Post Wyświetl pojedynczy post autor: Movieman » 07 maja 2012, 1:01
Movieman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 07 maja 2012, 1:08
Daaaamian

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 07 maja 2012, 1:08
Skąd taki wniosek, mówię o włoskich filmach grozy (bo o horrorach) i wymieniam głównych kompozytorów muzyki do nich (Morricone skomponował soundtracki min do "Black Belly of the Tarantula", "Lizard in a Woman's Skin", "My Dear Killer" i wielu innych horrorów z Italii) a nie kompozytorów i główne gatunki do jakich komponowaliMovieman pisze:Cement Twoja wypowiedź zabrzmiała tak jakby Morricone był kompozytorem muzyki do głównie filmów grozy.
Zarówno "Cinema Paradiso" jak i "Misję" ogromnie cenię, zwłaszcza, że "Misja" ma swoje odzwierciedlenie w wydarzeniach historycznych - ruiny jezuickich misji w Ameryce Południowej do dziś świadczą o dramatycznej historii tego wielkiego zakonu.Movieman pisze: A tak nie jest. Nie zapominajmy o jego cudownej ścieżce (i chyba najlepszej w jego karierze) do filmu "Cinema Paradiso". A do tego takie produkcje jak "Misja" czy filmy o papieżu z Piotrem Adamczykiem. Bądź co bądź prze-genialny artysta, nie ważne czy jest to dramat czy horror. Zdecydowanie TOP5 jeśli chodzi o ludzi odpowiedzialnych za filmowe score'y.
Do "Suspirii" w istocie genialny soundtrack, w przypadku "Dawn of the Dead" jednak znacznie poniżej tego co zaprezentowali w "Sleepless"Movieman pisze:Jeszcze mała wzmianka apropo Goblinów. Świetna ścieżka w "Suspirii" Argento i "Świcie żywych trupów" dziadka Romero.
Cement
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Movieman » 07 maja 2012, 1:13
To jest i tak dopiero przedsmak tego co nas czeka. Jestem gotów założyć się o... w sumie nie wiem o co, że "Dark Knight Rises" osiągnie magiczny wynik 2 miliardów. Jestem również gotowy zaryzykować i napisać, że będzie najbardziej dochodowym filmem roku wyprzedzając tym samym "Hobbita" i "Prometeusza".Daaaamian pisze:Avengers z rekordem otwarcia. Film w ten weekend zarobił w USA aż 200 mln dolarów. Kosmiczny wynik.
Movieman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 07 maja 2012, 1:28
Daaaamian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Movieman » 07 maja 2012, 1:36
Movieman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 07 maja 2012, 1:51
Daaaamian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Movieman » 07 maja 2012, 12:36
Movieman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 07 maja 2012, 15:12
Daaaamian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Movieman » 07 maja 2012, 17:13
Movieman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 07 maja 2012, 20:10
No jeśli uważasz Królestwo Niebieskie za słaby film, to... hmm są gusta i guściki.janop pisze:
Zapowiedzi wyglądają dobrze, ale po bezpłciowym "Robin Hoodzie", który był chyba najsłabszym obok "Królestwa Niebieskiego" filmem Scotta mam lekkie obawy.
Nebula RN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 07 maja 2012, 20:21

Daaaamian
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Movieman » 07 maja 2012, 23:16
Dokładnie. Muzyka, w ogóle dźwięk w tym filmie powalający. Pamiętam, że dwa razy byłem w kinie na tym, drugi raz specjalnie właśnie dla efektów dźwiękowych. "Robin Hood" faktycznie nieudany. "Prometeusz" udać się musi, po prostu musi. No i ta osada, wiadomo hoollywoodzko, ale Charlize Theron (Nebula RN pisze:No jeśli uważasz Królestwo Niebieskie za słaby film, to... hmm są gusta i guściki.janop pisze:
Zapowiedzi wyglądają dobrze, ale po bezpłciowym "Robin Hoodzie", który był chyba najsłabszym obok "Królestwa Niebieskiego" filmem Scotta mam lekkie obawy.
Ale polecam obejrzeć wersję reżyserską na dobrym sprzęcie i wtedy ocenić raz jeszcze.
Movieman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 maja 2012, 19:33
Pocieszyć CięDaaaamian pisze:Men in Black III jakoś nie ciągnie mnie do kina. Soundtrack Pitbulla skutecznie zniechęca.
Slim91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Movieman » 10 maja 2012, 2:25
Na postawie anime powstały trzy filmy fabularne. "Death Note - Notatnik śmierci" oraz "Death Note: Ostatnie imię" opisują wydarzenia zaprezentowane w anime. Są po prostu podzielone na dwie części, aczkolwiek w tej drugiej "Ostatnie imię" sporo pozmieniali. Jeśli chodzi o "L: Change the World" jest to bardziej spin off nie mający fabularnie większych powiązań z anime.a właśnie, propo notatnika śmierci, widziałem jeden film - walki "L" z Kirą i finałem tej rywalizacji, ale słyszałem, że filmów na bazie Death Note jest więcej... Jeden z nich poświęcony L'owi a inny związany jakoś fabularnie z animacją, nie jako kontynuacja - chodzi o epizody z Nearem ?
Fajnie by było, jak by ktoś to przybliżył
Movieman
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio