FMy - Strona 668

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 08 maja 2012, 23:50

Ja tam opisywać kariery swojej nie będę, bo ktoś mi wypomniał, że za długie posty robię, więc ograniczę się do pochwalenia nabytkiem...

Andrea Angius to wychowanek AS Romy, trafił do mnie w okienku zimowym poprzedniego sezonu gdzie już na starcie w 31 meczach strzelił 28 bramek i 11 asyst.
W drugim sezonie (jeszcze nie zakończonym), Angius zdeklasował statystyki Serie A jeśli chodzi o króla strzelców, mając też najlepszą średnią formy w lidze, w 47 spotkaniach tego sezonu strzelił 48 goli i zaliczył 15 asyst. Został mi do rozegrania finał LM i jeden mecz ligowy, ale jako, że już dawno zapewniłem sobie tytuł, to Angiusa oszczędzam na finał LM - jednak może się skusze i wystawię go... tak by dobił do 50 goli w sezonie... Chociaż kto wie, może w LM nadrobi te dwie bramki, zobaczymy, ale nie chce jednak ryzykować kontuzji zawodnika, jaki potrafi praktycznie w pojedynkę wygrać mecz.

ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 96

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 09 maja 2012, 8:37

Mirek15 pisze:Miałeś miejsce na 3 nowych graczy z poza UE :?:
Nie jestem obeznany na Hiszpańskiej Piłce ale z tego co mi się wydaje to tam jest tak ze możesz zgłosić iluś niepamietam ilu do sezonu z poza Uni Europejskiej a nie tak jak w Serie A że można sprowadzić w okienku transferowym dwóch graczy,jak się mylę poprawcie mnie :wink:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 maja 2012, 14:26

Do Hiszpanii można sprowadzić ile się chce non UE, ale do rozgrywek można tylko 3 zgłosić. Niemniej innych można wysłać na wypożyczenia etc. No i plus taki, że taki Brazylijczyk czy inny Argentyńczyk dostają obywatelstwo już po dwóch sezonach.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 maja 2012, 14:59

Sinik1988 pisze:Nie jestem obeznany na Hiszpańskiej Piłce ale z tego co mi się wydaje to tam jest tak ze możesz zgłosić iluś niepamietam ilu do sezonu z poza Uni Europejskiej a nie tak jak w Serie A że można sprowadzić w okienku transferowym dwóch graczy,jak się mylę poprawcie mnie :wink:
Tak jak sammy napisał, lecz chyba nie ściągałby piłkarzy do klubu po to żeby nie mógł ich zgłosić.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 maja 2012, 17:00

Patrząc po transferach... Kara i Khune są traktowani jako gracze UE ponieważ Hiszpania ma podpisane pewne pakty dotyczące części krajów afrykańskich (to samo tyczy się Rosji i Turcji jeśli mnie pamięć nie myli). Teoretycznie w sprowadzonych grajkach jedynie Vrsaljko jest graczem non UE bo taki Melikson ma obywatelstwo Polskie, a Diogo włoskie. Nie widzę więc żadnej sprzeczności.

Inna sprawa, że grając Valencią sam sprowadzałem często więcej cudzoziemców i rozsyłałem po wypożyczeniach. Tak jak wspominałem, dwa lata dla Latynosów i obywatelstwo dostają. No, gorzej z piłkarzami np. z Bałkanów, ale to już swoją drogą.

Awatar użytkownika
YoOoOgI89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: YoOoOgI89 » 09 maja 2012, 19:24

Takie małe pytanie...grał ktoś już Juventusem i zrobił jakąś zbliżoną taktykę do tej co teraz stosuje Conte?
Próbowałem już dwa razy ale z marnym skutkiem, chodzi mi głownie jak tu nastawić zawodników i drużynę
by miażdżyli każdego rywala tak jak ma się to w realu :twisted:

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 96

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 10 maja 2012, 19:54

Skończyłem drugi sezon Malagą i trzeba przyznać że był lepszy od pierwszego w Lidze zająłem 4 miejsce tak jak w pierwszym sezonie ,w Lidze Mistrzów odpadłem dopiero po dwumeczu z Realem Madryt więc jak na debiutanta to niezłe osiągniecie a co do Pucharu Hiszpani w Finale z Realem M. udało mi się wygrać :)

Tabela
http://ifotos.pl/zobacz/Beztytuuj_rwprhsq.jpg/

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 12 maja 2012, 21:32

Jak mogę podmienić logo klubu w FMie? Mam zamiennik zapisany na komputerze.

Yanki
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yanki » 12 maja 2012, 21:39

Usuń stare loga i w ich miejsce wklej nowe : o

Odszedłem z Borussi po dokładnie roku pracy. Zostawiłem ich na pozycji lidera, teraz są drudzy i w 1/8 finału grają z Realem.
Szczerze nie wahałem się ani trochę, może i chciałem nimi coś osiągnąć, ale coś mnie naszło i stwierdziłem, że czas odejść.
Chyba miesiąc przesiedziałem na bezrobociu aż w końcu...
Objąłem Newcastle i WKS :afro:
W debiucie z Newcastle wygrałem 1:0 z Arsenalem w FA Cup, potem 3:0 z WBA, przede mną mecz z Chelsea. Sroki były na 16 lokacie, chcę wyprowadzić ich najwyżej jak mogę.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 12 maja 2012, 23:14

Źle określiłem pytanie.

Obrazek

Chciałem choć raz spróbować pograć we Włoszech dłuższy czas, mam nadzieję, że ten klub mnie tam przytrzyma. Plan zakłada dostanie się do Serie B w ciągu następnego sezonu, a potem to kto tam wie.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 13 maja 2012, 19:01

Macie jakiś sprawdzony sposób na przyciągnięcie większej publiki na ligowe mecze? Prowadzę Ruch Chorzów i po pierwszym sezonie przeniosłem się na stadion Śląski, pomimo tego, że dwukrotnie zająłem drugie miejsce, a teraz jestem bliski zwycięstwa w lidze średnia frekwencja wynosi 13 tysięcy osób. Eksploracja stadionu przynosi mi duże straty, których nie jestem w stanie pokryć przez co pod koniec sezonu jestem 2/3 miliony na minusie.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 13 maja 2012, 19:51

Obrazek
Obrazek

W pewnej części sezonu miałem ochotę rzucić ten save, bo pomyślałem, że to nie ma perspektyw. Chyba dobrze, że tego nie zrobiłem, bo rzutem na taśmę w ostatniej części sezonu udało mi się wejść na miejsce premiowane barażami - faworytem do ich wygrania nie byłem, ale jakoś się udało. Kasy nie ma, jestem na minusie, a na dodatek klub zaciągnął pożyczkę na budowę niechcianego przezemnie stadionu. Dziesięć milionów w plecy.

Życzcie szczęścia. :wink:

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 15 maja 2012, 10:47

Muszę się pochwalić.. W końcu udało mi sie awansować moim Histon FC do Premier League :D Mój mały klubik mimo fatalnego sezonu, gdzie po 10 kolejkach byłem w strefie spadkowiej jakimś cudem zajął 6 miejsce ( ostatnie premiowane do baraży ), a po niesamowitych spotkaniach w barażach awansował do najwyższej klasy rozgrywek. Awans mi się szczerze powiedziawszy nie należał bo grałem czasem fatalnie, w calym sezonie uzbierało się aż 14 porażek ( w tym takie pojazdy jak 1-7 z Leeds czy 0-6 z Boro ) Straciłem aż 70 bramek :lol: , ale strzeliłem 99 :P
Kadra przeciętna, nawet moja obecna gwiazda, napastnik który strzelił w Championship chyba 30 bramek ma staty gorsze od wielu wielu rezerwowych piłkarzy innych drużyn w tych rozgrywkach.
Ale, żeby nie było tylko lamentów, zarząd dał mi astronomiczną jak na moje warunki sume 12 mln. na transfery, po zmniejszeniu by budżet płacowy był większy zostało tego 9, ale to i tak kosmos jak dla mnie., W tej chwili powiekszają mi stadion o 5tys krzesełek, niestety z braku funduszy anulowano budowę baz młodzieżowych i treningowych.
Pozostaje mi teraz szukać odpowiednich ludzi na odpowiednie pozycje bo szczerze mówiąc po za jednym obrońcą, bramkarzem i skrzydłowym reszta składu szału nie robi i potrzeba znów wielu wzmocnień by coś pograć na tym poziomie. Szykuje sie ostre lanie, jesli takie Leeds pakuje mi 7 to ile wciśnie mi MC lub MU ( jak patrzę na niektórych newgenów w ich składach to aż kopara opada :o ) Ale jestem optymistą i liczę, że jakoś moje gwiazdy dadzą rade.
Forza Histon FC, drżyjcie Manchestery :bicz:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 15 maja 2012, 11:12

Biały pisze:Macie jakiś sprawdzony sposób na przyciągnięcie większej publiki na ligowe mecze? Prowadzę Ruch Chorzów i po pierwszym sezonie przeniosłem się na stadion Śląski, pomimo tego, że dwukrotnie zająłem drugie miejsce, a teraz jestem bliski zwycięstwa w lidze średnia frekwencja wynosi 13 tysięcy osób. Eksploracja stadionu przynosi mi duże straty, których nie jestem w stanie pokryć przez co pod koniec sezonu jestem 2/3 miliony na minusie.
Sam bym takie sposoby poznać :pray: W 5 sezonów zrobiłem na Nantes awans, 3,6 i 5 miejsce w Ligue 1, ćwierfinał LM, półfinał LE, Puchar Ligi, a na mecze przychodzi niezmiennie 14 tys widzów, choć stadion mam na raz tyle.

Czasem są organizowane dni kibica ale to nie prawda, że jak sie na nich dobrze wypadnie to chodzi więcej ludzi.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 15 maja 2012, 11:21

Trzeba grać efektownie, strzelać dużo bramek. Jeżeli klub robi dzień otwarty dla kibiców to trzeba spiąć pośladki i zaprezentować się jak najlepiej żeby kibice, którzy wyjątkowo przyszli na stadion stali się stałymi bywalcami.
Głośne nazwiska sprowadzone do klubu też pomogą.

Coś takiego mi do głowy wpadło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”