Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 40

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 14 maja 2005, 20:37

Wiselka tylko 1:1, ale ona i tak ma tytuł w kieszeni. Moim faworytem dalek jest oczywiście Wisla, Odra tylko broni się przed spadkiem a ta przegrana postawiłaby Wodzisławian w bardzo złej sytuacji, bo swe meczu wygraly broniący się przed spadkiem GKS oraz Lech. Odra musi walczyć o remis, bo o wygraną nie ma szans.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 maja 2005, 20:50

Już 2:1 Marek Zieńczuk rożny :arrow: wrzuta i mam prowadzenie :D 60 minuta i mam nadzieje że Odra sie nie podniesie !!!

Wisła znów zaczeła ospale ale zaczałe trybić jak zawsze kiedy trzeba :D

JAZDA :!: JAZDA :!: JAZDA :!: BIAŁA GWIAZDA :!:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 14 maja 2005, 21:16

Po Odrze-3:1, a strzelcem gola jest Maciek Zurawski, drugi raz w czasie tego meczu. Więc Oderka jest bliższa II ligi, jeszcze z jedna wygrana Lechu, a przegrana Odry, to Wodzisławianie będą w krytycznej sytuacji.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 maja 2005, 22:07

Początek był beznadziejny, ale na szczęscie się później rozkręcili :D.
Franek? Trudno, on przygotwuje się na Legię, by pyknąć 2 brameczki. Jedno tylko mnie denerowało. Czemu Liczka ciągle ładuje Ekwueme do pierwszego składu, Kwiek dla niego nie istnieje? Już sto razy bardziej wolałbym widzieć Olka w tym meczu. Szczególnie, że grałby przeciwko dawnym kolegom. Jak naszym idzie gra z byłym klubem? No widzieliśmy we Wronkach na przykładzie Zieńczuka i nie dawno Majdana z Pogonią. Mobilizują dwa razy bardziej niż na normalny mecz, a Kwiek w dodatku chciałby się pokazać. Nie mówie już o tym, że Ekwueme nie umie grać :roll:.
Boję się co będzie jak odejdzie Żuraw, bo Brożek za szybko uwierzył, że jest Mackiem. Zieńczuk dla mnie znów bohater meczu, ładna bramka i asysta, jeśli się nie mylę...
Widać było brak Sobola, ale o wynik byłem spokojny, widać, że im zależało i wygrana wisiała w powietrzu już po bramce Żurawia. Choć po straconej bramce adrenlinka podskoczyła. W końcu były do pobicia dwa rekordy. 37 niekonanych wogóle meczy Widzewa i 48 meczy u siebie Legii (mam nadzieję, że nie pomyliłem :wink:).
edyne na co można narzekać, to to, że mistrz się trochę odwlecze. Gdyby Legia pokonała albo choćby zremisowała z Groclinem, już by było wszystko jasne. A tak to do następnego meczu.

Kurcze zawsze chociałbym mieć takie zmartwienia 8).

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 14 maja 2005, 23:40

piwus>>> dobrze ze Groclin wygrał:> mistrza kibice będą świętowac na Legii:>

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 14 maja 2005, 23:56

Ale feta na Groclinie, więc znaczenia nie ma 8).
Chociaż masz racje takie mistrzostwo ma dodatkowy smaczek: "Cała Żyleta płacze...". Heh

A jakie bilety będą, o Boziu, 5 dyszek jak nic. Ale to konie będą miały najlepszy urobek :?.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 15 maja 2005, 14:16

ale Majdan pojechał Rockiemu.. bardzo dobrze:D Rocki doskonale wiedzial, że Majdna się zachowuje tak a nie iaczej...chcial go sprowokowac na czerwoną, ale mu się nieudalo panience jednej:D pewnie juz jets pod dzrwiami PZPn i płacze:D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 maja 2005, 14:41

Dla mnie Wisła wczoraj zagrało "słabo" no nie można mówić co prawda słabo przy zwyciestwie 3;1 ale tak łatwo z czasiem dochodzili do sytuacji strzelackch że powinni sie przyłazyć. Odra zaczeła jak by nie wiadomo co miała ugrać :D Teraz wraca Radek na środek pola i Legie ustawi :D Brakowało go w tym meczu ale dobrze że odpoczą ....

