Re: Bayern München - Real Madrid

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Bayern München - Real Madrid

Post autor: Aker » 26 kwie 2012, 0:31

Ja mam pretensje do Higuaina. po 1) jak on mógł spalić tą sytuację w ostatnich minutach meczu, Marcelo wszystko zrobił celująco to ten musiał spalić, czy on nie obserwuje ostatniego obrońcy? Był wypoczęty to przypuszczam na spokojnie biegowo by wyszedł sam na sam. a 2) dlaczego on nie kopał karnego? dlaczego do karnego musiał podejść jakiś Ramos, co przypuszcza kopie słabiutko karne (jak to większość obrońców) bo Higuainowi się dupy nie chciało ruszyć do jedenastki? Niedawno jeszcze był spór na forum kto lepszy Higuain czy Aguero, ten mecz chyba rozwiął wszelkie wątpliwości. Po za tym mam pretensje trochę do Mourinho. Czy on nie studiował karnych Bayernu sprzed miesiąca z Gladbach w Pucharze Niemiec? Jakby je obejrzał to by wiedział, że Alaba lubi strzelać w prawy dolny róg bramki, a Lahm w środek. Co prawda Lahma wyczuł Iker, ale przy strzale Alaby poleciał w drugi róg, wystarczyło by Mou szepnął Ikerowi, że Alaba kopie w prawy dolny róg, a przynajmniej tak kopał miesiąc temu i by pewnie to wyjął, a wtedy mogłoby być różnie. Fajnie że wygrał Bayern, będzie ciekawszy finał, aczkolwiek mnie osobiście Real bardzo zawiódł, spodziewałem się po nich czegoś więcej dzisiaj. Tak jak kibice Barcy mogą mówić po wczorajszym meczu, że zagrali dobry mecz, mieli móstwo sytuacji, ale zabrakło szczęścia (poprzeczka i słupek Messiego oraz nieuznany gol bo był nieznaczny spalony) tak dzisiaj Real nie ma nic na swoją obronę, zagrali bardzo słabo. Przed karnymi zresztą już wiedziałem kto je raczej wygra, Neuer to jest bramkarz klasa światowa, ze świetnymi warunkami fizycznymi, pamiętam jak mówiłem gdy United kupiło De Geę, że popełnili duży błąd biorąc jego zamiast Neuera i na ten moment mogą chyba tego żałować ;)

Aker pisze:Powiem tak. Jak będa karne to dla mnei faworytem jest Bayern. Real może ma lepszych kozaków do strzelania karnych, ale Bayern ma Neuera, a jego akcje cenię wyżej niż Casillasa. Zresztą cały Bayern miał miesiąc temu, że tak powiem trening z karnych w meczu z Gladbach w półfinale Pucharu Niemiec, które zresztą wygrali, tam było 4:2 dla Bayernu. 3 karne uderzyli po ziemii z czego aby Lahm uderzył w środek bramki i Neuer wyciągnął jednego karnego, a Dante przestrzelił. Zobaczymy jak dziś będzie.
Jeśli chodzi o karne to dzisiaj było identycznie, Lahm znowu w środek reszta po ziemii po rogach, aby Schweini się wyłamał ze schematu, ale on wtedy nie grał.

Wróć do „Puchary Europejskie”