Derby Manchesteru - Strona 2

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
dziennikarz
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Derby Manchesteru.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziennikarz » 29 kwie 2012, 16:47

Osobiście wolałbym Younga na skrzydle. Nani jest nieobliczalny - może zagrać cudownie, ale może nic nie pokazać.

Sporo będzie zależało od Evansa. Mam nadzieję, że się nie załamał po meczu z Evertonem i zagra tak, jak grał cały sezon. Ogólnie mecz-loteria. Remis biorę w ciemno (jako fan United)

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 30 kwie 2012, 10:49

Przypuszczalne składy:

Obrazek

Sędzia:Andre Marriner
Mecz ma być transmitowany do 203 krajów i ma go obejrzeć około 650 milionów ludzi. Najwięcej w historii Premier League.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 kwie 2012, 11:24

Ciekawe to ustawienie City z Tevez w pierwszej 11. Grają jak Arsenal w zeszłym sezonie gdzie Tevez pełni taką funkcję jak Cesc? Czy bliżej temu do 4-4-2 tylko nie do końca czytelnie rozpisane?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 30 kwie 2012, 11:29

sickstick pisze:Ciekawe to ustawienie City z Tevez w pierwszej 11. Grają jak Arsenal w zeszłym sezonie gdzie Tevez pełni taką funkcję jak Cesc? Czy bliżej temu do 4-4-2 tylko nie do końca czytelnie rozpisane?
4-2-3-1

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 kwie 2012, 11:34

ryba_82 pisze:
sickstick pisze:Ciekawe to ustawienie City z Tevez w pierwszej 11. Grają jak Arsenal w zeszłym sezonie gdzie Tevez pełni taką funkcję jak Cesc? Czy bliżej temu do 4-4-2 tylko nie do końca czytelnie rozpisane?
4-2-3-1
To widzę :mrgreen: Rzecz w tym że w 4231 środkowy ofensywny pomocnik to zazwyczaj (do dziś myślałem że wręcz zawsze) rozgrywający - Cesc w Arsenalu, Oezil w Realu, kiedyś Deco w Portugalii ect. A tutaj na tej pozycji gra Tevez, którego rozgrywającym ciężko nazwać, zatem to nie jest klasyczne 4231. Więc?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 30 kwie 2012, 11:40

Tevez gra cofniętego napastnika a za rozgrywanie głównie odpowiadają Silva z Nasrim.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 kwie 2012, 11:46

To ja bym to nazwał 4-4-1-1 :afro:

Właśnie zauważyłem brak Valencii w składzie United na tej rozpisce - wątpię by Ekwadorczyka zabrakło dziś w wyjściowym składzie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 30 kwie 2012, 11:52

sickstick pisze:To ja bym to nazwał 4-4-1-1 :afro:
No nie bardzo gdyż Silva i Nasri grają bardzo wysoko.
sickstick pisze:Właśnie zauważyłem brak Valencii w składzie United na tej rozpisce - wątpię by Ekwadorczyka zabrakło dziś w wyjściowym składzie.
To tylko przypuszczalny skład podany chyba przez Gurdiana,jeśli mnie pamięć nie myli.Osobiście uważam oba składy za bardzo prawdopodobne.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 kwie 2012, 12:09

Także wątpię w nieobecność Valencii. Trudno wytypować nasz skład na dzisiaj. To znaczy pewne pozycje są niemal pewne i spokojnie można obstawiać, że zagrają De Gea, Evra, Evans, Rio, Carrick, Scholes, Rooney i zapewne właśnie Valencia ale Ferguson ma teraz pewne pole manewru i może nas zaskoczyć kilkoma decyzjami.

To dziwny sezon dla obu klubów. Po dzisiejszym meczu nic jeszcze może nie być rozstrzygnięte a zarazem może też być już pozamiatane jeśli wygra MU. City wykonało w tym sezonie planowy progres ale mimo wszystko oczekiwania były chyba dużo większe, szczególnie jeśli chodzi o występ w pucharach. Mimo wszystko jeśli wydrą nam to mistrzostwo to będą wygranymi i ten sezon zapiszą jako bardzo udany.

Sezon dla United to prawdziwa huśtawka nastrojów. Można było się spodziewać, że ten zespół będzie się zgrywać, zdobywać doświadczenie i raz będzie to wyglądało lepiej a raz gorzej. Po niesamowitym początku rozgrywek jednak apetyty zostały porządnie rozbudzone i bardzo bolesne były potem katastrofalne występy w pucharach czy klęska z City na OT. Gdyby na półmetku sezonu ktoś powiedział, że zajmiemy drugie miejsce będąc za plecami regularnego i wygrywającego w imponującym stylu City pewnie większość fanów Diabłów mimo, że z niedosytem przyjęłaby to miejsce ze zrozumieniem. Po tym jak jednak, wykorzystując zadyszkę Obywateli, udało nam się wypracować całkiem sporą przewagę kilka tygodni temu i po tym jak błyskawicznie i frajersko ją roztrwoniliśmy choćby takimi meczami jak ten z Evertonem tydzień temu, tłumaczeń nie będzie. Sami do maksimum utrudniliśmy sobie prostą, wydawałoby się, ścieżkę do mistrzostwa ale jeśli w końcowym rozrachunku tytuł trafi na OT nikt nie będzie tego rozpamiętywał.

