Finał LM 2011/2012 Bayern Monachium - Chelsea Londyn - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Re: Finał LM 2011/2012 Bayern Monachium - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 kwie 2012, 15:02

Ebi pisze:UEFA na pewno nie zmieni decyzji co do kartek, bo byłoby nienromalnym ich anulowanie skoro decyzja o zawieszeniu już zapadła. Należy jednak pomyśleć o tym w przyszłym sezonie chociaż i tutaj mam obawy. Wtedy piłkarze bez pierdolenia się będą faulować na potęgę co wzmoże tylko kontuzje i brutalną grę. Oczywiście za anulowaniem czerwoych kartek nie jestem - to już byłaby głupota.
Wystarczyłoby anulować żółte po zakończeniu fazy grupowej, z wyłączeniem tych piłkarzy, którzy akurat trzecią żółtą kartkę zobaczyli w ostatnim meczu fazy grupowej. Coś jak na mistrzostwach Europy czy świata :wink:

W trakcie 12 spotkań naprawdę nie jest sztuką załapać trzy żółte kartoniki, nawet jak nie jest się boiskowym brutalem (a taki Badstuber czy Alaba raczej nimi nie są).
Ebi pisze:Oficjalnie gospodarzem finału jest... Bayern :lol: Wiem, że brzmi to śmiesznie, ale mowa tu o oficjalnym zestawieniu tzn. szatnia, stroje itp.
No i to jest piękne :lol: Gramy na czerwono i chłopaki mają swoją szatnię :faja:

Po edycji post otwarcia dużo przyjemniejszy :brawo: Jak widać, brakuje nam w zestawieniu Superpucharu Europy - trzeba to nadrobić, czyli jest jakaś motywacja żeby wygrać Ligę Mistrzów :mrgreen:

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 30 kwie 2012, 15:11

Jako postronny kibic też byłbym za tym, żeby tych Ramiresów i Alabów odwiesili, tylko uatrakcyjniłoby to widowisko. W ogóle ten przepis o karaniu za kartki (żółte) na finał jest idiotyczny, w pamięci utkwił mi zwłaszcza dramat Nedveda sprzed dziesięciu laty, kiedy złapał głupią kartkę w półfinale.

Co do samego meczu, to na pewno faworytem Bayern, grają u siebie, no i wyglądają lepiej niż Chelsea. Grupę mieli w przeciwieństwie do The Blues bardzo silną i wygrali ją w świetnym stylu, fazę pucharową z kolei dużo trudniejszą miała Chelsea, no ale jednak Bayern grał z Realem jak równy z równym, a Chelsea z Barceloną wszyscy widzieli jak :wink: . Nie zmienia to faktu, że Chelsea to nadal Chelsea, no i kiedyś ta zła passa Abramowicza w LM się musi skończyć :P . Na Bayernie będzie też ciążyła dodatkowa presja, a kilka drużyn (między innymi pewna drużyna z Rzymu na literę R) udowodniło w przeszłości, że można spieprzyć finał na własnym boisku.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2012, 2:32

Jezeli BM przegra ten final to bedzie chyba najwiekszym przegranym od niepamietnych czasow. Jak dla mnie ta przegrana w finale bedzie przewielka kleska BM na tle calego sezonu. Przegrali lige, final krajowego pucharu i jak im dojdzie dostac w dupe na wlasnym stadionie ze sredniakiem z ligi angielskiej (czyt. analogie z tematu ligi angielskiej) to bedzie mega wstyd na dlugie lata. Dla BM szykuje sie mecz o wszystko a przede wszystkim o zachowanie twarzy,

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 maja 2012, 9:54

nie wiem czy się od wczoraj coś zmieniło (dopiero kompa włączyłem) ale wczoraj czytałem, że w Chelsea może byc krucho z obroną. Terry i Ivanovic zawieszeni, a Cahill i Luiz kontuzjowani i też jest spore ryzyko, że nie zagrają. No więc jak Bayern nie pokona Chelsea, która zagra (o ile zagra) bez żadnego stopera, to rzeczywiście będzie powód do wstydu. Zwłaszcza, ze graja u siebie.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 13 maja 2012, 10:33

Jeżeli David i Gary nie wyleczą się do przyszłej soboty, to na stoperze prawdopodobnie zobaczymy Bosingwe (który w meczu z Barceloną radził sobie całkiem przyzwoicie), ale nie wiem kto miałby zagrać obok niego. Hutchinson ? :suicide:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 maja 2012, 12:55

