Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 502

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: "Reprezentacja" Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 maja 2012, 14:47

Cris7 pisze:Fabiański, Perquis, Boenisch, Jodłowiec, Kamiński, Matuszczyk, Obraniak, Polanski, Kucharczyk - to jakieś totalne pomyłki.
ryba_82 pisze:A kogo byś widział w ich miejsce?Oczywiście nie licząc tych o których wiedzieliśmy już dawno,że nie pojadą na Euro.
Po kolei: Boruc, Żewłakow, Lisowski, Banaś, Komorowski, Wilk, Peszko, Borysiuk, Piech/Jankowski

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 maja 2012, 14:53

bartbuks pisze:Hmmm, wyjaśnię to precyzyjniej. Może nie chodzi o to, że jestem anty-kadrowy. Mam po prostu przeświadczenie, że klęska, która jest możliwa, może pewnym osobom uświadomić w jak czarnej dupie jesteśmy przez PZPN. Nie mam parcia na sukces kadry, bo totalnie w to nie wierzę. Nie będę siedział i gotował się przed każdym spotkaniem, bo balonik został napompowany. Zresztą, Smuda ogłosił kadrę paralityków, przebierańców i trybuniarzy, więc o czym my mówimy? Jak mam identyfikować się z kadrą, która jest tak żenująca, że głowa mała. W której grają jacyś kolesie, co boisko od nich częściej widzę ja, a taki Brożek nie potrafi przekonać trenera Celtiku aby ten zabrał go z trybun.
Ech. Narzekasz, narzekasz i narzekasz. Piszesz rzeczy, o których wszyscy wiedzą i usiłujesz przedstawić sytuację w taki sposób, że niby ja uważam, że jest super, ekstra, że mamy megamocną drużynę, która dojdzie do półfinału i przed którą trzęsą portkami Niemcy czy Hiszpanie. Nie, nie jest. Jakbym miał przedstawić listę rzeczy, która mi się nie podoba w organizacji tego turnieju i sposobie prowadzenia kadry przez Smudę to zabrakłoby miejsca na serwerze forum. Tak, też wydaje mi się, że pod względem sportowym ten turniej będzie niewypałem w naszym wykonaniu. Tyle, że tym co nas różni jest to, że ja nie wieszam człowieka zanim nastąpił sąd.

W dodatku odwracasz kota ogonem i piszesz o skakaniu i cieszeniu się a ja wciąż zmierzam do przyczyn tego dlaczego życzyłeś tej drużynie jak najgorzej a nie tego, że masz wszystkiemu przyklaskiwać i jarać się każdym słowem Smudy. To tak jakby Twoja Valencia była w potwornych długach, źle zarządzana a trener grał idiotyczną taktyką a Ty byś pisał, że chcesz aby Nietoperze spadły do Segunda bo może ktoś przejrzy na oczy.
bartbuks pisze:A jak mam(y) się nie wkurzać, jeśli selekcjoner zachowuje się i wypowiada się jak półmózg, a jego decyzje personalne są kontrowersyjne dla 90% kibiców? Czy raz nie mogliśmy zrobić coś więcej, niż podejść do tematu na zasadzie "jakoś to będzie"? Mamy fajny turniej, w którym można się pokazać, a pizdowaty selekcjoner zabiera na niego nieudaczników. I ja mam teraz skakać i cieszyć się, a potem robić z siebie durnia wierząc, że Ci piłkarsko upośledzeni kolesie coś wygrają? Wybacz, ale nie startujesz w Speedway`u na starym romecie wujka.
Powtórzę się ale co mi tam. Czy to jak zachowuje się i wypowiada Smuda to jakaś nowość? Czy PZPN z Latą na czele od początku dawał jakiekolwiek nadzieje? Zamiast znowu narzekać na pół strony zastanów się nad odpowiedziami. Podejrzewam, że obie są negatywne. W takim układzie odpowiedz mi teraz co w tej chwili, w tym momencie, na około miesiąc przed Euro da mieszanie z gównem tej kadry, Smudy i PZPNu? W tej chwili sekundy przed turniejem w czymkolwiek pomoże besztanie, narzekanie i jęczenie? Sprawi, że Boruc i Żewłakow zagrają na Euro? Pomoże tej drużynie w lepszym występie na mistrzostwach albo sprawi, że jutro zmienią się władze PZPNu? Można było podejść inaczej niż "jakoś to będzie" do organizacji tych mistrzostw? Oczywiście, że można było, wręcz trzeba było. Tylko zamiast siedzieć wygodnie w fotelu i jęczeć na wszystko co robi Smuda i spółka sekundy przed Euro choć po samym wyborze był ogólny entuzjazm i można zaryzykować twierdzenie, że to lud go wskazał, należało wziąć pochodnie i coś z tym zrobić w zalążku kiedy to Euro dostaliśmy a nie teraz kiedy potęgowanie negatywnego wizerunku tej drużyny to ostatnie czego potrzebujemy.

