Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 maja 2012, 2:27
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 maja 2012, 7:50
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 maja 2012, 10:32
choć było bliskoDuch pisze: ale do ostateczności jeszcze nie doszło,
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 maja 2012, 11:00
To jest chory człowiek, jego powinni w kaftan zapiąć i do psychiatryka. I on ma czelność mówić o języku nienawiści używanym przez PiSfieldy pisze:choć było bliskoDuch pisze: ale do ostateczności jeszcze nie doszło,
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2012, 13:51
Pokażę to, co chyba każdy z nas ma na myśli:A mnie ciekawi czemu forumowi obrońcy PO od dobrego czasu siedzą cichutko jak mysz pod miotłą?
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 maja 2012, 14:52

petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 maja 2012, 15:03
Dziwne. Przed wyborami chętnie zabieraliście głos.Wilmore pisze:Pokażę to, co chyba każdy z nas ma na myśli:A mnie ciekawi czemu forumowi obrońcy PO od dobrego czasu siedzą cichutko jak mysz pod miotłą?
http://demotywatory.pl/3779538
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2012, 15:18
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 maja 2012, 20:55

http://fakty.interia.pl/polska/news/bea ... ,1797313,3Beata Sawicka skazana
3 lata więzienia, pozbawienie praw publicznych na 4 lata i 40 tys. zł grzywny dla b. posłanki PO Beaty Sawickiej; 2 lata więzienia w zawieszeniu na 5 lat i grzywna dla burmistrza Helu Mirosława Wądołowskiego - taki wyrok ogłosił stołeczny sąd okręgowy.
Orzeczenie wydane przez trzech sędziów zawodowych zapadło po dwuipółletnim procesie przeciwko oskarżonym o korupcję i płatną protekcję Sawickiej i Wądołowskiemu. - Wymierzając kary, sąd wziął pod uwagę stopień winy oskarżonych i stopień szkodliwości ich czynów - mówił w dwuipółgodzinnym uzasadnieniu wyroku sędzia Hubert Gąsior. Jak podkreślił, oskarżeni działali z chęci zysku, a korupcja to zjawisko niebezpieczne, bo podważa zaufanie do państwa i prawa.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 16 maja 2012, 21:08
michal2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 maja 2012, 22:07
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 maja 2012, 22:08
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 16 maja 2012, 22:11
michal2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 maja 2012, 22:16
Ten cały Tomek powinien siedzieć za próbę wręczenia łapówki.Marco_Van_Basten pisze:Ta kobieta jest przecież niewinna. Po prostu faszyści z PIS-u nie dają jej żyć.
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 maja 2012, 22:24
Mam nadzieję, że dramat tej kobiety, skazanej za poglądy, zostanie zauważony na świecie i zostanie uwolniona.- To, co prokurator robił wobec mnie, było nieludzkie. Nic nie będzie w stanie mnie przekonać, że prokuratorzy występujący w tej sprawie są apolityczni - oni są politykami PiS - powiedziała Sawicka w prawie 50-minutowym wystąpieniu na koniec procesu w warszawskim sądzie okręgowym.
Prosiła sąd o uniewinnienie. - Uniewinnienie to dar na dalsze życie. Ja nie chcę umierać za politykę - powiedziała.
Jak twierdziła, nie byłoby jej tu dziś, gdyby była posłanką PiS. - Żałuję i bardzo przepraszam za wszystko, co się stało. Nie powinno to mieć miejsca. Być może los tak zdecydował o moim życiu - dodała.
Jej zdaniem w tamtym czasie musiało być zapotrzebowanie polityczne na znalezienie "haków" w opozycji. - Nie ja byłam celem, lecz Donald Tusk, Grzegorz Schetyna, rodzina Wałęsów i nadzorujący służby poseł Marek Biernacki. To na nich się zasadzano. Ja to przeżyłam. Barbara Blida tego nie przeżyła. Andrzej Lepper tego nie przeżył. Czuję się pionkiem w wielkiej grze sił specjalnych - dodała. Za "ciekawe" uznała to, że "osoby, które linczowały rodaczkę, teraz tak troszczą się o Julię Tymoszenko".
petru
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio