Finał LM 2011/2012 Bayern Monachium - Chelsea Londyn - Strona 6

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: Finał LM 2011/2012 Bayern Monachium - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 maja 2012, 13:49

Potem jak nie zapomnę to wrzucę kilka analogii do sytuacji między finałami w 99 a 2001 :wink: Możne nawet wiecej niż kilka.

Niebieski w Monachium zdecydowanie przegrywa i zawsze przegrywał. Choćby niebiescy gryźli po nogach to i tak dostawali w dupe. I żeby dzisiaj też tak było.

W Niemczech nawet politycy sie jadą, bo jedna kobita powiedziała, że nienawidzi Bayernu i chce, żeby Chelsea wygrała :lol:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 maja 2012, 14:15

Bayernowi to nawet teraz angielska społeczność żydowska (Spurs) kibicuję by pokonali Chelsea :lol: Żydzi wspierający Niemców :rotfl4: tego jeszcze nie grali.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 maja 2012, 14:17 przez KajoFC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 maja 2012, 14:16

KajoFC pisze:Bayernowi to nawet teraz angielska społeczność żydowska (Spurs) kibicuję by pokonali Chelsea :lol: Żydzi wspierający Niemców :rotfl4: tego jeszcze nie grali.
W temaciem "O futbolu na luzie" wrzuciłem link do fejbukowej grupy wspierającej Bayern. Nawet koszulki okolicznościowe zrobili z kogutem i herbem Bayernu.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 maja 2012, 14:25

Od 11:30 Sat 1. robi wielki dzień Ligi Mistrzów. Można oglądać tutaj:
http://www.tv-kino.net/stream/live/de/sat1-hd.html

Idealna atmosfera, oby dzisiaj taka była.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 maja 2012, 14:31

Jestem ciekaw jak będzie wyglądał ostateczny podział kibiców na stadionie. UEFA dała obydwu klubom 30tyś biletów resztę wzięła sobie i posprzedawała z zyskiem. Oglądałem wczoraj na Sky Sports, że chodzą ludzie z tabliczkami w Monachium chcąc kupić bilet na mecz jeden chciał 2 bilety za 2000 euro kupić ale mówił że jak na razie oferowano mu 2 za 10000 euro. Z Twittera czytałem, że jakiś niemiecki kibic kupił na lotnisku 1 bilet za 2000 euro. Ceny dość astronomiczne :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 maja 2012, 14:40

Hoeness wykupił swoim kolegom lożę całą za 52 tys euro. Oba kluby dostały po 17 500 biletów. Na te dla Bayernu było 1 200 000 zapytań zgłoszonych. Nic dziwnego, że Niemcy kupują bilety. Stać ich. I dobrze, cały stadion ma być czerwony :]

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 maja 2012, 14:41

Akarin pisze:Od 11:30 Sat 1. robi wielki dzień Ligi Mistrzów. Można oglądać tutaj:
http://www.tv-kino.net/stream/live/de/sat1-hd.html
Trochę dziwnie ten dzień z LM wygląda muszę przyznać :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 maja 2012, 14:48

Właśnie się zorientowałem, że to jest SAT 1. HD, a oni mają inny program niz zwykły SAT 1. Do właściwego nie mogę znaleźć. No, ale w telewizorze widzę, że wszystko ok.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 maja 2012, 17:54

W obozie kibiców Kanonierów opinie są podzielone. Niektórzy są za Chelsea właśnie z powodu kolegi powyżej :P ale niektórzy za Bayernem, w tym m.in. ja, głównie dlatego, że nie chcemy, żeby Chelsea była pierwszym klubem z Londynu który ma wygrać Puchar Mistrzów. Poza tym ja osobiście trochę sympatyzuję z Bayernem z powodów znanym nielicznym tu osobom :wink: więc to dodatkowy motyw. Wygrana Chelsea też swoje pocieszenie jednak mieć będzie w spuszczeniu Tottenhamu do LE.

Mój kolega pisał że linia obrony ma wyglądać: Contento - Tymoszczuk - Boateng - Lahm. Prawda to? Jak to widzicie? W sumie tak jakoś.. dziwnie, no ale wiadomo, tyle zawieszeń, a w Chelsea też za różowo nie będzie.

Ryan Bertrand ma zacząć na skrzydle żeby pomóc Cole'owi Robbena zneutralizować. To będize debiut obrońcy w LM :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 maja 2012, 18:03

Raczej skład u nas pewny, chociaż Pranjic mocniej trenował coś, może jakaś zmiana w składzie, ale wątpię.
Podobno Chelsea na bank zgra Torresem i Drogbą w ataku, a może nawet do pomocy wskoczyć Bertrand. Kiedy grali ostatni raz dwoma napastnikami?