Jedyna rzecz o którą mi chodzi to trochę dystansu, przynajmniej teraz przed Euro, za miesiąc będzie można najprawdopodobniej już jebać na całego. Wyobraźcie sobie taką sytuację,najgorszy koleś w klasie przygotowuje się do Matury z polskiego i deklaruje rodzinie, że on im wszystkim pokaże i wyjebie wynik na 70%, na początku większość go wspiera i klepie po plecach ale z czasem wszyscy widzą, że przygotowuje się do niej albo po łebkach zaczynając przygotowania za pięć dwunasta, czytając streszczenia nieistotnych książek choć deklarował, że przeczyta wszystkie lektury albo w zupełnie nielogiczny sposób. Zamiast czytać Potop, Chłopów czy Dziady on sięga po lektury, których nikt na Maturze się nie spodziewa tylko dlatego, że one przypadły mu do gustu. Wszyscy w domu pukają się w głowę i mówią, że nie ma szans żeby w ogóle zdał tę Maturę a co dopiero na 70% jak wszystkim obiecał. Zostaje dzień do Matury ale wszyscy mają już to w dupie jak napisze, każdy stawia na nim krzyżyk, nikt nawet nie daje mu szansy napisania tego egzaminu tylko wszyscy jebią go za to z góry do dołu, że tak a nie inaczej się przygotowywał. Bez sensu, nie? Mogliby przecież jeszcze poczekać ten jeden dzień i potem go besztać do woli za to jak to zjebał ale po co czekać?

Odchodzi tu solidne hejtowanie i widzę, że mamy tu rzeszę kibiców wychowywanych w nienawiści przez weszło. Heh, tak jak gdzieś zostało napisane Smuda to postać tragiczna, czego nie zrobi i tak będzie źle. Ja też mam zastrzeżenia co do niektórych powołań ale takie miałem też i do Janasa, Engela czy Leo.

Od razu zaznaczam, że nie mam nic do kibiców, którzy odwrócili się od drużyny i jest im ona obojętna z powodu masowego zaciągu "farbowanych lisów". Mi kilka postaci także w ogóle nie pasuje ale rozumiem podejście tych, którzy nie utożsamiają się z reprezentacją Polski, w której gra Niemiec.

Zgadzam się, że Brożek, Matuszczyk czy Boenisch to pomyłki, które w żaden sposób nie zasłużyły na to żeby grać w koszulce z Orłem na piersi. Gdyby to jeszcze byli gracze jak Lewy czy Błaszczykowski, którzy udowodnili jak wiele mogą dać to można byłoby polemizować ale mówimy o zawodnikach, którzy nic nie pokazali ani w kadrze ani w klubie, bo byli zwyczajnie za słabi żeby się przebić.
O ile Boenisch gra na pozycji gdzie mamy wielką posuchę jak nigdzie indziej i kiedyś, bardzo dawno temu grał na poziomie nieosiągalnym dla reszty konkurentów tak pominięcie Borysiuka w "26" , który zanotował progres w ostatnim roku, żeby znalazł się tam Matuszczyk to decyzja irracjonalna.
Brożek, dostał ultimatum, chce grać na Euro musi grać w klubie, zmienił klub ale sprowadziło się to tylko do zmiany krzesła na trybunach, z tureckiego na szkockie. Wniosek był prosty, widocznie nie dla Smudy. Wątpię aby Piech czy Jankowski dali coś więcej tej drużynie ale oni przynajmniej grali i robili na boisku cokolwiek żeby na to powołanie zasłużyć.

Inna kwestia to bramkarze. Nie rozumiem zastrzeżeń do Tytonia. Dlaczego Przemek miałby ustępować miejsca komukolwiek poza Szczęsnym skoro broni co tydzień w utytułowanym PSV, wygryzł ze składu Isakssona, który leszczem nie jest a z naszych bramkarzy tylko Szczęsny regularnie broni w lepszym klubie?
Tak jak pisałem o Borucu, już wszystko zostało powiedziane, Kuszczak też wydaje mi się, że nie bez przypadku jest pomijany przez kolejnych trenerów. Mimo wszystko Tomka bym umieścił na liście rezerwowej gdyby (odpukać) coś stało się Szczęsnemu. Obecność Fabiańskiego to dla mnie również pomyłka.