Piwus -- No tak Franek :( i "200%" ale może coś w tym jest że zacznie na Legia koncert :D Sikora jak sie nie myle tez ostatnio zawalił kilka 100% a z Legia pokazał co potrafi :D A Sikora to nie Franek :twisted:

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 16 maja 2005, 15:03

ja bym sie nienastawial tak bardzo na gole Franka z Legią... w tamtym sezonie tez tak było;] oby cos strzelil, ale on z19 golami po jesieni mogl spokojnie siasc na lawce:D takze nienarzekajcie:P 24 goli dawno niestrzelono, a napewno ten dorobek poprawi jeszcze..

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 16 maja 2005, 15:12

Tylko zauważ Mazi, że Frankowski jest obecnie w gorszej formie, i tego dorobku może nie poprawić. ;) Jego niewykorzstane sytuacje mogą się zemścić poprzez gole strzelone przez Maćka Żurawskiego, który obecnie gra bardzo dobrze. Prawdopodobieństwo, iż 'Franek' będzie grał z Legią tak, jak jesienią jest nikłe. Wydaje mi się, że zimą zapomniał, jak się strzela. Albo jest to po prostu wina polskiego Valendreia Luxemburgo, Vernera Liczki. :)

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 16 maja 2005, 15:28

Ania>> jestem gotów zaryzykowac ze jesli Henri by zostal to Wisla mialaby teraz 20 pkt przewagi, ale nad 2 druzyna w tabeli a nie3:P

co do Franka: tak jak pisalem on po tych 19 goli mogl spokojnie siasc na lawce bo swoje zrobil na ten sezon... teraz juz 5 goli dolozyl. jeszze 4 mecze w tym Legia i Groclin... jestem pewien na 100%% ze strzeli bynajmniej 2 gole... :)

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 16 maja 2005, 21:46

Jesli Wisla wygra z Legia , zagra równiez dla Cracovii , wtedy Craxa mogla by bezproblemowo pomalutku dojscv do pucharu uefa , z kim wisla gra pozniej ??

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8711
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 maja 2005, 21:51

jackieboy pisze:Jesli Wisla wygra z Legia , zagra równiez dla Cracovii , wtedy Craxa mogla by bezproblemowo pomalutku dojscv do pucharu uefa , z kim wisla gra pozniej ??
Ty sie juz Legia nie przejmuj :!: bo jesli nie uda sie wejsc do UEFA przez lige to zdobeda Puchar Polski :)

p.s. - Legia wygra z Wisla :)

pozdro

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 maja 2005, 21:58

Cloner, załóżmy jednak, że przegra. wtedy zrównuje się punktami z Cracovią. Wtedy chyba liczy się stosunek bramkowy i kto ma lepszy ma UEFA? Jeśli tak, to Legia zostaje na 3 miejscu, a Cracovia będzie się łudzić jeszcze przez rok?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8711
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 maja 2005, 22:09

piwus pisze:Cloner, załóżmy jednak, że przegra. wtedy zrównuje się punktami z Cracovią. Wtedy chyba liczy się stosunek bramkowy i kto ma lepszy ma UEFA? Jeśli tak, to Legia zostaje na 3 miejscu, a Cracovia będzie się łudzić jeszcze przez rok?
jakby Legia przegrala ten mecz u siebie z Wisla, to wtedy przy Łazienkowskiej szykuje sie Wielka Rewolucja ze zmiana trenera i polowy zawodnikow na czele :)
co do przepisow PZPN to ich nie znam, nie wiem czy liczy sie stosunek bramkowy czy tez bezposrednie spotkania :)

pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”