Ogólna dyskusja o polityce - Strona 229

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 maja 2012, 2:27

Ej, ja brałem przykład z Boromira, nie karzcie mnie :!:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 maja 2012, 7:50

Poziom sięgnął dna, ale do ostateczności jeszcze nie doszło, bo ja na miejscu Kaczyńskiego dałabym Palikotowi po mordzie wczoraj.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 maja 2012, 10:32

Duch pisze: ale do ostateczności jeszcze nie doszło,
choć było blisko

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1531
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 maja 2012, 11:00

fieldy pisze:
Duch pisze: ale do ostateczności jeszcze nie doszło,
choć było blisko
To jest chory człowiek, jego powinni w kaftan zapiąć i do psychiatryka. I on ma czelność mówić o języku nienawiści używanym przez PiS :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2012, 13:51

A mnie ciekawi czemu forumowi obrońcy PO od dobrego czasu siedzą cichutko jak mysz pod miotłą?
Pokażę to, co chyba każdy z nas ma na myśli:
http://demotywatory.pl/3779538

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 maja 2012, 14:52

Obrazek Obrazek
A to robi prawica w chwilach wolnych od srania inteligentnym ludziom na szachownice. I już mamy pełny obraz. Platformo, broń nas.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1531
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 12 maja 2012, 15:03

Wilmore pisze:
A mnie ciekawi czemu forumowi obrońcy PO od dobrego czasu siedzą cichutko jak mysz pod miotłą?
Pokażę to, co chyba każdy z nas ma na myśli:
http://demotywatory.pl/3779538
Dziwne. Przed wyborami chętnie zabieraliście głos.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2012, 15:18

Wybory to specyficzny okres, nie można pozwolić, by obłąkańcza retoryka chętnie i często tutaj stosowana była jedynym głosem widzianym przez niezdecydowanych.
Nie myl jednak wpisu z dyskusją.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 maja 2012, 20:55

Obrazek

Przykład człowieka zniszczonego przez państwo totalitarne. Przez państwo policyjne. Państwa które prowokuje uczciwych obywateli do przestępstwa i uwodzi. Państwa które linczuje na oczach mediów przeciwników politycznych. Wykorzystuje służby specjalne do zniszczenia konkurencji. Państwa, które z demokracją nie ma nic wspólnego. Rządy autorytarne Kaczyńskiego i świty. Tak to leciało?
Beata Sawicka skazana

3 lata więzienia, pozbawienie praw publicznych na 4 lata i 40 tys. zł grzywny dla b. posłanki PO Beaty Sawickiej; 2 lata więzienia w zawieszeniu na 5 lat i grzywna dla burmistrza Helu Mirosława Wądołowskiego - taki wyrok ogłosił stołeczny sąd okręgowy.

Orzeczenie wydane przez trzech sędziów zawodowych zapadło po dwuipółletnim procesie przeciwko oskarżonym o korupcję i płatną protekcję Sawickiej i Wądołowskiemu. - Wymierzając kary, sąd wziął pod uwagę stopień winy oskarżonych i stopień szkodliwości ich czynów - mówił w dwuipółgodzinnym uzasadnieniu wyroku sędzia Hubert Gąsior. Jak podkreślił, oskarżeni działali z chęci zysku, a korupcja to zjawisko niebezpieczne, bo podważa zaufanie do państwa i prawa.
http://fakty.interia.pl/polska/news/bea ... ,1797313,3

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 16 maja 2012, 21:08

Całe to PO kojarzy mi się tylko z aferami, 'kolesiostwem' i niekompetencją. Nie ma co. Czeka nas tu w Polsce świetlana przyszłość :?