Co by nie zrobił Smuda i tak zostanie zjebany. Jakby powołał Kuszczaka, Piecha i Borysiuka to byłaby jazda o Żewłakowie i Borucu. Jakby powołał tych dwóch to zaczęłyby się lamenty o Frankowskiego, który jeszcze parę miesięcy temu mówił, że za tydzień wiesza buty na kołku. Jakby wziął Frankowskiego to dlaczego nie ma Żyro albo Mili Itd. Itd. To drużyna Smudy, kontrowersje są choć nie ma ich znowu aż tak wiele. Za miesiąc Franz zostanie dokładnie rozliczony ze swoich wyborów i pracy. Miał czas, wiedział jakie są oczekiwania i wiedział jaka jest stawka. Za ponad miesiąc dowiemy się czy zostanie ścięty czy koronowany, jak zapisze się w polskiej historii czy jako jeden z najgorszych trenerów w dziejach czy jako jeden z tych, o których dobrze będzie się mówiło latami. Nie ulega jednak wątpliwości, że jakąś ważną kartę swoim nazwiskiem zapisze.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2012, 14:57 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 maja 2012, 14:54

Cris7 pisze:Po kolei: Boruc, Żewłakow, Lisowski, Banaś, Komorowski, Wilk, Peszko, Borysiuk, Piech/Jankowski
Boruca,Żewłakowa czy nawet Peszki nie biorę w ogóle pod uwagę,bo to żadne zaskoczenie,że nie zostali powołani.Piech i Jankowski bez szans by w niej zaistnieć.Brak mi jedynie Borysiuka,może Komorowskiego,ale Banaś czy Lisowski?Jakoś nie jestem w stanie wyobrazić sobie żadnego z nich w meczu otwarcia.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 03 maja 2012, 14:59

ryba_82 pisze: Boruca,Żewłakowa czy nawet Peszki nie biorę w ogóle pod uwagę,bo to żadne zaskoczenie,że nie zostali powołani.
Jak mniemam nie chodzi o to czy decyzja Smuda jest zaskakująca, tylko o to czy jest słuszna :roll: .

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 maja 2012, 15:05

Komorowskiego Smuda podobno chciał wziąć do "26" ale z powodu kontuzji przesunął go do rezerwowej. Szkoda...

Typy na 3 nazwiska, które polecą?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 maja 2012, 15:05

ryba_82 pisze:
Cris7 pisze:Po kolei: Boruc, Żewłakow, Lisowski, Banaś, Komorowski, Wilk, Peszko, Borysiuk, Piech/Jankowski
Boruca,Żewłakowa czy nawet Peszki nie biorę w ogóle pod uwagę,bo to żadne zaskoczenie,że nie zostali powołani.Piech i Jankowski bez szans by w niej zaistnieć.Brak mi jedynie Borysiuka,może Komorowskiego,ale Banaś czy Lisowski?Jakoś nie jestem w stanie wyobrazić sobie żadnego z nich w meczu otwarcia.
Wolę Banasia czy Lisowskiego niż jakieś niemiecko-francuskie popłuczyny. Może i są słabi, ale są Polakami. Wolę uczciwie przegrywać, niż nawet wygrać, ale się szmacić.

E: Jest dokładnie tak jak pisze rzeznik. Nie napisałem o tym, że jestem zaskoczony, że wybrano tych, a nie innych piłkarzy. Nie jestem, bo wiem, że Dyzma to idiota. Napisałem jedynie, że to pomyłki.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 03 maja 2012, 15:16

Morrow pisze:Typy na 3 nazwiska, które polecą?
Obstawiam Kucharczyka, Kamińskiego i Wolskiego.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 03 maja 2012, 15:17

Cris7 pisze:
ryba_82 pisze:
Wolę Banasia czy Lisowskiego niż jakieś niemiecko-francuskie popłuczyny. Może i są słabi, ale są Polakami. Wolę uczciwie przegrywać, niż nawet wygrać, ale się szmacić.