Bienias pisze:Jezeli BM przegra ten final to bedzie chyba najwiekszym przegranym od niepamietnych czasow. Jak dla mnie ta przegrana w finale bedzie przewielka kleska BM na tle calego sezonu. Przegrali lige, final krajowego pucharu i jak im dojdzie dostac w dupe na wlasnym stadionie ze sredniakiem z ligi angielskiej (czyt. analogie z tematu ligi angielskiej) to bedzie mega wstyd na dlugie lata. Dla BM szykuje sie mecz o wszystko a przede wszystkim o zachowanie twarzy,
Nie wiem czy to są zbyt mocne słowa. Ewentualna porażka oznaczałaby trzy wicemistrzostwa w sezonie co oczywiście będzie bolesne dla klubu, ale równocześnie to spore sukcesy jakby nie patrzeć (ostatni raz coś takiego zrobił Leverkusen w 2002 roku). Frajerstwo sezonu? A jesli wygrają to zostaną przecież klubowym mistrzem Europy - takie przechodzenie ze skrajności w skrajność zdaje się. Jeśli byliby frajerami to jak nazwać wtedy MU? Polegli na wszystich pucharowych frontach i dorzucili do tego roztrwonienie takiej przewagi w lidze.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 13 maja 2012, 13:14

A może Di Mateo na środku postawi na Essiena, Mikela lub Romeu? Mnie się wydaję, że to właśnie któryś z nich zagra obok Bosingwy bo Hutchinson to niestety nie ten rozmiar kapelusza.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 maja 2012, 13:28

Di Matteo mówił, że pracuje już nad alternatywnym planem jeśli Luiz i Cahill nie zdążą wyleczyć się na finał.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2012, 13:35

Ebi bardziej chodzi mi o to ze realnie BM mial juz "2 finaly" z BD i je przegral tracac szanse na mistrzostwo oraz wczoraj Puchar. Oczywscie ze ten sezon w wykonaniu bawarczykow jest bardzo dobry i jakby nie patrzec to ich kolejny final w krotkim okresie czasu. Faktem tez pozostaje popadanie w skrajnosc bo tak trzeba nazwac ewentualny stan ducha kibica BM po porazce. Jak wygraja to wszystko co zle szybko zostanie zapomniane nawet porazki z BD.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 14 maja 2012, 0:59

Portuguese referee Pedro Proenca reportedly appointed for Champions League final between Bayern Munich and Chelsea
The 41-year-old referee has supposedly been nominated to oversee the last match of the continental competition after officiating a semi-final clash the previous season

Co to za chłop? On Real Barcelona sędziował sezon temu?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 maja 2012, 1:08

Sedziował Bayern-Inter 2-3 :wink:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 maja 2012, 4:00

Akarin pisze:Portuguese referee Pedro Proenca reportedly appointed for Champions League final between Bayern Munich and Chelsea
The 41-year-old referee has supposedly been nominated to oversee the last match of the continental competition after officiating a semi-final clash the previous season

Co to za chłop? On Real Barcelona sędziował sezon temu?
http://www.transfermarkt.de/en/pedro-pr ... r_185.html

eite
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eite » 15 maja 2012, 0:07

uwag uwaga. Dobra nowina:
Transmisja finału Ligi Mistrzów UEFA w 3D w kanale nPremium3 HD zostanie udostępniona wszystkim Abonentom platformy n, którzy posiadają w swoich pakietach kanał nSport HD.
Harmonogram transmisji finalu Ligi Mistrzów:
Sobota 19 maja:
19:00 nSport HD oraz nPremium HD (kanały 110 i 50) studio przedmeczowe
20:40 nSport HD (k. 110) oraz nPremium HD (k. 50) finał Ligi Mistrzów UEFA
20:40 nPremium3 HD (k. 52) finał Ligi Mistrzów UEFA w 3D

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 maja 2012, 16:29

Watching #cfc training. David Luiz & Gary Cahill playing full part, contact etc. Depending on any reaction, both look fit to start v Bayern
W końcu jakieś dobre wieści :jupi:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 maja 2012, 17:18

Ale ponoć Malouda ma nie zagrać?

Martwię się coraz to bardziej zbliżającym się finałem. Bayern może ten mecze przegrać w głowach - zlekceważyć Chelsea, uważać, że skro pojechali z Realem, to ten mecz tym bardziej się wygra, w dodatku u siebie etc. Poza tym chyba niestosownym jest zbytnie rozochocenie piłkarzy FCB po finale PN:

http://www.bayern.munchen.pl/artykul,pi ... rach,10346

Żeby tylko faktycznie sobie nie pomyśleli, że puchar jest ich, bo to najgorsza głupota.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”