Nie ulega wątpliwości, że na koniec sezonu któraś część Manchesteru będzie triumfowała podczas gdy druga będzie musiała pogrążyć się w żałobie i przełknąć gorzką pigułkę w postaci przegranego sezonu. Oba kluby już w zimie wiedziały, że ten sezon najprawdopodobniej będzie się dla nich sprowadzał tylko do walki o majstra. Po roszadach w tabeli ból po porażce czy to w City czy w United będzie spory. Ja osobiście mam tylko nadzieję, że nie będzie to miało miejsca w czerwonej części Manchesteru.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 kwie 2012, 12:14

Kiedyś nieco sympatyzowałem z City (w czasach Keagana, Pearce i Erikssona), ale od czasu gdy ich zarząd zaczął chorować na katar nieco się do niech zraziłem. Teoretycznie, jako kibic Arsenalu powinienem się cieszyć, ze szanse majstra wreszcie ma ktoś inny niż United lub Chelsea, ale mimo to w tym roku jestem za... United. Trochę ze mnie tradycjonalista i mam nadzieję, że SAF i spółka pokażą, że tytułu w najlepszej lidze świata nie można sobie kupić od tak, że na taki sukces trzeba pracować latami.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 30 kwie 2012, 13:45

Promo dzisiejszych derbów.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 30 kwie 2012, 14:55

sickstick pisze:Kiedyś nieco sympatyzowałem z City (w czasach Keagana, Pearce i Erikssona), ale od czasu gdy ich zarząd zaczął chorować na katar nieco się do niech zraziłem. Teoretycznie, jako kibic Arsenalu powinienem się cieszyć, ze szanse majstra wreszcie ma ktoś inny niż United lub Chelsea, ale mimo to w tym roku jestem za... United. Trochę ze mnie tradycjonalista i mam nadzieję, że SAF i spółka pokażą, że tytułu w najlepszej lidze świata nie można sobie kupić od tak, że na taki sukces trzeba pracować latami.
A ja do dzisiaj nic nie ma do City. Nie zmieniam swoich upodobań i tak jak zaczynałem się interesowac piłką to nawet życzyłem im awansu do PL, bo grywali na skraju obu lig. Dlaczego tak było? Ano dlatego, że dowiedziałem się iż Górnik Zabrze przegrał własnie z City w finale PZP no to se pomyślałem, że nie wypada, żeby taki klub grał w drugiej lidze. Podobnie mam z Chelsea - nic do nich nie miałem, zawsze lubiłem Zolę, Flo itp. i nic się nie zmieniło - ani mnie grzeją, ani ziębią.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 kwie 2012, 16:44

Czuje że zagramy 4-3-3, SAF będzie chciał zagęścić środek pola i mieć większą kontrole nad meczem- remis nam wystarczy- nie zapominajmy o tym :wink: .Czuje że zagramy w środku 3 Scholes-Carrick -Jones.W ataku nie wiadomo bo podobno ponaciągał się Nani.Tutaj mamy większe pole manewru i czuje taktyke z Bilbao czyli 4-3-3.

City musi wygrać nam wystarcza remis, chyba najbardziej znaczące derby w historii :smoke: chyba najbardziej medialny mecz w historii Prem. Przegrany zostatnie z niczym, ja czuje że w przypadku porażki rozwale pare przedmiotów.8 punktów a pare kolejek rozwalić to zadanie nie lada, albo zdobędziemy majstra, albo czas na rozliczenia.Mimo wszystko myslalem że bede mial wieksze cisnienie..cóż starzeje się :lol:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 30 kwie 2012, 20:08

Skład City:
Hart,Zabaleta,Clichy,Kompany,Lescott,Barry,Y.Toure,Nasri,Silva,Aguero,Tevez;
Gdzie Richards :?:
Subs:Pantilimon,Richards,Kolarov,De Jong,Milner,Balotelli,Dzeko;

United: De Gea; Jones, Smalling, Ferdinand, Evra; Nani, Carrick, Scholes, Giggs, Park; Rooney
Subs: Amos, Rafael, Young, Valencia, Berbatov, Hernandez, Welbeck

:shock: Ferguson zaskoczył chyba wszystkich....
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2012, 20:17 przez ryba_82, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 kwie 2012, 20:14

Man Utd: De Gea - Jones, Smalling, Ferdinand, Evra - Carrick, Scholes, Nani, Giggs, Park - Rooney.
Rezerwowi: Amos, Rafael, Valencia, Young, Berbatow, Welbeck, Hernandez.

:shock: Bez Evansa i Valencia na ławce. Ferguson planowo zagęścił środek ale i tak zaskoczenie jest jeśli widzimy skład. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”