecz z soboty. Nieszcześliwe się dla nich złożyło, że tak wyszedł ten tydzień.

Już pisałem po meczach z BVB, że strasznie mi się podoba ten Alaba i dzisiaj to znowu potwierdził, szybki, dynamiczny, wie kiedy wbiec w ofensywę, łatwośc prowadzenia piłki, będzie z niego kawał grajka. W Bayernie świetnie również Lahm po drugiej stronie, Boateng też dawał radę, a Badstuber tylko potwierdził to co też już pisałem, że czegoś mu brakuje by grać w takim klubie. Za wolny, za mało zdecydowany, ja bym na miejscu Bayernu tu kogoś sprowadził. Pomoc cała dała radę Gustavo pokazuje, że jest bardzo dobrym graczem, Kroos pokazał swój nieprzeciętny talent, o reszcie nie ma co pisać bo to już uznane marki.

Co do karnych to mało było powtórek tego faulu na Gomezie, nie wiem czy bym to gwizdnąl. Ale jednego jestem pewien 115 minuta Neuer ciągnie za koszulke Granera ten pada. Stawiam wszystko, że Barcelonie by to gwizdnęli. Podstawy wszak były :lol: Ale na szczęście sędzia zachował rozwagę.

Karne, byłem pewien, że CR7 nie strzeli. Szkoda, że nie mam telewizora koło kompa bo bym tu napisał. Facet od tak dawna się nie pomylił, że teraz musiał. To była pewka 8) Dodając do tego to co zrobił w Moskwie. Chociaż rzecz jasna strzelił lepiej niż na Łużnikach, ale Neuer obronił to kapitalnie. Podobnie jak strzał Kaki. Dwaj etatowi wykonwacy karnych w Realu nie trafili to jak tu myśleć o awansie. Cassilas to jeszcze wyciągnął, ale jak się wystawia do karnych i w ogóle trzyma w zespole takiego Ramosa to się samemu prosi o kłopoty :lol:

Jeszcze jedna ciekawostka, dziwne jest to, że Mou swoje Puchary Europy zdobył z zespołami tymi jednak nieco słabszymi niż z tymi z którymi nie zdobył. Porto i Inter z Pucharem Europy, a maszynki które ligę rozwalały w pył i grały zabójczo skuteczny futbol jak Chelsea i Real odpadają. Swoją drogą to już drugie przegrane karne Portugalczyka na tym poziomie, najpierw w sezonie 06/07 z Liverpoolem i dziś kolejne.

Szkoda mi trochę Realu bo lubię Jose i stary sentyment do CR7 pozostał, ale cóż Bayern pokazał klasę i trzeba im to oddać. Chociaż specjalnie ich nie lubię :P

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 kwie 2012, 0:31

Ja mam pretensje do Higuaina. po 1) jak on mógł spalić tą sytuację w ostatnich minutach meczu, Marcelo wszystko zrobił celująco to ten musiał spalić, czy on nie obserwuje ostatniego obrońcy? Był wypoczęty to przypuszczam na spokojnie biegowo by wyszedł sam na sam. a 2) dlaczego on nie kopał karnego? dlaczego do karnego musiał podejść jakiś Ramos, co przypuszcza kopie słabiutko karne (jak to większość obrońców) bo Higuainowi się dupy nie chciało ruszyć do jedenastki? Niedawno jeszcze był spór na forum kto lepszy Higuain czy Aguero, ten mecz chyba rozwiął wszelkie wątpliwości. Po za tym mam pretensje trochę do Mourinho. Czy on nie studiował karnych Bayernu sprzed miesiąca z Gladbach w Pucharze Niemiec? Jakby je obejrzał to by wiedział, że Alaba lubi strzelać w prawy dolny róg bramki, a Lahm w środek. Co prawda Lahma wyczuł Iker, ale przy strzale Alaby poleciał w drugi róg, wystarczyło by Mou szepnął Ikerowi, że Alaba kopie w prawy dolny róg, a przynajmniej tak kopał miesiąc temu i by pewnie to wyjął, a wtedy mogłoby być różnie. Fajnie że wygrał Bayern, będzie ciekawszy finał, aczkolwiek mnie osobiście Real bardzo zawiódł, spodziewałem się po nich czegoś więcej dzisiaj. Tak jak kibice Barcy mogą mówić po wczorajszym meczu, że zagrali dobry mecz, mieli móstwo sytuacji, ale zabrakło szczęścia (poprzeczka i słupek Messiego oraz nieuznany gol bo był nieznaczny spalony) tak dzisiaj Real nie ma nic na swoją obronę, zagrali bardzo słabo. Przed karnymi zresztą już wiedziałem kto je raczej wygra, Neuer to jest bramkarz klasa światowa, ze świetnymi warunkami fizycznymi, pamiętam jak mówiłem gdy United kupiło De Geę, że popełnili duży błąd biorąc jego zamiast Neuera i na ten moment mogą chyba tego żałować ;)

Aker pisze:Powiem tak. Jak będa karne to dla mnei faworytem jest Bayern. Real może ma lepszych kozaków do strzelania karnych, ale Bayern ma Neuera, a jego akcje cenię wyżej niż Casillasa. Zresztą cały Bayern miał miesiąc temu, że tak powiem trening z karnych w meczu z Gladbach w półfinale Pucharu Niemiec, które zresztą wygrali, tam było 4:2 dla Bayernu. 3 karne uderzyli po ziemii z czego aby Lahm uderzył w środek bramki i Neuer wyciągnął jednego karnego, a Dante przestrzelił. Zobaczymy jak dziś będzie.
Jeśli chodzi o karne to dzisiaj było identycznie, Lahm znowu w środek reszta po ziemii po rogach, aby Schweini się wyłamał ze schematu, ale on wtedy nie grał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”