Jeśli chodzi o analogie to:
2000/2001

Grupa C ( 2 rundy czyli grupy A-D )
Bayern Monachium 6 4 1 1 13 8 +5
Półfinał
Real Madryt – Bayern Monachium 0:1 i 1:2

2011/2012
Grupa A
Bayern Monachium 6 4 1 1 11 6 +5 13
Półfinał
Bayern Monachium - Real Madryt 2:1 i 1:2 k-> 3-1

Gramy z drużyną, która nigdy nie wygrała LM (jak Valencia) a przegrała już jeden finał.
Dwa lata wcześniej przegraliśmy finał LM na hiszpańskim stadionie (Camp Nou).
Przeciwnik nie zajął miejsca premiowanego udziałem w LM w swojej lidze (Valencia).
W poprzedniej edycji ligi mistrzów niemiecka ekipa odpadła w półfinałach, tak samo było rok przed naszym triumfem w 2001 roku

Królem strzelców LM był zawodnik hiszpańskiego klubu który odpadł w półfinałach (i który w półfinałowych meczach nie strzelił bramki) a nasz napastnik był drugi (i strzelił zwycięskiego gola w pierwszym meczu półfinałowym); najlepszy strzelec zarówno Valencii jak i Chelsea strzelił w rozgrywkach 5 bramek.

Tak jak w 2001 roku pierwsza litera miasta w której rozgrywany był finał to 'M', tak i teraz pierwszy litera miasta w którym będzie finał to 'M'!

Wzięte z forum Bayernu :wink: cycaty niektóre oryginalne, nie zmieniałem.

Dodatkowo:
http://www.sport1.de/de/fussball/fussba ... 31956.html
http://www.pnp.de/region_und_lokal/land ... Segen.html

Generalnie chodzi o to, że przyszedł ksiądz z miejscowości pod Monachium i pobłogosławił, pomodlił się o zwycięstwo w LM, kosztem porażki w BL i DFB Pokal. Na razie się sprawdza. A zrobił to w marcu.

To tak w kwestii pozasportowej i dla śmiechu :wink:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 19 maja 2012, 18:15

ja dzisiaj oczywiscie za chelsea, przecież nie będę niemcom kibicował
atmosfery finału LM nie czuję zupełnie, nawet w mediach jakoś cicho

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 19 maja 2012, 18:17

No wlasnie za cholere tego finalu nie czuc, az dziwnie, i na dobra sprawe ciezko wytlumaczyc dlaczego. Moze po prostu grono fanow obu druzyn w PL nie jest tak duze jak Realu, Barcy czy MU, nie wiem.

Mecz spodziewam sie bedzie nudny, jakies 2:0 dla Bayernu pewnie albo te okolice. Szkoda ze nie jest to neutralny teren, byloby ciekawiej.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 maja 2012, 18:24

cru pisze:No wlasnie za cholere tego finalu nie czuc, az dziwnie, i na dobra sprawe ciezko wytlumaczyc dlaczego. Moze po prostu grono fanow obu druzyn w PL nie jest tak duze jak Realu, Barcy czy MU, nie wiem.

Mecz spodziewam sie bedzie nudny, jakies 2:0 dla Bayernu pewnie albo te okolice. Szkoda ze nie jest to neutralny teren, byloby ciekawiej.
To jeszcze mi napisz jak odczuwaliście atmosferę dwa lata temu, kiedy również grał Bayern tylko, że z Interem, który również do czołówki medialnych klubów się nie zalicza. Wtedy było lepiej/gorzej? Mourinho nakręcał atmosferkę?

A oczywiście każdy sobie odczuwa finał po swojemu. Ja tam od wczoraj tylko siedzę i czytam wszystkie portale sportowe, analizy, zapowiedzi itp. dla mnie to istna gorączka. Z kolei, finały 2008 i 2009 to była dla mnie kaplica, już od półfinałów średnio mnie całe rozgrywki interesowały, a triumfu Barcy w 2009 roku nawet nie oglądałem, z kolei 2008 rok tak jednym okiem. Podobnie rok temu, kiedy włączyłem mecz w ok. 60 minucie jak nie dalej. Inna kwestia to oczywiście medialność klubów. Mi tam to pasuje - nie ma przerzutów, pokemonów, nie muszę prawie z nikim się "dzielić" kibicowaniem (w życiu poznałem jednego kibica Bayernu - o fanach MU czy Barcy nawet nie wspominam, bo tych to w dziesiątki musiałbym liczyć)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 maja 2012, 18:27

Nie czuć, bo panowie eksperci dawno ogłosili, że będzie Real Barca. Stec do dzisiaj przekonuje, że Bayern i Chelsea są cienkie. Ten finał to pstrycz...właściwie porządne pierdolnięcie w nos panów "ekspertów". Zdążyli się już z 1000 razy spuścić na myśl Real Barcelona a teraz zonk. Także bardzo dobrze, że mają teraz zonka. W innych krajach impreza na 102.
Widziałem już wpisy, że to niesprawiedliwe, że mecz u finalisty. Że tak być nie może i powinien być gdzieś na stadionie zespołu, który nie występuje w LM. Śmiech na sali.
Generalnie poziom wiedzy ludzi o Bayernie jest żenująco niski, więc można sie pośmiać z debili.

W Monachium impreza jakich mało od 2 dni. Taki mniejszy Oktoberfest. Pack ma's. Uefa zabroniła choreografii z pucharem w tle. Bo to jest chroniony symbol i muszą mieć specjalne pozwolenie grupy kibiców. Idioci normalnie. Mam nadzieję, że i tak zrobię porządną choreografię.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 maja 2012, 18:35

Panowie żegnam się z Wami, wychodzę do lokalu gdzie wspólnie ze znajomymi będę delektować się meczem. Życzę wszystkim bez wyjątku triumfu Bayernu, podyskutujemy jutro (może dziś w nocy jak mnie najdzie :P )

VORWARTS BAYERN!!!! :brawo: :brawo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”