E: Jest dokładnie tak jak pisze rzeznik. Nie napisałem o tym, że jestem zaskoczony, że wybrano tych, a nie innych piłkarzy. Nie jestem, bo wiem, że Dyzma to idiota. Napisałem jedynie, że to pomyłki.
Jak w kadrze grały Olisadeby , Rogery to jakoś nikt się nie czepiał . Jasne , że lepiej żeby grali prawdziwi Polacy , ale jeżeli Ci ludzie mają jakieś polskie korzenie i Rzeczypospolita Polska stwierdza , że mogą być obywatelami Polski , to dlaczego nie mają grać ? W przypadku dwóch kolorowych których wymieniłem , nie było żadnej mowy o korzeniach .

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1489
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 03 maja 2012, 15:18

A o transparentach "Roger nigdy nie będziesz Polakiem" to już zapomniałeś?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 maja 2012, 15:20

lukinis131 pisze:Jak w kadrze grały Olisadeby , Rogery to jakoś nikt się nie czepiał . Jasne , że lepiej żeby grali prawdziwi Polacy , ale jeżeli Ci ludzie mają jakieś polskie korzenie i Rzeczypospolita Polska stwierdza , że mogą być obywatelami Polski , to dlaczego nie mają grać ? W przypadku dwóch kolorowych których wymieniłem , nie było żadnej mowy o korzeniach .
Tak samo wtedy się szmaciliśmy, jak dzisiaj. Różnicą jest jedynie skala, choć ma ona oczywiście drugorzędne znaczenie.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 03 maja 2012, 15:21

NoName1989 pisze:A o transparentach "Roger nigdy nie będziesz Polakiem" to już zapomniałeś?
Były a i tak reprezentacji kibicowali wszyscy których interesuje ten sport .

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1489
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 03 maja 2012, 15:23

lukinis131 pisze:
NoName1989 pisze:A o transparentach "Roger nigdy nie będziesz Polakiem" to już zapomniałeś?
Nie wszyscy ;) i nie mam tu na myśli tylko siebie

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 03 maja 2012, 15:28

NoName1989 pisze:
lukinis131 pisze:
Nie wszyscy ;) i nie mam tu na myśli tylko siebie
No dobra nie wszyscy , ale na pewno było mniej "wyjebania na kadrę" niż teraz . Ja będę kibicował Polsce , a nie konkretnie Smudzie , Polanskiemu czy komuś innemu . To że nie graja tam sali Polacy , to i tak my na to wpływu nie mamy .