Biedna ta pani wyżej. 'Tyle układów miała wypracowanych' i wszystko się zmarnowało :(

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 maja 2012, 22:07

Nie wiem jak to możliwe, że ludzie, którzy popełnili jakiś tam błąd w swoim życiu (i to jeszcze w wyniku prowokacji, przez zbrodniczy kaczyzm :!: ) idą do więzienia, a mohery, kibole i prawicowi naziole chodzą bezkarnie po ulicach. Co z tą Polską, ja się pytam :?:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 maja 2012, 22:08

Ta kobieta jest przecież niewinna. Po prostu faszyści z PIS-u nie dają jej żyć.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 16 maja 2012, 22:11

Dobrze że CBA nie powiodło się z biednymi, niewinnymi Mirem, Rychem i Zbychem :won:

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 maja 2012, 22:16

Marco_Van_Basten pisze:Ta kobieta jest przecież niewinna. Po prostu faszyści z PIS-u nie dają jej żyć.
Ten cały Tomek powinien siedzieć za próbę wręczenia łapówki.

Miał być cud, ale niestety jest w Polsce PiS, który ciągle jątrzy. Zbudowali mnóstwo autostrad, to PiSowcy po nocach łazili i je rozwalali, a tam gdzie dalej budowano, to kradli kamienie spod nawierzchni. Miała być sprawna służba zdrowia - byłaby, gdyby PiSowcy moherów nie wysłali, żeby robiły sztuczne kolejki. Można dalej wymieniać dowody na to, że to wszystko jest winą PiSu, ale chyba nie ma sensu, bo każdy to widzi...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 maja 2012, 22:24

I jak mówiła pani Sawicka prokurator był pisowski, to więc to jest powrót stalinowskich sądów. Dekomunizacja jest Polsce niepotrzebna, bo to jątrzenie starych ran, a np. zasłużeni ubecy bardziej potrzebują godnej emerytury niż ich ofiary. Ale ten kraj musi przeprowadzić delegalizację pewnej zbrodniczej organizacji, a następnie depisację wszystkich publicznych urządów. W tym momencie są bliscy zamordowania kolejnej niewinnej kobiety. Powstrzymać tego małego faszystę z pochodnią, który czyta Mein Kampf i ciągle mówi o Hitlerze, zanim będzie za późno! Ludzie z Polski wyjeżdzają, bo jest PiS, ludzie idą do wiezienia, bo jest PiS, ludzie są zabijani przez PiS! PiS powoduje zużycie słów hitlerowiec i faszysta, PiS dokonuje zdrady narodowej dogadując się nad glową rządu z Rosją, wyznawcy Pisu zabijają niewinnych ludzi, PiS kłamie w sprawie Smoleńska, PiS używa języka nienawiści na pośle Niesiołowskim. Dosyć tego.
- To, co prokurator robił wobec mnie, było nieludzkie. Nic nie będzie w stanie mnie przekonać, że prokuratorzy występujący w tej sprawie są apolityczni - oni są politykami PiS - powiedziała Sawicka w prawie 50-minutowym wystąpieniu na koniec procesu w warszawskim sądzie okręgowym.

Prosiła sąd o uniewinnienie. - Uniewinnienie to dar na dalsze życie. Ja nie chcę umierać za politykę - powiedziała.

Jak twierdziła, nie byłoby jej tu dziś, gdyby była posłanką PiS. - Żałuję i bardzo przepraszam za wszystko, co się stało. Nie powinno to mieć miejsca. Być może los tak zdecydował o moim życiu - dodała.

Jej zdaniem w tamtym czasie musiało być zapotrzebowanie polityczne na znalezienie "haków" w opozycji. - Nie ja byłam celem, lecz Donald Tusk, Grzegorz Schetyna, rodzina Wałęsów i nadzorujący służby poseł Marek Biernacki. To na nich się zasadzano. Ja to przeżyłam. Barbara Blida tego nie przeżyła. Andrzej Lepper tego nie przeżył. Czuję się pionkiem w wielkiej grze sił specjalnych - dodała. Za "ciekawe" uznała to, że "osoby, które linczowały rodaczkę, teraz tak troszczą się o Julię Tymoszenko".
Mam nadzieję, że dramat tej kobiety, skazanej za poglądy, zostanie zauważony na świecie i zostanie uwolniona.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”