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 maja 2012, 15:29

Morrow pisze:Ech. Narzekasz, narzekasz i narzekasz. Piszesz rzeczy, o których wszyscy wiedzą i usiłujesz przedstawić sytuację w taki sposób, że niby ja uważam, że jest super, ekstra, że mamy megamocną drużynę, która dojdzie do półfinału i przed którą trzęsą portkami Niemcy czy Hiszpanie. Nie, nie jest.
Widzisz, twierdzisz, że narzekam, a ja Ci powiem, że nie, to nie jest mój skowyt, narzekanie, bądź lament. To są suche fakty, tak jak piszesz, o których każdy wie. Tylko, że mi te fakty przeszkadzają i nie mam oporów by o tym mówić. I nigdzie nie napisałem, że uważasz iż reprezentacja jest silna, mega mocna. Jest mega słaba! Tylko Ty zyjesz nadzieją i wiarą, a ja mam dość obietnic i obrzydło mi patrzenie jak marnujemy taką szansę. Z buraczanymi działaczami, trenerem elokwentem, piłkarzami bez jaj. Sorry, tak jak napisał piwus - to nie jest moja kadra, ja po prostu się z nią nie identyfikuje.
Morrow pisze:dlaczego życzyłeś tej drużynie jak najgorzej a nie tego, że masz wszystkiemu przyklaskiwać i jarać się każdym słowem Smudy
BO wszystko zmierza do zaliczenia mega klęski, mnie to nie bawi, ale jaka kadra taki wynik. Robimy cyrk, to może niech szybko chłopaki skończą w grupie, aby nie było wstydu. Naprawdę dla Ciebie nic nie znaczy, że w koszulce z Orłem stoi facet, który kilkanaście miesięcy wcześniej wypierał się polskości i publicznie głosił, że kibicuje NIemcom w starciu z nami? Przecież to jest kpina w stosunku dla ludzi, którzy czują się patriotami. Zobacz co jest na meczach. Przyjrzyj się jak było 3-4 lata temu, oflagowany stadion, mega doping. A ostatnie mecze? Przecież już nawet dopingu nie ma. Dla mnie zabito jeden z najważniejszych argumentów kadry - jednoczenie ludzi. Ten zespół już nie jednoczy, on dzieli, zobacz ile osób odcina się o tej kadry. I ja też nie chcę się z nimi identyfikować. Nie interesuje mnie banda przebierańców i ludzi kompletne nie zasługujących na to, aby zakładać koszulkę z Orzełkiem. O ile Perquisa mogę przeboleć, o tyle Polanskiego już nie.
Morrow pisze:To tak jakby Twoja Valencia była w potwornych długach, źle zarządzana a trener grał idiotyczną taktyką a Ty byś pisał, że chcesz aby Nietoperze spadły do Segunda bo może ktoś przejrzy na oczy.
Było tak, Koeman był o krok od spuszczena zespołu do SD. I taki upadek wtedy mógł nas też uratować, ale na szczęście po tym dramatycznym sezonie zmieniono władze i uratowano klub. Ale widmo spadku uzmysłowiło wielu ludziom, jak blisko byli zniszczenia klubu.
Morrow pisze:W takim układzie odpowiedz mi teraz co w tej chwili, w tym momencie, na około miesiąc przed Euro da mieszanie z gównem tej kadry, Smudy i PZPNu?
A nie mam prawda wyrazić swojego zdania? Czyli jak czarno coś widzę, to mam zamknąć ryj i się nie odzywać? Bo nie rozumiem. Nie potrafisz zaakceptować jednej rzeczy - jesteśmy na miesiąc przed Euro i jesteśmy w czarnej dupie. Praktycznie w każdym aspekcie organizacyjnym jesteśmy na żenującym poziomie. I mam udawać, że nic się nie dzieje? Takie jest moje zdanie i zaakceptuj je, a jeśli Ci się to nie podoba, to możesz mnie zbanować.
Morrow pisze:Jedyna rzecz o którą mi chodzi to trochę dystansu, przynajmniej teraz przed Euro, za miesiąc będzie można najprawdopodobniej już jebać na całego. Wyobraźcie sobie taką sytuację,najgorszy koleś w klasie przygotowuje się do Matury z polskiego i deklaruje rodzinie, że on im wszystkim pokaże i wyjebie wynik na 70%, na początku większość go wspiera i klepie po plecach ale z czasem wszyscy widzą, że przygotowuje się do niej albo po łebkach zaczynając przygotowania za pięć dwunasta, czytając streszczenia nieistotnych książek choć deklarował, że przeczyta wszystkie lektury albo w zupełnie nielogiczny sposób. Zamiast czytać Potop, Chłopów czy Dziady on sięga po lektury, których nikt na Maturze się nie spodziewa tylko dlatego, że one przypadły mu do gustu.
Tylko, że Smuda-najgorszy uczeń przygotowujący się matury czyta co innego, czyli powołuje swoich pupilków.
Morrow pisze:Mi kilka postaci także w ogóle nie pasuje ale rozumiem podejście tych, którzy nie utożsamiają się z reprezentacją Polski, w której gra Niemiec.
To jeden z powodów. Drugi to selekcjoner bajkopisarz, ktory wali jak z kałacha i ciągle nie trafia.
Morrow pisze:Kuszczak też wydaje mi się, że nie bez przypadku jest pomijany przez kolejnych trenerów.
Z Kuszczakiem jest taki sam problem jak z Borucem. To są silne osobowości, mówią co im leży na sercu. Kuszczak już raz zakomunikował na jednym ze zgrupowań (jeśli dobrze pamiętam, to u Leo), że nie zamierza być zapychaczem, lecz chce dostać szansę wykazania się. I tak oto odleciał.

Żeby zakończyć ten temat. Oficjalnie, ta kadra ani mnie ziębi, ani parzy. Jej wynik na Euro jest mi totalnie obojętny, ale jak mają odpaść w grupie, to życzę sobie żeby to się stało za sprawą 3 x Totalny wpierdol!
A o transparentach "Roger nigdy nie będziesz Polakiem" to już zapomniałeś?
Grzelak nigdy nie będziesz Brazylijczykiem! :D

Awatar użytkownika
darek123
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: darek123 » 03 maja 2012, 15:31

Fajnie, że znowu możemy wyłapać rasistów i ksenofobów na tym forum. Na razie dobrze, że jest tylko jeden NoName1989. Ktoś jeszcze ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”